Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Myanmarin sotilasjuntta palkkasi lobbarin avukseen – Avustanut myös Robert Mugabea ja Sudanin sotilasjunttaa

Poliisit ja sotilaat ovat jatkaneet mielenosoittajien ampumista Myanmarissa.

Yhdysvallat on huolissaan Myanmarin kansan kokoontumisoikeuksien rajoittamisesta – armeijan johtaja lupaa sotilasvallan sujuvan tällä kertaa toisin

Myanmarin viranomaiset vaikeuttivat mielenosoituksia julistamalla ulkonaliikkumiskieltoja maanantaina.

Kymmeniätuhansia munkkeja kokoontui massatapahtumaan Myanmarissa

Tapahtuman tarkoituksena oli järjestäjien mukaan tuoda esiin buddhalaisuutta ja tukea munkkiutta.

Analyysi: Kaikella kunnioituksella Ykköstä kohtaan, aasialaisten kiinnostus Oulun derbyä kohtaan lisää kysymyksiä pommiuhan aiheuttajasta

Oulun derbyn pommiuhkaajan henkilöllisyys voi jäädä poliisinkin mukaan selvittämättä, mutta futisväessä tapahtunut herättää lukuisia kysymyksiä. Yksi niistä on, miksi myanmarilaisen Mandalayn asukkaat kyselevät somessa ottelun lopputuloksen perään.

Kuuluisat buddhalaiset temppelit ovat vaurioituneet maanjäristyksessä Myanmarissa

Maanjäristys ravisutteli Myanmarin keskiosia keskiviikkona. Se oli voimakkuudeltaan 6,8. Ainakin kolmen ihmisen kerrotaan kuolleen.

Maailmaa kiertävä aurinkolentokone laskeutui Kiinaan

Solar Impulse 2 pääsi viidennen etappinsa maaliin suunnitellusti. Viiden kuukauden matkasta on takana kolme viikkoa.

Kaksi kuoli lentokoneen laskeuduttua riisipellolle

Moottoripyöräilijä sai surmansa lentokoneen tehtyä hätälaskun Myanmarissa. Suurin osa koneen matkustajista oli ulkomaalaisia. Yhä useampi matkailija suuntaa vähitellen avautuvaan Myanmariin.

Maanjäristys romahdutti kultakaivoksen Myanmarissa

Suuri Mandalayn kaupunki säästyi vaurioilta, pikkukaupungissa tuli tuhoja. Alueella tärisee usein, mutta sunnuntain järistys oli poikkeuksellisen suuri.

Myanmarissa voimakas maanjäristys

Järistys oli vain yhdeksän kilometrin syvyydessä, USA:n geologinen tutkimuskeskus kertoo.

Myanmarissa koetellaan vapauksien rajoja

Myanmarissa eli entisessä Burmassa koetellaan maan hallinnon lupaamien vapauksien rajoja, kun sähkökatkoihin kyllästyneet ihmiset ovat lähteneet kaduille kahdessa suurimmassa kaupungissa.

Myanmarissa juhlittiin ensimmäistä kertaa homoja

Maassa ei kuitenkaan ole ollut varsinaisia gay pride -kulkueita. Sen sijaan päivän aikana on järjestetty musiikkiesityksiä sekä esitetty näytelmiä ja dokumentteja.

Vaalikampanja uuvutti Aung San Suu Kyin

Myanmarin oppositiojohtaja Aung San Suu Kyi on sairastunut kesken ahkeran vaalikampanjoinnin. Huimauskohtauksen ja pahoinvoinnin takia Suu Kyi joutui jättämään hetkeksi kesken puheen, jota hän oli pitämässä Myanmarin toiseksi suurimmassa kaupungissa Mandalayssa.

Veneilijän kesä alkaa rapsuttamalla

Säiden puolesta tällä viikolla on jo mainiot veneilysäät. Osa veneistä on kuitenkin edelleen telakalla. Ennenkuin veneensä voi jälleen vesille laskea, on tehtävä monenlaisia huoltotöitä.

Hirmumyrsky tuhosi kaupunkeja Myanmarissa

Myanmariin eli entiseen Burmaan lauantaiaamuna iskenyt hirmumyrsky Nargis on aiheuttanut laajaa tuhoa. Ainakin kaksi kaupunkia on tuhoutunut täysin maan eteläosaa koetelleessa myrskyssä, kertovat viranomaiset.

Myanmar kumosi ulkonaliikkumiskiellon

Myanmarin sotilasjuntta on kumonnut ulkonaliikkumiskiellon ja kokoontumiskiellon, jotka se asetti kitkiessään kovaotteisesti elokuussa alkaneen mielenosoitusten aallon.

Myanmarilainen oppositiojohtaja kidutettu hengiltä?

Myanmarin eli entisen Burman mielenosoitusten yhteydessä pidätetty oppositiojohtaja on kidutettu hengiltä, kertoo Thaimaassa toimiva ihmisoikeusryhmä AAPP. Yhdysvaltain hallitus on uhannut Myanmaria uusilla pakotteilla kuolinuutisen vuoksi. Valkoisen talon edustaja on vaatinut kuolemasta täyttä tutkimusta.

Reime: "Mandalayn tiellä"

Hannu Reime pohdiskelee Burman tapahtumia ja niiden herättämiä yleisempiä ajatuksia.

Vain harvat uskaltautuivat mielenosoituksiin Myanmarissa lauantaina

Kaakkois-Aasiassa sijaitsevassa Myanmarissa turvallisuusjoukot ovat ottaneet jälleen yhteen mielenosoituksia järjestäneiden ihmisjoukkojen kanssa. Protestit ovat kuitenkin olleet selvästi edellispäiviä pienempiä.

Myanmariin ulkonaliikkumis- ja kokoontumiskielto

Myanmarissa sotilasjuntta on kieltänyt yli viiden ihmisen kokoontumiset. Silminnäkijät kertovat myös sotilashallinnon asettamasta yöllisestä ulkonaliikkumiskiellosta suurimmassa kaupungissa Yangonissa sekä Mandalayssa.

Myanmarissa munkkien suurprotesti

Jopa 10 000 buddhalaismunkkia on marssinut Myanmarin toiseksi suurimmassa kaupungissa Mandalayssa vastalauseena maan sotilashallitukselle.

Munkit marssivat Myanmarissa polttoaineen korotuksia vastaan

Kaakkoisaasialaisessa Myanmarissa buddhalaiset munkit jatkavat rauhanomaisia mielenosoituksiaan polttoainehintojen korotuksista kärsivien köyhien puolesta.