Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Keihäänheittäjästä tuli yhdessä yössä maailman seuratuin yleisurheilija ja miljonääri – nyt odotetaan Bollywood-elokuvaa: "Tarvitsemme enemmän hänen kaltaisiaan ihmisiä"

23-vuotias Neeraj Chopra valloitti intialaisten sydämet voitettuaan kultaa Tokion olympialaisten keihäänheitossa 7. elokuuta. Suomessa asuvat intialaiset kertovat, miksi Chopra on kotimaassaan niin suosittu.

Bollywood-tähden Twitter-tili suljettiin pysyvästi – julkaisi hindunationalisteja tukevia viestejä ja haastoi riitaa julkkisten kanssa

Kangana Ranaut kehotti pääministeri Modia kesyttämään oppositiopoliitikon. Ranautin viestin tulkittiin kehottavan väkivaltaan. Aiemmin Ranaut on ollut osallisena useissa kiistoissa muiden elokuva-alan ihmisten kanssa.

Elokuvan tekeminen Lapissa kiinnostaa – entistä useammin asialla ovat isot ulkomaiset tuotantoyhtiöt

Tuorein Lapissa kuvattu elokuvatuotanto on virolais-suomalainen Viimeiset, jonka yhtä pääosaa näyttelee Laura Birn.

Intian kuuluisimpiin Bollywood-tähtiin lukeutunut Rishi Kapoor on kuollut

Kapoorien tunnettuun Bollywood-sukuun kuulunut näyttelijä kuoli leukemiaan.

Simpanssitutkija, Bollywood-tähti ja muita lasikattojen rikkojia – Maailman talousfoorumi alkoi, mutta vain joka neljäs osallistuja on nainen

Viime vuonna rikkaita tylyttänyt hollantilaishistorioitsija ei saanut enää kutsua Sveitsin Davosissa pidettävään foorumiin.

BBC: Bollywood-elokuvasta tuli intialaismiehen painajainen – puhelin hälyttää jatkuvasti, soittajat haluavat puhua entiselle pornotähdelle

Näyttelijä Sunny Leone lausui intialaismiehen puhelinnumeron elokuvassa. Siitä alkoi jatkuva puhelinhäirintä.

Intialainen elokuvayleisö kaipaa Bollywood-unelmoinnin ohelle myös yhteiskunnallista sanomaa: "Ihmiset haluavat muutosta, ja se näkyy elokuvissa"

Suoratoistopalvelut tekevät Intiassa riippumatonta elokuvaa tunnetuksi suuremmille katsojajoukoille. Suoratoistopalveluissa elokuvia ei myöskään sensuroida.

YouTube-kuninkaan fanit kävivät vastaiskuun idolinsa puolesta – ruotsalainen PewDiePie pitää pintansa suosituimpana

PewDiePie striimaa videopelaamistaan, haastajana on muun muassa Bollywood-musiikkivideoita lähettävä intialaisyhtiö.

YouTube-kanavan kuninkuus vaihtuu – ruotsalainen PewDiePie menettää valtikkansa intialaiselle Bollywood-musiikkikanavalle

Felix Kjellberg eli PewDiePie on pitänyt ennätystä tilaajamäärissä vuodesta 2013 saakka yli 67 miljoonalla tilaajalla.

Kylpylä muuttui päiväksi Bollywoodiksi – kokousvieraat toivat Saimaalle omat kokit Intiasta ja tanssijat Lontoosta

Yli 200 intialaista kokousvierasta täyttävät Holiday Clubin kylpylän Lappeenrannassa. Päivällä he tutustuivat Saimaaseen risteilyllä.

Bollywoodin supertähti Salman Khan tuomittiin salametsästyksestä vankeuteen

Näyttelijä tuomittiin viiden vuoden vankilatuomion harvinaisten antilooppien tappamisesta. Bollywoodin paha poika on tuomittu aiemminkin.

Bollywoodin lasikaton rikkonut supertähti kuollut vain 54-vuotiaana

Intian suosituimpiin näyttelijöihin kuulunut Sridevi Kapoor kuoli sydänkohtaukseen Dubaissa.

Bollywood halutaan valjastaa osaksi Suomen matkailun markkinointia – tuottaja haettiin Cannesista tutustumaan Suomeen

Tuottaja Vivek Singhania: " Tämä on nykyisin hyvin yleisesti hyväksyttyä matkailumarkkinointia."

Skandaali Bollywoodissa: Näyttelijäpariskunta nimesi poikansa hinduja joukkomurhanneen valloittajan mukaan

Useat julkisuuden henkilöt ja tavalliset intialaiset ovat arvostelleet Saif Ali Khanin ja Kareena Kapoor Khanin pojalleen antamaa nimeä.

Huippujohtaja Ylelle: Tanssin Bollywoodia tuhansien työntekijöiden edessä, jotta jää murtuisi

Intialainen Vineet Nayar nosti toimitusjohtajakaudellaan teknologiayhtiö HCL Technologiesin markkina-arvon kuusinkertaiseksi. Nayarin mukaan tämä onnistui asettamalla työntekijät asiakkaiden edelle.

Kashmirin kriisi kuumenee: Pakistan kielsi intialaiset Bollywood-elokuvat

Uusimmat levottomuudet Intian ja Pakistanin hallitsemalla Kashmirin rajalla nähtiin lauantaiaamuna, kun kummaltakin puolelta ammuttiin rajan yli.

Kesän klassikko Kuopio Tanssii ja Soi pyörähtää käyntiin – katso ohjelmiston tärpit tästä

Pohjoismaiden vanhin kansainvälinen tanssifestivaali Kuopio Tanssii ja Soi käynnistyy keskiviikkona 47:ttä kertaa. Mukana on niin kansainvälisiä tanssin huippunimiä kuin pienempiä ryhmiä Suomesta ja ulkomailta. Esityskattauksesta huomaa, ettei tanssi ole ryppyotsainen laji.

Kuuma tanssiesitys: Tulipalo tuhosi esiintymislavan Make in India -viikon avajaisissa

Juhlavieraat jouduttiin evakuoimaan Make in India -tapahtuman avajaisista Mumbaissa, kun esiintymislava leimahti liekkeihin kesken tanssiesityksen. Bollywood-tähdet Amitabh Bachchan ja Aamir Khan olivat evakuoitujen joukossa.

Lihakset ovat nyt muotia Pariisissa, mutta muskeleita ei kasvateta yksin

Painojen nostelu yksin kuntosalilla ei houkuta, vaan ranskalaiset haluavat kuntoilla yhdessä. Street workout ja Bollywood-tanssi ovat tämän hetken hittilajeja.

Suomalainen lentää kopterilla Hollywoodiin

Ville Hyvönen kuvaa elokuvaa kauko-ohjattavalla kopterilla.

Bollywood-tähti Salman Khan tuomittiin vankeuteen

Näyttelijä Salman Khan on kieltänyt vuosia olleensa auton ratin takana. Oikeuden mukaan tähti ajoi kuitenkin autoa ja oli alkoholin vaikutuksen alainen.

Etnisiä asuja, kalliita muotivaatteita ja yksilöllistä tyyliä – Mumbain katumuoti sekoittaa vaikutteita

Intian muotipääkaupungiksi kutsutun Mumbain katumuoti on värikästä, monimuotoista ja rentoa. Bollywoodin elokuvatähtien pukeutuminen ohjaa Intian trendejä.

Sama elokuva pyörinyt intialaisessa teatterissa vuodesta 1995 – yritys lopettaa johti valitusvyöryyn

Romanttista komediaa Dilwale Dulhania Le Jayengea on esitetty jo yli tuhat viikkoa. Nyt teatteri on taipunut jatkamaan näytöksiä.

Puolalaisdokumentti kertoo kuuron elämästä romaniyhteisössä - pääosassa tyttö ilman kieltä

The Queen Of Silence kertoo kuuron tytön elämästä romaniyhteisössä. Elokuvan päähenkilö Denisa ei puhu eikä osaa viittomakieltä, mutta ilmaisee itseään Bollywood-elokuvista omaksumansa tanssin avulla. Elokuva nostaa esille paitsi romanien aseman valtaväestön keskuudessa, myös kuuron aseman romaniyhteisössä.

Oppilaat palasivat verilöylyn kohteeksi joutuneeseen kouluun Pakistanissa

Peshawarilainen koulu avasi ovensa maanantaina ensi kertaa sen jälkeen, kun Pakistanin Taliban surmasi koulussa 150 ihmistä. Kuolleista 134 oli lapsia.

Seikkailuja Hämeenlinnan Taiteiden yössä - katso kuvat

Bollywood, valotaide, pop up -ravintolat, paneelikeskustelut, runot ja graffitit kilpailivat perjantai-iltana sulassa sovussa Hämeenlinnan yön kulkijoiden huomiosta.

Suomi houkuttaa yhä enemmän kuvausryhmiä ulkomailta – Venäjä-pakotteet varjostavat sesonkia

Ulkomaisten videotuotantojen määrä Suomessa on kasvanut viime vuosina. Tuotantoryhmiä houkuttelee Suomeen erityisesti varma lumentulo ja talvimaisemat. Maailmalla suomalaisia tuotantoryhmiä pidetään myös tehokkaina ja moniosaajina.

Saanko luvan? Tanssitko?

Kansainvälistä tanssin päivää vietetään tiistaina 29. huhtikuuta. Onko tanssi osa elämääsi? Suhtaudutaanko Suomessa liian vakavasti tanssimiseen ja tanssitaitoon?

Häämuotia intialaisittain - video

Catwalkilla nähtiin tänä vuonna myös Bollywood-tähti Divya Dutta.

Intian joukkoraiskaus vakavoitti Bollywood-elokuvan kysymään "Tapetaanko raiskaaja?"

Nuori nainen kuoli joukkoraiskauksen uhrina viime joulukuussa Delhissä. Se on kuohuttanut Intiaan, mutta seksuaalirikosuutiset ovat silti yhä jokapäiväisiä. Tapetaanko raiskaaja? -elokuvan tekijät halusivat järkyttää katsojan miettimään asiaa uudesta näkökulmasta.

Taliban tappoi intialaisen naiskirjailijan Afganistanissa

Sushmita Banerjee on kirjoittanut suositun kirjan siitä, kuinka hän pakeni Talibania 1990-luvulla. Kirjasta on tehty myös Bollywood-elokuva. Poliisin mukaan veriteon motiivina oli juuri Banerjeen kirja.

Kuinka tehdä elokuva 60 tunnissa

Yötön yö, 60 tuntia, 52 nuorta eurooppaista elokuvantekijää ja kymmenen valmista elokuvaa - siinä ainekset Kino Euphoria-lyhytyelokuvapajalle Lapissa. Alle kolmen vuorokauden tuotannoissa tärkeintä on yhteen hiileen puhaltava työryhmä, eivät valtava koneisto tai suuri budjetti.

Cannesin elokuvajuhlilla kohtaavat Kultahattu ja Bollywood

Parhaasta elokuvasta päättävää raatia johtaa Steven Spielberg. Cannesin elokuvajuhlat avaa Baz Luhrmannin Kultahattu.

Bollywood-tanssissa tärkeintä on hymy

Bollywood-tanssi nostaa suosiotaan Suomessakin. Intiasta Tampereelle kotiutunut Daniel Paul perusti muutama vuosi sitten parin ystävänsä kanssa Danny's Bollywood Dance Crewn, joka jakaa suomalaisille intialaista iloa ja energiaa tanssillaan.

Ensin lähti nainen, sitten artisokka

Season Film Festival lupaa laatuelokuvia Helsingin kevääseen. Naiselokuvan festivaali vaihtui yleiseksi laatuelokuvan festivaaliksi.

Juhli itsenäisyyspäivää kulttuurien kirjossa

Jyväskylän monikulttuurikeskus Gloria järjestää jo tänään kaikille avoimen itsenäisyyspäivän juhlan, jonka paikkana on Aalto-sali. Kaupungin tukemassa juhlassa nähdään ja kuullaan esityksiä eri puolilta maailmaa.

Elokuvasäveltäjän lista: Parhaimmat elokuvamusiikit

Elokuvasäveltäjä Tuomas Kantelinen listasi mielielokuvamusiikkinsa. Kantelisen suosikkisoundtrackeillä on vaalenpunaisia satuja, seikkailuja ja Bollywood-rytmejä.

Äärihindupuolueen perustaja Thackeray on kuollut

Bal Thackeray oli sairastanut useita viikkoja. Hän perusti 60-luvulla hindupuolueen, jota on syytetty vihanlietsonnasta muun muassa muslimeja ja siirtotyöläisiä kohtaan.

Night of the Arts turns capital into cultural wonderland

A chain of falling dominoes winding through the city centre, a ‘love jukebox’ in a park, silent films in a church, performance art in a traffic circle, workshops, poetry, flamenco and Bollywood dance, music from Uganda, theatre... Helsinki’s Night of the Arts brings hundreds of events throughout the city and suburbs on Thursday evening.

Bollywoodin romantiikkakuningas lähti viimeiselle matkalle lasiarkussa

69-vuotiaana kuollut Rajesh Khanna sai eläessään fanit kirkumaan ja naiset kirjoittamaan rakkauskirjeitä verellä.

Sadetta kaipaavat intialaiset järjestivät sammakkohäät

Tuhannet kuivuudesta kärsivän kylän asukkaat kokoontuivat sammakkopariskunnan ylellisiin hinduhäihin.

Nollywood aloittaa maailmanvalloituksen Suomesta

Maailmassa toiseksi eniten elokuvia tehtaileva nigerialainen Nollywood yrittää tehdä itseään entistä tunnetummaksi. Afrikkalainen elokuvamahti kilpailee tehtyjen elokuvien määrässä Hollywoodin ja Intian Bollywoodin kanssa, mutta se tunnetaan vielä melko huonosti maailmalla. Nollywood-elokuvia esitellään nyt myös Suomessa.

Miss Maailma -kilpailu täyttää 60 vuotta

Miss Maailma -kilpailu täyttää sunnuntaina 60 vuotta. Juhlan kunniaksi kilpailu järjestetään Lontoossa, joka isännöi kisaa vuodesta 1951 aina vuoteen 1989 asti. Suomea sunnuntaina huipentuvassa kilpailussa edustaa Miss Suomi Sara Sieppi.

Bollywoodin elokuvapalkinnot jaettiin Torontossa

Elokuva Dabangg on voittanut vuoden parhaan Bollywood-elokuvan palkinnon. Elokuva kertoo korruptoituneesta poliisista. Intian elokuvapalkinnot jaettiin ensimmäisen kerran Pohjois-Amerikassa.

Nyt tulee Kollywood!

Perinteisen Hollywoodin, Mumbain Bollywoodin ja Afrikan Nollywoodin rinnalle on kasvamassa Kollywood, jolla tarkoitetaan tamilinkielisiä elokuvia.

Nimeni on Khan on mielenkiintoinen tuttavuus

Ohjaus: Karan Johar Alkuperämaa: Intia 2010 Alkuperäinen nimi: My Name is Khan Pääosissa: Shah Ruk Khan, Kajol, Shane Harper, Chritospher B. Duncan, Steffany Huckaby K-13

Intian filmiteollisuus yrittää nuorennusleikkausta

Intian elokuvateollisuus yrittää uudistua ja houkutella aiempaa nuorempia katsojia. Bollywoodin suurimmat elokuvastudiot kehittelevät nyt entistä enemmän elokuvia, joiden toivotaan vetävän parikymppisiä katsojia. Intiassa tämä ikäluokka edustaa yli 60:ta prosenttia elokuvayleisöstä.

USA esitti Bollywood-tähtien lähettämistä Afganistaniin

Yhdysvaltalaisdiplomaatit ehdottivat Bollywood-tähtien lähettämistä Afganistaniin maan epävakaan tilanteen rauhoittamiseksi.

Bollywood-tähdet siirtyvät Hollywoodiin

Yhä useampi Bollywood-tähti tekee uraa myös Hollywoodissa. Syynä on Bollywoodin yhä kasvava suosio sekä länsimaisen elokuvateollisuuden kiinnostus intialaisyleisöä kohtaan.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle