Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Joensuun Lyseon peruskoulun oppilaita saapui laulamaan joululauluja yhdessä Koivupihan asukkaiden kanssa.

AVI: Pohjois-Karjalaan ei rajoituksia kokoontumisiin

Itä-Suomen aluehallintovirasto arvioi, ettei koronarajoituksia tarvita Pohjois-Karjalaan. Pohjois-Savon tilanteen AVI arvioi toisin.

Digitaalinen koronapassi ja puhelin baaritiskillä.

Koronanyrkki suosittelee suuren riskin massatapahtumien rajoittamista Pohjois-Savossa – rajoituksia voisi välttää koronapassin avulla

Johtajaylilääkärin mukaan koronatilanne on Pohjois-Savossa rauhoittumassa. Suositukseen päädyttiin ennakoivasti.

Koronapotilaan käsi jossa kanyyli.

Avi arvioi koronarajoitusten tarvetta Itä-Suomessa – mahdolliset rajoitukset voimaan aikaisintaan ensi perjantaina

Avi pohtii yleisötilaisuuksien ja yleisten kokousten rajoittamisen tarvetta huonontuneen koronatilanteen vuoksi. Päätökset mahdollisista rajoituksista avi tekee ensi viikon puolivälin jälkeen.

pöydällä olevat kädet pitelevät älypuhelinta, jonka näytöllä näkyy osa koronatodistuksesta.

Aluehallintovirasto harkitsee Pohjanmaalle kokoontumisrajoituksia – päätökset tehdään ensi viikolla

Päätöksiä Vaasan sairaanhoitopiirin kokoontumisrajoituksista tehdään aikaisintaa maanantaina, voimaan ne tulisivat keskiviikkona.

Happihoitoa annetaan Meilahden sairaalassa.

Aluehallintovirasto: Ylä-Savon soten lopetettava nukutusta vaativat leikkaukset

Aluehallintovirasto on määrännyt lopettamaan yleisanestesiaa vaativat toimenpiteet vuoden loppuun mennessä.

Näöntarkastus silmälääkärin vastaanotolla.

Siun soten vastine aville: Lääkäritilanne kohentunut kesästä

Avi pyysi kuntayhtymältä selvitystä perusterveydenhuollon lääläripulaan ja rekrytointiongelmiin. Selvityksen määräaika oli lokakuun loppuun mennessä.

Paikallisliikenteen busseja varikolla.

Länsilinjojen toiminnassa useita lieviä puutteita Joensuussa – taukotilat järjestettävä yhteistuumin kuljettajien kanssa

Joensuun toimipisteeseen 7. lokakuuta tehdyssä työsuojelutarkastuksessa ilmeni puutteita myös työaikakirjanpidossa sekä työterveyshuollossa.

Oulun psykiatrian -, nuorisopsykiatrian poliklinikka ja musiikkiterapia kokoushuone varattu

Kuopion kaupunki sai määräyksen saattaa lasten ja nuorten mielenterveyspalvelut lainmukaisiksi – jonot pisimmillään 10 kuukautta

Itä-Suomen aluehallintovirasto velvoittaa kaupunkia saattamaan lasten ja nuorten mielenterveyspalvelut lainmukaisiksi ensi vuoden maaliskuun loppuun mennessä.

Avokaivos.

Yara saa aloittaa Siilinjärven kaivoksen laajennuksen

Aluehallintovirasto antoi Jaakonlammen louhoksen toiminnan aloittamisluvan sekä valmisteluluvan Jaakonlammen kuivattamiseksi. Yara haki lupaa erikseen, koska varsinaisesta, kesäkuussa myönnetystä luvasta on valitettu hallinto-oikeuteen.

Paikallisliikenteen bussi pysäkillä.

Bussikuskit käyvät tarpeillaan metsässä ja syövät eväät puistonpenkillä – Joensuussa syttyi riita taukopaikoista

Bussikuskien taukopaikat ovat yleinen kiistanaihe ympäri Suomea. Joensuussa kuljettajilla ei omien sanojensa mukaan ole mahdollisuuksia kunnollisiin taukotiloihin.

Anonyymi ihminen juo kahvia aurinkoisella terassilla.

Avi: Koronapassilla ei välitöntä vaikutusta Itä-Suomen koronatilanteeseen

Alueella ei myöskään ole enää voimassa olevia ravintolarajoituksia. Viimeisin rajoitus Itä-Suomessa päättyi kesäkuussa. Koronapassia on tarjottu vaihtoehdoksi koronan ehkäisemiseksi asetetuille rajoituksille ja velvoitteille.

Ikäihmisen kädet nojaavat kävelykeppiin.

Keitele selvittää Palvelutalo Pehtoorin tilannetta tarkastuskäynnillä

Palvelutalosta on tehty aluehallintovirastolle epäkohtailmoitus. Perusturvalautakunta tekee Pehtooriin tarkastuskäynnin.

En person lägger in en valsedel med stämpel på i en box av trä.

Aluevaalit lähestyvät – Pohjois-Karjalan vaalilautakunta on valittu

Aluevaalilautakunnan tehtävänä on ehdokasasettelun ja vaalituloksen vahvistaminen. Suomen ensimmäiset aluevaalit toimitetaan tammikuussa, ja aluevaltuustot aloittavat toimintansa maaliskuun alussa.

Lääkäri ja potilas

Aluehallintoviraston valvontapäätös: Siun soten tehtävä selvitys työvoimatilanteen korjaamisesta

Kuntayhtymässä on lääkärityövoiman vajausta ja haasteita saada palkattua ammattitaitoista henkilökuntaa. Myös hoitoon pääsyssä on puutteita. Lakisääteisten neuvola-, koulu- ja opiskeluterveydenhuollon palveluja on supistettu ja tarkastuksia jouduttu siirtämään.

En person med rosa tröja och armbandsur sitter med knäppta händer vid ett bord.

Keiteleen palvelutalo Pehtoorista tehty epäkohtailmoitus

Keiteleen perusturvalautakunta tekee arvion siitä, tehdäänkö Pehtoorista tarkempi selvitys. Epäkohtailmoitus koskee henkilökunnan ja välineiden riittävyyttä sekä tilojen asianmukaisuutta.

Mikkelin pääkirjaston lehtilukusali

Huoli Mikkelin kirjaston lehtilukusalista kasvaa, kansalaisadressi keräsi satoja nimiä – kaupunginhallituksen puheenjohtaja: "Ehkä päätöksenteko ei ole mennyt ihan nätisti"

Itä-Suomen aluehallintovirasto on ottanut poikkeuksellisesti kantaa Mikkelin kaupungin kirjastoa koskeviin suunnitelmiin. Adressi lehtilukusalin säilymisen puolesta keräsi satoja nimiä.

Mikkelin pääkirjaston lehtilukusali

Mikkelissä tunteita herättänyt kirjaston lukusalijupakka syvenee – nyt myös aluehallintovirasto on ottanut asiaan poikkeuksellisesti kantaa

Mikkelissä on herättänyt paljon tunteita ja keskustelua kaupungin suunnitelmat, joiden vuoksi pääkirjaston lehtilukusali saattaa joutua siirtymään nykyiseltä paikaltaan. Nykyiseen lehtilukusaliin kaavaillaan kaupungin asiointipistettä.

Kari Kola

Itä-Suomen hallinto-oikeus hylkäsi valotaiteilija Kari Kolan valitukset tapahtumarajoituksista – aikoo valittaa korkeimpaan hallinto-oikeuteen

Hallinto-oikeus pitää aluehallintoviraston viime syksynä tekemiä tapahtumarajoituksia välttämättöminä koronaviruksen leviämisen ehkäisemiseksi. Kola voi hakea valitusoikeutta korkeimpaan hallinto-oikeuteen ja sen hän aikoo myös tehdä.

Käsidesipulloja kotkalaisessa ravintolassa

Itä-Suomen aluehallintovirasto tarkasti jälleen miten ravintoloissa noudatetaan koronaohjeistuksia – tarkastuksilla ei havaittu vakavia rikkomuksia

Avi tarkasti ravintoloita toimialueellaan elo–syyskuun vaihteessa. Puutteita havaittiin lähinnä koronasuunnitelmissa, niiden tiivistelmien laatimisessa ja päivittämisessä.

Savonlinnan keskusta syksyllä 2021

Aluehallintovirasto: Itä-Savoon ei aseteta uusia koronarajoituksia

Itä-Suomen aluehallintoviraston toimialueella ei tällä hetkellä ole voimassa aluehallintoviraston rajoituspäätöksiä koskien yleisötilaisuuksia ja yleisiä kokouksia. Kunnat voivat kuitenkin asettaa omia rajoituksia alueilleen.

Vanhusten hoivakoti Pietarinpirtti Mikkelissä

Viranomaiset keskeyttivät vanhusten hoivakoti Pietarinpirtin toiminnan Mikkelissä – palvelun laadussa havaittu vakavia puutteita

Aluehallintovirasto on keskeyttänyt toiminnan kohteessa välittömästi. Päätöstä perustellaan muun muassa sillä, ettei yksikön asiakas- ja potilasturvallisuutta pystytä turvamaan nykyisellä henkilökuntamäärällä ja -rakenteella.

Kuvassa vasemmalta pelastusylitarkastaja Kai Horelli ja ylijohtaja Soile Lahti Itä-Suomen aluehallintovirastosta sekä hengenpelastusmitalin saajat Matti Nenonen, Markku Laurikainen, Teemu Konttinen, Jirsi Nokelainen ja Tuomo Pekkonen.

Itä-Suomeen myönnetyt hengenpelastusmitalit luovutettiin saajilleen tänään

Hengenpelastusmitalin myöntää tasavallan presidentti. Itä-Suomen aluehallintoviraston ylijohtaja luovuttaa mitalit Itä-Suomen alueella. Luovutustilaisuus oli tänään.

Juha-Pekka Rusanen

Kunnanjohtaja kielsi yleisötapahtumat Keiteleellä, mutta oikeusoppineiden mukaan päätös oli laiton – kuntapomoa päätös ei silti kaduta

Keiteleen kunnanjohtaja Juha-Pekka Rusanen kielsi Maneesirockin järjestämisen vetoamalla pahentuneeseen koronatilanteeseen. Oikeusoppineiden mielestä tapaus osoittaa, että kuntapäättäjillä on puutteita lainsäädännön tuntemuksessa.

Mikkelin keskusta, kävelykatu.

Aluehallintovirasto ei määrää kokoontumisrajoituksia myöskään Essoten alueelle

Aluehallintovirasto kertoi ratkaisustaan muun Itä-Suomen osalta eilen tiistaina. Nyt myös kuntayhtymä Essoten alue on päätetty säästää kokoontumisrajoituksilta.

Kuva Mikkelin torilta tiistaina 17.8.2021

Aluehallintovirasto ei kiristä Itä-Suomen alueella kokoontumisrajoituksia – kiihtymisvaiheeseen siirtyneen Essoten osalta asiaa harkitaan yhä

Terveydenhuollon kantokyvyn katsotaan olevan sellaisella tasolla Pohjois-Karjalan, Pohjois-Savon ja Itä-Savon sairaanhoitopiirien alueilla, jotta yleisötilaisuuksia ja yleisiä kokouksia ei ole välttämätöntä rajoittaa.

Keminmaan uudet ekaluokkalaiset ensimmäisenä koulupäivänä.

Pohjois-Savossa ykkösluokan aloittaa ensi viikolla 2 400 lasta

Pohjois-Savossa ei ole lakkautettavia kouluja alkavana lukuvuonna, tiedottaa Itä-Suomen aluehallintovirasto. Ensi viikolla peruskoulun aloittaa 2 400 ykkösluokkalaista ja lukiotaipaleelle siirtyy reilut 1 300 nuorta.

Musta kasvomaski roikkuu käsilaukusta.

Aluehallintovirasto ei määrää kokoontumisrajoituksia Pohjois-Savoon ja Pohjois-Karjalaan kiihtymisvaiheesta huolimatta

Pohjois-Savon sairaanhoitopiiri ja Siun sote ovat arvioineet, että vaikka tartuntamäärät ovat niiden alueella korkeat, kokoontumisrajoitukset eivät ole vielä välttämättömiä. Avi katsoo, että oikeudellisia edellytyksiä kokoontumisrajoitusten asettamiseksi ei ole.

Unga ser på smarttelefoner på gatan.

Koronatartuntoja on nyt Pohjois-Karjalassa enemmän kuin kertaakaan aiemmin koko pandemian aikana – ravintolarajoitukset palaavat

Viimeisen viikon aikana maakunnassa on todettu enemmän korotartuntoja kuin millään aiemmalla viikolla koko pandemian aikana. Uusi tartuntoja todettiin peräti kahdeksalla paikkakunnalla. Koronavirus leviää nyt voimakkaasti etenkin nuorten aikuisten keskuudessa.

Käsi johon lasketaan käsidesiä

Pohjois-Karjalan mahdolliset kokoontumisrajoitukset käsittelyssä maanantaina – tällä viikolla kiihtymisvaihe ei muuta vielä mitään

Aluehallintovirasto käsittelee Pohjois-Karjalan mahdollisia uusia kokoontumisrajoituksia maanantaina. Taustalla on maakunnan siirtyminen koronaepidemian kiihtymisvaiheeseen. Viikonlopun aikana uusia rajoituksia ei ole luvassa.

Attendo Muurutvirta hoivakoti

Staff shortage forces Kuopio care home to close, 26 residents to be moved

According to Attendo's regional director the closure reflects the nationwide shortage of staff in the healthcare sector.

Jäädytetty virvoitusjuomapullo peltisellä alustalla tuulettimen edessä.

Kuumuus on tuplannut yhteydenotot työsuojelun neuvontapuhelimiin tänä kesänä – monia ihmisiä huolestuttaa, ettei taukoja pääse pitämään

Yhteydenottoja työsuojelun neuvontapuhelimiin on tullut tänä kesänä kaksi kertaa enemmän kuin vuosi sitten. Yhteyttä ottavat esimerkiksi ravintola-alan työntekijät sekä terveydenhuollossa ja ulkona työskentelevät.

Kaksi lasta seisoo ulkona.

Avi huomautti Tuusniemeä varhaiskasvatuksen toteuttamisesta – kunnan ongelmana pätevien varhaiskasvattajien rekrytointi

Avin mukaan Tuusniemen kunnan ryhmäperhepäivähoito toimii päiväkodinomaisesti, vastoin varhaiskasvatuslakia ja -asetusta. Avi huomauttaa kuntaa myös siitä, että päivähoidossa on ollut lapsimäärään nähden liian vähän henkilökuntaa.

Yaran Siilinjärven kaivos

Yaralle lupa Siilinjärven kaivoksen laajentamiseen

Itä-Suomen aluehallintovirasto on antanut Yaralle luvan Siilinjärven kaivoksen laajentamiseen. Laajennus tapahtuu avaamalla Jaakonlammen louhos.

Kuravaatteita.

Ryhmäkoot ylittyivät useasti Hammaslahden päiväkodissa – avilta huomautus Joensuun kaupungille

Joensuun Hammaslahden päiväkodin ryhmäkoot olivat seurannassa alkuvuonna. Ryhmäkoot ylittyivät esiopetusryhmässä sekä alle 3-vuotiaiden ryhmässä. Itä-Suomen aluehallintovirasto on antanut Joensuun kaupungilla huomautuksen.

Luistelija astumassa Tampereen Koulukadun tekojääkentälle

Vieremälle saadaan tekojää ja Lapinlahdelle tekonurmi – aluehallintovirasto jakoi avustuksia liikuntapaikkahankkeisiin

Itä-Suomen aluehallintovirasto myönsi Pohjois-Savoon yhteensä 405 000 euroa, joista suurimmat summat menivät Vieremälle ja Lapinlahdelle. Kuopioon ei tällä kertaa tullut avustusrahaa.

Stora Enson tehdasalue ilmasta.

Stora Enso uusii Varkauden tehtaiden jätevesiputken

Nykyinen jätevesiputki on 1970-luvulla rakennettu puinen putki. Sen rinnalle rakennetaan uusi, muovinen putki. Samalla jäteveden purkupaikka muuttuu hieman. Vanhaa putkea ei pureta, jotta pohjan sedimentissä olevat haitta-aineet eivät vapautuisi veteen.

Kuvassa etualalla kolme jalkapalloa ja taaempana jalkapallojunioreita harjoituksissa

Itä-Suomen kunnille yli 1,5 miljoonaa euroa lasten ja nuorten ilmaisen harrastustoiminnan toteuttamiseen

Harrastamisen Suomen mallin ja avustusten tavoitteena on järjestää lapsille ja nuorille maksuton harrastus koulupäivän yhteyteen. Avustuksella mahdollistetaan harrastuksia lukuvuodeksi 2021−2022. Harrastussisältöjä suunniteltaessa kuullaan myös lasten ja nuorten toiveita. Ensimmäisessä vaiheessa ovat mukana perusopetuksen vuosiluokat 1–9.

Savonlinnalainen Anton Qvintus näyttää mallia parkour-esteellä

Savonlinnan koululaisille 100 000 harrastuksiin – jokaiselle koululaiselle mahdollisuus maksuttomaan harrastukseen

Savonlinnassa on pilotoitu niin sanottua Suomen mallia, jossa koulupäivän yhteyteen on tuotu mahdollisuus harrastaa. Harrastukset on valittu oppilaiden omista toiveista ja palaute on ollut positiivista. Avustuksen myötä harrastutoiminta voidaan nyt laajentaa koskemaan kaikkia Savonlinnan kouluja.

Näkymä Joensuun torilta kaupungintalolle päin.

Kokoontumisrajoitukset puretaan Itä-Suomessa, vain Etelä-Savossa Essoten alueella rajoitukset jäävät voimaan

Itä-Suomen aluehallintovirasto purkaa kokoontumisrajoituksia Pohjois-Savossa ja Pohjois-Karjalassa. Etelä-Savossa sote-kuntayhtymä Essoten alueelle kokoontumisrajoitus jää voimaan, kun taas Itä-Savon Sosterin kunnissa rajoitukset kumotaan.

Käsihuuhdepullo Porin Amarillo-ravintolan ovella.

Aluehallintovirasto tarkasti ravintoloita – asiakasturvallisuudesta koronan takia on huolehdittu, koronamääräysten vastainen liikkuminen ongelma

Esimerkiksi käsien desinfiointimahdollisuus oli tarkastetuissa ravintoloissa tarjolla. Määräys paikallaan istumisesta koetaan hankalaksi. Esimerkiksi biljardin pelaaminen ei ole mahdollista, minkä takia viranomaiset sulkivat kolme biljardipöytää.

Suojavarusteissa oleva hoitaja kantaa koronanäytettä rekkojen luota konttiin.

Maahantulijoiden testausta Pohjois-Karjalassa jatketaan ainakin kesäkuun ajan

Aluehallintovirasto on päättänyt, että riskimaista Itä-Suomeen tulevat matkustajat on edelleen testattava koronaviruksen varalta. Testaukselta välttyvät rekankuljettajat, lapset ja tuoreen koronatodistuksen esittäjät.

Spelare står med foten på en fotboll

Korona on väistynyt Sosterin alueella, rajoitukset kevenevät maanantaina

Sosterin alueella ei ole ilmaantunut uusia koronatartuntoja viimeisen viikon aikana. Helmikuun alusta saakka kiihtymisvaiheessa ollut alue siirtyy maanantaina 10. toukokuuta epidemian perustasolle.

Louhikosken voimalaitos Saramojoessa Nurmeksessa on tuottanut sähköä 1920-luvulta asti. Pohjois-Karjalan Sähkö on päättänyt purkaa voimalaitoksen.

Saramojoen Louhikosken voimalaitoksen purkamiselle myönnettiin lupa

Pohjois-Karjalan Sähkön vesivoimalaitoslupa raukeaa Itä-Suomen aluehallintoviraston tekemällä päätöksellä.

Läheltä

Essotella yksi uusi koronatartunta – kokoontumisrajoitukset helpottavat vapun jälkeen

Vielä vappuviikonloppuna on voimassa kahdenkymmenen henkilön kokoontumisrajoitukset.

KuPS:n edustusjoukkue harjoittelemassa  keskuskentällä Kuopiossa

Kuopion Palloseura voi pian avata katsomonsa pienelle määrälle kannattajia – katsomo jaetaan 50 hengen lohkoihin

Itä-Suomen aluehallintovirasto höllentää Pohjois-Savon kokoontumisrajoituksen maanantaina 50 henkilöön. Myös yli 50 hengen yleisötilaisuudet ovat mahdollisia esimerkiksi, jos katsojat saadaan sijoiteltua useisiin eri katsomolohkoihin.

Kuopion tori huhtikuisena aamuna

Kokoontumisrajoituksia höllennetään hieman Itä-Suomessa – toukokuussa tapahtumiin voi osallistua korkeintaan 50 henkilöä

Ainoastaan Itä-Savon sairaanhoitopiirin alueella on jatkossa voimassa 6 hengen kokoontumisrajoitus.

Siun soten tiedotustilaisuudessa Sirpa Kaipainen, Pentti Keskitalo, Ilkka Pirskanen ja Matti Kämäräinenmiettivät vastausta toimittaja Jaana Kainulaisen kysymykseen.

Toimitusjohtaja Ilkka Pirskanen: "Lääkäripula on Siun sotelle suurempi ongelma kuin rahan puute"

Siun sotea uhkaa syksyllä jopa 50 lääkärin vaje. Lääkäriliitto ja Itä-Suomen aluehallintovirasto ovat puuttuneet Pohjois-Karjalan terveyden- ja sairaanhoidon kuntayhtymän toimintaan.

Jordgubbar växer på en stor odling på Keskylä gård i Pargas.

Aluehallintovirasto: Moni maatilojen ulkomaalainen työntekijä oli viime kesänä töissä ilman työnteko-oikeutta

Myös työaikakirjanpidossa oli puutteita, jotka ovat jatkuneet useita vuosia.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle