Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Yle selvitti: Kauppaketju Kärkkäisellä myydään yhä sellaisten yritysten tuotteita, jotka ovat ilmoittaneet yhteistyön loppumisesta

Kärkkäinen sanoo Makian vetäytyneen painostuksen takia, Makia sanoo väitettä "huuhaaksi ja salaliittoteorioiden maalailuksi".

Vaatemerkki Makia vetää tuotteensa Kärkkäinen-tavarataloista, joiden perustaja tunnetaan uusnatsiyhteyksistä – "Ei katumusta tai anteeksipyyntöjä"

Kärkkäinen-yhtiön perustaja ja toimitusjohtaja Juha Kärkkäinen kieltäytyy kommentoimasta asiaa.

Monet yritykset jatkavat yhteistyötä tavaratalo Kärkkäisen kanssa – kysyimme firmoilta, pitäisikö

Muun muassa vaatemerkki Makia jatkaa yhteistyötään kohutun Kärkkäinen-tavarataloketjun kanssa. Takaisin Pasilaan -podcastissa kysytään, ulottuuko yritysvastuu yhteistyökumppaneihin.

Kärkkäisen tavarataloa ei tule Rovaniemelle – syynä satojen tuhansien eurojen erimielisyys tontin hinnasta

– Katsomme myymälälle paikkaa muualta, sanoo Kärkkäisen kaupallinen johtaja Miika Kärkkäinen.

Vitamiiniöverit, mielenhallintaa ja hopeavettä keuhkoihin – koronapelkoa lääkitään tavoilla, jotka vievät rahat tai pahimmillaan terveyden

Koronaviruspandemia on uskomushoitojen kaupittelijoille otollinen tilaisuus, koska virallista hoitoa ei vielä ole.

Tavaratalo Kärkkäinen vetää takaisin patruunaerän – viallisten patruunoiden ampuminen voi rikkoa aseen tai vahingoittaa ampujaa

Poliisi kertoo, että viallisen erän patruunoiden käyttäminen on lopetettava heti ja palautettava myyjälle.

Kärkkäinen tulossa yhä Rovaniemelle – neuvottelut tontista kesken

Kaupunginjohtaja toivoo, että neuvottelut Kärkkäisen kanssa saataisiin maaliin lähikuukausien aikana.

15 000 asukkaan pikkukaupunki porskuttaa keskellä ei mitään, kun samaan aikaan moni muu tekee kuolemaa – näin syntyi Ylivieskan ihme

Pikkukaupunki, maalaiskaupunki – asumisen paratiiseja vai ankeita tuppukyliä? Miten Suomen seutukaupungit pärjäävät väestön keskittyessä kasvukeskuksiin?

Kärkkäisen tavaratalohanketta Rovaniemellä on vaikea politiikalla estää

Kiistelty yrittäjä nostaa vaahtopäitä kuntapolitiikassa.

HS: Rovaniemellä syntymässä poliittinen kiista Kärkkäisen tavaratalosta

Kärkkäisen vastustajia löytyy ainakin kolmesta puolueesta.

Sunny Car Centerin pylväs riemastuttaa yhä somessa – maankuulu mainostolppa siirretään Lahdesta Rovaniemelle

Aikanaan Hämeenlinnan epäviralliseksi maamerkiksi noussutta tolppaa on käytetty somessa muun muassa valomiekkana.

Uusi Suomi: Tammen päätös lopettaa yhteistyö Kärkkäisen kanssa johtanut rankkaan vihapostiin

Päätöksen taustalla on Kärkkäisen toimitusjohtajaan liittyvät natsikytkökset.

Finlaysonin Jukka Kurttila: "Kohua ei voi suunnitella"

Finlaysonin toimitusjohtaja haastaa pelottomuuteen

Ohjelmistoyritys ei halua myydä perussuomalaisille – Milloin yritys saa kieltäytyä yhteistyöstä?

Yritykset ottavat aiempaa enemmän kantaa yhteiskunnallisesti. Joskus ne tekevät kuten Flo Apps: kieltäytyvät kokonaan yhteistyöstä arveluttavina pitämiensä tahojen kanssa. Kuinka pitkälle yritys voi valita asiakkaansa?

Kärkkäinen suunnittelee tavarataloa Rovaniemelle

Vanha Lapin Pakarin leipomorakennus saisi väistyä tavaratalon alta.

Sunny Car Centerin kuuluisa mainostolppa saa uuden elämän Lahdessa

Sunny Car Centerin mainostolppa saa uuden elämän Kärkkäisen tavaratalon mainostajana Lahden Renkomäessä. Tolpan osat ovat jo matkanneet Hämeenlinnasta Lahteen. Tolppa on tarkoitus pystyttää kesäksi.

Tavaratalo Kärkkäinen pitää Ikean naapuritonttia yhä kiinnostavana

Tavarataloketju Kärkkäinen harmittelee, ettei ole saanut tonttikyselyyn vastausta Lappeenrannan kaupungilta. Kaupunginjohtajan mukaan Mustolan molemmat tontit on sidottu Ikean päätökseen.

Holokausti on myytti ja muita väitteitä – näin toimii suomalainen vastamedia

Suomen mediakentän uudet pelurit levittävät kärkeviä ja toisinaan valheellisia uutisia yhä suuremmille yleisöille. Yle selvitti, miten MV-lehden, Magneettimedian ja Verkkomedian uutiset syntyvät ja miksi niitä tehdään.

KKO ei myöntänyt Kärkkäiselle valituslupaa – sakkotuomiot pysyvät voimassa

Korkein oikeus ei myöntänyt valituslupaa ilmaisjakelulehti Magneettimedian entiselle päätoimittajalle Juha Kärkkäiselle eikä lehteä kustantaneelle tavaratalo J.Kärkkäinen Oy:lle. Rovanimen hovioikeuden tuomiot ex-päätoimittajan päiväsakosta ja yhtiön yhteisösakosta jäävät pysyviksi.

Mikä saa sinut boikotoimaan kauppaa ja tuotteita?

Yksi ei poliittisista syistä osta israelilaisia appelsiineja, kun taas toinen ei suostunut ostamaan ulkomailla valmistettua Turun Sinappia. Nyt osaa kuohuttaa Magneettimedia ja siihen liitetty tavarataloyhtiö. Mikä saa sinut lopettamaan tiettyjen tuotteiden ostamisen tai tietyissä liikkeissä käymisen?

Fiskars: Emme hyväksy syrjintää ja luotamme asiakkaisiimme

Tekstiiliyritys Finlaysonin päätös lopettaa yhteistyö J. Kärkkäinen Oy:n kanssa on johtanut eettisiin pohdintoihin myös muissa yrityksissä. Kuluttajatuotteita valmistava Fiskars on miettinyt asiaa ja päätynyt siihen, että yhteistyötä Kärkkäisen kanssa jatketaan toistaiseksi.

Juha Kärkkäinen Magneettimedia-kohusta: "Finlaysonin tarkkaan harkittu julkisuustemppu"

Tavaratalo J. Kärkkäisen omistaja ja toimitusjohtaja Juha Kärkkäinen syyttää Finlaysonia julkisuustempusta. Hänen mukaansa yhtiö ei suostunut keskustelemaan, vaan ilmoitti lehdistön kautta lopettavansa yhteistyön tavaratalon kanssa. Kärkkäinen tuli julkisuuteen omalla tiedotteellaan maanantaina.

Tavarataloyhtiö J. Kärkkäinen ihmettelee boikotointia – "Magneettimedialla ei mitään tekemistä yhtiön kanssa"

Tavarataloyhtiö J. Kärkkäinen katsoo tulleensa turhaan sotketuksi Magneettimedia-lehden ympärillä käytävään kohuun. Kaupallisen johtajan mukaan yhtiöllä ja lehdellä ei ole enää mitään tekemistä keskenään. Finlayson katkaisi yhteistyön juuri lehden kirjoituksiin vedoten. Toimitusjohtaja pitää sitä mainostemppuna.

Finlayson poistaa tuotteensa Kärkkäiseltä – syynä Magneettimedian "vastenmielinen propaganda"

Magneettimediaa on arvosteltu rajusti juutalaisvastaisuudesta ja perättömien terveysväitteiden levittämisestä. Magneettimedian läheiset välit tavaratalo Kärkkäiseen olivat liikaa yritysvastuutaan korostavalle Finlaysonille.

Magneettimedian kirjoituksista rikosilmoitus – poliisille tullut useita yhteydenottoja

Poliisin mukaan Magneettimedian kirjoituksista on tullut "muutamia yhteydenottoja". Poliisin mukaan ne liittyvät mahdolliseen kiihotukseen kansanryhmää vastaan.

"Kansa on kyllästynyt valtamedian vaikenemiseen ja antitotuuksiin"– Nyt puhuu Magneettimedian päätoimittaja

Magneettimedian päätoimittajana pidetty Markku Juutinen vastasi sähköpostilla osaan Ylen kysymyksistä mutta jätti vastaamatta suurimpaan osaan. Hänen mukaansa Magneettimedia ei ole juutalaisvastainen. Hän sanoo, että ei ole lehden vastaava toimittaja. Journalistiliiton lakimiehen mukaan vastaavan toimittajan ilmoittamatta jättäminen on vastoin lakia.

Kookosöljy parantaa Alzheimerin ja syövän – sananvapaus sallii Magneettimedian kertoa mitä vain

Magneettimedian julkaisemista ei voi etukäteen rajoittaa, vaikka lehden kirjoituksista on annettu tuomio kiihottamisesta kansanryhmää vastaan. Myöskään vaihtoehtolääketieteen menetelmistä kertominen ei ole väärin, mutta vahingonkorvausvastuuseen siitä voi joutua. Magneettimedian vastuuhenkilöt eivät ole täysin selvillä, vaikka laki niin määrääkin.

Kohuttu Magneettimedia jatkaa ilmestymistään – lehden paperiversio kolahti postilaatikoihin

Lehden aiempi päätoimittaja Juha Kärkkäinen on tuomittu sakkoihin kiihottamisesta kansanryhmää vastaan lehden kirjoitusten takia. Kärkkäinen ei ole enää päätoimittaja mutta toimii taustalla. Lehteä julkaisevasta yhdistyksestä lyödään luuri korvaan eikä anneta haastattelua.

Juutalaiskirjoituksista uusi tutkintapyyntö – "Tulee 1930-luku ja natsijulkaisut mieleen"

Juutalaisen seurakunnan edustajat haluavat poliisin tutkivan nettilehti Magneettimedian kirjoittelun. Seurakunnan mukaan lehti kiihottaa kirjoituksillaan kansanryhmää eli juutalaisia vastaan. Lehden edeltäjän, samannimisen ilmaisjakelulehden, päätoimittaja on jo käräjä- ja hovioikeuksissa tuomittu vastaavasta rikoksesta. Juutalaisen seurakunnan mukaan kirjoittelu jatkuu aina vain.

Kaupunkilaiset tyrmistyivät Stockmannin lähtöuhasta: "Näivettäisi koko keskustan"

Oululaiset pelkäävät, että jos Stockmann lähtee Oulusta vuonna 2017, keskusta tyhjenee ja valikoima pienenee.

Hovioikeus ei muuttanut Kärkkäisen tuomiota juutalaiskirjoittelusta

Magneettimedia-lehden päätoimittajana toimineen Juha Kärkkäisen käräjäoikeudessa saama tuomio ei muuttunut hovioikeuskäsittelyssä. Kärkkäinen sai sakkoja kiihottamisesta kansanryhmää vastaan.

Ikean päätöstä odotetaan Lappeenrannassa kuukauden sisällä

Ikean ja Ikanon päätöksen jälkeen kaupunki jatkaa neuvotteluja kauppias Juha Kärkkäisen kauppakeskuksen sijoituspaikasta.

Magneettimedian Kärkkäisen valitukselle lisäaikaa

Lakkautetun ilmaisjakelulehti Magneettimedian entinen päätoimittaja Juha Kärkkäinen valmistelee edelleen valitusta saamastaan sakkotuomiosta. Valitukselle on annettu lisäaikaa.

Juutalaiskirjoittelusta tuomittu Magneettimedia lopetetaan - uusi lehti tilalle

Kärkkäinen Oy:n toimitusjohtajan Juha Kärkkäisen mukaan uusi lehti ei tule sisältämään poliittista materiaalia.

Kärkkäinen uhmaa oikeuden näkemystä – juutalaiskirjoittelu jatkuu

Juutalaiskirjoittelu jatkuu edelleen Ylivieskassa ilmestyvässä Magneettimediassa. Tuoreessa paperi- ja nettilehdessä on uusia artikkeleja, joissa kirjoitetaan oikeusjutusta ja juutalaisten vaikutusvallasta. Toimitusjohtaja Juha Kärkkäinen sanoo, ettei vanhojen tekstien poistamisesta ole tehty päätöstä. Hän myös muistuttaa, ettei käräjäoikeuden päätös ole vielä lainvoimainen.

Tavarataloyhtiö J.Kärkkäinen tyytymätön tuomioon

Yhtiö tuomittiin maanantaina 45 000 euron yhteisösakkoon. Myös sakkorangaistuksen saanut Magneettimedian päätoimittaja Juha Kärkkäinen harkitsee valitusta.

Kärkkäinen tuomittiin Magneettimedian juutalaiskirjoittelusta sakkoihin

Ylivieska-Raahen käräjäoikeus on tuominnut ilmaisjakelulehti Magneettimedian päätoimittajan Juha Kärkkäisen 90 päiväsakkoon kiihottamisesta kansanryhmää vastaan. Lehteä kustantava tavarataloyhtiö tuomittiin puolestaan 45 000 euron yhteisösakkoihin.

Juha Kärkkäinen väliaikaiseksi toimitusjohtajaksi

Magneettimedian päätoimittaja ja konsernin pääomistaja Juha Kärkkäinen siirtyy J. Kärkkäinen yhtiön väliaikaiseksi toimitusjohtajaksi Riku Ilvesluodon ilmoitettua erostaan. Kärkkäinen jatkaa myös ilmaisjakelulehden päätoimittajana. Eronneella toimitusjohtajalla oli Kärkkäisen mukaan aloittaessaan tieto yhtiön ja sen julkaiseman lehden linjasta.

J. Kärkkäisen toimitusjohtaja erosi – syynä Magneettimedian kirjoitukset

Tavarataloyhtiö J.Kärkkäisen toimitusjohtaja Riku Ilvesluoto on ilmoittanut eroavansa. Syynä ovat yhtiön ilmaisjakelulehteen Magneettimediaan ja kustannustoimintaan liittyvät erimielisyydet. Ilvesluoto sanoutui irti lehden kirjoittelusta jo kesällä ja pyysi samalla anteeksi niiden aiheuttamaa mielipahaa.

Kärkkäinen puolusti Magneettimedian juutalaiskirjoittelua

Magneettimedia-lehden päätoimittaja Juha Kärkkäinen puolusti lehden kirjoittelua maanantaina alkaneessa oikeusistunnossa. Kärkkäisen mukaan juutalaiskirjoittelun tarkoituksena on ollut kritisoida poliittisia vallankäyttäjiä.

Syyttäjä: Magneettimedian juutalaiskirjoituksissa kansallissosialistisia piirteitä

Syyttäjän mukaan tietyt ilmaisjakelulehdessä julkaistut kirjoitukset ovat olleet juutalaisvastaista propagandaa, ja niissä on ollut jopa kansallissosialistisia piirteitä. Magneettimedia-lehden päätoimittajalle Juha Kärkkäiselle vaaditaan ehdollista vankeutta ja lehteä kustantavalle tavarataloyhtiölle 90 000 euron yhteisösakkoa.

Magneettimedia-lehden juutalaiskirjoittelua käsitellään oikeudessa

Oikeudenkäynti on alkanut maanantaina Ylivieskassa. Ilmaisjakelulehden päätoimittajaa Juha Kärkkäistä epäillään kiihottamisesta kansanryhmää vastaan. Syyte koskee myös Magneettimediaa kustantavaa tavarataloyhtiötä.

Kärkkäinen oikeuteen syyskuussa

Magneettimedia-lehden juutalaiskirjoittelua koskevaa syytettä käsitellään Ylivieska-Raahen käräjäoikeudessa syys-lokakuun vaihteessa.

Tavarataloyhtiö sanoutuu irti Magneettimedian juutalaiskirjoituksista

J. Kärkkäinen Oy:n toimitusjohtaja sanoutuu irti Magneettimedian kirjoituksista. Toimitusjohtaja Riku Ilvesluoto sanoo päätoimittaja Juha Kärkkäisen tehneen julkaisupäätökset yksin, ilman muun johdon hyväksyntää. Toimitusjohtaja pyytää anteeksi artikkelien mahdollisesti aiheuttamaa mielipahaa.

Juha Kärkkäinen: Magneettimedia ei ole juutalaisvastainen

Tavaratalon ilmaisjakelulehteä vastaan on jälleen jätetty rikosilmoitus juutalaisvastaisesta kirjoittelusta. Lehden päätoimittaja kiistää juutalaisvastaisuuden harvinaisessa ulostulossaan. Kärkkäisen mukaan lehti haluaa herättää yhteiskunnallista keskustelua.

Kauppaketju Kärkkäisen toimitusjohtaja vaihtuu

Ylivieskalaisketjun uutena toimitusjohtajana aloittaa maaliskuun alussa oikeustieteen kandidaatti, rakennusinsinööri Riku Ilvesluoto.

Poliisi: Juutalaiskirjoitus saattoi rikkoa lakia

Poliisin mukaan Magneettimedia-lehden juutalaiskirjoitukset saattavat olla lainvastaisia. Asia on siirtynyt syyttäjälle, joka tekee päätöksen kevään aikana.

Raketteja ostetaan kerralla näyttävä paketti

Tukes muistuttaa, että ilotulitteita ei saa tilata netistä eikä lähettää postissa. Myös maahantuonnissa on tiukat rajoitukset yksityishenkilöille.

Skepsiksen Huuhaa-palkinto kirkasvalokuulokkeille

Skeptikkojen yhdistys Skepsiksen vuotuinen Huuhaa-palkinto on myönnetty kirkasvalokuulokkeista tunnetulle Valkee-yhtiölle.

Valtakunnansyyttäjävirasto: Juutalaiskirjoituksia tutkittava

Tavarataloketju J. Kärkkäisen Magneettimedian juutalaiskirjoitusten tutkinta on siirtynyt Oulun poliisilta Jokilaaksojen poliisin tutkittavaksi. Valtakunnansyyttäjänvirasto on katsonut, että tutkintaa asiassa on syytä jatkaa.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle