Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Meri Valkama Maunulatalon edessä

Meri Valkama muistaa DDR:n erilaisena kuin on tapana – palkittu romaani kysyy, miksi toisten muistot kelpuutetaan ja toisten ei

Esikoiskirjailija, kulttuurivieras Meri Valkama pohtii muistamisen ja ”totuuden” ristiriitaa: miksi omia kokemuksiaan menneisyydestä on vaikea sovittaa siihen kuvaan, joka tarjoillaan meille totena.

Facebookin logo älypuhelimen näytöllä.

Onko Facebook sinulle jo ongelma - luopuisitko siitä?

Norjalaistutkimuksen mukaan Facebookista voi tulla riippuvaiseksi. Ylellekin blogannut toimittaja Meri Valkama kertoo tuoreessa Journalisti-lehdessä helpottuneensa, kun jätti sosiaalisen median käytön vähemmälle. Onko Facebook sinulle jo ongelma?

Meri Valkama.

Meri Valkama: Suojele heitä kaikelta

Vaarallisinta teillä ovat väärät asenteet – mutta niihin voi vaikuttaa.

Meri Valkama.

Meri Valkama: Sinun surusi on sinun

Kun tsunami joulukuussa 2004 iski Kaakkois-Aasian rannoille, Sri Lankaan, yhteen pahimpia tuhoja kärsineeseen maahan, lensi ryhmä suomalaisia Punaisen Ristin avustustyöntekijöitä. Avustusteltat nousivat aaltojen runtelemalle itärannikolle vauhdilla. Yhteen niistä sijoitettiin satelliittipuhelin.

Meri Valkama.

Meri Valkama: Muista Nokian lapsia

Kun tulevaisuus ahdistaa vanhempia, voimat vähenevät. Tutkimus laman lapsista osoittaa, että kun vanhempi irtisanotaan, huomiota on kiinnitettävä myös lasten ahdinkoon.

Jussi Halla-aho: Avoimia vastauksia Meri Valkamalle

Jos halutaan vähentää henkirikoksia "kunnialliselle" länsieurooppalaiselle tasolle, aseilla ei ole mitään merkitystä. Muutama muu asia kyllä suorastaan kiljuu tulla huomatuksi. Niistä vain ei juuri puheenvuoroja tai vaatimuksia kuule, kirjoittaa Jussi Halla-aho vastauksessaan Yle Uutisten bloggaajalle Meri Valkamalle.

Meri Valkama.

Meri Valkama: Avoin kirje Jussi Halla-aholle

On kulunut viikko siitä, kun Hyvinkään keskustassa 18-vuotias Eero Hiltunen kiipesi talon katolle, ampui silmittömästi väkijoukkoon, tappoi kaksi ja haavoitti seitsemää.

Meri Valkama.

Meri Valkama: Yksittäistapausten maa

Miten kulttuurimme muuttuisi, jos lakkaisimme toistelemasta typerää lausetta, jonka mukaan ”pojat ovat poikia”?

Meri Valkama.

Meri Valkama: Samanmieliset tuhoavat keskustelun

Potero on turvallinen paikka, oma yksityinen foorumi, jota eivät erimieliset moderoi.

Meri Valkama.

Meri Valkama: Kenelle kellot soivat?

Aikana ennen metrinmittaisia ja niiden iltanukutuksia asuin suuren kirkon naapurissa. Joka sunnuntaiaamu heräsin sen kellojen soittoon.