Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Helsingissä Harjun nuorisotalon vieressä käytetään suonensisäisiä huumeita. Paikalta löytyy muun muassa käytettyjä "värkkejä" eli pumppuja, neuloja ja puhdistuslappuja.

Helsingissä yli puolet ehdokkaista kannattaa huumeiden käyttöhuoneiden kokeilua – Ylen vaalikone avattu

Kokeilua kannattaa vahvimmin vihervasemmisto ja vastustaa perussuomalaiset ja kristillisdemokraatit. Kolme perussuomalaisten ehdokasta poikkeaa valtavirrasta ja kannattaa käyttöhuonekokeilua.

Tila, jossa huumeita voi käyttää polttamalla.

Päätös huumeiden käyttöhuonekokeilusta siirtyy ensi hallitukselle – vaatisi poikkeuksen huumeiden käytön ja hallussapidon kieltävään lakiin

Virkamiehet huomauttavat, että käyttöhuoneiden toteuttaminen vaatisi etukäteen muun muassa sen pohtimista, mitä päihteitä tiloissa saa käyttää ja mitkä ovat sallitut käyttötavat.

Aleksis Salusjärvi, Helsinki, 9.10.2018

Aleksis Salusjärven kolumni: Päihdepolitiikka on niin epäonnistunutta, että Suomesta on tullut huumekuolemien rappiomaa

Asiantuntijat puoltavat huumeiden käyttöhuoneita, mutta poliittisen vatvonnan takia niitä on odotettu jo parikymmentä vuotta, kirjoittaa Salusjärvi.

Risti-tatuointi käsivarressa.

Entinen narkomaani pelkää, että huumeiden käyttöhuoneissa etsittäisiin uusia käyttäjiä ja välittäjiä: "Ne olisivat vain kohtaamispaikkoja"

En näe mitään järkeä sille, miksi meillä pitäisi olla paikkoja, joissa rikos sallitaan, sanoo Matti. Hän pääsi kuiville huumeista kolmetoista ja alkoholista viisi vuotta sitten.

Tanskalainen kansalaisaktivisti perustelee, miksi Suomessakin pitäisi nopeasti perustaa valvottuja tiloja huumeidenkäyttäjille.

Tanskalainen sosiaalityön konkari antaa Suomelle neuvon huumeiden käyttöhuoneista: "Ottakaa ne käyttöön pian, mutta tehkää yksiköistä pieniä"

Tanskassa käyttöhuoneet on pitkälti keskitetty tiettyihin rakennuksiin. Suurimmassa yksikössä on 10 pistämiseen ja 20 huumeen polttamiseen tarkoitettua huonetta.

Tuomas Ketola hymyilee kameralle.

Käyttöhuoneet eivät saa kannatusta 20 vuotta huumeita käyttäneeltä Tuomas Ketolalta: "Mentiin vain lähimpään kauppakeskukseen tai kaverille"

Entisen käyttäjän mielestä valvotut käyttötilat eivät ole toimiva ratkaisu yliannostusten vähentämiseen. Sen sijaan mies kannattaa neuvontaa ja puhtaiden välineiden jakamista.

Ukranalaiset mansikanpoimijat  Holopaisen Tilalla Lemillä 2019

Perjantai 5.8.2022

Huumeiden käyttöhuoneet. Sotalaivan vierailu. Mansikanpoimijat. Vannisen MM-kulta. Sää.