Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Tesoman hyvinvointikeskuksessa parveilee ihmisiä. Etualalla on lapsi, joka pitelee ilmapalloa.

Tesoman hyvinvointikeskus jatkaa, allianssiin tulee mukaan nyt ”kolmas pyörä”

Pirkanmaan hyvinvointialue on sopinut liittymisestä Tampereen kaupungin ja Mehiläisen allianssiin Tesomalla. Kolmen osapuolen kesken on sovittu nyt siitä, kuka toimii, kuka vastaa ja kuka maksaa.

Katariina Kotila kirjoittaa heppakirjoja, joita on itsekin lukenut.

Pohjois-Karjalassa houkutellaan kirjastoon myös ei-lukevia – kirjasto on avoin paikka, karaokehuone, taidenäyttely ja apua arkeen

Ihmisillä on niin paljon kaikkea mielessään, että he eivät välttämättä ymmärrä mitä kirjasto voi heille tarjota, sanoo informaatikko.

Kannuksen kirjaston lastenosasto on punasävyinen.

Kannuksen kirjasto siirtyy pian omatoimiakaan

Uudistustöiden on tarkoitus alkaa ensi vuonna

Ryhmä lapsia kirjavinkkauksessa Kangasniemen kirjastossa

Suomalaislasten lukutaito on huipputasoa, vaikka kirjoja luetaan vähemmän – kirjastonhoitaja: "Lukemisen pitäisi olla tauko suorittamisesta"

Lasten lukutaidosta ja lukemisharrastuksen tasosta ollaan aika ajoin huolestuneita. Asiantuntijoiden mukaan lukutaitoa voi kehittää lukemalla ääneen ja motivaatiota lisätä unohtamalla suorittamisen.

Muhoslainen Mirette Piekkari esittelee tienlaidassa sijaitsevaa minikirjastoa, joka muistuttaa lasiovista linnunpönttöä.

Muumi-kuvioinen minikirjasto on Amerikan-tuliainen, jonka tekijä haluaa innostaa lähiasukkaita lukemaan

USA:sta alkunsa saaneiden minikirjastojen ideana on luoda yhteisöllisyyttä. Muhoksen pikkukirjaston pystyttäjä Mirette Piekkari haluaa koota naapuruston yhteen lukemisen äärelle.

Nainen makaa selällään nurmikolla voikukkien ympäröimänä virkatulla värikkäällä peitolla. Hänellä on käsissään värikäs lastenkirja.

Kesän lukubingossa Toholammilla luetaan salaa, hattu päässä tai kyllästyneenä — kirjastojen kampanjat houkuttelevat etenkin lapsia ja nuoria lukemaan

Monissa kirjastoissa pyritään kesäaikana houkuttelemaan lukemisen pariin erilaisten pelien kautta. Tänä kesänä tarjolla an ainakin lukubingoja ja lautapelejä.

Uutisvahdin läheltä-listan markkinointikuva, jossa kartta

Kirjastopalveluja saa kohta kotiin Eurassa

Kokeilun tavoitteena on taata kirjastopalvelujen saatavuus myös niille, jotka eivät esimerkiksi iän tai vamman vuoksi pääse kirjastoon.

Kirjoja kirjastossa

Keskipohjalaiskirjastoille rahaa kokeiluihin ja kehittämiseen

Kokkola panostaa miehiin, Veteli lukemiseen. Halsualla tarinoidaan yhteisessä tilassa, Lestijärvelle ja Perhoon tulee omatoimikirjasto