Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Sodankylän satelliittiantennit tarjoavat rahanarvoista tietoa Koillisväylälle tähyävälle Kiinalle

Arktisen avaruuskeskuksen myymän satelliittidatan kysyntä kasvaa Kiinassa. Kiinalaiset haluaisivat myös omia antennejaan Sodankylään, mutta siihen suhtaudutaan varauksella.

Perjantai 17.6.2016 (radio)

Hallitus ja presidentti ovat pohtineet Suomen turvallisuutta. Monet pienet Suomen sukukansat voivat menettää oman kielen. Presidentti Barack Obama on muistanut Orlandon uhreja. Ilmatieteen laitoksen satelliittiantenni vastaanottaa tarkkoja kuvia tutkasatelliiteilta. Viikonloppuna voi olla myrsky.

Perjantai 17.6.2016 (tv)

Monet pienet suomensukuiset kansat voivat menettää oman kielen. Presidentti Barack Obama on muistanut Orlandon uhreja. Ilmatieteen laitoksen satelliittiantenni vastaanottaa tarkkoja kuvia tutkasatelliiteilta. Dokumenttielokuva Spandex Sapiens tulee elokuvateattereihin. Sää on viikonloppuna sateinen ja tuulinen.

Tutkasatelliitti kuvaa maan ja vesistöt pilven läpi ja pimeässä

Uudet tutkasatelliitit mullistavat maanpinnan ilmiöiden kuten tulvien, jäiden ja myrskytuhojen seurantaa. Ilmatieteen laitoksen Sodankylän satelliittiasema saa kuvia maanpinnasta nykyään myös pilvipeitteen ja pimeän estämättä. Tänään otettu tutkasatelliitin kuva pilvien peittämästä Käsivarresta paljastaa, että osassa korkeimmista tunturijärvistä on vielä jäätä.

Venäläisen verkkovakoojan 12 askelta Suomen ulkoministeriön koneille ja jälkien peittämiseen

Vuonna 2013 Suomen ulkoministeriön tietokoneisiin murtauduttiin. Yle selvitti nyt, että hyökkääjä oli yksi maailman taitavimmista verkkovakoojaryhmistä, venäläinen Turla. Tietoturvayhtiöiden mukaan Turlan rahoittaja ei voi olla mikään muu kuin Venäjän valtio.

Nykäise hihasta: mobiilitoimittaja Joona Haarala kiertää ympäri Lounais-Suomea

Ylen mobiilitoimittajan Joona Haaralan työpaikka on pakettiauton sisälle rakennettu toimisto. Haarala liikkuu ympäri Varsinais-Suomea ja Satakuntaa – nykäise hihasta ja kerro juttuvinkki tai lähetä viesti.

Ylen lähetykset – näkyykö, kuuluuko?

Ylen lähetysten näkyvyys ja kuuluvuus

Vastaanotto tökkii? Täältä saat apua

Ylen sisältöjen ja palveluiden vastaanotto.

Joulupukki lähtee matkaan Korvatunturilta

Joulupukki lähtee matkaan perjantaina Savukoskelta. Korvatunturin valkoparta karauttaa poroinensa lahjojen jakoon kello 17 hotelli Samperin Savotalta, jossa matkalaisia saattelee myös Joulumuori.

Sukkulan paluu viivästyy Floridan myrskyjen vuoksi

Avaruussukkula Discoveryn paluu Maahan viivästyy. Yhdysvaltain avaruushallinto Nasa päätti siirtää sukkulan laskeutumisaikataulua Floridan myrskysään vuoksi.

Avaruussukkula Discovery suuntaa kohti Maata

Avaruussukkula Discovery on lähtenyt kohti Maata.

Discoveryn avaruuskävelyllä hankaluuksia

Avaruussukkula Discoveryn astronautit ovat tehneet matkansa kolmannen ja viimeisen avaruuskävelyn Kansainvälisellä avaruusasemalla ISS:llä. Ruotsalainen Christer Fuglesang ja yhdysvaltalainen Danny Olivas asensivat seitsentuntisella kävelyllään uusia satelliittiantenneja sekä vetivät yhteyskaapelin avaruusaseman rakenteilla olevaan laajennusosaan.

Iran perustaa englanninkielisen satelliittiuutiskanavan

Iranin valtion televioyhtiö aikoo käynnistää ensi viikolla 24-tuntisen satelliittitelevisiokanavan, joka ryhtyy uutiskilpailuun BBC:n ja CNN:n kaltaisten mediajättien kanssa. Teheranissa toimiva PRESS TV aloittaa lähetyksensä ensi viikon maanantaina, Iranin viranomaiset kertovat.