Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Rovaniemen terveyskeskus pikapoli laboratorio

Rovaniemen uudet sote-vakanssit palaavat valmisteluun

Lapin hyvinvointialue on juuri vedonnut kuntiin, ettei uusia vakansseja perustettaisi ilman aluehallituksen siunausta.

Kaksi kylttiä aluevaltuuston kokouksen seinällä.

Lapin hyvinvointialue suitsii kuntia: viime hetken palkankorotuksia ja henkilöstölisäyksiä tulisi välttää

Hyvinvointialue suosittelee, että organisaatiot noudattaisivat nyt maltillista palkka- ja rekrytointipolitiikkaa.

Kuvassa Miia Palo

Lapin hyvinvointialueelle valittu kuusi uutta johtajaa – useita johtajan paikkoja edelleen auki

Toimialajohtajista aluehallitus valitsi keskiviikkona terveysjohtajan virkaan sairaanhoitopiirin ylilääkäri Miia Palon ja kehitysjohtajaksi Lapin sairaanhoitopiirin kehitysjohtaja Mikko Häikiön.

Lapin keskussairaala edestäpäin kuvattuna

Aluehallitus jakoi Lapin neljään palvelualueeseen – jako ei vaikuta kansalaisten elämään, sanoo hyvinvointialuejohtaja Jokela

Aluehallituksen mielestä Lappi olisi yhtenä sote-alueena liian suuri johdettavaksi. Siksi se päätti jakaa Lapin neljään tasavertaiseen osaan.

Rovaniemen kaupungintalo, edustalla lipputankoja ja vihreää nurmikkoa.

Lapin hyvinvointialue pyytää Rovaniemeltä selvitystä vasta perustetuista 30 uudesta vakanssista, jotka siirtyvät hyvinvointialueelle

Rovaniemen hyvinvointilautakunta päätti viime viikolla perustaa 30 uutta virkaa ja tointa sote-palveluihin. Niistä voi koitua Lapin hyvinvointialueelle lähes kahden miljoonan euron kustannukset.

Lapin keskussairaalan laajennustyömaa nosturista kuvattuna elokuussa 2020

Lapin sairaanhoitopiireillä on kovin erilaiset tuomiset hyvinvointialueelle – Lapin jättivelka on moninkertainen verrattuna Länsi-Pohjaan

Lapin sairaanhoitopiiriltä Lapin hyvinvointialueelle siirtyvä velka voi nousta 182 miljoonaan euroon. Myös Lapin keskussairaalan laajennuksen toinen vaihe kasvattaa alueen velkaa toteutessaan.

Mehiläinen Länsi-Pohjan ulko-ovi

Länsi-Pohjan kuntien on katettava sairaanhoitopiirin noin 9,2 miljoonan euron alijäämä rahalla

Sairaanhoitopiiri päätti aiemmin, että alijäämä olisi katettu sairaanhoitopiirin peruspääomaa alentamalla. Lapin hyvinvointialue valitti päätöksestä, ja nyt sairaanhoitopiirin hallitus esittää valituksen hyväksymistä.

Rovaniemen kaupungintalo, edustalla lipputankoja ja vihreää nurmikkoa.

Rovaniemi perustaa 30 uutta virkaa ja tointa sote-palveluihin – vakanssit siirtyvät ensi vuonna Lapin hyvinvointialueelle

Rovaniemen hyvinvointilautakunta perustelee uusia vakansseja Rovaniemen palvelutarpeen kasvulla. Tarkoituksena on muun muassa tukea lasten ja nuorten mielen hyvinvointia ja ikäihmisten toimintakykyä.

Terveyskeskuksen vaalea käytävä ja etualalla vihreä ovi jonka oveen on teipattu lappu jossa lukee hoitaja 9.

Simon sote-palvelut siirtyvät Oulunkaarelta Lapin hyvinvointialueelle

Lapin hyvinvointialue palkkaa projektipäällikön valmistelemaan sujuvaa siirtymistä.

Lapin pelastuslaitoksen pelastusjohtaja Markus Aarto palomiehen univormussaan, taustalla Lapin pelastuslaitoksen mainosroll-up.

Lapin hyvinvointialue valitsi toimialajohtajiksi Markus Aarton, Liisa Niirasen ja Harri Tiuraniemen

Lapin hyvinvointialueen aluehallitus valitsi kolme hyvinvointialueen toimialajohtajaa. Kehitysjohtaja ja terveysjohtaja valitaan seuraavassa kokouksessa.

Kaksi kylttiä aluevaltuuston kokouksen seinällä.

Lapin hyvinvointialueelle on tulossa kuusi palvelualuetta

Lapin hyvinvointialueen aluehallituksen puheenjohtaja Tapani Melaluoto: "Tavoitteena on, että johtaminen on alueellista ja lähellä ihmistä. Palvelualueen johto tuntee alueen ja sen tarpeet."

Lapin keskussairaalan laajennustyömaa aulan ikkunasta.

Aluevaltuusto pohtii tänään Lapin keskussairaalan laajennuksen hintalappua – budjetti paisui kymmenillä miljoonilla euroilla

Laajennus maksaa 32 miljoonaa euroa enemmän kuin alun perin oli suunniteltu. Hinnannousua perustellaan muun muassa suunnitteluvaiheen puutteellisilla tiedoilla ja rakennuskustannusten nousulla.

Aluevaltuuston kokous 5/2022

Toimialajohtajien virat kiinnostivat Lapin hyvinvointialueella – hakijoina useita päättävissä viroissa olevia

Hyvinvointialueen toimialajohtajat on tarkoitus valita aluehallituksen kokouksessa 16. kesäkuuta.

Hoitaja siirtämässä potilasta kirurgian poliklinikalle Mehiläinen Länsi-Pohjan keskussairaalassa Kemissä

Lapin hyvinvointialue selvittää Meri-Lapin sote-ulkoistuksen mitätöimisen tai irtisanomisen edellytyksiä

Kemin, Tornion, Keminmaan ja Simon omistusosuudet Mehiläinen Länsi-Pohjasta siirtyvät Lapin hyvinvointialueelle ilman minkäänlaisia korvauksia. Yhteisyrityksen suurin omistaja on Mehiläinen.

Lapin keskussairaala edestäpäin kuvattuna

Lapin aluehallitus esittää hoitotyön johtajan viran perustamista, sekä LKS-laajennuksen budjettiylityksen hyväksymistä

Aluehallitus perusti yhteensä 21 vastuualueiden johtajan virkaa, jotka pelastustoimea lukuunottamatta täytetään sisäisellä ilmoittautumismenettelyllä.

Uutsivahti-sovelluksen Läheltä-toiminnon esittelykuva

Lapin aluehallitus kokoontuu Pellossa – käsittelyssä muun muassa Simon sote-palveluiden järjestäminen

Aluehallitus käsittelee kokouksessaan myös Lapin keskussairaalan laajennushankkeen budjetin ylittymistä ja hyvinvointialuejohtajan johtajasopimusta.

Lapin keskussairaalan laajennustyömaa aulan ikkunasta.

Lapin keskussairaalan laajennus ylittää budjettinsa kymmenillä miljoonilla euroilla - hyvinvointialue voi perua laajennuksen toisen vaiheen

Laajennuksen alkuperäinen budjetti oli 139 miljoonaa euroa, ja nyt laajennuksen hinnaksi arvioidaan 170 miljoona euroa. Koko ylitys ei ole kaatumassa Lapin hyvinvointialueen niskaan.

Vanhus ruokailee seniorikeskuksessa.

Lapin hyvinvointialueelle perustetaan yhteinen yhtiö hoitamaan ruokapalveluita – Meri-Lapissa tuotettavat ruokapalvelut ehkä uuteen yhtiöön

Lapin hyvinvointialue keskustelee Meri-Lapin kuntapalvelujen kanssa sen toiminnan yhtiöittämisestä, jolloin Länsi-Pohjan sairaanhoitopiirin omistusosuus siirrettäisiin hyvinvointialueelle.

Länsi-Pohjan keskussairaala Kemissä

Etelä-Savo ja Lappi vaativat jälleen kahta sairaalaa – ministeri Aki Lindénille on luovutettu kannanotto

Kahden sairaalan tarvetta perustellaan muun muassa etäisyyksillä, elinvoiman turvaamisella ja alueiden oppilaitoksilla. Allekirjoittaneiden mukaan väestön ikääntyessä myös erikoissairaanhoidon lähipalveluiden tarve korostuu.

Suojavarusteisiin pukeutunut lähihoitaja Janina Kinnunen keskustelee koronapotilaan kanssa.

Simon ja Pohjois-Pohjanmaan yhteistyö sote-palveluissa vielä auki – kunnanjohtaja Vivi Marttila: "Selvittelyssä on mennyt luvattoman kauan"

Lapin hyvinvointijohtaja Jari Jokelan mukaan Simon sote-palveluja ei voida toteuttaa laajasti maakuntarajan ylittävällä yhteistyöllä. Parinkymmenen työntekijän osalta yhteistyö voi olla mahdollista.

Jari Jokela puhuu aluevaltuuston kokouksessa 2.5.2022

Hoitotyön ammattilaiset haluavat oman johtajan Lapin hyvinvointialueelle – hyvinvointijohtaja Jokela: asia on valmistelussa

Lapin uudelle hyvinvointialueelle vaaditaan hoitotyön tuntevaa johtajaa suoraa hyvinvointialueen johtajan alaisuuteen, sosiaalityön johtajan ja lääketieteellisen johtajan rinnalle.

Kemin Länsi-Pohjan Keskussairaalan etuoven Länsi-Pohja -kyltti.

Länsi-Pohjan sairaanhoitopiiri ja jäsenkunnat laativat selvityksen alijäämien kattamisesta peruspääomaa alentamalla

Lapin hyvinvointialue on tehnyt kunnallisvalituksen siitä, että Länsi-Pohjan sairaanhoitopiiri on päättänyt kattaa 9,2 miljoonan euron alijäämänsä peruspääomaa vähentämällä.

Saamelaiskäräjät

Saamelaiskäräjät nimesi edustajat hyvinvointialueen saamen kielen lautakuntaan

Saamelaiskäräjien mukaan valinnassa on painoettu erityisesti alueellista ja eri kieliryhmien edustusta.

Kemin Länsi-Pohjan Keskussairaalan etuoven Länsi-Pohja -kyltti.

Lapin hyvinvointialue tekee kunnallisvalituksen Länsi-Pohjan sairaanhoitopiiristä: ei hyväksy päätöstä alijäämien kattamisesta

Länsi-Pohjan sairaanhoitopiiri on päättänyt aiemmin, että sen 9,2 miljoonan euron alijäämä katetaan peruspääomaa vähentämällä. Alueen kuntien talouden kannalta se oli paras vaihtoehto.

Jari Jokela kävelee punaisella matolla

Lapin sairaanhoitopiirin johtaja ja vt. hyvinvointialuejohtajan virkaa hoitanut Jari Jokela valittiin Lapin hyvinvointialuejohtajaksi

Lapin sairaanhoitopiirin johtajana vuodesta 2005 toiminut varatuomari, oikeustieteen kandidaatti Jari Jokela on Lapin hyvinvointialueen johtaja. Keskustan kansanedustaja Markus Lohi hävisi Jokelalle tiukassa äänestyksessä.

Jari Jokela ja Markus Lohi yhdistelmäkuvassa.

Jari Jokela ja Markus Lohi jatkoon hyvinvointialuejohtajan virkavalinnassa

Aluehallitus valitsi neljästä haastatellusta ehdokkaasta kaksi, Jari Jokelan ja Markus Lohen, jatkoon. Se päätti myös, että hyvinvointialuejohtajan kokonaispalkka tulee olemaan 14 500 euroa.

Uutsivahti-sovelluksen Läheltä-toiminnon esittelykuva

Lapin aluehallitus käsittelee hyvinvointialuejohtajan viran täyttämistä

Aluevaltuusto valitsee hyvinvointialuejohtajan ensi maanantaina.

Lapin kansanedustajat - kuva atvukoossa

Yle kysyi lappilaisilta kansanedustajilta poliittisista virkanimityksistä – Kaisa Juuso: "Pitäisi tehdä pätevyyden, ei sopivuuden perusteella"

Yksikään lappilainen kansanedustaja ei vastannut Ylen kyselyyn, että poliittisista virkanimityksistä ei pidä luopua. Kaksi vastaajaa ei osannut sanoa, pitäisikö niistä luopua.

Saamen lippu

Lapin Vihreät ja RKP Saame valittivat Pohjois-Suomen hallinto-oikeuteen hyvinvointialueen saamen kielen lautakunnan jäsenvalinnasta

Valituksessa Lapin Vihreät ja RKP Saame katsovat, että päätös jäsenvalinnoista tulee oikaista ja henkilövalinnat tehdä uudelleen.

Uutsivahti-sovelluksen Läheltä-toiminnon esittelykuva

Lapin hyvinvointialueen organisaatio voi perustua kolmeen tuttuun päätoimialaan

Perinteiseltä vaikuttavan jaon tavoitteena on turvata hallittu järjestämisvastuun siirto kunnilta hyvinvointialueelle ensi vuoden alussa sekä palvelutuotannon jatkuminen keskeytyksettä.

Lapin keskussairaala edestäpäin kuvattuna

Aluehallitus kutsuu soveltuvuustestiin kaikki neljä haastateltua hyvinvointialuejohtajan paikkaa hakenutta

Aluehallituksen pyrkimyksenä on päättää seuraavan parin viikon sisällä, ketä se esittää valittavaksi hyvinvointialuejohtajan tehtävään.

Sirpa Paatero Kotkan höyrypanimolla Kymenlaakson hyvinvointialue 2023 -tapahtuman aikana.

Ministeri ei ota kantaa hyvinvointialueen saamen kielen lautakunnan jäsenten kelpoisuuteen: tulkinta- ja soveltamiskäytäntöä ei ole vielä olemassa

Kuntaministeri Sirpa Paateron näkemys on, että jos lautakunnan vaalikelpoinen jäsen ei osaa saamea, hän voi käyttää suomen kieltä lautakunnan toiminnassa.

ryhmäkuva lapin aluevaltuutetuista

Lapin hyvinvointialueen johtajan virkaan haastatellaan neljä

Neljä hakijaa täytti hyvinvointijohtajan viran kelpoisuusehdot. Heidät tullaan haastattelemaan 4. huhtikuuta. Päätös hyvinvointijohtajan valitsemisesta pyritään tekemään toukokuun alussa.

Lapinkeskussairaalan etusivua

Uuden hyvinvointialueen palvelukseen siirtyy 7 600 lappilaista

Kunnilta vuokrattavia tiloja on hyvinvointialueen kontolle tulossa yhteensä yli 400.

Ryhmäkuva lapin aluevaltuutetuista

Lapin hyvinvointialue sai kuluvalle vuodelle 7,54 miljoonaa euroa lisää – kuntaministeri: "Panostus on välttämätön toiminnan sujuvan käynnistymisen kannalta"

Tuella on tarkoitus varmistaa, että tieto- ja viestintäteknologian muutosten valmistelu onnistuu vuoden 2023 alusta lähtien.

Jari Jokela hymyilee lapin yliopiston käytävällä.

Lapin sairaanhoitopiirin johtaja Jari Jokela on hakenut Lapin hyvinvointialuejohtajan virkaa

Aiemmin tällä viikolla keskustan kansanedustaja Markus Lohi kertoi hakevansa hyvinvointialueen johtajan virkaa.

Markus Lohi valtiosalissa.

Iltalehti: Keskustan Markus Lohi hakee Lapin hyvinvointialuejohtajan virkaan – "Tällainen ainutkertainen tilanne tulee vain kerran"

Jos Markus Lohi valitaan hyvinvointialuejohtajaksi, nousee Eeva-Maria Maijala hänen tilalleen eduskuntaan.

Uutsivahti-sovelluksen Läheltä-toiminnon esittelykuva

Lapin hyvinvointialueen aluehallitus kokoontuu ensimmäistä kertaa

Kokouksessa aluehallitus jatkaa sopimuksia hyvinvointialueen valmistelutyötä tekevien virkahenkilöiden kanssa ja julistaa haettavaksi hyvinvointilaluejohtajan määräaikaisen viran.

Ryhmäkuva lapin aluevaltuutetuista

Perussuomalainen jäsen haastaa kielivaatimuksen aluevaltuuston saamen kielen lautakunnassa

Yrittäjä Juha-Pekka Mikkola sanoo olevansa kolttasaamelainen, mutta ei osaa saamen kieltä. Hyvinvointialueista säädetyn lain mukaan saamen kielen lautakunnan jäsenten on oltava saamenkielisiä.

Arctic Lifestyle -yrityksen toimitusjohtaja Juha-Pekka Mikkola

Guovlostivrra sámegiela lávdegotti lahttu Juha-Pekka Mikkola ii sámás ja háliida hástalit sámegielmáhtu gáibádusa – ságadoalliguoktá imaštallaba

Lappi guovlostivrra sámegiela lávdegotti čoahkkingiella galggašii leat muhtin sámegiella, iige dulkon ollašuhtto suomagillii ollenge. Lávdegoddái válljejuvvui goittotge lahttu, guhte ii sámás.

Ryhmäkuva lapin aluevaltuutetuista

Lappi guovlostivrra vuosttas čoahkkimis maiddái sámeguovllu olbmuid válljejedje mearkkašahtti báikkiide

Lappi guovlostivrra doalai otne vuosttas čoahkkima Roavvenjárggas Lappi universitehtas diibmu 13 rájes.

Jari Jokela

Lapin sairaanhoitopiirin johtajaa Jari Jokelaa esitetään väliaikaiseksi hyvinvointialueen johtajaksi

Jari Jokela on nyt johtanut Lapin hyvinvointialueen väliaikaista valmistelutoimielintä vatea.

Vihreiden aluevaalikampanjointia. Kaksi henkilöä vihreiden liiveissä ja vihreiden ilmapalloja.

Lapin vihreät ei tyydy aluevaltuustosta sovittuun paikkajakoon – ei aio allekirjoittaa sopimusta

Vihreät esitti, että luottamuspaikat jaettaisiin niin sanotulla yhden korin mallilla. Siinä paikkoja ei jaeta lautakunta kerrallaan, vaan kaikki luottamuspaikat ovat kerralla jaossa.

Sámi álbmotbeaidoalut 6.2.2015

RKP saamen Klemetti Näkkäläjärvi arvostelee aluevaltuuston paikkajakoa

RKP saamen ainoa edustaja, Saamelaiskäräjiäkin johtanut varavaltuutettu, ei ole saamassa paikkaa hyvinvointialueen saamen kielen lautakuntaan. Hän on saamassa paikan tarkastuslautakuntaan.

Vihreiden vaalikampanja Hyvinkäällä.

Lapin vihreät tyytyväisiä aluevaltuuston paikkajakoon

Vihreät pitää tilannetta parannuksena entiseen. Lapin sairaanhoitopiirin yhtymävaltuustossa sillä on vain varapaikka, vaikka puolue sai kuntavaaleissa paremman kannatuksen kuin aluevaaleissa.

Demareiden kansanedustaja Johanna Ojala-Niemelä on valmis aluevaltuuston puheenjohtajaksi.

Kuka Lapin hyvinvointialueen hallituksen johtoon? Keskustan keskustelut kesken – valtuuston puheenjohtajuus menossa Ojala-Niemelälle

Eniten ääniä saaneet kansanedustajat Katri Kulmuni ja Markus Lohi eivät ole kiinnostuneita hallituksen puheenjohtajuudesta. Valtuuston puheenjohtajuuden on ottamassa SDP:n Johanna Ojala-Niemelä.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle