Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Sauli Niinistö puhumassa mikrofoniin. Joe Biden ja Magdalena Andersson seisovat molemmin puolin.

Torstai 19.5.2022 (radio)

Niinistö tapasi Bidenin. Maakaasun tulo Suomeen loppumassa. Korona aiheuttaa paljon poissaoloja. Koronatilanne helpottaa vähitellen. Koronarajoitukset heikensivät lasten uimataitoa. Sääennuste.

Koronapandemian myötä tartuntatautipäivärahan saajamäärät nousseet radikaalisti: vuonna 2019: 120, 2020: 27080, 2021: 126860, 2022 (tammi-huhtikuu): 120497 tartuntapäivärahan saajaa

Korona aiheuttaa edelleen runsaasti poissaoloja työpaikoilta – korvaushakemuksia on niin paljon jonossa, että Kela palkkaa 50 uutta käsittelijää

S-ryhmässä alkuvuosi oli haastava omikronin viedessä työntekijöitä sairauslomille. Pandemian aikana koronapoissaolot ovat pakottaneet jopa sulkemaan yksittäisiä S-ryhmän liikkeitä tai lyhentämään aukioloa.

Närbild av händer som håller i ett självtest för coronaviruset.

Rovaniemi ottaa käyttöön kansallisen koronatestausstrategian – jatkossa vain erityisryhmät pääsevät ilmaiseen koronatestiin

Jatkossa koronatestiin pääsevät vain sote-alan henkilöt ja muutamat muut erityisryhmät, kuten raskaana olevat. Muiden tulee jäädä kotiin potemaan lieviä oireita. Halutessaan voi tehdä kotitestin.

Koronatestin näytteenottajan ottaa testattavalta nenänäytettä drive-in testauspisteellä.

Koronaan sairastunut saa nyt aiempaa helpommin tartuntatautipäivärahaa – kaikki lääkärit voivat kirjoittaa poissaolotodistuksen

Koronatartunnan saanut voi hakea tartuntatautipäivärahaa ilman tartuntatautilääkärin tekemää virallista eristämismääräystä. Rahaa voi saada myös takautuvasti.

Korona kotitestausta.

Koronan karanteenikäytännöt muuttuvat Soitessa – omikron ehtii tarttua jo ennen oireita

Soite ei enää jatkossa laajamittaisesti määrää sairastuneita viralliseen koronakaranteeniin. Syynä ovat kasvaneet tartuntaluvut ja nopeasti tarttuva omikronvariantti.

Aikuinen sairastaa kotonaan ja pitää kädessään kuumemittaria.

Kelaan tulvii nyt päivärahahakemuksia koronan vuoksi enemmän kuin koskaan – ehtoihin on tulossa tilapäinen lievennys

Omikronin aiheuttaman ruuhkan vuoksi hallitus on nyt esittänyt päivärahakäytäntöön väliaikaisia muutoksia. Tartuntatautilääkärin antamaa virallista eristys- tai karanteenipäätöstä ei tarvittaisi, vaan tavallinen lääkärintodistus riittäisi.

Koronatestin näytteenottajia puumökissä odottamassa testattavia.

Hallitus esittää oikeutta tartuntatautipäivärahaan ilman virallista eristämismääräystä

Tähän asti vain tartuntataudeista vastaava lääkäri on voinut määrätä karanteeniin tai eristettäväksi, joka on ollut edellytys tartuntatautipäivärahan saamiselle.

Lohjalla Sporttikeskus Tennarin sisäänkäynti rokotuskylteillä.

Lohja aloitti uuden mallin Suomessa – sairauslomatodistuksen voi saada positiivisesta koronakotitestistä

Tartuntatautipäivärahaan vaaditaan edelleen positiivinen PCR-tulos. Koronatilanne on heikentynyt Lohjallakin nopeasti.