Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Häräntappoaseesta on tehty uusi televisioversio – kaupunkilaispoika Allu on nyt Alexandra, joka ei tahdo olla tyttö

Anna-Leena Härkösen pian 40 vuotta täyttävä Häräntappoase on yksi suosituimmista kotimaisista romaaneista kautta aikojen. Nyt Elisa Viihde on tehnyt siitä uuden televisioversion, joka tuo Allu Korvan tarinan 2020-luvulle.

HasBeen-nuorisosarjassa sammunut poptähti yrittää uutta nousua – lahjakkaat näyttelijäveljekset jakavat pääroolin

Ylen uusi nuorisosarja HasBeen kertoo poptähdenlennon paluusta musiikkimaailmaan. Lyhyistä jaksoista koostuva sarja hyödyntää some-kerrontaa ja tosielämän musiikkimaailmasta tuttuja tähtiä.

HasBeen

Onko 20-vuotiaalla hasbeenillä enää tulevaisuutta?

Musiikkielokuvan ohjaaja puhkeaa laulamaan oikeassa elämässä "kaikenlaisissa tilanteissa"

Oskari Sipola sai ensimmäisestä pitkästä elokuvastaan palautetta, että onpas paljon musiikkia. Hänen toisessa elokuvassaan musiikkia sitten onkin ihan "luvan kanssa".

3-vuotiaana viulunsoiton aloittanut Johannes Brotherus: "Vanhemmat kyllä sanoivat, että on muitakin tapoja elättää itsensä"

Johannes Brotherus löysi 3-vuotiaana aloittamansa viulun soiton kautta intohimonsa musiikista. Näyttelijänä töitä riittää myös.

Riku Nieminen ensi-iltaelokuvastaan: ”Perhana, mitä tästä tulee”

Perjantaina ensi-iltansa saava Ollaan vapaita pyrkii raikastamaan kotimaista musiikkielokuvaa. Näyttelijä Riku Niemiselle elokuva oli hyppy tuntemattomaan musiikkitaustasta huolimatta.

Ollaan vapaita -elokuva on outolintu suomalaisessa leffabisneksessä

Albumille voi artisti levyttää muutaman täytelaulun, mutta musiikkielokuvassa ei sellaista voi olla, tai leffa kuolee pystyyn. Oskari Sipolan päätä ei huimannut kun hän päätti tehdä elokuvan, jollaista ei Suomessa moni edes suostuisi harkitsemaan.

Kirkko diggaa Pussikaljaelokuvaa Saksassa

Ville Jankerin esikoisohjaus Pussikaljaelokuva on palkittu Lübeckin pohjoismaisten elokuvien festivaalilla kirkollisen tuomariston palkinnolla. Elokuvalla on lämmin sydän, joka pakottaa tarkastelemaan katsojan omia ennakkoluuloja, kirkonmiehet hehkuttivat.

Tähtihetki arvosteli elokuvat Nainen, pyssy ja nuudelipuoti, Sinkkuelämän säännöt ja Elokuu

Tällä vankan tasaisella kolmen tähden elokuvaviikolla on tarjolla erilaisia ihmissuhdesotkuja. Kiinalaisittain niitä ratkotaan asein komediassa Nainen ,pyssy ja nuudelipuoti. Suomalaista rakkauselämää maahanmuuttajien silmin puolestaan on luvassa dokumentissa Sinkkuelämän salaisuudet. Elokuvassa Elokuu puolestaan on tarjolla nuorta kesäistä lempeä. Tähtihetken vieraana oli Elokuun ohjaaja ja käsikirjoittaja Oskari Sipola.

Elokuu on tarinaltaan poikamainen

Ohjaus: Oskari Sipola Alkuperämaa: Suomi 2011 Pääosissa: Eppu Pastinen, Lina Turkama, Zagros Manuchar, Niina Koponen, Pihla Viitala K-13

Elokuu-elokuva on Oskari Sipolan esikoinen

Kainuussakin viivähtävä draama - road movie -elokuva Elokuu kertoo aikuistumisen kesää viettävästä Akusta. Päärooleihin ohjaaja Oskari Sipola löysi tuoreet kasvot, jopa Tavastian narikkajonosta.

Aalto-yliopisto ei viehätä elokuvaopiskelijoita

Elokuvaopiskelijat ovat edelleen sitä mieltä, ettei Aalto-yliopisto ole oikea paikka elokuvaopinnoille. Yliopistoa suunniteltaessa Taideteollisen korkeakoulun elokuva- ja lavastustaiteen väki vastusti voimakkaasti Aalto-yliopistoon liittymistä. Laitoksen johdon mielestä tilanne on nyt rauhoittunut, mutta opiskelijat ovat toista mieltä.

Elokuu tulee ensi-iltaan Oulussa

Pulitzer-palkittu Elokuu-näytelmä tutkii perheen valtapelejä. Ensi-ilta on Oulun kaupunginteatterissa perjantaina 5.11.

YLE ja Suomen elokuvasäätiö tukevat nousevia filmintekijöitä

YLE TV1 ja Suomen elokuvasäätiö ovat valinneet neljä elokuvaehdotusta, jotka toteutetaan Suomalainen novellielokuva 2009 -hankkeina ja nähdään Kotikatsomossa. Kilpailun tarkoituksena on rohkaista uusia ammattikäsikirjoittajia, -ohjaajia ja -tuottajia tekemään persoonallisia elokuvia Suomesta.