Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Lappu jossa ilmoitetaan klo 18-20 kahvilaan jääviltä asiakkailta koronapassin tarkistamisesta.

Koronapassi ja koronatodistuksen lukijasovellus poistuvat käytöstä Suomessa

THL:n mukaan koronapassin käytölle ei ole enää perusteita ja siksi koronatodistuksen lukijasovelluksen ja koronapassin käyttö lopetetaan. Myös Koronavilkku-sovellus poistui käytöstä keskiviikkona.

kiireisiä matkustajia Helsinki-Vantaan lentoaseman tuloaulassa.

Nämä asiat kannattaa ottaa huomioon, jos haluat matkustaa ulkomaille koronaturvallisesti

Kesämatkailua suunnittelevan on syytä esimerkiksi ottaa selvää sekä kohdemaan että mahdollisten kauttakulkumaiden rajoituksista.

Energy Week lippuja

EnergyWeek järjestetään Vaasassa kolmen vuoden tauon jälkeen – kävijämäärän odotetaan olevan vähintään samalla tasolla kuin vuonna 2019

Järjestäjien mukaan kiinnostus tapahtumaa kohtaan kertoo etäilyyn väsymisestä. Tapahtumassa suurena teemana on akkuteollisuus ja energian varastointi.

Mies Tallinnan kadulla maski kaulallaan.

Viro luopui lähes kaikista koronarajoituksista, vain maskipakko jäi voimaan – professori: ihmisten täytyy ottaa vastuu terveydestään

Koronapassia ei enää vaadita ja aukiolorajoituksista on luovuttu kaikkialla Virossa. Julkisissa sisätiloissa täytyy edelleen pitää maskia. Virologian professori pitää myös maskipakkoa tarpeettomana.

Silmälasipäinen nuori vaaleatukkainen nainen hymyilee kameraan takanaan tilastotietoa Viron koronatilanteesta.

Ensi maanantain piti olla Viron vapauden päivä – toisin kävi: sairaalat täyttyivät koronapotilaista, kovennettu koronapassi pysyy käytössä

Vakavan koronataudin takia sairaaloissa on yhtä paljon koronapotilaita kuin Suomessa, vaikka Virossa asuu neljää kertaa vähemmän väkeä. Terveysvirasto arvioi määrän kasvavan lähiaikoina entisestään.

Kirjoittaja Nea Lundström poseeraa tummasävyisessä henkilökuvassa.

Koronakriitikkona tunnettu Nea Lundström, 23, noudatti ensin kaikkia rajoituksia – yhden kokemuksen jälkeen hän alkoi kyseenalaistaa koko yhteiskuntaa

Koronakriittiseltä Leveli-kanavalta tuttu Nea Lundström ei ole ottanut koronarokotetta. Tässä jutussa hän kertoo, mikä muutti hänen ajatteluaan koronasta.

Baaritiski, jonka päässä näkyy asiakas ja häntä palveleva työntekijä.

Ravintolat saavat olla ensi maanantaista alkaen auki puoleenyöhön – alkoholin tarjoilu on sallittua kello 23:en

Jos tautitilanne pysyy nykyisellään, kaikista ravintolarajoituksista luovutaan maaliskuun alussa.

Henkilö näyttää suoraan kameralle puhelintaan, jossa näkyy koronatodistus.

Koronapassi poistuu käytöstä Jyväskylän liikuntatiloissa –omatoimikirjastot avataan taas

Jyväskylän kaupunki tähtää siihen, että myös aikuisten ryhmäliikuntaa koskevat rajoitukset voidaan poistaa kaupungin liikuntatiloissa yli 18-vuotiaiden osalta 14. helmikuuta alkaen. 

Tallinnan vanhaakaupunkia muun muassa kolme kirkontornia ja Toompean kukkulalla olevia keskiaikaisia taloja.

Viro luopuu koronapassin kansallisesta käytöstä 21. helmikuuta alkaen – maahantulijoilta passi vaaditaan kuitenkin jatkossakin

Hallituspuolueet pääsivät yksimielisyyteen koronapassista luopumisesta usean viikon kestäneen väännön jälkeen. Aukioloaikoihin liittyvät rajoitukset ovat poistumassa myös, mutta maskipakko pysyy.

Nuori nainen katsoo haastattelijaa kauppakeskuksen käytävällä.

Koronapassin käyttö hämmentää monia – Turun museoissa luovutaan sen vaatimisesta

Monet ravintolat ja museot ovat vaatineet koronapassia, vaikka virallisesti se ei ole nyt käytössä. Tilanne on ollut monelle epäselvä, mutta nyt ainakin Turun kaikkiin museoihin pääsee ilman passia.

Kaksi miestä isossa salissa, paljon tyhjiä tuoleja. Tähtisali Tampereen Messu- ja urheilukeskuksessa.

Koronarajoitukset kevenevät lauantaista alkaen Etelä-Pohjanmaalla

Sisätiloihin saa lauantaista alkaen ottaa yleisöä istumapaikoille, mutta vain joka toisen istumapaikan saa käyttää.

Samuli "Sime" Yliaska Simerockissa elokuussa 2021.

Provinssi, Ilosaari ja Flow rakentuvat kovaa vauhtia, mutta Simerock on vaakalaudalla – järjestäjä: ongelmana on koronapassin mahdollisuus

Lapin suurimman festivaalin järjestäjä Sime Yliaska ei suostu järjestämään Simerockia niin kauan, kun korona- tai rokotepassin mahdollisuus on olemassa. Muualla maassa passia pidetään jopa mahdollisuutena.

Kasvomaskeja roska-astiassa.

Vastuulääkäri koronarajoitusten purkamisesta: Nyt korostuu yksilön vastuu ja varovaisuutta tarvitaan vielä pitkään

Suomessa kaikki ravintoloiden koronarajoitukset päättyvät maaliskuun alussa. Koronapassia ei oteta enää käyttöön.

Simhall

Koronapassia ei vaaditakaan Helsingin kaupungin uimahalleissa, museoissa ja yleisötilaisuuksissa

Pääkaupunkiseudun koronakoordinaatioyhmä päätti, että koronapassia ei toistaiseksi edellytetä sisäänpääsyn ehtona.

Suomessa on pidetty verrattain lepsuja koronarajoituksia koko pandemian ajan, ilmenee Oxfordin yliopiston kehittämästä rajoitusten vertailuluvusta.

Moni uskoo, että Suomessa on tiukemmat koronarajoitukset kuin muualla – tarkistimme faktat, ja asia on lähes päinvastoin

Tämä juttu kertoo, miten Suomen tämänhetkiset rajoitukset vertautuvat Tanskaan, Saksaan, Englantiin ja Italiaan. Tällä hetkellä yhteiskuntaa avataan osassa Euroopan maita Suomea rivakammin.

pöydällä olevat kädet pitelevät älypuhelinta, jonka näytöllä näkyy osa koronatodistuksesta.

Oletko sekaisin koronapassien kanssa? Tässä kaikki Suomessa voimassa olevat koronapassit ja uudet koronapassihankkeet

Syksyllä voimaan tullut ja vuodenvaihteessa jäädytetty koronapassi aktivoidaan taas käyttöön helmikuun 16. päivä, uskoo STM:n strategiajohtaja Pasi Pohjola.

Julkisoikeuden professori Tomi Voutilainen A-studiossa.

Julkisoikeuden professori rokotuspassista: "Kuolleena syntynyt ajatus"

Koronapassi on jäähyllä, mutta palaako se? Tai voiko tilalle tulla rokotuspassi? Julkisoikeuden professorin Tomi Voutilaisen mielestä kummankaan perusteet eivät tällä hetkellä täyty.

Ett gäng utbringar en skål.

Kokoontumisrajoitukset kevenevät Vaasan sairaanhoitopiirin alueella, helmikuun alusta kokoontua voi kahdenkymmenen voimin

Koronapassilla oli määrä voida ottaa lisää yleisöä urheilutapahtumiin helmikuun alussa. Valtioneuvoston torstainen päätös kuitenkin siirtää mahdollisuutta kahdella viikolla eteenpäin.

Ravintola Juttutupa. 15.4.2021.

Varsinaissuomalaiset yritykset rokotepassin kannalla

Lähes 80 prosenttia yrityksistä kokee, että passi on tarpeellinen keino normaaliin pääsemiseksi.

Sosiaali- ja terveysministeri Hanna Sarkkinen hallituksen koronaministerityöryhmän tiedotustilaisuudessa Helsingissä 27. tammikuuta 2022.

Koronarajoituksia puretaan tapahtumissa ja ravintoloissa – ruokaravintolat saavat olla auki klo 21 saakka

Anniskeluravintoloiden on jatkossakin lopetettava anniskelu kello 17 ja suljettava ovensa kello 18. Koronapassi on jäähyllä ainakin helmikuun puoliväliin asti. Koronaministerityöryhmä suosittaa rajoitusten lieventämistä matalan riskin tiloissa, kuten teattereissa ja kuntosaleilla.

Cine Atlaksen ovessa kyltti, jossa lukee, että elokuvateatteri on suljettu 4.2. asti.

Koronanyrkki väläytti rajoitusten purkua Pirkanmaalla: katso 7 kohdan lista, nämä ovat alueen nykyiset rajoitukset ja suositukset

Jääkiekko-otteluihin ei saa ottaa yleisöä, uimahallit ja yleiset saunat ovat kiinni ja ravintolat sulkeutuvat viimeistään klo 21. Muun muassa näitä ovat Pirkanmaan nykyiset rajoitukset.

Kuntoklubi fressi.

Jyväskylä ottaa käyttöön yli 16-vuotiaiden koronapassin kaupungin uimahalleissa, kuntosaleilla ja sisäliikuntatiloissa

Koronapassi vaaditaan 16-vuotiailta ja sitä vanhemmilta asiakkailta. Sisäliikuntatiloja ovat muun muassa koulujen liikuntasalit, palloiluhallit, jäähallit, Vehkahalli, Kuokkalan Graniitti, Hipposhalli ja Monitoimitalo.

Isoisä puistonpenkillä lastenlastensa kanssa.

Pohjoismaiden tartuntamäärät sen kun nousevat, mutta Tanskassa yhteiskunta avautuu

Viime viikkojen aikana omikrontapauksia on rekisteröity koko ajan enemmän niin Suomessa, Ruotsissa, Norjassa kuin Tanskassakin, mutta maiden koronakäytännöt vaihtelevat huomattavasti.

Autojono koornatestausaemalle.

Britannia ja Irlanti vähentävät rajoituksia, tautihuippua odottava Puola alkaa tarjota ilmaisia pikatestejä – korona etenee eri tahtiin Euroopassa

Englannissa luovutaan ensi viikolla pakollisen koronapassin käytöstä eri tilaisuuksissa. Myös Irlanti poisti koronapassin käytöstä.

Hoitaja ja vanhus palvelukeskuksessa.

Yrittäjien kysely: Useimmat toivovat työtoveriensa olevan rokotettuja

Enemmistö antaisi yritysten päättää itse koronapassin edellyttämisestä.

Ihmiset marssivat koronarajoitusvastaisissa mielenosoituksissa eri puolilla Eurooppaa

Tukholma, Pariisi, Lontoo, Helsinki – tuhansia marssi kaduilla eri puolilla Eurooppaa koronarajoitusvastaisissa mielenosoituksissa

Eri puolilla Eurooppaa järjestetyt protestit ovat osa World Wide Demonstration -tempausta. Mielenilmauksissa vastustettiin muiden muassa rajoituksia ja pakollisia rokotuksia.

Pariisissa skannataan terveyspassia 17.1.2022 ravintolan edustalla.

Rokotuspassi tulee käyttöön Ranskassa maanantaina – perustuslakineuvosto hyväksyi tunteita herättävän lain

Ranskassa hyväksyttiin laki niin sanotusta rokotuspassista tänään harvinaisen monimutkaisen käsittelyn jälkeen. Passi tulee käyttöön ensi maanantaina.

Liikuntakeskus Gymin ovessa kauppakeskus Redissä on kasvomaskit kieltävä lappu.

Lasten jumppapaikka kielsi maskien käytön, eivätkä vanhemmat saa tulla maskin kanssa edes sisälle – taustalla uudehko koronakriittinen liike

Muun muassa temppuratoja järjestävä lasten jumppapaikka Gymi sanoo olevansa osa kansainvälistä Zone Libre -kampanjaa, jonka tarkoituksena on omien sanojensa mukaan taata ihmisille yhdenvertaista palvelua ilman koronapassia tai maskeja.

Lappu jossa ilmoitetaan klo 18-20 kahvilaan jääviltä asiakkailta koronapassin tarkistamisesta.

Asiantuntijat eri linjoilla koronapassin vaihtamisesta rokotuspassiin – HUS-pomo: Rokotuskattavuus paranisi, oikeusoppinut: Lisäisi ongelmia

Passi olisi keino lisätä rokotuskattavuutta, mutta iso hankaluus liittyy koronan sairastaneiden oikeuksiin.

Ruotsin poliisi ja tulli tarkastavat rajanylittäjiltä koronatestin. Poliisi merkitsee vihkoon rajanylittäjiä.

Suomen ja Ruotsin väliseen rajaliikenteeseen tulossa helpotus: Ruotsi ei vaadi tuoretta koronatestiä perjantaista alkaen

Ruotsin hallitus perustelee päätöstään sillä, että matkailijat eivät ole enää erityinen riski omikronin leviämiselle Ruotsissa.

Koronapassia käsitellään eurooppalaisessa ravintolassa.

Rokotuspassi herättää Suomessa oikeushuolia, mutta moni maa vaatii passia jo junissakin – Ranskassa ja Saksassa baariin pääsee vain passin kanssa

EU:n rokotustodistukset ovat helmikuusta lähtien voimassa vain yhdeksän kuukautta perusrokotussarjan eli tyypillisesti kahden annoksen jälkeen.

Sanna Marin puhui medialle Säätytalolla 18. tammikuuta.

Marin: Nykyisiä koronarajoituksia syytä jatkaa helmikuun puoliväliin asti, poikkeuksena lapsiin ja nuoriin kohdistuvat toimenpiteet

Marinin mukaan hallitus katsoo jo omikron-aallon yli ja tekee suunnitelman siitä, miten kaikista rajoituksista voidaan asteittain luopua. Rokotepassiin liittyy juridisia ongelmia, Marin sanoi.

Terveydenhuolto, Mikko Pietilä

Ministeriön tuore ohje: Kotitestiä suositellaan lieväoireisille ja altistuneille, positiivinen tulos pitää yhä käydä varmistamassa laboratoriossa

Ministeriö laati uuden, selkeän ohjeen kotitestin käytöstä. THL julkaisee oman ohjeensa vielä tällä viikolla.

- Seinäjoen kaupunginteatterissa on 6–7 ensi-iltaa vuonna 2016.

Seinäjoen kaupunginteatterin tammikuun näytökset peruuntuvat, suosittu Hiirenloukku päättyy kokonaan

Osa näytöksistä siirtyy tulevaan ajankohtaan. Lähes loppuunmyydyn Agatha Christien jännitysnäytelmän esitykset sen sijaan loppuvat täysin.

Katettu ruokapöytä.

Kokoontumisrajoituksiin kiristyksiä Kymenlaaksossa: sisällä järjestettäviin yleisötilaisuuksiin voi osallistua enintään 10 ihmistä, kaikki ravintolat kiinni iltakuudelta

Uusia rajoituksia tulee nyt myös ulkona järjestettäviä yleisötilaisuuksia koskien. Niihin voi osallistua enintään 50 ihmistä.

Ravintolan asiakaspaikat poissa käytöstä poikkeustilanteen vuoksi.

Hallitus päätti ruokaravintoloiden aukioloaikojen kiristyksestä, kiinni keskiviikosta lähtien kello 18 koko maassa

Hallitus päätti kiristää edellisen kerran ravintolarajoituksia ennen joulua. Joulukuun 28. päivästä lähtien koronapassin käyttö ei enää ole vapauttanut ravintoloita niille asetetuista rajoituksista.

Omakanta-palvelusta tulostettu koronatodistus rokotustietoineen.

Ruotsi saattaa luopua 48 tunnin koronatestin vaatimuksesta – terveysviranomainen esittää tilalle koronapassia

Ruotsin terveysviranomainen esittää, että maan hallitus muuttaisi ulkomaalaisten maahantulon edellytyksiä.

Oulun Raksilan uimahallin edusta kuvattuna tammikuussa 2020

Oulun kaupungin sisäliikuntapaikat ja uimahallit avautuvat tänään

Liikuntapaikoilla tarkistetaan koronapassi yli 16-vuotiailta. Maskin käyttöä suositellaan. Kaikille avoimia vesivoimisteluita ei vielä järjestetä, sillä niiden terveysturvallisuutta ei voida taata.

Läheltä

Avi määräsi Pohjois-Pohjanmaalle uusia rajoituksia – kaikki tapahtumat ja kokoukset sisätiloissa kielletään

Kielto tulee voimaan sunnuntaina 9.1. ja se kestää 31.1. saakka. Koronapassia ei voi ottaa käyttöön rajoitusten vaihtoehtona.

Maran toimitusjohtaja Timo Lappi yhdistyksen tilaisuudessa 8. joulukuuta.

Ravintola-alan mielestä hallitus ei uskalla puuttua rokottamattomuuteen – aukiolorajoitusten sijaan etujärjestö vaatii tiukennusta koronapassiin

Ravintoloille on tulossa jälleen uusia rajoituksia, ja myös täyssulkua on väläytetty. Alan edunvalvojan mukaan tilanne on täysin kestämätön.

baarin tyhjä lattia baaripöytineen, taustalla esiintymislava

Tätä kaikkea ministeriryhmä esitti: Lasten ja nuorten harrastukset tauolle, ravintoloiden aukiolo lyhenee ja yksityistilaisuudet pienessä ryhmässä

Koronaministeriryhmä kertoi perjantai-iltana päätyneensä suosittamaan nykyisen rajoitusten jatkamista tammikuun loppuun asti sekä uusia tiukempia rajoituksia.

Tappara ja Ilves vastakkain Tampereen areenalla

Tappara ja Ilves pelaavat seuraavat kotiottelunsa tyhjille katsomoille, mutta uuden areenan katsomoravintola ja aitiot ovat auki

Tampereen areenassa olevat katsomoravintola ja aitiot ovat auki, koska niitä koskevat eri säädökset kuin tapahtumia.

Vihreitä, violetteja, keltaisia ja sinisiä kolhiiintuneita kahvakuulia lattialla. Kuva otettu 11.11. 2021 Hämeenlinnassa.

Huonontunut koronatilanne näkyy lukuisina muutoksina kaupunkien tiloissa: ryhmäliikuntatunnit tauolla, teatteriesityksiä siirretään

Imatran ja Lappeenrannan kaupunkien ryhmäliikuntatuntien aloitus siirtyy kahdella viikolla koronaepidemian vuoksi.

Omakanta-palvelun etusivu kännykän ruudulla.

Omakanta toimii jälleen – neljättä tuntia kestänyt häiriö vaikutti koronapasseihin

Häiriön aikana osa käyttäjistä pääsi kirjautumaan Omakantaan, mutta koronapassia ei saatu ladattua.

Saipan pelaaja menossa pukukoppiin.

SaiPa valitti yleisötapahtumien rajoituksista hallinto-oikeuteen

Etelä-Suomen aluehallintovirasto on kieltänyt yli 50 hengen yleisötilaisuuksien järjestämisen Etelä-Karjalassa tammikuun 23. päivään asti. Rajoituksista ei voi poiketa koronapassia kysymällä.

Väkeä jonottamassa pikakoronatestiin.

Koronapassin käyttöönotto on vahvistanut Mikon tunnetta siitä, ettei hän halua ottaa rokotetta – tällaista on elää ilman koronapassia

Yle keräsi lukijoiden kokemuksia koronapassittomuuden vaikutuksista arkeen. Vastauksia kertyi lähes tuhat. Passittomuuteen on useita erilaisia syitä.

Koronatestausta Vaasan kasarmintorilla 22.11.2021.

Kokoontumisrajoitus kiristyy Pohjanmaalla: vain 10 henkeä saa olla koolla, koronapassilla ei voi ohittaa

Vaasan sairaanhoitopiirissä kielletään yli kymmenen hengen kokoontumiset ensi maanantaista lähtien. Koronapassiakaan ei voi käyttää rajoituksen ohittamiseen, sillä sen käyttöä on rajoitettu kolmen viikon ajan.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle