Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Pekka Haavisto, iklädd en mörkblå kostym och en guldfärgad slips, sitter vid en mikrofon och ser bestämd ut. Bakgrunden är blå.

Minister: Finnish government aims to tighten visa rules for Russian citizens

Russian tourists have been able to access Europe via bus and car rides across the Finnish border.

Venäläisiä sotilaita seisoo vartiossa.

Palkka-armeija Wagner kylvää tuhoa Ukrainassa ja maailmalla – Venäjä haalii vihreiden miesten avulla geopoliittista valtaa ja luonnonvaroja

Ukrainassa raskaita tappioita kärsinyt Venäjä haalii nyt Ukrainaan taistelijoita omien asevoimiensa ohella myös Wagner-palkka-armeijan kautta. Venäjä on lähettänyt Wagner-joukkoja myös muihin maailman kriisipesäkkeisiin.

Toimittaja Pasi Toivonen istuu Kalasataman rannassa ja kasoo suoraan kameraan.

Ylen Afrikan-kirjeenvaihtaja: Itä-Afrikassa on edessä ehkä maailmanhistorian pahin nälkäkatastrofi

Itä-Afrikassa erityisesti Somalian, eteläisen Etiopian ja Pohjois-Kenian alueilla on humanitaarinen katastrofi, joka on seurausta pitkittyneestä kuivuudesta.

Autoja Nuijamaan raja-asemalla Suomeen päin tulossa

Hämeen kansanedustajat eri linjoilla turistiviisumeista venäläisille

SDP:n Mika Kari odottaisi EU:n päätöstä viisumiasiaan – Kokoomuksen Timo Heinonen haluaisi hallitukselta toimia heti

Lemiläinen Jouni Lahti majuri evp. Ukrainassa.

Jouni Lahti oli yli-ikäinen sotaan, mutta pääsi taistelemaan Ukrainan puolesta: "Suomalaisten sotataidot valovuoden edellä"

Suomalaisia sotilaita arvostetaan Ukrainassa, sanoo keväällä kaksi kuukautta Ukrainassa sotinut lemiläinen majuri evp. Jouni Lahti.

Näyttelijöitä Suomussalmen teatteri Retikan esiintymislavalla.

Suomussalmen teatteri Retikka lahjoitti yli 3600 euroa Ukrainan sodasta kärsiville

Heinäkuun alussa ensi-iltansa saaneen Kunnon ihminen -näytelmän lipputulot lahjoitettiin SPR:n kautta.

Oulun yliopistollisen sairaalan kyltti sairaalarakennuksen seinässä.

Yksittäisiä ukrainalaispotilaita on jo hoidettu Suomessa – Oulun yliopistollisessa sairaalassa heitä ei vielä ole

Ukrainasta tulee Suomeen hoitoa tarvitsevia potilaita viranomais- ja vapaaehtoistoiminnan kautta.

Sinipaitainen mies ja ruskeatakkinen nainen seisovat Citymarketin aulassa, edessään Ukraina-apuun tarkoitettu keräyslaatikko.

Tavaralahjoitukset ukrainalaisten hyväksi ovat vähentyneet merkittävästi – kaupan keräyslaatikko kannustaa auttamaan matalalla kynnyksellä

Turtolassa juhannuksena avattu lahjoituspiste on tuonut helpotusta kesän mittaan väheneviin lahjoitusmääriin. Myös Pirkkalan K-Citymarketissa aukesi uusi keräyspiste.

Katutaitelija Stanislav Komissarov katsoo kohti betoniseinää. Hänet on kuvattu yläviistosta metalliverkon lävitse.

Kun Stanislav Komissarov tekee katutaidetta Venäjällä, hän voi joutua pidätetyksi – silti hän aikoo palata Suomesta häpeämäänsä kotimaahan

Venäläiset katutaiteilijat tekevät tänä kesänä useita teoksia osana helsinkiläistä residenssiohjelmaa. Katutaiteilijoiden ilmaisun vapaus on rajoitettua Venäjällä.

Sorastettu ulkoilupolku Rovaniemen Ounasvaaralla.

Perjantai 8.7.2022

Ampumistapaus Japanissa. Ukrainan sota ja viljan vienti. Koronarokotteita Suomesta Väli-Amerikkaan. Nuoret ja tulevaisuus. Sää.

Kuopion pääpoliisiasema ulkopuolelta keväällä.

Tilapäisen suojelun hakemusmäärät kasvoivat jälleen Itä-Suomessa

Itä-Suomen poliisin mukaan viime viikkojen hakemusmäärät ovat verrattavissa Ukrainan sodan alun kiireiseen aikaan. Syinä määrän lisääntymiseen ovat muun muassa alueelle työllistyvät kausityöntekijät.

Venäjän ohjusiskun tuhoama asuintalo Odessassa 1. heinäkuuta.

Ukrainan jälleenrakentamiselle "Marshall-avulla" piirretään suuntaviivoja Sveitsissä – Zelenskyi: "Demokraattisen maailman yhteinen tehtävä"

Ukrainan pääministerin mukaan maa tarvitsee 750 miljardin dollarin elvytyspaketin selvitäkseen Venäjän hyökkäyksen aiheuttamista tuhoista.

Venäläinen strateginen ydinohjus laukaisulaustallaan Voitonpäivän paraatissa Moskovassa.

Ydinaseet ovat jo vaikuttaneet sotaan Ukrainassa, ja sodan lopputulos voi määrittää ydinaseiden roolia tulevaisuudessa

Yhdysvaltalaistutkijoiden mukaan ydinpelote on toiminut, koska Venäjä ja länsi eivät ole ajautuneet suoraan yhteenottoon. Takuuta jatkosta ei kuitenkaan ole.

Kenraalimajuri Toveri kertoo arvionsa Ukrainan sodan kestosta

Sotilasasiantuntija: Venäjä etenee Itä-Ukrainassa mutta läpimurto on kaukana – "Jumi vain jatkuu"

Kenraalimajuri evp Pekka Toveri arvioi, ettei Venäjällä tai Ukrainalla ole kummallakaan ole kykyä selkeään sotilaalliseen voittoon.

Tummatukkainen nainen (ukrainalaiskirjailija Iryna Tetera) seisoo kultuaisista ilmapalloista muodostetun sanan "Liwre" edessä. Hän esittelee paidan tekstiä, jossa lukee "Mriya ".

Yksi Euroopan vanhimmista kirjallisuustapahtumista järjestetään taas – osallistujat saivat terveisiä Ukrainan sodan keskeltä

Lahden kansainvälinen kirjailijakokous kokoontuu koronakauden jälkeen uudessa paikassa kaupungin keskustassa. Päivän alustajana kuultiin muun muassa Puolaan sotaa paennutta ukrainalaiskirjailijaa.

Andri Pjatov on pelannut yli 100 ottelua Ukrainan jalkapallomaajoukkueessa.

Maalivahtilegenda Andri Pjatov kertoo Ylelle pukukopin pysäyttävästä tunnelmasta, kun Ukrainan kansalle toivoa tuonut unelma jalkapallon MM-kisoista mureni

Yli sata maaottelua Ukrainan jalkapallomaajoukkueessa pelannut maalivahti Andri Pjatov oli mukana, kun joukkue koki pahimman pettymyksensä moneen vuoteen. Murehtimiselle ei jäänyt kuitenkaan aikaa.

Kuva suurmarkkinoiden kyltistä, jossa teksti rauhaa, ei sotaa.

Kansainväliset suurmarkkinat valtaavat Jyväskylän Lutakonaukion – tänä vuonna markkinoiden teemana on sodanvastaisuus

Jyväskylässä Lutakonaukiolla torstaina alkavilla kansainvälisillä suurmarkkinoilla on näkyvästi esillä rauhan edistäminen. Mukaan ei ole otettu Venäjän lipun alla toimivia yrittäjiä.

Ukrainalaisten toimintakeskus Seinäjoella

Ukraina tarvitsee edelleen apua – pienemmät avustusjärjestöt virittelevät uusia keräyksiä, osa kärsii resurssipulasta

Ukrainan sotaa on käyty jo yli kolme kuukautta, mutta sota ei ota loppuakseen. Apua tarvitaan edelleen. Vapaaehtoiset avustusorganisaatiot kaipaavat edelleen tukea, jotta avustustoiminta pyörisi.

Sauli Niinistö heilauttaa kättään hyvästiksi Kultaranta-keskustelujen päätyttyä 13.6.2022.

Analyysi: Presidentti Niinistö lähetti hallitukselle terveiset, jotka muistuttivat Kultarannan isännän vanhasta ministerisalkusta

Kultarannan isäntä lähetti terveisiä hallitukselle kesken turvallisuuspoliittisen keskustelun: talous on saatava kuntoon, politiikan erikoistoimittaja Ari Hakahuhta kirjoittaa.

SJK:n ukrainalaispelaaja Denys Oliinyk on puhunut avoimesti Ukrainan sodan kauhuista.

SJK:n Denys Olijnyk ei nukkunut päiviin, kun hänen lapsensa piileskeli pommeilta Kiovassa – Ukrainan maajoukkueen otteet tuovat sodan keskellä lohtua

Ukrainan jalkapallomaajoukkueella on sunnuntai-iltana mahdollisuus varmistaa paikka MM-kisoihin. MM-haaveen toteutumisella olisi kovia kokeneelle kansalle valtava merkitys.

Joukko ihmisiä saapui Ukrainasta Helsingin Länsisatamaan.

Poliisi: Ukrainan sotapakolaisiin ei ole kohdistunut hyväksikäyttöä eikä ihmiskauppaa – sodan pitkittyminen voi muuttaa tilanteen

Ukrainan sotaa Suomeen paenneiden kohtelusta ei poliisin mukaan ole tähän mennessä aloitettu yhtään ihmiskauppatutkintaa. Poliisi pitää tilannetta tarkoin silmällä. Riskit kasvavat sodan pitkittyessä.

Kuvakaappaus venäjänkielisestä sivustosta

Russia blocks access to Helsingin Sanomat

Russian authorities blocked access to the website Finland's biggest newspaper earlier this week.

Kerrostalojen raunioita Kramatorskissa Donbassin alueella Ukrainassa venäläisjoukkojen iskun jälkeen.

Lysytšanskissa kerätään kuolleita joukkohautoihin – kolme keskeistä uutista illalta ja yöltä

Lysytšanski ja Sjeverodonetski ovat olleet viime päivinä venäläisjoukkojen hyökkäyksen keskiössä. Venäjä on keskittänyt joukkojaan Ukrainan itäosaan, jossa se pyrkii saamaan haltuunsa viimeisen osan Luhanskia.

Ruskeahiuksinen nainen aurinkolasit otsalla katsoo kameraan hymyillen. Tausta sumea näkymä Tampereen keskustasta.

Ukrainan lippua kantaneet kisaturistit saivat moitteet MM-kisoissa, valkoinen "lippu" kuitenkin kelpasi – näin kisaorganisaatiosta perustellaan linjausta

Venäjän hyökkäyksen uhriksi joutuneen Ukrainan lippu ei tee poikkeusta Tampereen areenan lippusääntöön. Areenan ulkopuolella kaupunki tunnustaa monin paikoin sinikeltaista väriä.

Silmälasipäinen nainen, jolla huivi päässä ja hiukset letillä, pitelee kädesään paperikassista valmistettu leijaa. Aurinko paistaa.

Sastamalassa leijat lensivät rauhan puolesta – "Toivoa rakennetaan yhdessä", toteaa osallistuja

Toivon leijat -tempauksessa kannustettiin leijojen avulla lähettämään toiveita taivaisiin. Tapahtuman ideoijan mielestä leijoja voitaisiin hyödyntää myös lasten ja nuorten parissa työskennellessä.

Kuvakaappaus 3D-skannatusta kellarista mihin on lisätty pelkistettyjä aikuis- ja lapsihahmoja.

Aiemmin tämä oli homeinen varasto, nyt hyllyille on tehty pedit lapsille – astu sisään kellariin, joka suojaa ukrainalaisen talon asukkaita Venäjän pommeilta

Tässä 3D-jutussa pääset tutustumaan pommisuojaan Lvivin kaupungissa Ukrainassa. Miltä tuntuu paeta Venäjän pommituksia ahtaaseen kellariin 20 muun asukkaan kanssa?

Afganistanilainen nuori käyttää TikTok sovellusta.

В Тик-Ток распространили фейковое видео с критикой украинских беженцев – Миграционная служба выпустила опровержение

Глава муниципалитета говорит, что в Юука нет центра по приему беженцев и человека на видео никто не знает.

Toimittaja Jessikka Aro kuvattuna kotonaan.

Jessikka Aro oli vuosia Venäjän infosodan kohteena, mutta selvisi – nyt hän neuvoo, miten itseään voi suojata harmaan ajan vaaroilta

Suomen Nato-jäsenyyteen liittyvä harmaa aika voi olla osalle raskas koettelemus. Kysyimme kolmelta oman alansa asiantuntijalta, miten resilienssiään eli henkistä sietokykyään kannattaa uudessa tilanteessa suojata.

Davyd Balberov jalkapallokentällä muiden lasten kanssa.

Davyd Balberov pakeni Ukrainan sotaa pimennetyssä junassa, kun ympärillä räjähteli – jalkapallon pelaaminen Suomessa on lievittänyt stressiä

Urheiluseurat tarjoavat Suomeen tulleille ukrainalaisille lapsille mahdollisuutta harrastaa Suomessa. Muun muassa jalkapalloseura HJK on päättänyt ottaa kaikki sotaa paenneet ukrainalaislapset joukkoonsa pelaamaan maksutta.

Joukko ihmisiä huutaa Ukrainan lippua harteillaan kantavalle miehelle. Vanha nainen työntää jotain punaista miehen kasvoille.

Barrikadeja rakennetaan vaikka jääkaapeista – ukrainalaiselokuvat pöyhivät sodan taustoja ja näyttävät, miten kauheuksiin myös turtuu

Yle esittää kaksi elokuvaa Krimin miehityksen ajan elämästä Itä-Ukrainassa. Molemmat on kuvattu vuosien 2014–2015 välillä, jolloin Venäjä valloitti itselleen Krimin niemimaan Ukrainalta.

Ukrainalaisia paraurheilijoita, jotka harjoittelevat parhaillaan Lohjan Kisakallion urheiluopistossa.

Ukrainan edustaminen on näille nuorille nyt tärkeämpää kuin koskaan aiemmin – Suomeen saapuu nyt paraurheilijoita, ja lisää voi olla tulossa

Lohjan Kisakallion urheiluopistoon on muodostunut neljänkymmenen ukrainalaisen yhteisö. Heistä 18-vuotias Anna Hontar treenaa parhaillaan parauinnin maailmanmestaruuskilpailuihin.

Asevelvollinen Tuva Magnussen Pasvikin raja-asemalta partioimassa Norjan ja Venäjän rajaa Salmijärvellä

Sodan ensihetket saivat Tuva Magnussenin, 19, levottomaksi – Nato-Norjan itärajalla rauha on säilynyt, mutta talous ja muu elämä kärsivät

Norjan itäraja hiljeni entisestään Venäjän hyökättyä Ukrainaan. Kirkkoniemessä sadat työpaikat ovat vaarassa telakalla ja kaupassa. Norjan hallitus torjuu haittavaikutuksia kriisipaketeilla.

Ukrainalaisnaisen hiuksia hoidetaan ammattiopisto Lappian hiuspysäkillä.

Hetken helpotus huolesta – Kemissä järjestettiin ukrainalaisille naisille hemmotteluhetki

Ammattiopiston opiskelija Alina Juopperin sai äitienpäivän alla idean, johon opiskelijat, opettajat ja yhteistyökumppanit lähtivät innolla mukaan.

Venäläinen jalkapallobloggaaja ja seuraomistaja Jevgeni Savin on ollut maan harvoja näkyviä urheiluhahmoja, jotka ovat vastustaneet julkisesti Ukrainassa käytävää sotaa.

Kommentti: Sodasta järkyttynyt venäläinen bloggaaja teki jotain, johon Ovetshkinin kaltaiset supertähdet eivät ole pystyneet yli kahteen kuukauteen

Entinen jalkapalloilija Jevgeni Savin sai maanpetturin leiman tuomittuaan Venäjän toimet Ukrainassa. Samalla valtaosa venäläisurheilijoista on kääntänyt katseet naapurikansan kärsimyksistä, kirjoittaa Jelena Leppänen.

Miehen kädessä puhelin jossa kuva naisesta koira sylissä

Butšan raunioista löytyy elämän rippeitä ja harhailevia lemmikkejä – tältä näyttää nyt kortteleissa, joissa venäläiset sotilaat tappoivat ja raiskasivat

Yle palasi Ukrainan sodan kauhut paljastaneeseen Butšaan, missä asukkaat miettivät, kuinka elämä voi jatkua. Kiovan raunioiksi pommitetut esikaupungit ovat monille yhä ainoa koti.

Vapaaehtoinen Elina Viljamaa halaa ukrainalaista lasta.

Elina Viljamaa auttaa Ukrainasta paenneita niin kuin toivoisi itseään ja lapsiaan autettavan: "Sota ei tuo mitään hyvää, mutta ihmiset voivat tuoda"

Lukuisat yksityishenkilöt ovat auttaneet ukrainalaisia uudessa arjessaan virallisten tahojen ja järjestöjen lisäksi. Peräseinäjoelle majoittunut ukrainalaisperhe on saanut paljon apua paikallisilta.

Sinfoniaorkesteri harjoittelee

Ukrainalaisille tarjotaan ilmaisia kulttuurielämyksiä, liikuntaa ja bussimatkoja Lahdessa

Maksuttomien sisäänpääsyjen toivotaan auttavan ukrainalaisia kotoutumaan Lahteen.

Tyttö vilkuttaa isänsä sylissä.

Isä sai perheensä takaisin kotiin: "Onneksi kaikki ovat elossa" – Yle matkusti yöbussilla Puolasta Ukrainaan sodan keskelle

Venäjä hyökkää voimalla idässä ja etelässä, mutta moni palaa silti Ukrainaan lasten kanssa. Bussi kulki Kiovaan mukanaan kotiinpalaajia.

Tampereen Ukrainalaisten Yhdistys Suomessa ry:n varapuheenjohtaja Marina Govorukha ja Tasku tukee ry:n puheenjohtaja Petri Klemola valmistautuvat avajaisiltaan.

Suomen ensimmäinen Ukrainatalo avataan Tampereelle – paikka tarjoaa ukrainalaisille kaivattua tukea ja yhteisöllisyyttä

Avoimin ovin palvelevasta tilasta on mahdollista saada apua arjen eri toimintoihin. Samalla paikka tutustuttaa ukrainalaisia ja suomalaisia toistensa kulttuureihin.

Matin rengas,  rengaskauppa.  asentaja santeri kuukka.   Auton renkaat.  Nokian renkaat. rengaspula.

Tiistai 19.4.2022 (tv)

Ukrainan sota. Tapahtuma rauhan puolesta. Autonrenkaat. Kaupunkiaiheiset lautapelit. Sääennuste.

Putin vankilaan sotarikoksista?

Moni toivoo, että Putin haastettaisiin sotarikostuomioistuimeen – tässä jutussa kerromme, mitä vaatisi, että hänet voisi ottaa kiinni

Sotarikoksista tuomitseminen kestää vuosia, ja tähän mennessä sotarikoksista on tuomittu vain harva valtion johtaja.

Mikkelin poliisiasema 10.2.2022.

Tilapäisen suojelun hakemusten määrä laskusuunnassa Itä-Suomessa

Itä-Suomen poliisille on jätetty Ukrainan sodan alkamisen jälkeen yhteensä runsaat 1 500 tilapäistä suojelua koskevaa hakemusta. Eniten hakemuksia on jätetty Mikkeliin.

Sotilasprofessori: Venäjän hyökkäys ei ole alkanut, kuten suurhyökkäyksen odotettiin

Sotilasprofessori: Venäjän suurhyökkäys ei ole alkanut odotetulla tavalla – tilanteen pelätään pahenevan Mariupolin kaltaiseksi

Ulkopoliittisen instituutin asiantuntijan mukaan Ukrainan sodassa ollaan jälleen odottavassa tilanteessa, kunnes Venäjän hyökkäyksen voimakkuus selviää.

Mies kantaa nukkuvaa lasta.

Ukrainan sota herkisti suomalaiset – keräyksiin lahjoitettu jo yli 53 miljoonaa euroa

Yle kysyi järjestöiltä, paljonko suomalaiset ovat lahjoittaneet rahaa niiden Ukraina-keräyksiin. Lahjoituksia on tullut poikkeuksellisen nopeasti ja paljon.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle