Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Mikkelin Jukureiden mainos kauppakeskus Stellan kattoon kiinnitettynä.

Hallinto-oikeus hylkäsi Jukurien ja KalPan valitukset avin tiukoista koronarajoituksista: "Rajoitukset välttämättömiä", perusteluissa todetaan

Tammikuussa 12 jääkiekkoseuraa valitti aluehallintovirastojen koronarajoituksista. Jukurit ja KalPa saivat kielteisen ratkaisun.

Marko Karsikon perhe istuu ulkona Shanghaissa ja poseeraa kameralle.

Shanghain tiukat koronakaranteenit vaikuttavat jo ihmisten käyttäytymiseen – Marko Karsikon perhe muuttaa turvallisuussyistä toiseen kaupunkiin

Karsikon taloyhtiössä koronatestissä on käytävä joka toinen päivä. Jos yksikin tartunta löytyy, kaikki asukkaat ovat kaksi viikkoa asunnoissaan.

SIlmälasipäinen nainen katsoo kaukaisuuteen kuppi kädessään.

Kokki Jonna Lehtorannalle jäi koronalomautuksista 20 000 euron velat – ravintolatyöntekijöitä jäi tyhjän päälle, kun turvaverkko petti

Jos yksi toimiala oli rajoitusten kärki, sen henkilöstöstä olisi pitänyt huolehtia paremmin, SAK:n puheenjohtaja Jarkko Eloranta sanoo nyt. Koronatuet menivät yrityksille ja talouselämälle.

Maskeja koululuokassa.

Yleinen maskisuositus päättyi pääkaupunkiseudulla – vastaisuudessa maskia on käytettävä oman harkinnan mukaan

Pääkaupunkiseudun koronakoordinaatioryhmä päätti, että se muuttaa alueen maskisuosituksen THL:n linjan mukaiseksi.

Kuva kauppakeskus Pasaatin lasiovesta, jossa on kasvomaskinkäyttösuositustarra.

Pääkaupunkiseudun maskisuosituksista päätetään huomenna – THL kehottaa noudattamaan alueellisia suosituksia

THL poisti valtakunnallisen maskisuosituksen, mutta suosituksia on edelleen voimassa useissa kaupungeissa. Kaupan ala poisti työntekijöidensä maskisuosituksen, mutta VR ja HSL suosittelevat maskia edelleen.

Votkapulloja Alkon hyllyssä.

Alkon myynti putosi maaliskuussa kuoppaan, kun ravintolarajoitukset purettiin, pääsiäisenä myynti kasvaa taas 50 prosenttia

Alkon tuotteita myytiin maaliskuussa Etelä-Savossa 19 prosenttia vähemmän kuin vuotta aiemmin. Pitkä pääsiäisviikonloppu tietää myymälöissä pitkiä jonoja.

Sari Kontra, Yle, 19.12.2019

Sari Kontran kolumni: Koronarajoitukset jättivät monen lapsen arjen taitoihin aukon, jota paikataan pitkään

Nuoruuteen kuuluu arkisten taitojen ja yhteisten kohtaamisten oppiminen. Pandemian jälkeen edessä voi olla yllätyksiä, jotka näkyvät vasta vuosien viiveellä, Kontra kirjoittaa.

Kolumnisti  "Rysky" Riiheläinen

Janne Riiheläisen kolumni: Venäjän hyökkäys yllätti koronakieltäjät ja salaliittoteoreetikot – nyt samaa joukkoa ryhmittyy Putinin taakse

Ukraina vei huomion koronankieltäjiltä ja salaliittoteorioilta – mutta ehkä vain hetkeksi. Venäjä on vuosia rakentanut rihmastoja, joilla vaikuttaa keskusteluun lännessä. Nyt osa koronadenialisteistä näyttää asettuvan Putinin puolelle, Riiheläinen kirjoittaa.

Henri Kaitala ja Eija-Sinikka Mäkelä

Kymmenet kertoivat Ylelle, miten korona erotti, yhdisti ja pani deittailun tauolle – Henri Kaitala, 39, oli yksi onnekkaista

Kysyimme lukijoiltamme, miten korona-aika vaikutti heidän rakkauselämäänsä. Osan deittailun pandemia pilasi, kun taas osa löysi sielunkumppaninsa eristyksen keskellä.

Suojavarusteisiin pukeutunut lähihoitaja Janina Kinnunen koronapotilaan kanssa.

Koronapotilaiden määrä sairaalassa on noussut yhä – THL:n Salminen: Läpi Euroopan on tehty johtopäätös, että koronan kanssa on tultava toimeen

Mika Salmisen mukaan muissa Pohjoismaissa maskisuositus on poistettu ja Suomi on siinä mielessä asiassa jälkijunassa. Suosituksen lieventämistä aiotaan pohtia lähiaikoina.

Mikkelin poliisilaitoksesta yksityiskohta.

Pieksämäellä koronarajoituksia vastaan kapinoinutta ravintolaa ei epäillä rikoksista – poliisi sai esiselvityksen valmiiksi

Poliisi kertoo saaneensa päätökseen ravintolan menettelyä koskevan esiselvityksen.

Mies Tallinnan kadulla maski kaulallaan.

Viro luopui lähes kaikista koronarajoituksista, vain maskipakko jäi voimaan – professori: ihmisten täytyy ottaa vastuu terveydestään

Koronapassia ei enää vaadita ja aukiolorajoituksista on luovuttu kaikkialla Virossa. Julkisissa sisätiloissa täytyy edelleen pitää maskia. Virologian professori pitää myös maskipakkoa tarpeettomana.

Oulun Yliopistollisen sairaalan korona teho-osastolla hoitaja menossa hoitamaan korona potilasta.

Etelä-Suomen aluehallintovirasto lopettaa Uudenmaan koronarajoitukset ylihuomenna

Koronaepidemia ei ole ohi, ja aluehallintovirasto tekee uusia rajoituspäätöksiä, jos terveydenhuollon kantokyky on uhattuna.

Iloinen mies dj-pöydän äärellä.

Ravintolarajoitukset poistuivat maaliskuun alussa – kotkalainen dj: "Sataprosenttisen varmaa, että tanssilattiat täyttyvät"

Anniskelua, aukioloa, asiakasmäärää ja istumapaikkoja säätelevät rajoitukset poistuivat tiistaina.

Alokkaat nuotion äärellä metsässä.

Varusmieskoulutuksen koronarajoitukset puretaan vaiheittain – Puolustusvoimissa koronatilanne on kääntynyt parempaan suuntaan

Ensimmäiset purkutoimenpiteet koskevat kasvomaskien käyttövaatimuksesta luopumista sekä turvavälivaatimuksien keventämistä.

Minkälaisia tapoja korona jättää jälkeensä?

Vaikka pandemiasta päästään, arkemme muuttui lopullisesti – asiantuntija luopuisi kättelystä ja niiskuttavana työpaikalle tulemisesta

Tautiekologian asiantuntija Tuomas Aivelo lupautui pohtimaan, mitä opimme raskaasta pandemiajaksosta. Palvellaanko meitä koronan jälkeenkin pleksin takaa ja ensisijaisesti kortilla? 

Yöelämää Helsingissä ravintola Pataässässä 15. lokakuuta.

Ravintoloiden rajoitukset poistuvat tänään, mutta alalla ei vielä riemuita – “Pakotteet vievät venäläiset ja aasialaiset asiakkaat”

Majoitus- ja ravintola-alan liikevaihdosta katosi reilut kolme miljardia euroa ja 20 000 työntekijää.

Seinäjoen Joupiskan rinnehiihtokeskuksessa kaksi hissiä ja kyltti, jossa lukee "pareittain hissiin".

Rajoitusten purkamisen ei pelätä nostavan tartuntamääriä – hiihtolomaviikolla korostetaan kuitenkin kansalaisten omaa vastuuta

Kokoontumis- ja ravintolarajoitukset poistuvat ensi viikolla. Pohjanmaan, Etelä-Pohjanmaan ja Keski-Pohjanmaan tautitilanne on silti edelleen hankala, joten kansalaiset saavat ison vastuun harteilleen.

Lahden kauppakeskus Trio ulkoa päin kuvattuna. ihmiset ylittämässä suojatietä ja  kävelemässä kohti kauppakeskuksen ovea

Koronarajoitukset loppuvat Päijät-Soten alueella maaliskuun alussa

Sairaanhoidon tarpeen osalta tilanne on kääntynyt parempaan, vaikka epidemian huippu jatkuu edelleen.

Asiakas ottaa käsihuuhdetta kaupan sisäänkäynnin automaatista

Lähes kaikki koronarajoitukset poistuvat Riihimäellä

Kaupungin tiedotteen mukaan poikkeuksena on maskisuositus, joka jatkuu maaliskuun lopulle saakka.

Ihminen heiluttaa käsiään konserttiyleisössä.

Koronarajoitukset päättyvät viimeistään maanantaina 28.2. – iltariennot ja kokoontumiset jälleen mahdollisia

Epidemia ei kuitenkaan ole ohi, Aluehallintovirasto haluaa muistuttaa kansalaisen vastuusta jotta normaaliin pääästään mahdollisimman sujuvasti.

Kasvomaski lumisessa maassa.

Jämsä pääsee viimeisistäkin alueellisista koronarajoituksista, avi: "Koronapandemia ei ole ohi"

Rajoitusten päättyessä korostuu yhä enemmän toimijoiden oma vastuu järjestää tapahtumia ja toimintaa terveysturvallisesti. Keski-Suomen sairaanhoitopiiriin avin päätöksellä ei ole vaikutusta, koska siellä ei enää ole voimassa aluehallintoviraston asettamia alueellisia rajoituksia.

Käsidesipullo Lahden kaupunginteatterin katsomossa

Koronayhteistyöryhmä: Päijät-Hämeen rajoituksia ja suosituksia esitetään kevennettäväksi helmikuun jälkeen

Sairaalahoitoa tarvitsevien määrä on laskussa, mutta koronatartuntojen määrä alueella on yhä suuri.

Näytteenottaja Safio Hajiahmed ottaa koronatestiä testattavalta.

Uusien koronatartuntojen määrä yhä vain lisääntyy Kymenlaaksossa – johtajaylilääkäri: "Tilanne Suomen huonoin tai ainakin huonoimpia"

Rajoitusten poistuessa viranomaiset korostavat jokaisen ihmisen omaa vastuuta suositusten, kuten maskin käytön ja etätöiden noudattamisessa.

Keskustassa oli liikkeellä paljon ihmisiä.

Jo ensi maanantaina on luvassa bileilta, joka ei päätykään ennen puolta yötä – yökerhoyhtiö: "Alkaa ihmisiltä toipumaan pelotus pois"

Night People Groupin toimitusjohtajan mielestä esitys ravintolarajoituksien poistumisesta on ainoa oikeudenmukainen ratkaisu. Suomen Viihderavintolat oy:ssa avaamista odotetaan kuin kuuta nousevaa.

Ottawan kaupungin työntekijät poistivat mielenosoittajien julisteita 17.2.

Kanadan poliisi pyrkii lopettamaan koronarajoituksia vastustavat rekkamielenosoitukset Ottawassa, kaksi johtohahmoa on pidätetty

Ottawan poliisijohdon mukaan Kanadan pääkaupungin keskusta näyttää tulevana viikonloppuna jo hyvin toisenlaiselta kuin se on viime viikot näyttänyt.

Sairaanhoitkaja työskentelee suojavarusteet päällään koronapotilaiden luona.

Aluehallintovirasto: Päijät-Hämeen koronarajoituksia jatketaan helmikuun loppuun asti vaikean epidemiatilanteen vuoksi

Etelä-Suomen aluehallintoviraston päätös perustuu Päijät-Hämeen koronakoordinaatioryhmän ja sairaanhoitopiirin arvioon.

Uutsivahti-sovelluksen Läheltä-toiminnon esittelykuva

Kainuun sote esittää aville koronarajoitusten jatkamista: tartuntoja on edelleen kaikissa kunnissa

Pohjois-Suomen aluehallintoviraston sisä- ja ulkotiloja koskeva määräys tehostetuista terveysturvallisuustoimista on voimassa 19. helmikuuta saakka. Sote pyytää sille jatkoa.

Hämeenlinnan jäähallin tyhjä päätykatsomo.

Pandemiaryhmä esittää yleisötilaisuuksien rajoitusten purkua Kanta-Hämeessä

Yleisötilaisuuksien rajoitukset puoleen osallistujamäärästä ovat voimassa vielä viikonlopun yli. Rajoituksille ei esitetä jatkoa nykyisen päätöksen loppuessa maanantaina 21. helmikuuta.

Kirjoittaja Nea Lundström poseeraa tummasävyisessä henkilökuvassa.

Koronakriitikkona tunnettu Nea Lundström, 23, noudatti ensin kaikkia rajoituksia – yhden kokemuksen jälkeen hän alkoi kyseenalaistaa koko yhteiskuntaa

Koronakriittiseltä Leveli-kanavalta tuttu Nea Lundström ei ole ottanut koronarokotetta. Tässä jutussa hän kertoo, mikä muutti hänen ajatteluaan koronasta.

Kouvolan jäähallin seisomakatsomo ja jäänhoitokone jäällä.

Yleisötapahtumia voi perjantaista lähtien järjestää Kymenlaaksossa normaalisti – aluehallintovirasto kumoaa tapahtumia koskevat koronarajoitukset

Kymenlaakson alueella ei perjantaista lähtien ole voimassa aluehallintoviraston määräämiä koronarajoituksia. Sen sijaan esimerkiksi ravintolarajoitukset pysyvät voimassa.

Jesse Välimaa tuomarina Mestis-pelissä.

Aluehallintovirasto vahvisti uudet kokoontumisrajoitukset Keski-Pohjanmaalle – ei suuria muutoksia

Avi jatkoi tilojen terveysturvallista käyttöä koskevaa rajoitusta reilulla viikolla.

Ihminen heiluttaa käsiään konserttiyleisössä.

Yleisötilaisuuksien henkilörajoitukset päättyvät myös kuntayhtymä Essoten alueella

Aluehallintovirasto päätti asiasta torstaina. Aiemmin tällä viikolla yleisötilaisuuksien rajoituksia purettiin muualta Itä-Suomen alueella.

Sairaanhoitajat valmistautuvat menemään koronapotilaiden eristyshuoneisiin.

Koronapotilaita sairaalahoidossa ennätysmäärä – rajoituksia suositellaan jatkamaan helmikuun loppuun asti

Koronayhteistyöryhmän mukaan rajoitukset voidaan poistaa maaliskuun alussa, mikäli sairaalatilanne kääntyy paremmaksi.

Niagaran päivänäytöksessä ihmisiä istumassa.

Pirkanmaan kokoontumisrajoitukset päättyvät perjantaihin

Aluehallintovirasto nojaa päätöksessään Pirkanmaan sairaanhoitopiirin maanantaina antamaan lausuntoon, jonka mukaan kokoontumisrajoitus voidaan poistaa.

Kolma ikääntynyttä naista katsoo hymyillen ylös kameraan uima-altaasta.

Riemu oli aamulla katossa senioreiden vesijumpassa, kun koronasulku oli päättynyt – harrastusporukasta pudonneet herättävät huolta

Aikuisten ryhmäliikunta Jyväskylässä vapautettiin ennakoitua aikaisemmin. Osalla ikäihmisistä kunto on liikunnanohjaajan mukaan romahtanut korona-aikana.

Sormet tietokoneen näppäimistöllä.

Helsingin seudun koronaryhmä: Laajasta etätyösuosituksesta voitaisiin luopua maaliskuun alussa

Koronakoordinaatioryhmä suosittelee, että 1. maaliskuuta alkaen pääkaupunkiseudulla siirrytään lähi- ja etätyön yhdistelmään. Myös kouluissa 3.–5.-luokkalaisten maskisuositus poistuisi.

Ihminen heiluttaa käsiään konserttiyleisössä.

Koronarajoitukset päättyvät valtaosassa Itä-Suomea

Itä-Suomen aluehallintovirasto on kumonnut tänään tiistaina koronarajoituspäätökset Itä-Savon, Pohjois-Karjalan ja Pohjois-Savon sairaanhoitopiirien alueilla. Etelä-Savossa rajoitukset jatkuvat vielä.

Naistarjoilija baaritiskin luona

Rajoituksia höllätään hiihtolomasesongin alla – Lapin ravintoloissa riittää taas töitä, Anna Viinikka tarttui mahdollisuuteen ja jätti Espoon

Lapin ravintoloissa työvoiman tarve on ollut yhtä sahausta. Ensin osaajia etsittiin kovalla vaivalla, sitten tulivat rajoitukset ja sesongille palkattuja työntekijöitä jäi ilman töitä. Ilmassa on taas toiveikkuutta, kun rajoitukset hellittävät tänään.

Seinäjoen keskussairaala

Koronanyrkki: Etelä-Pohjanmaalta ei vielä syytä poistaa kaikkia rajoituksia

Maakunnan koronatyöryhmä on antanut aluehallintovirastolle lausunnon, jonka mukaan maakunnan koronatilanteessa ei ole vielä tapahtunut selvää käännettä parempaan eikä rajoituksia pitäisi vielä kokonaan poistaa.

Kaksi henkilö juo olutta ravintolassa.

Pilkku tulee nyt myöhemmin, rajoitukset kevenevät – kokosimme tunnelmia

Koronarajoitukset kevenevät, ja se tarkoittaa esimerkiksi ravintoloiden aukiolojen ja anniskeluajan pidentymistä.

Pasi Myöhänen

Arkea maailmalta: Englannissa eletään kuin pandemiaa ei enää olisikaan – päätös luopua koronapositiivisten karanteenista ihmetyttää

Vanhemmat iloitsevat koulujen talvilomaksi ehtineestä testisääntöjen helpotuksesta. Osa briteistä syyttää Johnsonia rajoitusten purkutoimilla politikoinnista, kirjoittaa Ylen Britannian-toimittaja Pasi Myöhänen.

Katsojia menossa elokuviin BioRex Triplan elokuvateatterissa kauppakeskus Triplassa Helsingissä 13. lokakuuta 2021.

Ravintolassa voi taas istua puoleenyöhön, tapahtumia saa järjestää täysille saleille – näin rajoitukset kevenivät tänään

Aluehallintovirastot ovat ryhtyneet purkamaan viimeisiä kokoontumisrajoituksia. Esimerkiksi Uudellamaalla kokoontumisrajoitukset poistuvat kokonaan maanantaina. Myös ravintoloita voi pitää maanantaista alkaen pidempään auki.

KooKoon seisomakatsomo Kouvolan jäähallilla.

Koronarajoitukset kevenevät Kymenlaaksossa: 500 osallistujan rajasta yleisötapahtumissa luovutaan jo lauantaina

Myös kaikki ravintolat saavat olla nykyistä pidempään auki maanantaista lähtien.

Baaritiski, jonka päässä näkyy asiakas ja häntä palveleva työntekijä.

Ravintolat saavat olla ensi maanantaista alkaen auki puoleenyöhön – alkoholin tarjoilu on sallittua kello 23:en

Jos tautitilanne pysyy nykyisellään, kaikista ravintolarajoituksista luovutaan maaliskuun alussa.

Pelicansanhängare.

Päijät-Hämeen kokoontumisrajoitukset kevenevät maanantaina 14. helmikuuta

Etelä-Suomen aluehallintovirasto päätti kevennyksistä Päijät-Soten koronakoordinaatioryhmän arvion mukaisesti.

Nuoria baaritiskillä Tikkurila festivaaleilla.

Avi päätti: Kaikki kokoontumisrajoitukset poistuvat Uudellamaalla ystävänpäivänä

Rajoitusten jatkaminen ei ole tasaantuvassa epidemiatilanteessa välttämätöntä, toteaa Etelä-Suomen aluehallintovirasto tiedotteessaan.

Päivystys opaste Seinäjoen keskussairaalassa

Aluehallintovirasto on valmis jatkamaan rajoitusten keventämistä nopealla aikataululla

Aluehallintovirasto on pyytänyt lausuntoja rajoitusten tarpeellisuudesta muun muassa Etelä-Pohjanmaan sairaanhoitopiiriltä ensi maanantaihin mennessä.

ministeri

Hallitus sivuutti saamelaisten oikeudet koronapandemiassa – vastuuministeri vaikenee

Saamelaisjohtaja näkee lakiin kirjatun neuvotteluvelvoitteen noudattamatta jättämisen osana laajempaa ongelmaa. Sisäministeri ei asiaa Ylelle kommentoinut.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle