Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

THL:n Nohynek myöntää, että koronapassissa on selvä valuvika, joka pitää korjata – yli puoli vuotta sitten sairastettu koronatauti ei kelpaa passiin

THL:n ylilääkäri pitää epäkohtana sitä, etteivät yli kuusi kuukautta sitten sairastaneet ja yhden rokotuksen saaneet voi hyödyntää digitaalista koronapassia ilman erillistä testiä.

Osa kokee koronapassin syrjiväksi – päänvaivaa aiheuttaa yli puoli vuotta sitten sairastettu koronatauti: "Tämä on mittava epäkohta"

Helsingin terveysasemien johtajalääkärin mukaan kyse on väliinputoajista ja tilanteeseen on pyydetty korjausta. Ylimääräisiä rokotteita ei voi antaa kuin lääketieteellisin perustein.

Lauantai 16.10.2021 (radio)

Koronapassi. Kulttuuriala. Taikonautit. Sää.

Pohjalaisista lounasravintoloista yli puolella menee jo hyvin – seinäjokelaiset yrittäjät uskalsivat perustaa uuden lounasravintolan, vaikka ala on vieläkin epävarma

Lounasravintoloiden tilanne vaihtelee suuresti. Osalla tilanne ei ole palautunut koronaa edeltävälle tasolle. MaRa Pohjanmaan paikallisyhdistyksen mukaan etätyösuositukset vaikuttavat edelleen tilanteeseen.

Voidaanko tietoni varastaa, toimiiko väärennös, pääseekö kaverin passilla baariin? Kokosimme tiedot koronapassin turvallisuudesta

Eduskunta hyväksyi koronapassin perjantaina, ja passi otettiin käyttöön heti vuorokauden vaihtuessa lauantaiyönä. Yle kokosi tiedot passien tietoturvallisuudesta.

Avi iski kymmeniin ravintoloihin viikonloppuna: Vilppiä esiintyi, sisään pyrittiin toisen henkilön koronatodistuksella ja asiakkaita käännytettiin ovelta

Osassa yökerhoja juhlittiin jo viikonloppuna pikkutunneille saakka. Eduskunta hyväksyi digitaalisen koronatodistuksen eli koronapassin perjantaina.

Perjantai 15.10.2021 (radio)

Koronapassi. Etätyö. Koronarokotukset. Italiassa. Rahapelit. Sää.

Rokotustodistus toimii Suomessa koronapassina, maahantulosäännöissä käytetään aiempaa suurempaa ilmaantuvuuslukua

Koronapassia voidaan käyttää silloin, kun tilaa tai tilaisuutta koskevat koronarajoitukset esimerkiksi yleisömäärän suhteen.

Lähdetkö viikonloppuna baariin? Tiedä ainakin tämä koronapassista

Koronapassi otetaan käyttöön puoliltaöin niillä alueilla, joilla on rajoituksia voimassa. Passia edellyttävät ravintolat välttyvät kaikilta näiltä rajoituksilta.

Turkulaisessa yökerhossa koronapassi otetaan käyttöön lauantai-iltana – "Haluamme hoitaa asian hätiköimättä"

Jos ravintola ei ota koronapassia käyttöönsä, jatkuvat nykyiset koronarajoitukset. Varsinais-Suomessa tämä tarkoittaa valomerkkiä puoliltaöin.

Ravintolat voivat ottaa koronapassin käyttöön jo tänä yönä, mutta moni yrittäjä on vielä ymmällään: "Ei mitään hajua, mitä tapahtuu"

Yritykset voivat itse päättää, ottavatko ne koronapassin käyttöön. Passin käyttö mahdollistaa rajoituksista luopumisen leviämisalueilla. Alalla uskotaan, että monet ravintolat alkavat vaatia passia.

Koronapassi hyväksyttiin, opiskelijat riemuitsevat: "En ole ajatellut jarrutella", sanoo Miisa Kattelus ja lähtee ystäviensä kanssa yökerhoon

Koronapassi tulee käyttöön kuudella alueella Suomessa lauantaista lähtien. Vaasan Fontanaclubissa ja Tröst Companyssa koronapassia kysytään jo huomenna, marraskuusta lähtien myös Kokkolan Callessa ja Tallissa.

Eduskunta hyväksyi koronapassin äänin 105–33 – yökerhot ja ravintolat voivat ottaa käyttöön heti vuorokauden vaihtuessa

Eduskunnan toisessa käsittelyssä hyväksyttiin koronapassia ja maahantulorajoitusten jatkamista koskeva lakimuutos. Presidentin vahvistuksen jälkeen koronapassi voidaan ottaa käyttöön jo lauantaina.

Koronapassin vastustajat osoittavat mieltään Eduskuntatalolla – paikalla noin 250–300 henkilöä

Eduskunta äänestää koronapassin käyttöönotosta tänään. Passia voidaan alkaa edellyttää perjantain ja lauantain välisenä yönä alueilla, joilla on voimassa olevia koronarajoituksia.

Ensimmäisiä rokotuksia otettu Turussa tällä viikolla hieman viime viikkoja enemmän

Ensimmäisen rokoteannoksen on Turussa saanut 76 prosenttia kaupunkilaisista. Yli 12-vuotiaiden kohdalla luku on 84,5 prosenttia.

Eduskunnalta odotetaan vahvistusta koronapassille – aluehallintovirastot pohtivat käytäntöjä kuumeisesti yhdessä ravintoloiden kanssa

Laki hyväksyttäneen eduskunnassa tänään. Sen jälkeen lain on käytävä presidentin esittelyssä illalla, mikä jättää lopullisten käytäntöjen lukkoon lyömiselle muutaman tunnin aikaa. Valmistelutyötä on kuitenkin jo tehty aluehallintovirastoissa.

Avit ryhtyvät valvomaan koronapassia käyttäviä ravintoloita heti puolenyön jälkeen – "Passittomat täytyy komentaa ulos"

Niissä paikoissa, joissa sisäänpääsyyn vaaditaan koronapassi, ei tarvitse noudattaa koronaan liittyviä aukiolo- tai asiakasmäärärajoituksia.

Koronapassi on kiihdyttänyt rokotusintoa osassa maata, mutta ruuhkasta on turha puhua – lain voimaantulosta päätetään tänään

Eduskunta päättää tänään, otetaanko koronapassi käyttöön ravintolarajoitusalueilla lauantaina. Yle kysyi, miten koronapassin tulo on vaikuttanut nuorten aikuisten rokotusintoon eri puolilla maata.

Tallinnan matkailuala toivoo paljon suomalaisten syyslomilta – "Korona-aika on ollut kerrassaan karmeaa"

Viron matkailu on kärsinyt koronasta arviolta parin miljardin euron menetykset. Suomalaiset ovat tärkein matkailijaryhmä ja tänä syksynä he ovat alkaneet hiljalleen palata.

Ravintolarajoitukset pysyvät tiukkoina Satakunnassa

Ravitsemisliikkeiden anniskelu on sallittu klo 07-24 ja ne saavat olla avoinna klo 05-01.

Analyysi: Koronapassi tai ulos työpaikalta – Italia pakottaa työntekijät rokottautumaan, seuraako muu Eurooppa perässä?

Italiassa on otettu kovat piippuun: työpaikoille ei pääse perjantaista alkaen ilman koronarokotusta tai -testiä. Muut maat seuraavat kokeilua kiinnostuneina, kirjoittaa Ylen toimittaja Sara Rigatelli. 

Pian henkkarit eivät enää riitä: Ravintoloissa valmistaudutaan tanssintäyteiseen bileviikonloppuun, jona juhla jatkuu aamuun asti

Odotettu koronapassi voisi nopeimmillaan tulla käyttöön perjantai-illan päätteeksi vuorokauden vaihtuessa lauantaiksi. Asiakkaiden koronatietojen ja henkilöllisyyden tarkastaminen voi tuoda jonoja ravintoloihin.

Keskiviikko 13.10.2021 (radio)

3. koronarokotus. Koronapotilaat. Koronapassi. Afganistan. Sää.

Keskiviikko 13.10.2021 (tv)

Koronapassi. Närpiö. Jalkapallovoitto. Sää.

Teerenpeli ja Hämeenmaa kiinnostuneita koronapassin hyödyntämisestä – toteutustapa vielä auki

Ravintoloissa odotetaan tarkempia reunaehtoja koronapassin käyttöönotolle. Passi voi olla väline, jolla mahdollistetaan etenkin öinen juomien myynti.

Jos laki hyväksytään, koronapassi tulee Pohjanmaalla käyttöön etenkin yökerhoissa, ennakoi ravintola-alan edustaja – mutta ei ehkä vielä lauantaina

Matkailu- ja ravintola-alan Pohjanmaan paikallisyhdistyksen puheenjohtaja Jani Unkeri uskoo, että ensimmäisenä koronapassia tullaan vaatimaan yökerhoissa niissä maakunnissa, joissa on ravintolarajoituksia.

Koronapassilakiin jäi viruksen mentävä aukko – yritys saa kysyä passia asiakkaaltaan, mutta oman työntekijänsä rokotustietoja se ei saa vaatia

Nyt olisi viisainta, että työnantajat ja työntekijät keskustelisivat avoimesti henkilökunnan rokotustilanteesta. Se olisi pienimmän riesan tie, sanoo työoikeuden emeritusprofessori Seppo Koskinen.

"Pääasia, että nyt loppuu alan kurittaminen", sanoo Ilosaarirockin järjestäjä – koronapassi herättää toivoa Itä-Suomessa, vaikka se tuleekin myöhässä

Koronapassi ollaan ottamassa Suomessa käyttöön lauantaina. Sille löytyy kannatusta myös Itä-Suomessa, jos rajoituksiin joudutaan vielä palaamaan.

Koronapassista ja maahantulomallista väännettiin eduskunnassa myöhään iltaan – passi käyttöön lauantaina

Eduskuntakeskustelu keskeytyi hetkeksi, kun perussuomalaiset kaipasi vastuutahoja paikalle vastaamaan. Lain hyväksymisestä äänestetään perjantaina.

Tiistai 12.10.2021 (radio)

Koronapassi. Koulujen maskisuositus. Baltian koronatilanne. Vihreiden ministerit. Sää.

Missä ja keneltä koronapassia vaaditaan? Tässä tärkeimmät tiedot koronapassista, jonka on tarkoitus tulla voimaan lauantaina

Esimerkiksi pääkaupunkiseudun yökerhoissa voi näillä näkymin juhlia aamuun asti jo tulevana viikonloppuna, jos ne vaativat asiakkailtaan koronapassia.

Koronapassin ikäraja nousee 16 vuoteen, ilmaiset koronatestit rokottamattomille 16- ja 17-vuotiaille, jos passi otetaan käyttöön

Sosiaali- ja terveysvaliokunnan Markus Lohi ja Mia Laiho harmittelevat valiokunnan lopputulemaa, jonka mukaan ilman rokotustodistusta Suomeen matkustavilta edellytetään jatkossakin kahta koronatestiä.

Koronarajoitukset kiristyvät Lounais-Suomessa – aluksi pakolliset koronatestit telakoille, Avi odottaa koronapassia ennen muita rajoituksia

Koronatilanne on heikentynyt erityisesti Turussa ja Raumalla. Aluehallintovirasto odottaa koronapassin etenemistä eduskunnassa, jotta muista rajoituksista voidaan päättää. Varsinais-Suomessa kasvanut tehohoidon tarve huolettaa viranomaisia.

Päivän nopeat – katso maanantain viisi kiinnostavinta uutista

THL on puhunut koronapassin ikärajan nostamisen puolesta, koska 12–15-vuotiaat sairastuvat harvoin vakavasti.

Ylen tiedot: Koronapassin ikäraja nousemassa 16 vuoteen

Laki pyritään saamaan voimaan lauantaina. Koronapassia vaativat yökerhot voisivat olla heti auki ilman rajoituksia, kertoo sosiaali- ja terveysvaliokunnan puheenjohtajan Markus Lohi (kesk.).

Poliisi ja koronapassia vastustaneet mielenosoittajat ottivat yhteen Roomassa

Äärioikeistolaisen puolueen johtajia otettiin kiinni.

Keikkoja on pian ruuhkaksi asti, mutta samalla pääsyliput voivat kallistua

Koronajärjestelyt lisäävät konserttien ja festivaalien järjestäjien kuluja, mikä voi pian nostaa pääsylippujen hintoja. Näin on käynyt jo esimerkiksi Saksassa.

Perustuslakivaliokunta hyväksyi koronapassin, mutta jätti auki, kuinka nuoret lapset voi velvoittaa käyttämään sitä – passi voi tulla käyttöön jo ensi viikolla

Perustuslakivaliokunta jätti päätäntävallan koronapassin ikärajasta eduskunnan sosiaali- ja terveysvaliokunnalle.

Rauman telakalla jo noin 200 koronatartuntaa – yhtiö toivoo vauhtia koronapassin käyttöönottoon

Uusia tartuntoja on ilmennyt lähes 60 yhteensä viidessä eri verkostoyrityksessä. Yksi niistä eristetään tilapäisesti työmaalta. Tartuntarypäs paljastui syyskuun puolivälissä.

Uusi mutka koronapassin tiellä – koskevatko rajoitukset alle 12-vuotiaita, jotka eivät voi rokotusta ja koronapassia saada?

Eduskunta pähkäilee, vedetäänkö koronapassin käytön raja 12 vai 16 ikävuoteen. Uusi perustuslaillinen pulma on, miten suhtaudutaan alle 12-vuotiaiden rajoituksiin, jos paikallisia tartuntaryppäitä vastaisuudessa tulee.

Israelissa tiukennettiin sähköisen koronapassin säännöksiä – jatkossa passin saa kolmannen rokotteen jälkeen

Päätös säännösten tiukennuksesta on aiheuttanut mielenilmauksia, joissa ihmiset vastustivat sähköisen koronapassin käyttöä. Protestoijien mielestä säännökset pakottavat ihmisiä koronapiikille.

Koronapassi jo 12-vuotiaille? Sairaanhoitopiireiltä ymmärrystä, mutta myös kovaa kritiikkiä: Se olisi rokottamattomien lasten syrjintää

Osa sairaanhoitopiireistä kritisoi voimakkaasti hallituksen esitystä ottaa koronapassi käyttöön jo 12–16-vuotiailla. Lääkärit pelkäävät, että koronapassi pudottaisi lopullisesti muutenkin syrjäytymisvaraassa olevat nuoret pois harrastuksista.

Avi: Koronapassilla ei välitöntä vaikutusta Itä-Suomen koronatilanteeseen

Alueella ei myöskään ole enää voimassa olevia ravintolarajoituksia. Viimeisin rajoitus Itä-Suomessa päättyi kesäkuussa. Koronapassia on tarjottu vaihtoehdoksi koronan ehkäisemiseksi asetetuille rajoituksille ja velvoitteille.

THL:n lausunto koronapassista paljasti ison näkemyseron hallituksen kanssa – nyt STM:n Kirsi Varhila kertoo, miksi THL:n näkökanta ohitettiin

THL suosittaa koronapassin ikärajaksi 16 vuotta hallituksen esittämän 12 ikävuoden sijaan. Lapsiasiavaltuutettu ei näe estettä yli 12-vuotiaiden koronapassille.

THL säästäisi lapset koronapassilta ja vapauttaisi matkustusta nopeammin – lausunto paljastaa rajun näkemyseron hallituksen kanssa

THL ja sosiaali- ja terveysministeriö ovat hyvin eri linjoilla matkailijoiden testauksen tarpeellisuudesta ja koronapassin vaatimisesta lapsilta.

Koronapassi pelastaa pikkujoulutkin, hehkuttaa maan suurimman rock-klubin ohjelmavastaava Merimaa: "Varmasti tulee lisää keikkoja loppuvuoteen"

Myös jääkiekkopiireissä ollaan tyytyväisiä siihen, että hallituksen esitys koronapassista etenee vihdoin eduskunnan käsittelyyn. Koronapassi takaa sen, että otteluihin voidaan ottaa yleisöä silloinkin kun pandemiatilanne pahenee.

Tiistai 21.9.2021 (radio)

Koronapassi. Maahantulorajoitukset. Työvoimapula. Syöpä. Sääennuste.

Tapahtuma-ala toivoo koronapassille pitkää ikää, vaikka koronatilanne kohentuu – muutoin Suomeen ei saada kansainvälisiä tapahtumia

Pääkaupunkiseudun yleisörajoitusten poistuminen on jo näköpiirissä. Tapahtuma-ala toivoo silti hallituksen lupaavan, että koronapassi pysyy työkalupakissa pitkään. Ravintola-ala uskoo asiakkaiden ja työntekijöiden tottuvan passin tarkastuksiin.

Hallitus sopi matkustussäännöistä, myös esitys koronapassista valmistui: passin ikäraja 12 vuotta, perustuu EU:n koronatodistukseen

Valtioneuvoston aamupäivän istunto siirtyi hallituksen kiistan vuoksi. Ylen tietojen mukaan kiista koski maahantulomallia. Koronapassina toimisi EU:n koronatodistus.

Tällainen on viivästynyt koronapassi: Alaikäisten testaaminen ilmaista, muut maksavat itse, käyttö rajattu yrityksiin

Koronapassi on vaihtoehto rajoituksille. Esimerkiksi ravintolat, yleisö- ja kulttuuritapahtumat voivat vaatia yli 12-vuotiailta asiakkailtaan passin käyttöä, jos alueella on voimassa rajoituksia. Käyttö voi lopulta tosin olla vähäistä rajoitusten purkamisen takia.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle