Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Kuvataiteen koulutus vaihtumassa medianomi-tehtailuun Tampereella

Kulttuurialojen koulutuksen myllerrys jatkuu. Ammattikorkeakoulujen säästöpaineissa erityisesti kuvataiteen koulutus on ajettu ahtaalle.

Ulkoministeriö valjasti Itse valtiaat mainoskasvoikseen

Ulkoministeriö on valjastanut television Itse valtiaat-sarjasta tutut hahmot mainoskasvoikseen. Ministeriö käyttää torstaina alkavilla Matkamessuilla ulkoministeri Ilkka Kanervan ja ulkomaankauppaministeri Paavo Väyrysen animaatiohahmoja muistuttaessaan matkailijoita matkavakuutusten ja matkailmoitusten tärkeydestä.

Suomalainen animaatio kasvaa ja kansainvälistyy

Animaatioala on voimakkaassa kasvussa Suomessa. Animaatioita tekee päätoimisesti yli tuhat ammattilaista. Suurimpia asiakkaita ovat mainos- ja markkinointiyritykset, mutta myös julkinen sektori on löytämässä animaation mahdollisuudet. Samaan aikaan useat tuotantoyhtiöt kansainvälistyvät kovaa vauhtia.

Itse valtiaat -televisiosarja loppuu

Viihdeohjelma Itse valtiaat YLE TV1:ssä päättyy vuodenvaihteessa. Sarja on ollut ruudussa kuusi vuotta. Parhaimmillaan, tammikuussa 2002, Itse valtiaita katsoi 882 000 katsojaa.

Suomalaisen animaation uudet sankarit esillä Ranskassa

Uudet suomalaiset animaatiohahmot esittäytyvät kansainvälisille ostajille parhaillaan käynnissä olevilla Annecyn festivaaleilla Ranskassa. Suurin panostus on kokopitkä Rölli, mutta tekeillä on esimerkiksi myös animaatiosarja M.A. Nummisen hahmoista Gommi ja Pommi.

Itse valtiaille parhaan viihdeohjelman Telvis

Ylen TV1:n Itse valtiaat -sarja on saanut vuoden parhaan viihdeohjelman Telvis-palkinnon. Parhaana miespuolisena esiintyjänä palkittiin TV2:n Risto Kaskilahti (kuvassa).