Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Kuvakollaasi, jossa oikealla Tehyn jäsen Kim Berg, keskellä Tehyn puheenjohtaja Millariikka Rytkönen ja oikealla Tehyn jäsen Kirsi Lehtimäki.

Whatsapp-potkut olivat viimeinen niitti – tehyläiset kertovat pelolla johtamisesta järjestössä ja arvostelevat teho-osastojen käyttöä lakkoaseena

Ylen haastattelemien ay-aktiivien mukaan Tehyssä vallitsee vaikenemisen kulttuuri, ja toisinajattelijat yritetään vaientaa. Puheenjohtaja Millariikka Rytkönen ei kommentoi väitteitä kiireisiin vedoten.

Sairaanhoitaja Sanna Alavesa työasussaan Oulun yliopistollisen sairaalan käytävällä.

"Toivottavasti meitä ei ole huijattu" – 12 hoitajaa kertoo tunnelmistaan, kun työriidan sopua on maisteltu vuorokausi

Kaikille hoitajille ei ole selvää, mitä neuvotteluissa lopulta sovittiin. Moni kuitenkin kiittelee tehtyjä palkkaratkaisuja ja työrauhan palaamista.

Tehy ja Super järjestivät mielenosoituksen sateisena perjantaina Helsingissä syyskuussa.

Pohjalaiset Tehy- ja Super-aktiivit yksimielisinä hoitoalan työriidan sovusta: ”Hoitajien voitto”

Hoitoalan työriitaan saatiin eilen kauan odotettu neuvottelutulos. Sekä Tehyn että Superin aktiivit ovat helpottuneita siitä, että sopu syntyi.

Hoitajat valmistelevat leikkaussalipöytää Seinäjoen Terveystalossa.

Hoitajat toivovat palkkasovun edistävän työolojen kehittämistä: hoitoalaa vaivaavat opintojen keskeyttäminen tai työpaikan vaihto vähin äänin

Alan työllistymisvaihtoehdoista tulisi kertoa enemmän jo opintojen aikana ja työnantajien puolelta, sanoo Sanna-Maria Ahl Meilahden sairaalasta.

Riksförlikningsman Anu Sajavaara och KT:s verkställande direktör Markku Jalonen omgivna av journalister på riksförlikningsmannens byrå i Helsingfors.

Hoitoalan työkiistaan sopu – kiistan osapuolet hyväksyivät valtakunnansovittelijan esityksen

Tehyn Rytkönen: "pakkolakien varjossa tulosta voi pitää hyvänä". Uhka joukkoirtisanoutumisesta poistuu.

Kunta- ja hyvinvointialuetyönantajat KT:n Markku Jalonen (vas.), valtakunnansovittelija Anu Sajavaara ja (selin) Superin Silja Paavola (vas.) ja Tehyn Millariikka Rytkönen Tehyn ja Superin sovittelussa valtakunnansovittelijan toimistolla Helsingissä 20. elokuuta 2022.

Valtakunnansovittelija antoi sovintoehdotuksen hoitoalan työriitaan

Sovintoehdotuksen sisällöstä ei kerrota julkisuuteen ennen kuin osapuolet ovat antaneet vastauksensa. Vastauksia odotetaan maanantaihin kello 18 mennessä.

Nainen katsoo ulos ikkunasta.

Houkutinraha toi työntekijöistä jopa ylitarjontaa Oulun kotihoidon lakon aikana – pääluottamusmies: "Muutama on eronnut liitosta lakon takia"

Houkutinrahaksikin kutsuttu korotettu siirtokorvaus on jopa 15 kertaa normaalitilannetta suurempi. Siihen ovat tarttuneet muun muassa ne, jotka eivät kuulu liittoon.

Etualalla lakkovahdin selkä, jossa lukee punaisessa huomioliivissa Tehy. Taustalla toinen lakkovahti selin.

Oulussa päästiin yhteisymmärrykseen hoitoalan lakon aikaisesta suojelutyöstä kaupungin kotihoidossa

Oulun kaupunki ja hoitoalan työntekijäjärjestöt Tehy ja Super ovat tänään päässeet sopuun suojelutyövoiman käytöstä tiistaina alkavaksi suunnitelussa lakossa.

Vasemmistoliiton Jussi Saramo ja Li Andersson eduskunnan täysistunnossa.

Vasemmistoliitto vakuuttaa olevansa sitoutunut hallitusyhteistyöhön – Saramo ei kerro potilasturvallisuuslakia vastaan äänestäneiden rangaistuksia

Viisi vasemmistoliiton kansanedustajaa äänesti potilasturvallisuuslakia vastaan maanantaina. Hallituskumppanit pettyivät lipsumiseen yhdessä sovitusta.

Jussi Saramo  ja Li Andersson eduskunnassa.

Wednesday's papers: Left faces the music, scams, changing weather

Left Alliance is in the hot seat after five of the party's MPs voted 'Nay' in the Patient Safety Act question on Monday.

Antti Lindtman kuuntelee.

SDP:n Lindtman: Vasemmistoliiton käytävä vakava keskustelu hallituksessa jatkamisesta – irtiotto potilasturvallisuuslaista kuohuttaa hallituksessa

Vasemmistoliiton rivit repesivät potilasturvallisuuslaista äänestettäessä. Hallituskumppanit ovat pettyneitä puolueen kansanedustajien toimintaan.

Vasemmistoliiton kansanedustaja Markus Mustajärvi istuu Eduskuntatalon edessä.

Potilasturvallisuuslakia vastaan äänestänyt Markus Mustajärvi: "Työtaisteluoikeus on pyhä asia"

Hallituksen lakiesitystä vastustanut vasemmistoliiton kansanedustaja vetoaa myös siihen, että hallitusohjelmassa ei moisesta laista puhuttu.

Tehyn valkoinen irtisanoutumisbussi T-sairaalan parkkipaikalla. Sairaala näkyy kuvan taka-alalla matkailuauton takana.

Tehy toi TYKSin parkkipaikalle irtisanoutumisbussin – pääluottamusmies: "Tarjoamme mahdollisuutta tulla käyttämään kynää ja paperia"

Hoitoalan ammattijärjestöt ovat kertoneet valmistelevansa joukkoirtisanoutumista käynnissä olevan työkiistan painostuskeinona.

Mielenosoittajat pitelevät kylttejä ja banderolleja hoitajajärjestöjen mielenosoituksessa potilasturvallisuuslakia vastaan.

Vasemmistoliiton Katja Hänninen äänesti potilasturvallisuuslakia vastaan: "En kerta kaikkiaan voinut hyväksyä tätä lakia"

Eduskunnan maanantaina hyväksymä potilasturvallisuuslaki sai taakseen kahdeksan Oulun vaalipiirin kansanedustajaa, neljä äänesti lakia vastaan. Yksi heistä oli hallituspuolue vasemmistoliiton kansanedustaja Katja Hänninen.

Tehy ja Super järjestivät mielenosoituksen sateisena perjantaina Helsingissä syyskuussa.

Tästä potilasturvallisuuslaissa on kysymys: Hoitajat voidaan määrätä töihin – yksittäinen hoitaja ei saa uhkasakkoa kieltäytymisestä

Maanantaina eduskunnassa hyväksytty laki asettaa perusoikeudet järjestykseen. Henki ja terveys menevät lakko-oikeuden edelle.

Eduskunnan äänestys potilasturvallisuudesta

Eduskunta hyväksyi kiistellyn potilasturvallisuuslain äänin 109–38 – katso, miten kansanedustajasi äänesti

Viisi vasemmistoliiton edustajaa äänesti potilasturvallisuuslakia vastaan. Kokoomus tuki lakiesitystä, perussuomalaiset vastusti. Yksi perussuomalainen äänesti tyhjää.

kansanedustaja Anna Kontula

Potilasturvallisuuslakia vastaan äänestänyt Anna Kontula: "Laki olisi kelvannut minulle, jos se olisi tarpeellinen"

Eduskunta äänesti maanantaina kiistellystä potilasturvallisuuslaista. Vasemmistoliiton kansanedustaja Anna Kontula pitää lakia vallitsevassa tilanteessa tarpeettomana.

Tehyn puheenjohtaja Millariikka Rytkönen (vas.) ja SuPerin puheenjohtaja Silja Paavola eduskuntatalon edessä.

Mitä hoitajien työriidassa tapahtuu maanantaina?

Valtakunnansovittelija jatkaa neuvotteluja osapuolten kanssa ja eduskunta äänestää potilasturvallisuuslaista.

Tehy ja Super järjestivät mielenosoituksen sateisena perjantaina Helsingissä syyskuussa.

Joukko entisiä järjestöjohtajia arvioi Ylelle hoitajakiistaa: “Työmarkkinoiden pyhä sääntö on rikottu – nyt pelataan venäläistä rulettia”

Useat työmarkkinaneuvotteluiden entiset kokeneet johtohenkilöt arvioivat Ylelle hoitajien ja kunta-alan työriidan ratkaisumahdollisuuksia. He eivät esiinny jutussa nimillään, koska varovat neuvottelutilanteen vaikeutumista.

Aki Lindén.

Ministeri Lindén: Terveydenhuollosta voisi olla lakossa 80 prosenttia ilman, että kukaan kuolee – kritisoi teho-osastojen lakkoja

Perhe- ja peruspalveluministeri Aki Lindén ei hyväksy hoitajien teho-osastoille kohdistamia lakkouhkia. Lindénin mukaan tilanne on "erittäin tulehtunut". Lindén kommentoi hoitajien tilannetta Ylen Ykkösaamussa.

Tehyn ammattiosasto 316 pääluottamusmies Tommi Liljeström.

Päijäthämäläisiä hoitajia matkaa mielenosoitukseen Helsinkiin – pääluottamusmies: "Olisi korkea aika ottaa porkkana käyttöön"

Hoitajajärjestöt vastustavat potilasturvallisuuslakia sekä vaativat edelleen parempaa palkkaa ja työoloja.

Kulkue on saapunut Eduskuntatalolle.

"Ilman meitä ihmisiä kuolisi päivittäin", sanoo teho-osastolla työskentelevä – hoitajat osoittivat mieltään Helsingissä

Mielenosoittajien keskeinen tavoite on ratkaista hoitajapula parantamalla palkkausta ja työoloja.

Työtaistelu surettaa Superin Eksoten pääluottamusmies Katja Laitista

"Hoitajilla ei tunnu olevan perusoikeuksia ollenkaan" – hoitajien työtaistelu koskettaa myös Kaakkois-Suomessa työskenteleviä hoitajia

Hoitajaliitto Tehy kertoi tänään panevansa toimeen erikoissairaanhoidon joukkoirtisanoutumiset. Myös hoitajaliitto Super ilmoitti, että se edistää kotihoitoon kohdistuvaa joukkoirtisanoutumista.

Pääministeri Sanna Marin vastasi opposition kritiikkiin Suomen viisumipäätöksenteossa

Oppositio vaati hallitukselta venäläisten turistiviisumien lopettamista ja kiinteistökauppojen estämistä eduskunnan kyselytunnilla

Pääministeri Sanna Marinin (sd.) mukaan turistiviisumien myöntämisen lopettaminen kokonaan venäläisille on lainsäädännöllisesti mutkikasta.

Sairaanhoitaja ja lääkäri sairaalan käytävällä.

Hoitajien siirtokielto pakottaa työnantajat "järkyttävään palapeliin" – Kanta-Häme vastaa kieltämällä ylimääräiset vapaat ja koulutukset

Liittoihin kuuluvia hoitajia ei toistaiseksi saa siirtää omasta työtehtävästään tai työpaikastaan toiseen. Kysyimme kolmelta sairaanhoitopiiriltä, miten uusin työtaistelutoimi vaikuttaa sairaaloissa.

Kanta-Hämeen keskussairaalan pääsisäänkäynti.

Hoitajien siirtokielto vaikuttaa sairaanhoitopiirien toimintaan: Kanta-Hämeessä hoitajille ei toistaiseksi myönnetä palkatonta vapaata

Sekä Päijät-Sotessa että Kanta-Hämeen sairaanhoitopiirissä herättiin torstaiaamuna hoitajakiistassa uuteen tilanteeseen, kun hoitajaliitot olivat päätyneet asettamaan tilapäisen siirtokiellon kunta-alalle.

Peruspalveluministeri Aki Lindén puolustaa potilasturvallisuuslakia

Ykkösaamussa Aki Lindén – mitä haluat kysyä perhe- ja peruspalveluministeriltä?

Hoitajien työtaistelu on kuumentunut usealla rintamalla, ja tilanne saa jo hallituksenkin rivit rakoilemaan. Lauantain Ykkösaamun aiheena on Suomen sairaanhoidon ja vanhusten kotihoidon tila.

Vihreiden Iiris Suomela A-studiossa.

Potilasturvalaki etenee eduskunnassa, valiokuntien kuulemiset ratkaisevat sisällön

Hallitusta repivä esitys potilasturvallisuuslaista herättää yhä laajemmin keskustelua lain tarpeellisuudesta.

Jussi Saramo  ja Li Andersson eduskunnassa.

Potilasturvallisuuslaki etenee eduskunnassa, vaikka käräjäoikeus kielsi ensi viikon lakot – vasemmistoliiton Saramo kyseenalaistaa lain kiireellisyyden

Hoitajien työkiistaan tuli uusi käänne, kun Helsingin käräjäoikeus kielsi hoitajajärjestö Tehyä ja Superia aloittamasta lakkoa sairaanhoitopiirien teho-osastoilla ensi viikolla.

Oulun Yliopistollisen sairaalan teho-osaston käytävällä hoitajia

Helsingin käräjäoikeus kielsi kaikki tuleviksi viikoiksi kaavaillut tehohoitajien lakot – uhkasakkoja yhteensä kuuden miljoonan euron edestä

Sairaanhoitopiirien mukaan lakot olisivat vaarantaneet ihmishenkiä. Miljoonan euron uhkasakko koskee erikseen jokaista aluetta sekä molempia hoitajajärjestöjä.

Sairaanhoitaja Terhi Tuominen-Seittonen kuvaili potilasturvallisuuslakia "orjalaiksi"

Sairaanhoitaja pitää uutta potilasturvallisuuslakia "orjalakina" – johtajaylilääkärin mielestä laki tulee tarpeeseen

Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirin johtajaylilääkäri muistuttaa, että teho-osastoja uhkaava lakko uhkaa konkreettisesti potilaiden henkeä.

Suojavarusteisiin pukeutunut lähihoitaja Janina Kinnunen koronapotilaan kanssa.

Hallituksen lakiesitys mahdollistaisi jopa työtaistelussa irtisanoutuneen hoitajan määräämisen työhön

Ehdotettua potilasturvallisuuslakia sovellettaisiin vain, jos muut keinot eivät olisi riittäviä. Laki on tarkoitus saada voimaan mahdollisimman pian. Se olisi voimassa ensi tammikuun loppuun asti.

TYKSin teho-osasto.

Teho-osastoilla valmistaudutaan siirtämään potilaita mahdollisen lakon alta – TYKSin ylilääkäri: "Ei se ihan pieni urakka tule olemaan"

Potilassiirrot alkavat Turussa viimeistään torstaina, ellei neuvotteluissa saada ratkaisua. Hämeenlinnassa potilassiirtoihin ryhdyttäneen perjantaina tai viimeistään lauantaina.

Tehy ja Super järjestivät mielenosoituksen sateisena perjantaina Helsingissä syyskuussa.

Tehy maksaa 100 euron päiväavustuksen joukkoirtisanoutumiseen osallistuville ja lupaa, että työpaikan saa sopimuksen synnyttyä takaisin

Eduskunta hyväksyi tiistaina potilasturvallisuuslain, jolla voidaan määrätä työntekijöitä töihin työtaistelun aikana. Hoitajien työriidan sovittelu jatkuu tiistaina. Yle seuraa hoitajakiistan käänteitä tässä jutussa.

Vasemmistoliiton Jussi Saramo ja Li Andersson eduskunnan täysistunnossa.

Marin ojentaa vasemmistoliittoa: "Kaikki äänestävät potilasturvallisuuslain puolesta" – Anderssonin mukaan ryhmä päättää kantansa myöhemmin

Vasemmistoliiton eduskuntaryhmä on uhannut äänestää potilasturvallisuuslakia vastaan. Puolueen puheenjohtaja Li Andersson sanoo, että kansanedustajat päättävät suhtautumisestaan, kun esityksen lopullinen muoto on tiedossa.

Oulun Yliopistollisen sairaalan teho-osaston käytävällä hoitajia

Ylen tiedot: Tehylle ja Superille vaaditaan yhteensä ainakin neljän miljoonan euron uhkasakkoa – "Lakko tulee kieltää, muuten ihmisiä kuolee"

Varsinais-Suomen ja Kanta-Hämeen sairaanhoitopiirit vaativat yhteensä Tehyltä ja Superilta 4 miljoonan uhkasakkoa, jonka avulla teho-osastojen lakot yritetään estää.

Kunta- ja hyvinvointialuetyönantajat KT:n Markku Jalonen (vas.), valtakunnansovittelija Anu Sajavaara ja (selin) Superin Silja Paavola (vas.) ja Tehyn Millariikka Rytkönen Tehyn ja Superin sovittelussa valtakunnansovittelijan toimistolla Helsingissä 20. elokuuta 2022.

Valtakunnansovittelija ratkaisee tänään, onko hoitajakiistaan annettavissa sovintoesitys ennen lakkoja

Osapuolet tapaavat Bulevardilla klo 17. "Tilanne on hyvin vaikea", sanoo valtakunnansovittelija Anu Sajavaara.

Hoitajan ovat eettisen ristiriidan ääressä lakkotilanteessa.

Kärjistynyt työtaistelu on pitkän kehityksen tulos – vetoaminen hyvään hoitoon on aiemmin saanut hoitajat vetäytymään vaatimuksistaan

Hoitajaliitot uhkaavat nyt tehohoitoon kohdistuvilla lakoilla, minkä vuoksi esimerkiksi TYKS joutuu jo tänään siirtämään potilaita.

 Aki Lindén ja Jussi Saramo.

Vasemmistoliiton eduskuntaryhmä vastustaa ministeri Lindénin julistamaa sopua potilasturvallisuuslaista

Vasemmistoliiton eduskuntaryhmän puheenjohtaja Jussi Saramo joutui korjaamaan puolueen pää-äänenkannattajan Kansan Uutisten tulkintaa, jonka mukaan puolue olisi nostamassa potilasturvallisuuslain hallituskysymykseksi.

Oulun Yliopistollisen sairaalan korona teho-osastolla sairaalan henkilökunta valmistavat röntgenlaitetta.

Hoitajajärjestöt arvostelevat lakia, jolla voitaisiin määrätä lakkoilevia hoitajia töihin – "Vie pohjan lailliselta lakolta"

Työnantajapuolen mukaan laki on välttämätön potilaiden hengen ja terveyden turvaamiseksi lakkojen aikana. Hallitus ei ole päässyt yksimielisyyteen lain sisällöstä.

Oulun Yliopistollisen sairaalan korona teho-osastolla tehohoitaja Pasi Kemppainen tarkastaa sairaala laitteita.

Hallitus ei saavuttanut vielä sopua hoitajat suojelutyöhön lakon aikana velvoittavasta laista – hoitajajärjestöjä kuullaan sunnuntaina

Hallitus on neuvotellut tiiviisti potilaiden hoitoa lakkojen aikana turvaavasta laista. Neuvotteluja jatketaan myös huomenna. Esityksellä on kiire, sillä se on tarkoitus tuoda alkuviikosta eduskuntaan.

Åbo universitetscentralsjukhus

TYKS rajoittaa teho-osaston käyttöä lakon uhan takia

Sairaala arvioi, että se joutuu perumaan noin 20 leikkausta, joissa potilas tarvitsee tehohoitoa leikkauksen jälkeen.

Turun yliopistollisen keskussairaalan tehohoito-osaston valvontanäyttö.

Poliittista sopua potilaiden hoidon turvaavasta laista ei vielä syntynyt – ministeri Lindén lupaa silti lain eduskuntaan ensi viikon alussa

Peruspalveluministeri Aki Lindén (sd.) sanoo Ylelle, että lakia tuskin saadaan voimaan vielä ensi viikon perjantaihin mennessä. Silloin alkaa ensimmäinen teho-osaston lakko Kanta-Hämeen keskussairaalassa.

Oulun Yliopistollisen sairaalan korona teho-osastolla tehohoitaja Pasi Kemppainen tarkastaa sairaala laitteita.

Hoitajajärjestöt eivät aio antaa suojelutyötä tulevissa lakoissa – Valviran ylijohtaja: ”Merkitsee potilaalle suurta vaaraa ja kärsimystä”

Hallituspuolueet ovat taipumassa potilasturvallisuuslain säätämisen kannalle. Lain avulla olisi tarkoitus velvoittaa hoitajat suojelutyöhön, josta he nyt kieltäytyvät.

Valtakunnansovittelija Anu Sajavaara Tehyn ja Superin sovittelussa valtakunnansovittelijan toimistolla .

Ylen tiedot: Valtakunnansovittelija esittää hoitajalakon siirtämistä Oulun yliopistollisessa sairaalassa

Hoitajien työtaistelun sovittelu jatkuu keskiviikkona iltapäivästä valtakunnansovittelijan toimistolla.

TYKSin teho-osasto.

Potilasturvallisuuslaki nytkähtämässä eteenpäin – Ylen tiedot: laki yritetään saada valmiiksi tällä viikolla

Hoitajien kieltäytyminen suojelutyöstä on kääntämässä hallituspuolueet lain säätämisen kannalle.

Kunta- ja hyvinvointialuetyönantajat KT:n Markku Jalonen (vas.), valtakunnansovittelija Anu Sajavaara ja (selin) Superin Silja Paavola (vas.) ja Tehyn Millariikka Rytkönen Tehyn ja Superin sovittelussa valtakunnansovittelijan toimistolla Helsingissä 20. elokuuta 2022.

Hoitajalakon sovittelu jatkuu tällä viikolla – hoitajat ja työnantaja yhä kaukana toisistaan palkka-asiassa

Osapuolet pyrkivät todenteolla sopuun hoitajien työehtokiistassa tällä viikolla, vaikka työnantaja- ja työntekijäliitot ovat yhä kaukana toisistaan. Tehy, Super ja KT tapaavat tällä viikolla neljä kertaa valtakunnansovittelijan luona.

Lakkoileva hoitaja mielenilmauksessa. Kädessä kyltti, jossa lukee: Se o hoitajapula ny!

Hoitajalakko Turun tehohoidossa ja Helsingin kotihoidossa siirtyy kahdella viikolla

Hoitajajärjestö Tehyn ja Superin lakon piti alkaa tiistana. 

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle