Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Seiväshyppääjä Wilma Murto ja kiekonheittäjä Daniel Ståhl

Suomi teki EM-kisoissa jotain sellaista, mitä ei ollut tapahtunut 24 vuoteen – yhdessä asiassa Ruotsi on kuitenkin vielä Suomen edellä

Ruotsille EM-kisojen kolmen mitalin saalis oli ennakko-odotuksiin nähden pettymys. Helsingin Olympiastadionilla pidettävää maaottelua ajatellen Ruotsilla on kärjessä runsaasti laajuutta. 

Lassi Etelätalo

Kommentti: Lassi Etelätalo on huikea urheilija, jonka kilpailijanlahjoista moni maksaisi maltaita – fakta Tero Pitkämäestä kannattaa silti pitää mielessä

Münchenin EM-kisoissa mitaleita juhlineet suomalaisurheilijat kilpailivat absoluuttisella huipputasollaan. Seuraavana edessä on perustason korotus, kirjoittaa toimittaja Atte Husu.

Topi Raitanen tuulettaa.

EM-sankari Topi Raitasella korona, ei kisaa Lappeenrannassa – myös Alisa Vainio kertoi koronatartunnasta ja rajusta koettelemuksestaan maratonilla

EM-kisoissa kultaa juossut Topi Raitanen sekä maratonille osallistuneet Alisa Vainio ja Annemari Kiekara ovat kertoneet sosiaalisessa mediassa koronatartunnasta. Vainio paljasti myös, kuinka keskeytykseen päättynyt EM-maraton eteni.

Lassi Etelätalo kuvassa.

Pronssimitalisti Lassi Etelätalon jäätävä reaktio keihäsfinaalissa ällistytti asiantuntijan – "Vaatii todella paljon"

Suomi saavutti neljä mitalia Münchenin EM-kisoissa. Edellisen kerran vastaavaan suoritukseen on päästy 40 vuotta sitten. Yle Urheilun asiantuntija Jaakko Ojaniemi uskoo, että menestys heijastuu vahvasti myös tulevaisuuteen.

Lassi Etelätalon haastattelu

EM-pronssia Suomeen! Lassi Etelätalo, 34, nappasi uransa ensimmäisen arvokisamitalin dramaattisella tavalla – "En saakeli hävinnyt tällä kertaa"

Ennakkosuosikit Julian Weber ja Jakub Vadlejch olivat odotetun kovia. Weber otti kultaa tuloksella 87,66. Suomen toinen keihäsmies Toni Kuusela oli viides.

Lassi Etelätalo Oregonin MM-finaalissa.

Kommentti: Lassi Etelätalolla on elämänsä tilaisuus mitaleille – keihään mitalisuosikit ovat EM-finaalissa harvassa

Moni viime vuosien Euroopan kärkinimistä on EM-finaalista sivussa. Lassi Etelätalon mitalimahdollisuuksien kannalta ainut realistinen uhka on 39-vuotias konkari, kirjoittaa Yle Urheilun Joel Sippola.

Mohamed Gammoudi (oik.) ja Steve Prefontaine (vas.) kamppailivat 5 000 metrin olympiavoitosta Lasse Viréniä (kesk.) vastaan Münchenissä vuonna 1972.

Oslolainen Jussi Tuomikoski esitti poikkeuksellisen ohjelmanumeron Suomen EM-joukkueen hotellilla – yleisö liikuttui Kristiina Mäkelää myöten

Lasse Virénin 5 000 metrin olympiakulta on yksi suomalaisista selostusklassikoista. Yleisurheiluentusiasti Jussi Tuomikoski tulkitsi edesmenneen Paavo Noposen lausuntaa ja sai yleisönsä haltioitumaan.

Topi Raitanen hyppää.

Topi Raitasella oli nuorena erikoinen tapa "karata" urheilemaan – entinen valmentaja haluaa oikoa julkisuudessa liikkuneen väärän käsityksen

Estejuoksun tuore Euroopan mestari on tuttu urheilijalahjakkuus myös suunnistuspiireissä. Topi Raitasen takavuosien lähipiiri muistelee kilpailuhaluisen nuorukaisen matkaa yleisurheiluhuipuksi.

Toni Kuusela irvistää.

Suomella on keihäänheiton EM-finaalissa todellinen yllätyskortti – "Tonilla on potentiaalia heittää 85 metriä"

Urho Kujanpää onnistui tilanteeseen nähden hyvin miesten seiväsfinaalissa, sanoo Yle Urheilun asiantuntija Jaakko Ojaniemi. Asiantuntijan mukaan Münchenin EM-kisojen päätöspäivän keihäsfinaalissa leijuu mitalin tuoksu.

Tätä et kehtaa kysyä: Miksi naiset urheilevat pikkuhousuissa?

Miksi naiset urheilevat pikkuhousuissa? Suomen maajoukkuetähdiltä hyvin erilaiset vastaukset

Yleisurheilussa on monia asioita, jotka askarruttavat, mutta joita ei kehtaa kysyä. Suomalaisyleisurheilijat vastaavat Tätä et kehtaa kysyä! -sarjassa kysymyksiin, joihin eivät ole usein törmänneet.

Brittijuoksija Keely Hodgkinson kuvassa.

Miljonäärin yllättävä avustus auttoi teinitytön olympialaisiin, joissa hänestä tuli ratajuoksun sensaatio – Keely Hodgkinson nousi nopeasti tähteyteen

Keely Hodgkinson oli kaksi vuotta sitten liki tuntematon lupaus. Münchenin EM-kisoissa 20-vuotias keskimatkan juoksija tavoittelee jo neljättä arvokisamitaliaan 13 kuukauden jaksolla.

Topi Raitanen juhli Euroopan mestaruutta.

Lasse Virén paljastaa, mitä hän sanoi Topi Raitaselle EM-kultajuoksun jälkeen – legendalta kova ennustus

Münchenin olympiastadionilla itsekin sinivalkoisia kestävyysjuoksutekoja tehnyt Lasse Virén pitää Topi Raitasta mahtavana esikuvana. Virén seurasi Raitasen kultajuoksua paikan päällä Münchenissä.

Näin EM-mitalistien juhlat jatkuivat hotellilla

Topi Raitanen ja Kristiina Mäkelä kiikutettiin kultatuolissa suihkulähteeseen – katso yön railakkaat juhlatunnelmat

Topi Raitasen EM-kultaa ja Kristiina Mäkelän EM-hopeaa juhlittiin Suomen hotellilla. Suomi on saavuttanut yleisurheilun EM-kisoissa nyt kolme mitalia.

Topi Raitanen palautti kotimaisen kestävyysjuoksun kultakantaan 16 vuoden tauon jälkeen.

Topi Raitasen ele Suomen joukkueen hotellilla herätti faneissa suurta kunnioitusta – "On se hieno mies"

Estemestari Topi Raitanen tunnetaan hyvätapaisuudestaan. Siitä saatiin jälleen näyte perjantai-illan kultahuumassa.

Kristiina Mäkelä tuulettaa.

Tällaista herkkua suomalaiset eivät ole nähneet kahdeksaan vuoteen! Jopa Suomen kisapappi lähti lennokkaaksi lausunnoissaan

Kahden yleisurheilumitalin EM-kisapäivä on koettu viimeksi kahdeksan vuotta sitten. Kolmeen EM-mitaliin Suomi ylsi viimeksi Göteborgissa vuonna 2006. Keräsimme Suomen joukkueen tunnelmat perjantai-illalta.

Topi Raitanen firar med finska flaggan.

Mitä ihmettä Topi Raitaselle tapahtui kuukaudessa? Nousi täysin pohjalta Euroopan mestariksi – asiantuntija kertoo ratkaisevan tekijän

Suomen yleisurheilulla oli perjantaina huikea kahden mitalin ja kahden pistesijan päivä. Yle Urheilun asiantuntija Jaakko Ojaniemi perkaa neljän finaalin illan annin.

Wilma Murto voitti EM-kultaa.

Wilma Murto jakoi huikean kuvan Whatsapp-keskustelustaan Topi Raitasen kanssa – "Sinähän sen tiiät"

Usein puhutaan, että yhden urheilijan huippumenestys saattaa vapauttaa muitakin maajoukkueessa menestymään samoissa kisoissa. Kultamitalistien viestittely todistaa, että väite ei ole täysin tuulesta temmattu.

Viivi Lehikoinen EM-finaalin jälkeen

Viivi Lehikoinen paljasti, mikä meni mönkään EM-finaalissa – "Harmittaa"

Viivi Lehikoisen askelrytmi meni sekaisin jo alkusileällä ennen ensimmäistä aitaa. Lehikoinen oli EM-finaalissa kuudes.

Topi Raitanen juhlii.

Kommentti: Tämä panee jo lähes nauramaan – Topi Raitasen EM-kulta oli aivan käsittämätön uusinta Jukka Keskisalon Euroopan mestaruudesta

Perjantai-illan estefinaali oli kuin täydellinen toisinto vuoden 2006 EM-finaalista, kirjoittaa Atte Husu Münchenin olympiastadionilta.

Kristiina Mäkelä jublar.

Mitalisade jatkuu! Kristiina Mäkelä loikki EM-hopeaa huimalla Suomen ennätyksellä – kertoi merkittävästä halista Topi Raitasen kanssa

Kristiina Mäkelä loikki Suomen ennätyksen 14,64 kolmiloikkafinaalissa. Se riitti EM-hopeaan Münchenissä perjantaina.

Topi Raitanen tuulettaa.

Topi Raitasen valmentaja selittää nerokkaan taktiikan, jolla sensaatiomainen EM-kulta tuli

Valmentaja Janne Ukonmaanaho sanoi, että hän näki jo verryttelyssä, että Topi Raitanen on iskussa.

Topi Raitanen tuulettaa.

Topi Raitanen voitti EM-kultaa! "Viimeisen esteen jälkeen ajattelin, kauanko tässä pitää odotella, että voi tuulettaa"

Topi Raitanen on voittanut 3 000 metrin estejuoksun Euroopan mestaruuden. Raitasen mestaruus tuli voittoajalla 8.21,80.

Wilman Murron ennätysvire toi Sari Murrolle mieleen nuorten ME-hypyn

Kultamitali, treffit 30 vuoden tauon jälkeen ja 5 000 kilometrin ajaminen – Wilma Murron vanhemmat kertoivat yöllisellä metroasemalla satumaisesta EM-matkastaan

Sari ja Matti Murto ovat kiertäneet tyttärensä kaikki mahdolliset arvokilpailut. Pääosin kumpikin omalla tyylillään.

Väärin urheiltu! Ella Junnila sai poikaystäväänsä koskevan törkeän viestin

Ella Junnila, 23, sai poikaystäväänsä koskevan törkeän viestin – avautuu kammottavasta tunteesta: "Minun rakkaisiin ei saa koskea"

Väärin urheiltu! -sarjassa urheilijat kertovat saamastaan kansalaispalautteesta, joka voi olla välillä todella rajuakin. Kokemuksiaan jakavat Ella Junnila, Elmo Lakka, Joonas Rinne, Kristiina Mäkelä ja Mikko Paavola.

Lassi Etelätalo Tokion olympialaisissa.

Keihäänheittäjä Lassi Etelätalolla on mystinen poikkeuskyky, joka ilmeni jo teini-iässä

Keihäänheittäjä Lassi Etelätalo on kuulunut Suomen joukkueen onnistujiin arvokisoissa, mutta mitalisija on kiertänyt konkariheittäjää. Kahdeksan vuotta sitten hän ehti jo melkein haistaa EM-mitalin, mutta nyt hän tietää, että sen saavuttaminen voi olla realistista.

Topi Raitanen EM-kisojen alkuerissä 2022 EM-kisoissa.

Suomella on tänään mahdollisuus jopa neljään mitaliin yleisurheilun EM-kisoissa! Asiantuntija avaa herkulliset asetelmat

Yleisurheilun EM-kisoissa on luvassa huiman jännittäviä hetkiä perjantai-iltana, kun Topi Raitanen, Viivi Lehikoinen, Kristiina Mäkelä ja Senni Salminen kamppailevat finaaleissa.

Saga Vannisen maaliintulo 800 metrillä

Superlupaus Saga Vanniselta, 19, mieletön debyytti arvokisoissa! Kovin suomalaisveto 28 vuoteen – kommentoi lakonisesti suoritustaan

Saga Vannisen kymmenes sija naisten seitsenottelussa on paras sijoitus sitten vuoden 1994. Vanninen otteli ensimmäisissä aikuisten arvokisoissaan pisteet 6 045.

Viivi Lehikoinen hyppäämässä aidan yli.

Välierässä huikean Suomen ennätyksen juossut Viivi Lehikoinen saattaa saada EM-finaaliin salaisen aseen – "Sopii varmasti suomalaisille"

Viivi Lehikoinen eteni 400 metrin aitajuoksun finaaliin uudella Suomen ennätyksellä 54,50. Lehikoinen voitti oman eränsä ja oli välierävaiheen kolmanneksi nopein. Katso ennätysjuoksu jutun pääkuvaa klikkaamalla.

Wilma Murto tuulettaa Suomen lipun kanssa.

Wilma Murron äiti huomasi tyttäressään tuttuja eleitä ja tajusi mitä oli tulossa – jopa kansainväliset supertähdet hehkuttavat suomalaista

Wilma Murron hurja ennätysparannus EM-finaalissa sykähdytti faneja. Yleisurheilupomo Sami Itani lupaa tarjota tuoreelle Euroopan mestarille illallisen.

Wilma Murto kietoutuneena Suomen lippuun.

Tajusitko kultahuuman keskellä, kuinka kovan tuloksen Wilma Murto tuli tehneeksi? Kaikkien aikojen tilastossa edellä enää Aki Parviainen

Wilma Murto nousee uudella Suomen ennätyksellään kaikkien aikojen seivästilastossa sijalle 12.

Wilma Murto ylitti 485 EM-seiväsfinaalissa

Miten ihmeessä Wilma Murto pystyi parantamaan EM-finaalissa ennätystään 13 senttiä? Asiantuntija kertoo kolme syytä hirmutemppuun

Wilma Murto on seiväshyppääjäksi ihanteellinen, sanoo Yle Urheilun asiantuntija Jaakko Ojaniemi. Murto menestyi jo nuorena, mutta tarvitsi aikaa kypsyäkseen arvokisaonnistujaksi.

Wilma Murto juhlii voittoaan.

Wilma Murto sai hotellilla sankarin vastaanoton, jota seurasi yön pimeydessä kyyditys suihkulähteeseen – tällä välin paikalle oli soitettu poliisi

Suomen joukkueen kultasankari Wilma Murto pääsi hotellilla kultatuoliin. Juhlinta oli ilmeisimmin herättänyt naapuruston.

Euroopan mestari Wilma Murto halasi lämpimästi isoäitiään Münchenin EM-seiväsfinaalin jälkeen

Wilma Murron 80-vuotiaalle isoäidille liikuttava yllätys – katso herkkä hetki stadionilla

Wilma Murron läheiset seurasivat Euroopan mestaruuden tuonutta finaalia Münchenissä. Valmentaja Jarno Koivusella on Murron kanssa pitkä yhteinen historia, jonka mestaruus kruunaa.

Wilma Murto juhlii ylitystään.

Wilma Murto sai 17-vuotiaana harteilleen taakan, joka oli musertaa hänet – tällainen on huima kasvutarina Euroopan mestariksi

Wilma Murto voitti keskiviikkona seiväshypyn Euroopan mestaruuden tuloksella 485. Murto tuli jo vuosia sitten tunnetuksi junioritähtenä, mutta menestys aikuisten tasolla tuli kivisen tien jälkeen.

Silja Kosonen Wilma Murron EM-kullasta: "Mitä hemmettiä täällä tapahtuu?"

Suomen moukaritähti kertoo ällistyttävästä hetkestä stadionilla – seurasi monttu auki Wilma Murtoa: "Mitä hemmettiä täällä tapahtuu?"

Silja Kosonen pettyi moukarinheiton finaalissa, mutta harmitus haihtui nopeasti, kun hän seurasi Wilma Murron tekemistä seiväsfinaalissa.

Wilma Murto onnistuneen ylityksen jälkeen.

Kommentti: Wilma Murto näpäytti hänet hylännyttä maailman suurinta välinevalmistajaa – osoitti Euroopan mestarin merkkejä kesken finaalin

Wilma Murto teki historiaa tavalla, joka hakee vertaistaan suomalaisessa 88 vuotta pitkässä EM-historiassa, kirjoittaa Atte Husu Münchenin olympiastadionilta.

Wilma Murto tuulettaa.

Wilma Murto voitti EM-kultaa! Murskasi Suomen ennätyksen ja dominoi ratkaisevalla hetkellä

Wilma Murto valloitti naisten seiväshypyn Euroopan mestaruuden Münchenissä. Murto paransi Suomen ennätystä kolme kertaa ja vei kultaa tuloksella 485.

Senni Salminen ja Kristiina Mäkelä rentoina EM-karsinnan jälkeen

"Ensimmäinen oli pellehyppy" – katso suomalaishistoriaa tehneiden Senni Salmisen ja Kristiina Mäkelän hulvaton haastattelu

Kristiina Mäkelä ja Senni Salminen olivat selvästi vapautuneita EM-karsinnan jälkeen. Perjantain finaalissa he tähtäävät iloiseen suomalaiseen lopputulokseen.

Kielimiehet Henri Liipola ja Tuomas Seppänen karsiutuivat moukarifinaalista.

Moukarissa karsiutuneilta kielimiehiltä kova ennustus suomalaismitalista iltaan: "Ladataan kahvipannu salaa valmiiksi"

Keskiviikkoiltana on luvassa jännitystä, kun Krista Tervo ja Silja Kosonen heittävät moukarifinaalissa. Suomalaisonnistumisia saatiin jo päivällä, kun Kristiina Mäkelä ja Senni Salminen etenivät kolmiloikan loppukilpailuun.

Kolmiloikkaaja Pedro Pichardo kuvassa.

Salaisen operaation toteuttanut isä piirtää tikku-ukkoja vihkoihin, jotta poika lentäisi pidemmälle – Pedro Pichardo hylkäsi synnyinmaansa urheilun takia

Olympiakulta ja maailmanmestaruus tulivat jo liki puolen metrin marginaalilla. Portugaliin loikannut hyppääjä voi murskata kilpakumppaninsa Münchenin EM-kisoissa.

Wilma Murto ylitti 450 – tyylillä finaaliin

Keskiviikkona on todellinen suomalaisten superpäivä EM-kisoissa – asiantuntija uskoo mitalitilin avautuvan: "Luotan Wilmaan"

Gina Lückenkemper tarjosi todellisen loppuhuipennuksen ja 10-ottelu oli kuin täydellisesti käsikirjoitettu kotiyleisölle, sanoo Yle Urheilun asiantuntija Jaakko Ojaniemi. Keskiviikkona hän uskoo suomalaisnaisten mitalittoman putken katkeavan.

Teknisiä häiriöitä ennen 10-ottelun päätöslajia

Kiusallinen hetki yleisurheilun EM-kisoissa, järjestäjät seisottivat rajun urakan tehneitä urheilijoita minuuttikaupalla – "Onhan tämä noloa"

Miesten kymmenottelun loppuhuipennusta jouduttiin odottamaan, koska järjestäjät selvittivät teknisiä ongelmia. Kun matkaan vihdoin päästiin, saksalaisyleisön hurja huutomyrsky täytti Münchenin stadionin.

Andorran Nahuel Carabana jäi auttamaan Tanskan Axel Vang Christenseniä, kun tanskalainen kaatui 3 000 metrin esteiden alkuerässä.

Yleisurheilun EM-kisoissa nähtiin kaksi hyvin tunteikasta tilannetta – Ylen asiantuntijalle tuli mieleen Juha Miedon "iso suomalainen koura"

Yleisurheilun EM-kisoissa tunteita nostattivat Nahuel Carabanan ja Arthur Abelen suoritukset. Suomalaisista jatkoon etenivät Topi Raitanen, Krista Tervo, Silja Kosonen ja Santeri Kuusiniemi.

Santeri Kuusiniemi.

"Väärä suomalaismies" jatkoon 110 metrin aidoissa – debytantti Santeri Kuusiniemi oli ällikällä lyöty maaliviivan jälkeen: "Ihan mieletöntä!"

Suomen aiturikolmikosta Santeri Kuusiniemi eteni jatkoon, Elmo Lakka ja Ilari Manninen juoksivat vaisusti. Miesten kävelyssä Aleksi Ojala oksenteli ja jäi sijalle 11, kun Elisa Neuvonen taisteli 10:nneksi.

Simon Ehammer heittäytyi erävoittoon 10-ottelun 400 metrillä.

"Aika harvassa ovat ne paikat" – Ylen asiantuntija huomasi saksalaisyleisön poikkeuksellisen käytöksen yleisurheilun EM-kisoissa

Camilla Richardssonin huippuvauhti lupaa ennätystä myös 5 000 metrillä, sanoo Yle Urheilun asiantuntija Jaakko Ojaniemi. Tiistaina suomalaisista kannattaa seurata erityisesti Topi Raitasta ja moukarinaisia.

Suomalaisjuoksija Camilla Richardsson.

Camilla Richardssonilta hirmuveto finaalissa, jossa nähtiin harvinainen moka – "Tytöt edessä hyytyivät pahoin ja oli kiva ottaa heidät kiinni"

Naisten 10 000 metrin EM-loppukilpailussa nähtiin vilppilähtö, joka hämmensi Ylen selostamossa. Camilla Richardsson ei tästä hämmentynyt, vaan juoksi uuden ennätyksensä ja sijoittui yhdeksänneksi.

Nina Chydenius EM-maratonilla.

Maratonista tuli suomalaisille toinen toistaan rajumpi tuskien taival – takareiden napsahdus, oksentelua ja kramppeja: "Ihan katastofia"

Suomalaisista kolme selvisi maratonin maaliin, kaksi keskeytti. 23 vuoden tauon jälkeen arvokisoihin palannut Annemari Kiekara arveli, että on aika antaa enemmän tilaa muille asioille elämässä.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle