Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Henkilö pitää kädessään euroseteleitä pankkiautomaatilla.

Euron arvo on laskenut rajusti dollariin verrattuna, mutta nousee nyt – mistä tämä johtuu?

Asiantuntijan mukaan valuuttamarkkinat pyrkivät ennakoimaan korkotason muuttumista. Myös euroalueeseen kohdistuvat riskit ovat tärkeitä.

Matkustaja kentällä, Helsinki-Vantaan lentoasema, 11.8.2020.

Ennätysheikko euro ruoskii inflaatiota lisälaukalle – tuontihinnat nousevat, kaukomatkailu kallistuu

Euron arvo Yhdysvaltain dollaria vastaan on laskenut yli vuoden ja on nyt pudonnut alimmalle tasolleen 20 vuoteen. Yhdellä eurolla saa noin yhden dollarin.

Helsingin päärautatieaseman aulassa kulkee kesäasuisia ihmisiä. Taustalla Forexin palvelutiskeillä on kaksi asiakasta.

Euron heikentyminen suhteessa dollariin pienentää Yhdysvaltoihin matkaavien lomakassoja ja tekee tuontitavaroista kalliimpia

Euron arvon heikkeneminen tekee Yhdysvaltain tuontitavaroista kalliimpia euro-alueella. Valuutan arvon heikkenemisellä on kuitenkin positiivisia vaikutuksia suomalaisille vientiyrityksille.

Yhdysvaltain keskuspankin rakennus Washingtonissa.

Inflaatio on nyt Yhdysvalloissa korkeimmillaan yli 40 vuoteen – uutinen sai dollarin kurssin nousemaan euroa vahvemmaksi

Korkea inflaatio on lisännyt odotuksia siitä, että Yhdysvaltain keskuspankki Fed korottaa korkoja. 

Srilankalainen rahanvaihtaja laski rahoja maaliskuussa 2022.

Euro heikkeni tasakurssiin dollarin kanssa

Myös Euroopan pörssit olivat laskussa. Helsingissä kurssit olivat 0,9 prosentin alamäessä.

Grafiikassa euron arvo Yhdysvaltain dollareissa. Euron arvo 8.7.2022 on 1,01 dollaria.

Euron arvo vajoaa kohti haamurajaa – Sijoittajat pelkäävät lamaa Euroopassa energiakriisin seurauksena, dollarista tuli turvasatama

Euron arvo laski perjantaina enää sentin päähän yhdestä dollarista. Energiakriisi iskee Eurooppaan erityisen pahasti ja dollarista on tullut turvastama. Valuutan heikentymisessä on sekä hyviä että huonoja puolia.

Vladimir Putin Voitonpäivän juhlissa 9. toukokuuta.

Ukrainan armeija on vallannut takaisin ukrainalaisia kyliä Harkovan koillispuolella, Vladimir Putin näyttää olevan valmistautumassa pitkään konfliktiin – kolme keskeistä uutista illalta ja yöltä

Yhdysvaltain tiedustelupalvelun korkein virkamies on varoittanut, että Vladimir Putin voi pitää tappiota Ukrainassa eksistentiaalisena uhkana hallinnolleen ja turvautua mahdollisesti ydinaseeseen.

Srilankalainen rahanvaihtaja laski rahoja maaliskuussa 2022.

Dollari on vahvistunut kuukaudessa ennätyslukemiin – talousasiantuntijat kertovat, mitä se tarkoittaa Euroopan taloudelle

Eurooppalaiset kuluttajat kärsivät, mutta vienti vetää. Asiantuntijoiden mukaan dollari vahvistuu aina, kun maailma on myllerryksessä.

Daniil Medvedev raivoaa tuomarille.

"Oletko hullu, oletko tyhmä, vastaatko kysymykseeni?" – Venäjän tennistähti Medvedev sai sakot tuittuilustaan

Venäläispelaaja Daniil Medvedev sätti tuomaria välierässä, mutta raivasi tiensä tenniksen Australian avointen finaaliin. Medvedev on saanut käytöksestään 12 000 Yhdysvaltain dollarin sakot.

Närbild av en äldre man och i förgrunden ses en kvinnas huvud som visas suddigt.  Mannen på bilden är USA:s centralbankschef Jerome Powell som hördes i kongressen den 30 september 2021.

Tällä viikolla tapahtui rahapolitiikan "käännepiste", mutta markkinoilla se ei näkynyt – onko osto-ohjelmien alasajo pelättyä helpompaa?

OP:n toimitusjohtaja Timo Ritakallio luonnehtii Fedin ilmoitusta osto-ohjelman supistamisesta "odotetuksi käännepisteeksi". Myös Nordean Tuuli Koivu pitää sitä virstanpylväänä koronatoipumisessa. Suurta kuvaa päätös ei kuitenkaan muuta.

Jerome Powell.

Yhdysvaltain keskuspankki leikkaa joukkovelkakirjojen osto-ohjelmaansa

Yhdysvaltain keskuspankki leikkaa osto-ohjelmaansa 15 miljardilla dollarilla kuukaudessa. Keskuspankki piti tiedotustilaisuuden illalla Suomen aikaa.

Emilia Soini pelaa squashia.

Suomen squashtykki Emilia Soinille finaalitappio Yhdysvalloissa: "Olin aika loppu"

Soini haastoi hongkongilaisvastustajansa hyvin ensimmäisessä erässä, mutta joutui toteamaan tämän toisessa ja kolmannessa erässä selvästi paremmakseen.

Pandemian aikana Yhdysvalloissa rahoitusta on kanavoitunut terveyden ja koulutuksen lisäksi erityisesti liikenteeseen ja turvallisuuteen, sanoo Al Gordon.

Yhdysvaltain talous porskuttaa biljoonien dollareiden tukipaketeilla – asiantuntija: Suomalaisillakin on mahdollisuuksia päästä rahoihin kiinni

Julkisen rahanjaon ammattilainen uskoo, että uusia jättimäisiä tukipaketteja ei enää tule, sillä kongressin pitää alkaa keskittyä ensi vuoden vaaleihin.

Facebookin logo.

Facebook Papers -asiakirjat: Toimitusjohtaja Zuckerberg puhuu eri totuutta julkisuuteen – yhtiö teki miljardien osavuosituloksen

Facebook Papers -nimellä kulkeva uutistoimitusten yhteistyöprojekti käy nyt läpi tuhansia sivuja Facebookin sisäisiä asiakirjoja, jotka vuodettiin jo aiemmin Wall Street Journalille.

Robert Helenius poserar efter sin seger över Kownacki

Nyrkkeilijä Robert Helenius haluaa seuraavaksi MM-otteluun – "Olisin valmis kolmen kuukauden sisällä"

Robert Helenius oli taloudellisesti tiukilla, mutta lauantain ottelu toi tilille puoli miljoonaa dollaria. Helenius sanoo olevansa elämänsä kunnossa.

Jeff Bezos.

Forbes julkaisi maailman rikkaimpien listan – korona-aika on kiihdyttänyt omaisuuksien kasautumista

Pandemia-ajan koettelemukset eivät miljardöörien varallisuuden kertymistä haittaa. Forbesin lista paljastaa, että pörssikurssien nousu, kryptovaluutat ja elvytysraha ovat tehneet rikkaista entistä rikkaampia.

Golfari Matilda Castren odottaa vuoroaan LPGA-kiertueen kisassa.

Matilda Castren putosi kärkikamppailusta LPGA-kiertueen kisassa

Golfin suomalaistähti Matilda Castren pelasi toisella kierroksella tuloksen kolme yli parin ja lähtee päätöspäivään jaetulta sijalta 45. Eroa kärkeen on yhdeksän lyöntiä.

Laurene Powell Jobs

Steve Jobsin leski rahoittaa ilmastonmuutoksen torjuntaa miljardeilla dollareilla

Laurene Powell Jobs aikoo investoida säätiönsä kautta etenkin ilmastonmuutoksesta pahiten kärsivien auttamiseen.

Kirjeenvaihtaja Mika Hentunen.

Olen suomalainen Amerikassa, enkä totu tippien antamiseen

Arkea maailmalta: Jos juomarahan suuruutta erehtyy kyselemään, kalliiksi tulee, Yhdysvaltain-kirjeenvaihtaja Mika Hentunen kertoo.

Täynnä roinaa oleva katu ja kaksi miestä kaivamassa rojua.

Alkuvuoden sään ääri-ilmiöistä tuli vakuutusyhtiöille jättilasku – Jälleenvakuttaja Swiss Re:n mukaan korvauksia on maksettu maailmanlaajuisesti 36 miljardin euron edestä

Ankarat sääolosuhteet ovat aiheuttaneet vakuutusyhtiöille tammi-kesäkuussa poikkeuksellisen paljon korvausvaateita. Vakuutusyhtiöt panevat nyt riskiarvioitaan uusiksi, ja edessä on myös vakuutusmaksujen korotuksia.

Ihminen istuu lattialla rahanippuja edessään

Talibanin Afganistanin rahahanoja suljetaan – paennut keskuspankkijohtaja ennustaa maalleen synkkiä talousnäkymiä ja laajaa maastapakoa

Yhdysvallat on jo ilmoittanut jäädyttävänsä siellä olevat Afganistanin varat. Yhdysvaltalaistileillä on leijonanosa Afganistanin keskuspankin valuuttavaroista ja ääri-islamilaisen Talibanin hallinnossa Afganistan uhkaa jäädä myös ilman luvattuja avustuksia.

Petteri Koponen (oik.) ja NBA:n komissaari David Stern varaustilaisuudessa.

Petteri Koposella on mahdollisuus saada 1,6 miljoonaa dollaria ilman peliäkään NBA:ssa – aikoo selvittää, koskeeko vanha sopimuspykälä häntä

Suomeen palannut Petteri Koponen varattiin ykköskierroksella koripallon huippusarjaan NBA:han. Koponen ei ole pelannut peliäkään NBA:ssa, miksi hän saattaa olla oikeutettu miljoonapottiin.

Mies seisoo puhumassa yleisölle, vierellä nainen maski kasvoillaan, taustalla Yhdysvaltojen lippuja.

Demokraattien toinenkin jättihanke etenee Yhdysvalloissa: Senaatti hyväksyi "inhimillisen infrastruktuurin" biljoonapaketin

3 500 miljardin dollarin paketilla tuetaan lapsiperheitä ja tarjotaan muun muassa lisää maksutonta koulutusta. Jättipaketti meni senaatissa läpi demokraattien äänillä. Vain muutamaa tuntia aiemmin hyväksyttiin 1 000 miljardin infrastruktuuripaketti.

Matilda Castren lyö teeltä.

Matilda Castren sijoittui upeasti toiseksi, vain supertähti ylsi edelle – huima palkintosumma nostaa taas sijoitusta maailmanlistalla

Kovatasoisen LPGA-turnauksen voiton vei kolmannella kierroksella Castrenin ohi kiilannut kaksinkertainen major-voittaja Ko Jin-young. Castren kuittasi kakkostilasta yli 115 000 euroa.

Bitcoin-projektin työntekijät työskentelevät rannalla El Salvadorissa.

El Salvadorin päätös tehdä bitcoinista virallinen valuutta on enemmän julkisuustemppu kuin rahapoliittinen ratkaisu

Uuden lain myötä bitcoin nousee Yhdysvaltain dollarin rinnalle El Salvadorin virallisena valuuttana. Moni näkee El Salvadorin edelläkävijänä, mutta verojen kerääminen voimakkaasti heiluvassa kryptovaluutassa voi osoittautua erittäin vaikeaksi.

Ericssonin lippuja.

Ericsson maksaa Nokialle 80 miljoonaa korvauksena korruptiovahingoista

Ruotsalaisyhtiö turvautui vuosien ajan korruptioon vahvistaakseen asemaansa puhelinverkkomarkkinoilla.

Joe Biden

Biden esittelee jättimäisen infrastruktuuriohjelman, koko kaksi biljoonaa dollaria

Hiljattain suuren koronaelvytyspaketin hyväksyneeltä kongressilta voi olla vaikea saada siunausta uudelle valtavalle kuluerälle.

Presidentti Biden puhuu USA:n talouden tilasta

Biden lupasi pitää kiinni rahashekkien jakamisesta "murtumispisteessä oleville amerikkalaisille" - katso puhe kokonaan

Presidentin mukaan tuoreet työttömyysluvut osoittavat, että kongressin on edettävä pelastuspaketin kanssa.

Applen myymälä Frankfurtissa Saksassa

Amerikkalaisten teknologiajättien loppuvuosi sujui suorastaan loistavasti

Sekä Apple että Facebook kasvattivat tulostaan, Tesla ponnisti viime vuonna ensimmäistä kertaa plussalle.

Donald Trump nousee lentokoneeseen.

Tänään on Trumpin virkakauden viimeinen päivä: Odotettavissa tukuttain armahduksia, itseään presidentin ei uskota armahtavan

The New York Times -lehden mukaan armahduslistalle pääsyä on yritetty edistää jopa kymmenillätuhansilla dollareilla.

Bill Daly ja Gary Bettman

Tällä viikolla alkavasta poikkeuksellisesta NHL-kaudesta hurjia tietoja – tappiot nousevat vähintään miljardiin dollariin

Dallas Starsin NHL-joukkueesta löytyneet koronatartunnat aiheuttavat harmaita hiuksia heti kauden alussa.

Henkilö valmistaa ruokaa.

Argentiinassa hinnat nousevat kroonisesti, ja pimeä rahanvaihto kukoistaa – "Inflaatio on kansallislajimme, vähän kuin jalkapallo"

Argentiinalaiset luovivat jatkuvan inflaation keskellä. Dollareiden kysyntä on luonut pimeät valuuttamarkkinat.

Autojonoja testiasemalla Floridassa

Yhdysvallat hyväksyi 900 miljardin dollarin koronapaketin – senaatin äänestys sinetöi päätöksen

Sopimukseen lukeutuu tukea pienyrityksille ja työttömille sekä tehostusta koronavirusrokotteiden jakeluun. 

Henrik Lundqvist

Henrik Lundqvistilta yllättävä uutinen – terveyshuolet estävät pelaamisen

Henrik Lundqvist ei liity Washington Capitalsin mukaan alkavalle kaudelle.

Kuvassa on Nancy Pelosi.

Yhdysvalloissa ei tullut sopua koronaviruksen elvytyspaketista – neuvottelut jatkuvat keskiviikkona

Valkoisen talon kansliapäällikön mukaan osapuolet kuitenkin lähenivät toisiaan.

georgiev

Turun Palloseurasta tuttu venäläisvahti Aleksandar Georgijev sai jatkosopimuksen NHL:ssä

Aleksandar Georgijev on tehnyt kaksivuotisen jatkosopimuksen New York Rangersin kanssa.

Tuima kuva presidentti Assadista

Syyrian talous syöksykierteessä – Leivän hinta on noussut rajusti ja bensajonot tukkivat Damaskoksen kadut

Presidentti Bashar al-Assadin hallinnon valvomilla alueilla odotettiin jo parempia aikoja, mutta väestön ahdinko kasvaa.

Joe Biden demokraattien puoluekokouksessa 20.8.2020.

Joe Biden julkaisi omat verotietonsa juuri ennen ensimmäistä vaaliväittelyä

Biden puolisoineen maksoi viime vuonna noin 300  000 Yhdysvaltain dollarin edestä liittovaltion tuloveroa.

Uusi Apple store Singaporessa 8. syyskuuta.

Apple antaa yllättäen 30 prosenttia alennusta sovelluskauppa App Storea käyttäville yrityksille

Apple antaa alennusta sellaisille yrityksille, jotka ovat joutuneet siirtämään tuotantoaan verkkoon koronapandemian takia.

Juuso Riikola laukoo

Juuso Riikolalle NHL-jatkosopimus – arvo yli kaksi miljoonaa dollaria

Juuso Riikola on kahden NHL-kauden aikana vakuuttanut Pittsburghin seurajohdon.

Pääanalyytikko Antti Saari istuu OP:n pääkonttorin ruokalassa, jonka tuolien väri on sama kuin konsernin logossa.

Miksi jenkkipörssit putosivat? Analyytikot: "Terve muistutus etenkin piensijoittajille" – pörssien pelkokerroin selvässä nousussa

Yhdysvaltain presidentinvaalien läheisyys herättää huolta. Markkinat pitäisivät enemmän Trumpista.

Mies kävelee Googlen logon editse

Yhdysvaltalaiset teknologiajätit julkistivat osavuosikatsauksensa: Facebook, Amazon ja Apple porskuttivat koronasta huolimatta, Googlen emoyhtiön tulos kutistui

Samoja yrityksiä kuultiin tällä viikolla Yhdysvaltain edustajainhuoneessa valta-asemastaan markkinoilla.

Najib Razak katsoo rannekelloaan maski kasvoillaan

Malesian ex-pääministerille ensimmäinen tuomio laajassa korruptiovyyhdissä – 12 vuotta vankeutta ja kymmenien miljoonien sakot

Valtion sijoitusrahastoon liittyvää 1MDB-skandaalia on tutkittu pitkään niin Malesiassa kuin Yhdysvalloissa.

LA Galaxyn logo kuvassa

Pohjois-Amerikassa työehtosopu: MLS-kausi valmis jatkumaan

Koronapandemian keskeyttämää MLS-kautta pyritään jatkamaan.

Kongressin rakennus. Edustalla USA:n lippu.

USA:ssa demokraatit hyväksyivät jättimäisen talouden tukipaketin, joka tuskin tulee voimaan

Kongressi on jo aiemmin tukenut Yhdysvaltain taloutta biljoonilla dollareilla koronakriisin aikana.

Yleiskuva amerikkalainen jalkapallo

Floridan poliisi epäilee kahta NFL-pelaajaa aseellisesta ryöstöstä

Pidätysmääräys on annettu Deandre Bakerista ja Quinton Dunbarista. Epäiltyjen uskotaan vieneen muun muassa tuhansia dollareja käteistä ja arvokkaita kelloja.

Squash, yleiskuvaa

Squashissa palkkatasa-arvo toteutuu hyvin – palkintorahat kasvaneet viime vuosina

Mies- ja naisammattilaisten palkintorahat ovat jokseenkin yhtä suuret.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle