Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Kukkakauppa Kukkaverstaan omistaja Maria Mikkola

Ukrainan sodan uhreja autetaan yhä aktiivisesti ja kirjavin tempauksin – somekoira Papu-Pirkon pohdintoja nähdään pian hyväntekeväisyyskirjassa

Suomalaisten halu auttaa Ukrainan sodan uhreja pysyy korkeana. Esimerkiksi SPR:n katastrofirahaston Ukraina-keräykseen on lahjoitettu tähän mennessä 31 miljoonaa euroa.

Heikki Hiilamo, Helsinki, 18.9.2018

Heikki Hiilamon kolumni: Bensan hinnannousu on melkein parasta, mitä pitkään aikaan on tapahtunut!

Polttonesteiden hinnannousu sattuu, mutta samalla se on suuri mahdollisuus. Iso kysymys on, kuinka silti pidetään huolta pienituloisista, joiden elämää hinnannousu kurjistaa. Hienon esimerkin maailmalta tarjoaa yllättäen Iran!

kylpylän allasosasto

Ikaalinen varautuu ottamaan vastaan 200 ukrainalaista – ajatuksena on juurruttaa heidät paikkakunnalle

Kaupungissa työskenteli jo ennen sodan alkamista Ukrainasta saapuneita ihmisiä.

Ylen Rikhard Husu kertoo, mitä EU:n jäsenehdokkuus merkitsee Ukrainalle

EU-johtajat tekivät historiallisen päätöksen: Ukraina ja Moldova hyväksyttiin uusiksi ehdokasmaiksi, Zelenskyi kiitti EU:ta

Kyseessä on ensimmäinen kerta, kun EU hyväksyy sotaa käyvän maan hakijaksi. Jäsenyyttä myös hakenutta Georgiaa ei vielä kelpuutettu ehdokkaaksi.

Henkilö ajaa autoa.

Suomalaistaistelija kertoo, kuinka Ukrainan sota on muuttunut ketteristä iskuista tykistösodaksi: "Nyt vaaditaan lännen vahvaa aseapua"

Suomalaiset vapaaehtoiset ovat sitoutuneita Ukrainan puolustamiseen, vaikka sodan vaarat ovat lisääntyneet. Viime viikkoina useita ulkomaalaisia on kaatunut Itä-Ukrainassa.

Polina ja Varvara leikkivät Bea-nimisen kultaisen noutajan kanssa Ristiinassa ukrainalaisille lapsille järjestetyillä juhlilla.

Ukrainalaiset lapset juhlivat supersynttäreitä Mikkelin Ristiinassa – vapaaehtoiset auttajat järjestivät ilon hetkiä sotaa paenneille

Mistä on hyvät synttärit tehty? No, jäätelöstä, täytekakusta, musiikista ja eläinystävistä tietenkin.

Ukrainalaisten toimintakeskus Seinäjoella

Ukraina tarvitsee edelleen apua – pienemmät avustusjärjestöt virittelevät uusia keräyksiä, osa kärsii resurssipulasta

Ukrainan sotaa on käyty jo yli kolme kuukautta, mutta sota ei ota loppuakseen. Apua tarvitaan edelleen. Vapaaehtoiset avustusorganisaatiot kaipaavat edelleen tukea, jotta avustustoiminta pyörisi.

Nainen puhuu edessä, taustalla kirkas kuva, ihmiset seuraavat tilaisuutta istuen pöytien ääressä.

Pienet paikkakunnat haluavat sotaa paenneista ukrainalaisista pysyviä asukkaita – työllistyminen halutaan tehdä mahdollisimman helpoksi

Esimerkiksi Sastamalan kaupungissa on tehty oma-alotteisesti ukrainalaisille osaamiskartoituksia ja työllistämistä edistäviä toimia.

Pyrkijöitä luentosalissa odottamassa kokeen alkua.

Jo lähes 500 ukrainalaista opiskelee korkeakouluissa Suomessa – opintoneuvonnalle on kova tarve, ja yhteydenottoja tulee koko ajan lisää

Ukrainan pakolaisille ripeästi järjestety erillisopinnot Suomen korkeakouluissa kiinnostivat satoja. Opintonsa käynnisti uudelleen 248 henkilöä. Yhteishakuun osallistui myös lähes kaksisataa ukrainalaista.

Pakolaisia nousemassa junaan Puolan Chelmissä.

Eurooppa-kirje: Ukrainan sota muutti eurooppalaisten suhtautumista pakolaisiin – vai muuttiko todella?

Avustusjärjestöjen mukaan muutos ei välttämättä ole pysyvä. Eurooppa-kirje kertoo olennaiset EU-aiheet joka perjantai. Tilaa koko kirje sähköpostiisi.

Joukko miehiä aseita käsissään.

Ukrainaan annetuista aseista osa voi päätyä lopulta rikollisten käsiin – Jugoslavian sotien aseita käytetään Ruotsin jengiammuskeluissa

Interpol varoittaa järjestäytyneen rikollisuuden seuraavan asetoimituksia kiinnostuneena. Useissa maissa on tehostettu valvontaa mahdollisilla salakuljetusreiteillä.

Britti Aiden Aslin ja Shaun Pinner sekä marokkolainen Saadun Brahim oikeudessa Donetskissa.

Donetskilainen tuomioistuin tuomitsi kolme vierastaistelijaa kuolemaan

Ukrainan merijalkaväessä palvelleet kolme miestä eivät ole palkkasotureita, vaan armeijan vakinaisia sotilaita. Näin heitä pitäisi koskea Geneven sopimuksen säännöt sotavangeista.

Aikuinen kattaa aamiaispöytää. Lapset pyörivät ympärillä.

Marjayrittäjä majoitti ukrainalaiset työntekijänsä perheineen jo viikkoja ennen töiden alkamista – tilalle palkattiin myös lastenhoitaja

Suonenjokelaisella tilalla puolet ukrainalaisista on lapsia. Aikuiset ovat päässeet aloittamaan kevättöiden tekemisen.

Auto saapuu Suomen puolelle rajanylityspaikalla

Kaakkois-Suomen rajanylityspaikat vilkastuivat viime vuoteen verrattuna – syinä koronarajoitusten helpottuminen ja Ukrainan sota

Liikenteen kasvu Kaakkois-Suomen rajanylityspaikoilla on ollut odotettua ja ennakoitua.

Ukrainalaisia nuoria luokassaan Seinäjoella kevätlukukauden viimeisenä päivänä 2022.

Vanja juhli kesälomaa perinteisessä ukrainalaispaidassa – "Olemme pitäneet huolta, että jokainen hymyilee joka päivä", sanoo opettaja

Ukrainalaisnuorten luokassa Seinäjoella juhlittiin tänään kesäloman alkamista. Opetushallituksen mukaan Suomessa onnistuttiin hyvin ukrainalaisten koulunkäynnin järjestämisessä, vaikka osa lapsista pääseekin kouluun vasta syksyllä.

En landsvägscyklist blir omkörd av en personbil.

Slovakialaiset rauhanpyöräilijät matkaan Imatralta – polkevat ukrainalaisten kunniaksi

Imatran Slovakiassa sijaitsevan ystävyyskaupungin pyöräilijät polkevat rauhanpyöräilyn takaisin kotiinsa. He starttaavat perjantaina kello 10.30 Inkerinaukiolta.

Avustuskeskus LAhdessa. Vaatteita tangoilla ja sämpylöitä pakattuna laatikossa. Ihmisiä. Keskus avustaa Lahteen Ukranaista sotaap paenneita.

Päijät-Hämeen ukrainalaispakolaisille kaivataan ruokatarvikkeita – Sammonkadun avustuskeskus avaa jälleen ovensa

Uusille tavaralahjoituksille ei toistaiseksi ole tarvetta, mutta huoneenlämmössä säilyvät ruokatuotteet ovat tervetulleita avustuskeskukseen.

Yleisradio, Radiotalo, Pasilan linkkitorni, lähetyskeskus

Russia blocks access to Yle websites

Yle's news sites in Finnish, Russian and English are no longer accessible in Russia without a VPN.

Pinkki linja-auto, jonka linjakyltissä lukee 1Z Keskusta.

Z-kirjain häviää Lappeenrannan paikallisbusseista: "Saamme sillä keskustelun loppumaan"

Lappeenrannan katukuvassa muutamien bussilinjojen tunnuksena oleva Z-kirjain poistuu. Syynä on mielleyhtymä Venäjän sotavoimiin.

Eduskunnan puhemies Matti Vanhanen Ykkösaamun vieraana.

Vanhanen: Finland's Nato membership would boost stability in Baltic region

The speaker of parliament attended the spring session of Nato's Parliamentary Assembly in Vilnius, Lithuania.

Pieni poika nojaa sohvan seinänojaan ja katsoo kameraan.

Ukrainalainen Tetjana Vovkotrub poikineen sai avaimen uuteen kotiin Suonenjoella – kaupunki huusi hep heti, kun tuli tilaisuus majoittaa pakolaisia

Pikkukaupungissa on noin 250 sotaa paennutta ukrainalaista. Moni tekee kesän kausitöitä ja odottaa pääsevänsä takaisin kotiin syksyllä.

Rovaniemen vastaanottokeskuksen johtaja Ritva Metsälampi seisoo sukkakorin vierellä.

Lappiin tulee yhä uusia pakolaisia Ukrainasta – lahjoitetuille kulutustavaroille on vielä kysyntää

Lappiin saapuu edelleenkin lisää ukrainalaisia pakolaisia. Lapissa on tällä hetkellä 730 ukrainalaista henkilöä, jotka ovat hakeneet tilapäistä suojelua.

Sounds of Mercy -kuoro ja muita Riemulaulujen esiintyjiä.

Riemulauluissa Yle TV1:llä 5.6. klo 10 teemana Rauha.

Riemulaulut on kuorojen juhlaa ja gospelin riemua.

Kriisikeskusjohtaja Sari Huovinen ja kriisityöntekijä Raila Arpala istuvat pöydän ääressä.

Ukrainan sotaa paenneet ovat löytäneet kriisiavun Kajaanissa

Kriisikeskuspalvelut ovat tavoittaneet Ukrainan sotaa paenneet Kajaanissa. Kainuun kriisikeskus on saanut asiakkaaksi useita Ukrainasta sotaa paenneita, ja kysyntä kasvaa. 

Zelenskyi ja Von Der Leyen.

Eurooppa-kirje: Pääseekö Ukraina jäseneksi Euroopan unioniin ja milloin – siitä syntyi vääntö jo ennen kuin sota on päättynyt

Realismia on se, että Ukrainan tie EU:n täysjäsenyyteen on vielä pitkä. Eurooppa-kirje kokoaa yhteen pakettiin viikon olennaiset EU-aiheet. Voit tilata koko kirjeen sähköpostiisi lopusta löytyvästä linkistä.

Ruskeahiuksinen nainen aurinkolasit otsalla katsoo kameraan hymyillen. Tausta sumea näkymä Tampereen keskustasta.

Ukrainan lippua kantaneet kisaturistit saivat moitteet MM-kisoissa, valkoinen "lippu" kuitenkin kelpasi – näin kisaorganisaatiosta perustellaan linjausta

Venäjän hyökkäyksen uhriksi joutuneen Ukrainan lippu ei tee poikkeusta Tampereen areenan lippusääntöön. Areenan ulkopuolella kaupunki tunnustaa monin paikoin sinikeltaista väriä.

Oppilaat ovat luokkahuoneessa ja opettaja on luokan edessä tietokoneella.

30 ukrainalaista opiskelee päivittäin suomen kieltä ja kulttuuria Kajaanissa – oudot sanat huvittavat, mutta edessä siintävät mahdollisuudet

Kajaanissa aikuisopiskelijoiden ryhmä suorittaa seitsemän viikon mittaisen kotoutumiskoulutuksen orientoivan jakson, joka auttaa kotoutumaan Suomeen. Kainuun malli on tiedettävästi ainoa laatuaan Suomessa.

Silmälasipäinen nainen, jolla huivi päässä ja hiukset letillä, pitelee kädesään paperikassista valmistettu leijaa. Aurinko paistaa.

Sastamalassa leijat lensivät rauhan puolesta – "Toivoa rakennetaan yhdessä", toteaa osallistuja

Toivon leijat -tempauksessa kannustettiin leijojen avulla lähettämään toiveita taivaisiin. Tapahtuman ideoijan mielestä leijoja voitaisiin hyödyntää myös lasten ja nuorten parissa työskennellessä.

Koululaisten kenkiä käytävällä.

Lahden kouluissa on jo yli sata ukrainalaislasta

Ripeästi käynnistettyjä valmistavan opetuksen ryhmiä on jo viidessä lahtelaiskoulussa. Opetuskielenä ryhmissä on suomi.

Toimittaja Jessikka Aro kuvattuna kotonaan.

Jessikka Aro oli vuosia Venäjän infosodan kohteena, mutta selvisi – nyt hän neuvoo, miten itseään voi suojata harmaan ajan vaaroilta

Suomen Nato-jäsenyyteen liittyvä harmaa aika voi olla osalle raskas koettelemus. Kysyimme kolmelta oman alansa asiantuntijalta, miten resilienssiään eli henkistä sietokykyään kannattaa uudessa tilanteessa suojata.

Sauli Niinistö ja Magdalena Andersson.

Finland, Sweden to apply for Nato membership together on Wednesday

Finnish President Sauli Niinistö and Swedish Prime Minister Magdalena Andersson are heading to the US to meet with President Joe Biden on Thursday.

Uutsivahti-sovelluksen Läheltä-toiminnon esittelykuva

Ukrainalaiset voivat käyttää Rauman paikallisliikennettä maksutta alkukesän ajan

Kaupunki kertoo haluavansa kaikin tavoin tukea ukrainalaisten sijoittumista Raumalle.

Avustuskeskus LAhdessa. Vaatteita tangoilla ja sämpylöitä pakattuna laatikossa. Ihmisiä. Keskus avustaa Lahteen Ukranaista sotaap paenneita.

Ukrainasta Lahteen saapuneiden auttaminen Sammonkadun keskuksessa jatkuu

Sotaa paenneiden auttamisesta vastanneet vapaaehtoiset saavat tukea toimintaan kaupungilta ja Inspis Lahti ry:ltä.

Elovena kaurahiutaleita kaupassa.

Elintarvikekonserni Raisio sai myytyä Venäjän liiketoimintonsa

Raisio kertoi huhtikuun lopulla myyvänsä Venäjän liiketoimintansa.

Suomen Punainen Risti kerää turvapaikanhakijoille apua.

Hämeenlinnan seurakuntayhtymä lahjoittaa yli 37 000 euroa ukrainalaisten avustamiseen

Seurakuntayhtymä kertoo tiedotteessaan, että lahjoitetut varat ovat peräisin krematorioista kierrätetyistä metalleista.

Uutisvahdin läheltä-listan markkinointikuva, jossa kartta

Satakunnan oppilaitoksissa vajaa sata ukrainalaista oppilasta

Ukrainalaisten oppilaiden määrä maakunnassa on kasvanut nopeasti.

maakaasuputki

Lahti edelläkävijäkuntien joukossa energiakriisin selättämisessä – Ukrainan sota vauhdittaa uusiutuvan energian investointeja

Fisu-verkoston kunnat satsaavat yhteistuumin uusiutuviin energiaratkaisuihin, jotta riippuvuus esimerkiksi Venäjän energiavarannoista vähenisi.

Kulkue marssii Ukrainan lippuja kantaen Kaisaniemessä.

Suomenvenäläiset kokoontuivat vastustamaan venäjämielisten autokulkuetta: "Heille pitää näyttää, että se on huono mielipide"

Venäjää tukeva autokulkue poiki Helsinkiin sunnuntaina myös vastamielenosoituksia. Osallistujien mielestä juuri nyt on näytettävä, että suomenvenäläiset ovat Venäjän hyökkäyssotaa vastaan.

Venäjän tukijoiden mielenosoitus Olympiastadionin parkkipaikalla.

Venäjämielinen autokulkue kierteli Helsingin keskustassa – Yle seurasi useita mielenilmauksia äitienpäivänä

Venäjää tukevan autokulkueen aiempi reitti peruttiin, kulkue alkoi Hyvinkään sijasta Porvoosta. Helsingin poliisille ilmoitettiin etukäteen sunnuntaille yhteensä seitsemästä mielenilmauksesta, joista kuusi liittyi eri tavoilla Ukrainan sotaan.

Greenpeacen kiinnittämä banderolli Helsingin päärautatieasemalla.

Greenpeace protests Finland's transport of Russian coal headed for Europe

State railway firm VR announced in a tweet shortly before noon that it agreed with the protesters.

Stop fuelling war -banderolli Fortumin pääkonttorin seinässä.

Greenpeace activists hang anti-war banner on power firm Fortum's HQ

Fortum's subsidiary, German-based Uniper, is one of the biggest importers of Russian gas to Europe.

Ylen ukrainankielisten uutisten etusivu.

Сегодня стартует украиноязычная новостная служба Yle

Каждый будний день служба публикует главные новости, касающиеся Финляндии, и новости, интересующие украинских беженцев.

Neljä eläkeläismiestä istuu huoltoaseman pöydässä kahvilla ja keskustelee hymyillen.

Vakioasiakkaat pitävät Teboilit pystyssä boikottiuhan alla – Pertti, Opo, Roope ja Pekka ovat käyneet samalla huoltoasemalla Kuopiossa jo 40 vuotta

Venäläisomisteisten Teboil-asemien kohtalo on puhututtanut Ukrainan sodan sytyttyä. Lukuisat Teboilit ovat Suomessa tyhjillään, mutta toisin kuin on uutisoitu, vain kourallinen Venäjä-boikottien vuoksi.

Sari Veikkolainen istuu nojatuolissa Tampereen G Livelabilla.

Sari Veikkolainen majoitti toistamiseen pakolaisen kotiinsa, kun ukrainalainen Yevheniina tarvitsi turvapaikan: "Suomalaisilla on velvollisuus auttaa"

Yevheniina asuu Veikkolaisen luona toistaiseksi, niin kauan kuin järjestely toimii puolin ja toisin.

Uniperin pääkonttori sijaitsee Düsseldorfissa.

Fortum confirms subsidiary Uniper to use new payment system for Russian gas

The Financial Times reports that several firms, including Uniper, were preparing to use a new Kremlin-required purchase arrangement which has been criticised as circumventing EU sanctions.

Kuvassa yleisöstä päin kuvattuna Lappeenrannan urheilutalo. Yleisössä näkyy muun muassa sotaveteraaneja ja lottia.

Finland prepared for harsher sanctions against Russia, PM says in Veterans' Day address

Prime Minister Sanna Marin called the invasion of Ukraine a "violation of humanity."

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle