Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Keski-Pohjanmaan koronatilanne heikkenee nyt radikaalisti: vappubrunssin saldo yhteensä jo 41 tartuntaa – nyt sairastuvat nuoret aikuiset

Keskiviikkona Soiten alueella todettiin koko pandemian ajan tartuntaennätys päivässä eli 16 tartuntaa. Lääkärit toivovat nyt ihmisiltä malttia ja heidän pysyttelevän omissa oloissaan.

AVI antoi uudet ohjeet: Keski-Suomen kokoontumisrajoitukset lievenevät hieman perjantaina

Kokoontumisrajoitukset jatkuvat Keski-Suomessa, vaikka koronatilanne on rauhoittunut. Aluehallintovirasto sallii kuitenkin perjantaista alkaen myös yli 50 henkilön yleisötilaisuudet, jos osallistujat noudattavat turvavälejä ja muita koronaohjeita.

Krista Kiuru A-studiossa: Rajavalvontaan uusi malli lähiviikkoina – “Parhaasta mallista joudumme mahdollisesti vähän tinkimään”

Hallitus pohtii uusia toimia estämään koronan leviämistä Suomen rajojen yli. Perhe- ja peruspalveluministeri Krista Kiuru (sd.) tunnustaa, että tiukimmat nyt harkitut mallit ovat todennäköisesti perusoikeuksien näkökulmasta mahdottomia.

Jyväskylä vapauttaa ulkoliikunnan koronarajoituksista ensi maanantaina ja höllää suositusta yksityistilaisuuksista

Jyväskylässä koronavirustilanne on ollut viime viikot rauhallinen. Uusia tartuntoja todettiin viime viikolla kuusi ja sitä edellisellä viikolla neljä.

Imatran vastaanottokeskuksen jatkotesteissä 8 uutta “odotettua tartuntaa” — tartuntatautilääkärin mukaan tulos on rohkaiseva

Imatran vastaanottokeskuksen koronavirustartunnat vaikuttavat hiipuvan. Lähes puolet asukkaista sairastui koronaan.

Koronaepidemia on Kainuussa rauhallinen ja rokotukset etenevät – rajoituksia höllennetään maanantaista alkaen

Koronaepidemia on Kainuussa perustasolla. Pohjois-Suomen aluehallintovirasto lieventää koronarajoituksia ensi maanantaista alkaen. Epidemian perustasosta huolimatta Kainuun sote neuvoo välttämään lähikontakteja.

Avi pitää kokoontumisrajoitukset voimassa HUSin, Etelä-Karjalan, Kanta-Hämeen ja Päijät-Hämeen sairaanhoitopiirien alueilla

Etelä-Suomen aluehallintovirasto jatkaa kuuden hengen kokoontumisrajoitusta HUSin, Etelä-Karjalan ja Päijät-Hämeen sairaanhoitopiirien alueilla, koska koronaepidemia on leviämisvaiheessa. Kanta-Hämeessä rajoitus säilyy kymmenessä hengessä.

Jyskän koulusta 22 henkilöä karanteeniin Jyväskylässä

Edellinen altistuminen jyväskyläläisessä koulussa tapahtui Säynätsalon päiväkotikoulussa, jossa asetettiin huhtikuun lopulla koronaviruksen vuoksi karanteeniin 16 henkilöä.

Mitä pääkaupunkiseudulla voi nyt tehdä ja mitä ei? Kokosimme tämänhetkiset rajoitukset ja tulevat muutokset yhteen juttuun

Kokosimme tämän hetken tärkeimmät rajoitukset pääkaupunkiseudun asukkaiden arkielämän kannalta sekä tiedot siitä, milloin rajoituksiin on luvassa mahdollisesti muutoksia.

Pohjois-Pohjanmaan kokoontumisrajoituksia höllennetään vaiheittain – Oulussa tiukemmat rajoitukset pysyvät voimassa vielä toistaiseksi

Maakunnassa sallittu osallistujamäärä nousee ensin 20 henkilöön ja sitten 50 henkilöön. Oulussa täytyy noudattaa 16. toukokuuta asti 10 henkilön kokoontumisrajoitusta, sillä kaupunki on epidemian kiihtymisvaiheessa.

Hallitus luopuu vaikeatajuisista tasoista, kunnat ja avit päättävät jatkossa rajoitusten purusta – Kymenlaaksossa ja Itä-Savossa baarit ja ruokapaikat auki pidempään

Esimerkiksi kokoontumisrajoituksiin, uimahallien ja kirjastojen käyttöön sekä aikuisten ryhmäharrastuksiin voi tulla lievennyksiä jo ensi viikolla. STM ohjeistaa kuntia ja aluehallintovirastoja rajoitusten turvallisessa purkamisessa.

Kymenlaakson koronarajoitukset pysyvät toistaiseksi ennallaan – koordinaatioryhmän kokouksessa suunniteltiin silti jo purkamistoimia

Kymenlaakson rajoitusten höllentäminen voi olla Kymsoten mukaan mahdollista jo tässä kuussa, jos tilanne etenee samaan positiiviseen suuntaan kuin viime viikkoina. Maakunnan asukkaiden matkustelu huolettaa.

Karanteeniin määrätyt turvapaikanhakijat lähtivät kaupungille Imatralla – poliisi valvoo sadan asukkaan vastaanottokeskusta koko loppuviikon

Kaikki vastaanottokeskuksen asukkaat on määrätty joko karanteeniin tai eristykseen 9. toukokuuta asti. Asukkaiden on nähty liikkuvan kaupungilla, minkä takia Eksote päätti pyytää poliisia valvomaan karanteenin toteutumista.

Oulu purkaa koronarajoituksiaan ja avaa kulttuuri- ja kirjastotiloja sekä ulkoliikuntatiloja aikuisryhmille

Museot, muut kulttuurilaitokset ja kirjastot voivat taas ottaa Oulussa kävijöitä vastaan maanantaista alkaen. Yleisö- ja yksityistilaisuuksissa kokoontumisraja pidetään Oulussa vielä ennallaan kymmenessä henkilössä.

Koronatilanne Kainuussa rauhoittunut – rajoituksiin esitetään lievennyksiä

Ilmaantuvuuden selkeän laskusuunnan ja kohentuneen yleistilanteen perusteella Kainuun koordinaatioryhmä esittää aluehallintovirastolle kokoontumisrajoitusten lieventämistä. Sisätiloissa se olisi 50 ja ulkona enintään 50 henkilöä lohkoissa.

Jämsän koronarajoitukset kevenemässä – taudin ilmaantuvuus korkeampi kuin muualla sairaanhoitopiirissä

Alaikäisten ulkoliikuntaharjoitukset voivat alkaa tällä ja viikolla ilman ryhmäkokorajoituksia, ja ensi viikolla tarkastellaan aikuisten ryhmäliikunnan, uimahallien, kylpylöiden ja yleisten saunojen tilannetta. Pandemiaohjausryhmän mukaan Pirkanmaa on siirtynyt koronaluokittelussa leviämisvaiheesta takaisin rauhallisempaan kiihtymisvaiheeseen.

Pohjois-Pohjanmaan koronatilanne tasaantumassa – Oulu on edelleen kiihtymisvaiheessa

Pohjois-Pohjanmaan alueellinen koordinaatioryhmä on tänään todennut, että maakunnan koronatilanne on edelleen perustasolla Oulua lukuunottamatta.

Torniossa taas joukkoaltistuminen – Kokkokankaan koulusta yksi luokka koronakaranteeniin

Torniossa lapsia ja nuoria kehotetaan hakeutumaan koronatestiin erittäin matalalla kynnyksellä.

Kuukausi sitten kakkumestari Jenni Höijer itki autossa eikä ollut enää yrittäjä – konkurssin tehneiden tuki on hajallaan, mutta asiaan on tulossa muutos

Moni yrittäjä hakee apua liian myöhään taloudellisiin vaikeuksiin. Avuntarjoajat aikovat järjestäytyä verkostoksi tavoittaakseen heidät entistä paremmin. Päämääränä on myös, ettei kenenkään tarvitsisi Höijerin tavoin tuntea konkurssihäpeää.

Kokoontumisrajoituksia jatketaan Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymän alueella

Koronayhteistyöryhmä katsoo, että nyt voimassa olevia rajoituksia on jatkettava, koska koronatilanne ei ole enää parantunut Päijät-Hämeessä.

Nyt pääsee uimaan ja bileet voi järjestää isommalla porukalla, toukokuu tuo kevennyksiä Jyväskylän koronarajoituksiin

Aikuisten ulkoliikunta vapautui viikonloppuna 10 hengen ryhminä, kaupungin uimahallit ja kuntosalit avataan rajoitetusti yleisölle ja Kaupunginteatterin ja Jyväskylä Sinfonian sulku päättyi.

Laura Hallamaan kolumni: Koronarajoitukset loivat meille introverteille paratiisin, mutta nyt alkaa jo riittää

Moni meistä on ymmärtänyt jo ennen koronaa, että kaikkiin kissanristiäisiin ei tarvitse mennä oman jaksamisensa kustannuksella. Mutta omissa oloissaan viihtyväkin odottaa nyt koronarajoitusten purkamista, kirjoittaa Hallamaa.

Jo liikkumisrajoitusten valmistelu aiheutti hankaluuksia yrityksille, kertoo kauppakamarikysely

Myynnin vähentymisestä julkisen keskustelun vuoksi kertoi 17 prosenttia yrityksistä. Lisäksi joka kymmenes kyselyyn vastannut arveli koronakriisin vähentävän henkilöstöä pysyvästi ja joka kahdeksas uskoi kriisin laskevan liikevaihtoa.

Korona-aika toi uudet tekniset ratkaisut teattereihin, mutta lahtelaisen Vanhan Jukon uusi johtaja uskoo elävän esityksen lumoon

Teatterin uusi taiteellinen johtaja Esa-Matti Smolander otti pestin vastaan vuoden alussa keskellä koronakriisiä. Hän pääsee esittelemään yleisölle ensimmäisen oman ohjauksensa kevään koronasulun takia vasta tammikuussa.

Altistuskaranteenissa olevia hoitajia patistetaan töihin Oulun kaupunginsairaalaan hoitamaan koronasairaita potilaita

Oulun kaupungin mukaan Oulussa toimitaan THL:n ohjetta noudattaen. Koronaviruksen leviäminen nyt toista kertaa kaupunginsairaalaan on aiheuttanut niin suuret vaikeudet henkilökunnan riittävyyden varmistamisessa, että yksikön toiminta vaarantuu THL:n ohjeen tarkoittamalla tavalla.

Kosken koulukeskuksessa Imatralla koronatartunta – yksi luokka asetetaan karanteeniin

Karanteeniin joutuu yhteensä 16 henkilöä, jotka ovat oppilaita ja henkilökuntaa. Altistumisaika karanteeniin joutuvilla on ollut 16.–23.4.2021.

Säynätsalon päiväkotikoulussa korona-altistuksia – 16 henkilöä astettu karanteeniin

Altistumiset ovat tapahtuneet viime viikolla ja kuluvan viikon alussa.

Oulun koronarajoitukset ja suositukset jatkuvat nykyisellään 9. toukokuuta saakka

Epidemiatilanne Oulussa on heikentynyt ja kaupunki siirtyi koronan kiihtymisvaiheeseen.

Imatran Kosken koulukeskuksessa todettiin koronavirustartunta – 30 altistunutta ihmistä joutui karanteeniin

Imatran Kosken koulussa todetun koronavirustartunnan vuoksi karanteeniin asetettujen joukossa on sekä oppilaita että koulun henkilökuntaa.

Ylen peli: Miten päättäisit itsevaltiaana koronarajoituksista – valitsetko talouden vai terveyden ehdoilla?

Asiantuntijat kommentoivat pelin jälkeen, mitkä koronatoimet ovat tehokkaimpia ja miten talous vaikuttaa terveyteen.

Koronalle altistuneita koululaisia karanteeniin Kangasalla

Sariolan koulussa Kangasalla on altistunut koronavirukselle alle 15 henkilöä

Liikuntakeskus GoGo tiukentaa koronarajoituksiaan – treenit sallittu vain yhdessä toimipisteessä ensi viikolla

Uudet koronatoimenpiteet koskevat muun muassa eri toimipisteissä vierailuja sekä ryhmäliikuntatuntien lukujärjestyksiä.

Oulussa tuli ilmi viisi joukkoaltistumista torstaina – karanteeniin asetettiin yli 200 ihmistä

Terveysviranomaisten tietoon on tullut myös useita altistumisen mahdollisuuksia.

Länsi-Pohja uhkaa siirtyä koronaepidemian leviämisvaiheeseen – nuoriso on väsynyt koronarajoituksiin

Länsi-Pohjassa on laitettu karanteeniin noin 500 ihmistä viikon sisällä.

Heinola puntaroi vielä panosten asettamista – Onko kesäteatterituotanto liian suuri riski?

Näytösten perumisesta koituisi tappiota. Parhaassa tapauksessa kesäteatteri toisi kaivattuja tuloja myös Heinolan yrityksille.

Avi vahvisti: Kuntosalit saavat avata ovensa lauantaina Kymenlaaksossa

Liikunta- ja virkistystilojen sulku päättyy, koska alueen koronatilanne on helpottunut.

Saksassa mielenosoittajat ja poliisit ottivat yhteen koronarajoitusten vastaisessa protestissa – Katso video tilanteesta

Liittopäivät hyväksyi lain, joka antaa hallitukselle lisävaltuuksia määrätä koronarajoituksia.

Nuoret saavat taas jatkaa liikuntaharrastuksia Jämsässä – erittäin tiukkoja koronaohjeita noudattaen

Koronaohjeet edellyttävät yhä muun muassa kahden metrin turvavälin säilyttämistä.

Torniossa Putaan koulusta yksi luokka koronakaranteeniin

Koronatartunta koulun oppilaalla varmistui keskiviikkona.

Lahti avaa pian taas uimahallinsa

Kävijämäärää rajoitetaan edelleen.

Hallitus: loppu koulusuluille, aikuiset sisäharrastuksiin aikaisintaan elokuussa, 50 hengen yleisötilaisuudet sallitaan pian perustason alueilla

Pääministeri Marinin mukaan vielä ei ole oikea aika matkustaa Eurooppaan. Unionin rokotepassit voivat helpottaa matkailua jo kesäkuussa.

Lasten kesäleirejä valmistellaan vaihtoehtoisin suunnitelmin – leirijärjestö: "Kaikki toivovat, että pystytään pitämään lähileirejä"

Koululaisten päiväleireille suunnitellaan entistä enemmän ulkotoimintaa. Kesäpäiviksi on tarjolla myös etäleirejä.

Essote palaa perustasolle koronaviruksen suhteen – aiempia koronaohjeistuksia puretaan

Päätöksen taustalla vaikuttaa, että koronavirustilanne on helpottunut alueella.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle