Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Markus Kajo: Ajatusten miljoonalaatikko

Matkakertomuksia - Osa I/V - Matkakuume

Tähän sai kirjoittaa vain 60 merkkiä. Epistä! 60 on liian vä

Jean-Claude Juncker

EU-komission Juncker kiistää hoipertelun johtuneen alkoholista – pyytää kunnioitusta

Komissio kertoi jo viime viikolla, että vaikeudet pysyä pystyssä johtuivat iskiasvaivoista.

Jean-Claude Juncker tervehtii illallisvierasta

EU-komission puheenjohtajan hoipertelua Nato-illallisella kummeksuttiin – Tiedottaja: Juncker kärsi erityisen kivuliaista iskiaskrampeista

Useampi valtionpäämies joutui tukemaan Jean-Claude Junckeria, joka ei meinannut pysyä pystyssä.

Toiminnallisen liikkuvuuden testaamista.

Huollat autosi ja pyöräsi – mikset kehoasi?

Mitäpä jos pistäisit kehosi katsastukseen ja keväthuoltoon? Moni tekee keväthuollon esimerkiksi autoon tai veneeseen, mutta maallinen tomumaja jää meiltä usein hieman hunningolle. Vasta sitten keho saa huomiota, kun siihen tulee joku vaiva.

Parasetamolia lääkekaapissa

Akuutissa maanantaina: Parasetamoli yhä useamman myrkytyskuoleman takana

Parasetamoli yhä useamman myrkytyskuoleman takana

Omalääkäri Risto Laitila ja toimittaja Mikko Penttilä.

Omalääkäri vastaa

Akuutin omalääkäri Risto Laitila vastaa katsojakysymyksiin.

Kuvassa miestä pistetään olkapäähän

Piikki lihaan, ei läskiin – rokotus annetaan nykyään takapuolen sijaan reiteen tai olkavarteen

Rokotetta ei enää pistetä pakaraan. Pistospaikkana esimerkiksi reisi on varmempi, sillä rokoteaine kuuluu saada lihakseen. Kipua voi ehkäistä pysyttelemällä rentona ja paikallaan.

Wii-pelikonsolilla pelataan viihdepeliä

Akuutissa maanantaina: Pelaamisesta apu aivovammapotilaille?

Liiallinen pelaaminen voi olla haitallista, mutta aivovamma- ja mielenterveyskuntoutuksessa viihdepeleistä odotetaan uusia apuvälineitä kuntoutukseen. Turun yliopistossa on käynnissä monitieteellinen tutkimushanke, jossa selvitetään, miten viihdepelejä voitaisiin hyödyntää hoitomuotona. Aikaisempien tutkimusten perusteella tiedetään, että koukuttavalla pelikokemuksella voi olla positiivisia vaikutuksia aivoissa. Nyt tavoitteena on kehittää tietyntyyppisten vammojen kuntoutukseen soveltuva peli, joka miellyttää pelaajia ja kannustaa jatkamaan.

Älypuhelin nuoren kädessä

Vältä tekstariniska ja muista ruokkia välilevyjä!

Älylaitteiden näpertely kumarassa aiheuttaa monille selkäongelmia. Pitkään "puolustavassa" kumara-asennossa oleminen aiheuttaa jännitystä, ja pitkällä aikavälillä selkä tai niska voi alkaa oireilla. Niska- ja selkäkipuja on älylaitteiden vuoksi myös yhä nuoremmilla.

Suomalaistutkimus: Liikakilot voivat altistaa iskiakselle

Tutkimuksen mukaan lihavat ja ylipainoiset joutuvat normaalipainoisia todennäköisemmin leikkaukseen välilevypullistuman vuoksi.

Heli Mustosen kirjoittama rakkausruno

Iskias ja istumatyö kertovat rakkaudesta

Runoimprovisaatioiltoja vetävä Heli Mustonen ilahtuu saadessaan rakkausrunon sanoiksi iskiaksen, istumatyön ja nopeusrajoituksen. Kokenut improvisoija on punastellut ravintolan roisin naisyleisön edessä ja koettanut selviytyä syöpäpotilaiden virittämistä sana-ansoista.

Nainen istuutumassa

Selkä sanoo naks ja poks

Eniten sairauspoissaoloja Suomessa aiheuttavat tuki- ja liikuntaelinvaivat. Niitä saisi vähennettyä liikunnalla ja paremmilla työasennoilla.

Mies pitelee alaselkäänsä

Vain harvan lantio on oikeassa asennossa

Kiropraktikko näkee työssään päätetyön ja liikunnan puutteen aiheuttamia jumituksia. Suurimman osan ongelmista aiheuttaa lantion väärä asento.

Hermoratahieroja Hilkka Kaunisvesi hieroo asiakasta.

Hermoratahieronnasta apu moniin vaivoihin

Hermoratahieronnasta sanotaan olevan apua moniin vaivoihin, kuten iskiakseen, migreeniin, levottomiin jalkoihin, selkäkipuihin, vatsavaivoihin, moniin allergioihin ja jopa unettomuuteen.

Iskiaksen lääkehoidot lumetasolla

Selkä- ja jalkakipuja aiheuttavaa iskiasta hoidetaan monilla kipulääkkeillä, mutta niiden teho on vähintäänkin kyseenalainen, osoittaa tuore tutkimus. Nykytiedon valossa onkin vaikea sanoa mitkä kipulääkkeet iskiaspotilaita parhaiten auttaisivat.

Eläinhieroja hieroo koiraa

Koira tarvitsee hierontaa siinä missä ihminenkin

Marianne Rissanen hieroo eläimiä ja ihmisiä, mutta pääasiassa eläimiä. Eläinten lihasvaivat ovat usein samoja kuin ihmisillä.

Gianluigi Buffon.

Buffonin paluuaikataulusta ei tietoa

Selkänsä Paraguay-ottelussa loukanneen Italian maalivahdin Gianluigi Buffonin vamma on sen verran vakava, että Italian joukkue ei pysty sanomaan milloin maalivahti on taas pelikunnossa.

Buffon: Toivon paranevani parissa päivässä

Italian maajoukkueen ykkösmaalivahti Gianluigi Buffon otettiin vaihtoon maansa avausottelussa maanantaina. Syynä olivat selkävaivat, mutta 32-vuotias vahti toivoo itse olevansa kunnossa parissa päivässä.

Omalääkärin vastaukset 10.11.2009

Aiheina mm. nenän öljyäminen ja iskias

Selkä kuntoon jäykistyksellä

Iskiaksen leikkaushoito

Korkeat veren rasva-arvot yhteydessä iskiakseen

Korkeat veren rasva-arvot ovat suomalaisilla miehillä yhteydessä iskiakseen. Tuoreen tutkimuksen mukaan iskiaksen riski nousee lähes nelinkertaiseksi, jos sekä kolesteroli että triglyseridiarvot ovat koholla.

Iskias

Iskiaksen synty ja hoito

Välilevyn pullistuma

Pullistuman ennaltaehkäisy

Moni selkäkipupotilas tyytymätön hoitoon

Moni selkäkivuista kärsivä potilas on tyytymätön saamaansa hoitoon, ilmenee Suomen Selkäliiton selvityksestä.

Agassi palasi heti voittokantaan

Andre Agassi teki onnistuneen paluun loukkaantumisen jäljiltä tenniksen Los Angelesin ATP-turnauksessa. Kokenut amerikkalainen varmisti uransa 60. turnausvoiton kukistamalla loppuottelussa Luxemburgin Gilles Müllerin lukemin 6-4, 7-5.