Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

JVG järjesti Senaatintorilla virtuaalisen vapun sadoille tuhansille, ja tunnelma oli aavemainen

Voi hyvin olla, että vappuna luotiin uusi sukupolvikokemus

Kahden tähden Tuntematon on subjektiivinen kokemus – "Objektiivinen kritiikki on tuoteseloste"

Tuntematon sotilas -elokuvalle kaksi tähteä antanut kriitikko Juho Typpö ei yllättynyt kritiikkinsä saamasta huomiosta.

Lassi Valtosen uusi tuleminen valloitti Levylautakunnan

Aseistariisuva Lassi Valtonen voitti Levylautakunnan

Maisteri tarpoo kritiikin suossa

Mikä musiikkikritiikissä on vikana?

Levykriitikko Kare Eskola: "Olen suora sanoissani"

Uudet levyt -kriitikko esittelyssä.

Näkökulma: Virtuoosikaan ei aina saa yleisöä syttymään viulukilpailussa

Tänään ratkeavan Sibelius-viulukilpailun tuomariston olisi suonut kirjoittavan Kerson Leongille enemmän plussia, kirjoittaa musiikkikriitikko, Ylen kulttuuritoimittaja Mattias Mattila.

Vanha raspikurkku hellytti tulisen tenorin Levylautakunnassa

Raspikurkkujen kingi Rod Stewart teki viikon parhaan biisin.

Kainuun musiikkielämän suurmies ymmärsi musiikkia laajasti

Levytuottaja, muusikko ja festivaalijärjestäjä Unto Torniainen kuoli torstaina 67-vuotiaana. Hän tuotti monia bändejä ja mahdollisti kainuulaisten bändien levyttämisen.

Sanna Ukkola: Kun media myi sielunsa

Tulevaisuuden kauhukuvasta on tulossa totta: erillisiä mainoksia ei pian enää ole – koko suurelle yleisölle tuotettu journalistinen sisältö on muuttumassa yhdeksi massiiviseksi mainokseksi. Näin kirjoittaa Sanna Ukkola blogissaan.

Mies tunkeutui lavalle ottamaan selfien kesken sinfoniaesityksen

The Guardianin musiikkikriitikon mukaan Dvořákin teosta Lontoon Royal Festival Hallissa johtanut kapellimestari loi tunkeilijaan ällistyneen katseen.

Haloo Helsinki kahmi kuusi Emma-ehdokkuutta

Emma Gaala 2015 palkitsee musiikintekijöitä kahdessakymmenessä eri kategoriassa.

Olin Downes - Sibeliuksen apostoli

New York Timesin kriitikko Olin Downes julisti Sibeliusta.

Mies, kamera ja musiikki

Juhani Hiltusella on kunnianhimoinen suunnitelma. Hän aikoo tehdä Rokkineuvos–sivustostaan ensiksi Pohjois-Suomen seuratuimman musiikkiaiheisen tietopankin ja sen jälkeen valloittaa muun Suomen.

Kissankehto: Tuuleen eksyneet

Lauluja elokuvista ja elokuvan lauluja.

Kissankehto: Hassu pikku sammakko ja kiiltomatoidylli

Hemmottelumusiikkia ja laulun mittaisia tarinoita

Kissankehto: Oli hyvä, että metsän takana kulki valtatie

Maisemaan rakastuminen on vaarallista.

Kissankehto: Lohtumusiikkia

Laulu lohduttaa – myös lauluntekijää.

14.6. Teeman Elävä arkisto: Hittimittaripäivä

Kokopitkä kohmelosunnuntai kasarihittien paukkeessa!

Cheek sai meidät kaikki näyttämään voittajilta

Yhden toimittajan tiedotustilaisuuteen saama porttikielto hyödynsi koko musiikkibisnestä. Hetken aikaa alalla oli vaaran tuntua, kirjoittaa Vesa Winberg.

Joulu on sesonkia musiikkikriitikollekin

Joulunalusaika tarjoaa monia mielenkiintoisia konsertteja, joissa esiintyvät niin paikalliset kuin valtakunnallisetkin tähdet. Useimmiten yleisössä nähdään myös muistiinpanoja tekevä Esajuha Posti.

Indie-yhtye Sister Flo lopettaa

Riihimäkeläinen indie-yhtye Sister Flo lopettaa toimintansa. Bändi ei yltänyt suuriin levymyynteihin tai loppuunmyytyihin konsertteihin, mutta se sai paljon kehuja musiikkikriitikoilta.

Angry Birds -musiikki sai sinfoniaversion

Angry Birds -pelin tunnusmusiikki on saanut sinfoniaversion. Lontoon filharmoninen orkesteri on ottanut sävelmän mukaan uudelle levytykselleen, jolla se soittaa laajan valikoiman videopelimusiikkia.

Kansallisoopperan Franck tyrmää kritiikin

YLE Uutiset kertoi torstaina, että musiikin asiantuntijat pitävät kapellimestari Mikko Franckin kautta Kansallisoopperan taiteellisena johtajana vanhoillisena.

Musiikin asiantuntijat pitävät Mikko Franckin kautta oopperassa vanhoillisena

Satavuotiaan Kansallisoopperan ohjelmisto herättää asiantuntijoissa ristiriitaisia tunteita. Etenkin juhlavuoden teosvalintoja on pidetty konservatiivisina. Oopperan taiteellisen johtajan Mikko Franckin kaudella merkittävät nykyteokset ovat loistaneet poissaolollaan.

Iiro Rantalalle arvostettu ECHO-palkinto

Saksan Grammyiksikin kutsuttu palkinto tulee Rantalalle hänen levystään Lost Heroes. Asiantuntijaraati valitsi levyn vuoden parhaaksi jazzlevytykseksi.

Netti houkuttelee musiikkifanit radiokanavalle ja lehden lukijoiksi

Valtaosa musiikkimaailman uutisista luetaan internetistä. Silti perinteisillä musiikkimedioilla on paikkansa, arvioivat musiikkimedioiden uudet päälliköt Aamu-tv:n haastattelussa.

The White Stripes lopettaa

Musiikkikriitikoiden suosikki The White Stripes on tullut tiensä päähän. Yhtye on antanut keskiviikkona lausunnon, jonka mukaan se ei enää tee musiikkia eikä yhteisiä esiintymisiä. Rock-duo kertoo eron pääsyyksi sen, että näin se säilyttää The White Stripesin "kauneuden ja erityisyyden".

Hanna Pakarisen levy käynnisti rock-kritiikkikeskustelun

Hanna Pakarisen uusimman levyn arviot ovat kirvoittaneet netissä poikkeuksellisen keskustelun rock-kritiikistä.

Kun saksofoni kohtaa armenialaisen kirkkomusiikin

Suositun levyn jatko-osa esittelee tervetulleesti usealle tuntematonta armenialaista kirkkomusiikkia, kertoo musiikkikriitikkomme Risto Nordell.

Jussi Raittinen toivottaa naiset tervetulleiksi rokkiin

Musiikin pitkän tien kulkija Jussi Raittinen iloitsee nykymusiikissa bändien noususta, oikeiden studiomuusikoiden käytöstä sekä tyttöjen tulosta perinteisesti miehiseen maailmaan. He tuovat uutta näkökulmaa, sanoo grand old man.

Turussa kriitikot inisevät eikä harmaakirjallisuus etene

Kriitikko ja sanataiteilija Putte Wilhelmsson sai ainoana Suomessa Taiteen keskustoimikunnan harvinaisen kolmen vuoden arvostelija-apurahan. Hänen mielestään Turussa kriitikot inisevät, yliopistossa kritiikkiin vastataan mykkäkoululla, eivätkä kustantamot tue tarpeeksi tutkijoiden tekstejä.

Twitter-ooppera tekeillä Lontoossa

Britannian kuninkaallinen ooppera kirjoituttaa libreton tavallisilla netinkäyttäjillä. Kuka tahansa voi osallistua kirjoitustyöhön Twitter-yhteisöpalvelussa, 140 merkillä kerrallaan.

Bolshoin ylikapellimestari erosi

Moskovan kuuluisan Bolshoi-teatterin taiteellinen johtaja ja ylikapellimestari on irtisanoutunut mielipide-erojen vuoksi. Alexander Vedernikov kertoo lähtönsä syyksi Bolshoin kulukurin taiteellisten intressien kustannuksella.

Lehdet boikotoivat Britneyn konserttia Ruotsissa

Ruotsalaislehdet aikovat boikotoida tulevaa Britney Spearsin Tukholman-konserttia. Lehdet ovat närkästyneet konserttijärjestäjän tiukoista kuvausehdoista.

Promolevyjen myynnistä väännetään kättä maailmalla

Levy-yhtiöiden markkinointitarkoituksessa lähettämien promootiolevyjen omistusoikeutta ratkotaan oikeusteitse Britanniassa ja Yhdysvalloissa.

Väitöskirja: Artisti antaa musiikille tarinan

Vaikka musiikin tekotavat ovat muuttuneet, musiikin tekijä on yhä tärkeä asia kuulijoille ja medialle. Lauantaina Helsingin yliopistossa tarkistettu väitöskirja tutkii, kuinka popartistien tähtikuvaa rakennetaan mediassa. Tutkimusmateriaalina on levyarvosteluja, artistien biografioita ja haastatteluja.

Beatlesin Sgt Pepper's -klassikkoalbumi täyttää 40 vuotta

The Beatlesin Sgt Pepper's Lonely Hearts Club Band -klassikkoalbumin julkaisemisesta tulee kuluneeksi 40 vuotta. Yhtyeen kahdeksas levy julkaistiin Britanniassa 1. kesäkuuta 1967. Monet musiikkikriitikot ja fanit pitävät albumia yhtenä kaikkien aikojen merkittävimmistä musiikin historiassa.

Oopperalaulaja Salmiselle tunnustuspalkinto Espanjassa

Oopperalaulaja Matti Salminen on saanut Espanjassa arvostetun Premio Lírico -palkinnon omistautumisesta sekä merkittävistä ansioista musiikin alalla.

Sibeliustalo maailman viidenneksi paras konserttitalo

Lahden Sibeliustalo on saanut merkittävän kansainvälisen tunnustuksen.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle