Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Keski-Suomen uuden sairaala Novan ruokalan valaisimia.

Keski-Suomen keskussairaala sai kansainvälisen tunnustuksen – suunnittelija hehkuttaa sairaala Novaa uuden sukupolven sairaalaksi

European Healthcare Design 2022 -palkintojen voittajat julkistettiin Lontoossa 14. kesäkuuta palkintogaalassa European Healthcare Design 2022 -kongressin ja -näyttelyn yhteydessä.

Ylilääkäri Tuomas Kyrölahti kulkee remontoitavassa paariodotustiloissa,

Jyväskylän 550 miljoonaa euroa maksaneen uuden sairaalan tiloja remontoidaan jo – kakofonia ja rauhattomuus tekivät työstä härdelliä

Noin puolitoista vuotta sitten valmistuneen sairaalan päivystystiloja remontoidaan henkilökunnan aloitteesta Jyväskylässä. Myös aluehallintovirasto patisteli remonttiin.

Anestesiahoitaja Merja Ylönen ja leikkaushoitaja Tuulikki Paananen valmistelevat leikkausta.

Hoitajat palaavat töihin myös Keski-Suomen sairaala Novassa – johtajaylilääkärin mukaan lakko heikensi sairaalan ilmapiiriä

Keski-Suomessa sairaanhoitopiirin johtajaylilääkärillä ja Tehyn pääluottamushenkilöllä on täysin erilaiset näkemykset lakon vaikutuksista ilmapiiriin.

Veera, 19, on päässyt vierailemaan navetassa Jenni-äitinsä kanssa.

“Koko ajan vaan etteenpäin”

Kuudes jakso kertoo terveydenhuollon lauantaipäivästä.

Kinoksen keskellä oleva kyltti opastaa Sairaala Novaan tulijoita oikean sisäänkäynnin äärelle. Taustalla sairaalan pitkä tumma seinä. Sen yläpuolella tornimaiset osastot kohoavat korkeuksiin.

Keski-Suomen sairaanhoitopiiri peruu hoitajalakon vuoksi potilaiden kiireettömiä vastaanottoaikoja

Ajat perutaan soittamalla potilaalle tai lähettämällä hänelle tekstiviesti. Peruutukset tehdään usein aikaa edeltävänä päivänä ja potilas voi saada myös ajanvarausjärjestelmän kautta automaattisesti tulevan muistutuksen varatusta ajasta.

Tehyn ja Superin hoitajia Keski-Suomen keskussairaalan luona osoittamassa mieltä hoitajalakon ensimmäisen päivänä.

Hoitajalakko supisti sairaala Novan hoitohenkilöstön kolmannekseen normaalista – suojelutyöstä käydään neuvotteluja päivittäin

Perjantaina alkanut hoitajalakko koskee myös Keski-Suomen sairaanhoitopiiriä, ja hoitajien vähyys vaikuttaa kaikkien sairaalan yksiköiden toimintaan.

Etualalla tolla jossa Sairaala Novan logo ja teksti Sairaala Nova. Taka-alalla mies kävelemässä päivystyksen ovista.

Sairaala Novan päivystyksen ennakoidaan ruuhkautuvan pahasti lakon takia

Lakko vaikuttaa merkittävästi päivystyksen toimintaan. Sairaanhoitopiirissä odotetaan kovaa ruuhkaa ja odotusaikojen pidentymistä.

Keski-Suomen keskussairaalan päivystys.

Tutkimus: Koronasulku pysäytti flunssat, muuten sairastettiin kuin ennenkin – sydänkohtaukset ja sukupuolitaudit hoidettava myös poikkeusaikoina

Maaliskuun 2020 sulkutila toi esiin yllättävää tutkimustietoa suomalaisten sairastavuudesta. Esimerkiksi sukupuolitauteja ilmeni yhtä paljon kuin normaaliaikoina, vaikka sosiaalisia kontakteja rajoitettiin.

Vauva käymässä päiväunille lastenvaunujen kyydissä

Vauvabuumi on yltänyt myös Keski-Suomeen – päivänvalon näki 75 vauvaa edellisvuotta enemmän

Synnytysosastolla on ollut kiirettä, sillä viime vuonna Keski-Suomen sairaala Novassa syntyi 2146 vauvaa.

Uusi sairaala Nova Jyväskylässä.

Lastensuojelun sijoituspaikoista on pulaa ja korona-aikana myös itsetuhoisuus yleistynyt – Jyväskylään luvassa lisäpaikkoja

Lastensuojelussa on seurattu korona-aikaa kasvavan huolen kera. Vaikka lasten ja nuorten sijoitustarve ei ole esimerkiksi Jyväskylässä lukumääräisesti lisääntynyt, itsetuhoisten ajatusten yleistyminen kertoo ongelmien vaikeutumisesta.