Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Helsinki, Ilmala ja Länsi-Pasila. Yleisradio, Pasilan Radio- ja tv-keskus, linkkitorni ja Studiotalo. Ilmakuva.

Yle selvittää tv-jakelun toimivuutta katvealueilla

Tutkimus tehdään ensimmäistä kertaa.

Nuoret osoittavat mieltään Mandalayssa.

Myanmarin nuoriso keksi keinon kiertää sammutetun internetin – uutislehtisiä jaetaan Molotov-ryhmässä

Helmikussa vallankaapanneen sotilasjuntan kerrotaan sulkeneen internetin tällä viikolla.

arktinen avaruuskeskus Sodankylässä

Sodankylän satelliittiantennit tarjoavat rahanarvoista tietoa Koillisväylälle tähyävälle Kiinalle

Arktisen avaruuskeskuksen myymän satelliittidatan kysyntä kasvaa Kiinassa. Kiinalaiset haluaisivat myös omia antennejaan Sodankylään, mutta siihen suhtaudutaan varauksella.

Tummat pilvet puiden yllä.

Perjantai 17.6.2016 (radio)

Hallitus ja presidentti ovat pohtineet Suomen turvallisuutta. Monet pienet Suomen sukukansat voivat menettää oman kielen. Presidentti Barack Obama on muistanut Orlandon uhreja. Ilmatieteen laitoksen satelliittiantenni vastaanottaa tarkkoja kuvia tutkasatelliiteilta. Viikonloppuna voi olla myrsky.

kansallispukuja fennougristi kokouksessa

Perjantai 17.6.2016 (tv)

Monet pienet suomensukuiset kansat voivat menettää oman kielen. Presidentti Barack Obama on muistanut Orlandon uhreja. Ilmatieteen laitoksen satelliittiantenni vastaanottaa tarkkoja kuvia tutkasatelliiteilta. Dokumenttielokuva Spandex Sapiens tulee elokuvateattereihin. Sää on viikonloppuna sateinen ja tuulinen.

COSMO-SkyMed tutkasatelliittikuva Käsivarresta pilvipeitteen läpi on otettu aamulla 16.6.2016. Kuvan suurin järvi on Kilpisjärvi, josta jäät lähtivät tavallista aiemmin tänä keväänä.

Tutkasatelliitti kuvaa maan ja vesistöt pilven läpi ja pimeässä

Uudet tutkasatelliitit mullistavat maanpinnan ilmiöiden kuten tulvien, jäiden ja myrskytuhojen seurantaa. Ilmatieteen laitoksen Sodankylän satelliittiasema saa kuvia maanpinnasta nykyään myös pilvipeitteen ja pimeän estämättä. Tänään otettu tutkasatelliitin kuva pilvien peittämästä Käsivarresta paljastaa, että osassa korkeimmista tunturijärvistä on vielä jäätä.

Näin Venäjä vakoilee

Venäläisen verkkovakoojan 12 askelta Suomen ulkoministeriön koneille ja jälkien peittämiseen

Vuonna 2013 Suomen ulkoministeriön tietokoneisiin murtauduttiin. Yle selvitti nyt, että hyökkääjä oli yksi maailman taitavimmista verkkovakoojaryhmistä, venäläinen Turla. Tietoturvayhtiöiden mukaan Turlan rahoittaja ei voi olla mikään muu kuin Venäjän valtio.

Ylen lähetystekniikkan tiloja Pasilassa.

Ylen lähetykset – näkyykö, kuuluuko?

Ylen lähetysten näkyvyys ja kuuluvuus

Katsoja ohjaa kaukosäätimellä televisiovastaanotinta

Vastaanotto tökkii? Täältä saat apua

Ylen sisältöjen ja palveluiden vastaanotto.

Joulupukki lähtee matkaan Korvatunturilta

Joulupukki lähtee matkaan perjantaina Savukoskelta. Korvatunturin valkoparta karauttaa poroinensa lahjojen jakoon kello 17 hotelli Samperin Savotalta, jossa matkalaisia saattelee myös Joulumuori.

Avaruussukkula Discovery lähtöalustallaan

Sukkulan paluu viivästyy Floridan myrskyjen vuoksi

Avaruussukkula Discoveryn paluu Maahan viivästyy. Yhdysvaltain avaruushallinto Nasa päätti siirtää sukkulan laskeutumisaikataulua Floridan myrskysään vuoksi.

Discovery alus telakoituneena Kansainväliseen avaruusasemaan.

Avaruussukkula Discovery suuntaa kohti Maata

Avaruussukkula Discovery on lähtenyt kohti Maata.

Tämänkertaisen lennon ensimmäisellä avaruuskävelyn suorittivat astronautit Danny Olivas ja Nicole Stott.

Discoveryn avaruuskävelyllä hankaluuksia

Avaruussukkula Discoveryn astronautit ovat tehneet matkansa kolmannen ja viimeisen avaruuskävelyn Kansainvälisellä avaruusasemalla ISS:llä. Ruotsalainen Christer Fuglesang ja yhdysvaltalainen Danny Olivas asensivat seitsentuntisella kävelyllään uusia satelliittiantenneja sekä vetivät yhteyskaapelin avaruusaseman rakenteilla olevaan laajennusosaan.

Iran perustaa englanninkielisen satelliittiuutiskanavan

Iranin valtion televioyhtiö aikoo käynnistää ensi viikolla 24-tuntisen satelliittitelevisiokanavan, joka ryhtyy uutiskilpailuun BBC:n ja CNN:n kaltaisten mediajättien kanssa. Teheranissa toimiva PRESS TV aloittaa lähetyksensä ensi viikon maanantaina, Iranin viranomaiset kertovat.