Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Mikkelin salmonellatapaukset peräisin espanjalaisesta kesäkurpitsasta

Keittiöiden omavalvonta mahdollisti sairastumisten syyn nopean selvittämisen.

Mikkelissä varmistunut kahdeksan salmonellatartuntaa – tartunnat todennäköisesti peräisin salaatin kesäkurpitsasta

Kolme tartunnoista on yhdistetty porkkana-kesäkurpitsasalaattiin, jota Mikkelin kaupungin keskuskeittiö on tarjoillut. 

Pitkä kuuma kesä: kasvimaalta voi löytää nyt jättiläisiä

Varsinkin kesäkurpitsa on hyötynyt kuumasta ja kuivasta kesästä. Monikiloisia jättejä kerätään Lappia myöten.

Kylmä kesä kutisti jättikasveja – "aika pieni jättikurpitsa" vaati silti trukkikuljetuksen punnitukseen

Tohmajärveläinen Laura Pirhonen vei tämänvuotisen Suomen mestaruuden 144,2 kiloisella kurpitsakaunottarellaan.

Kaupat käärivät luomutuotteita muoviin – S-ryhmä: "Hieman ristiriitaista"

WWF:n asiantuntijan mukaan muovikääre on ansainnut paikkansa, jos se pitkittää tuotteen myyntiaikaa.

Kesäkurpitsalle elinsijaa hylätyltä asfalttikentältä – viljelijät saivat urbaanin kasvimaan

Kotkaan on perustettu kaupungin ja viljelijöiden yhteistyössä kaupunkikasvimaa. Istutuslaatikot versoavat jo ensimmäistä satoa entisellä Wärtsilän alueella Kotkansaaren länsiosassa Katariinassa. Toiminta perustuu aktiivisten viljelijöiden intoon.

Täytettyjä kurpitsankukkia ja vaniljasokeria mesiangervoista – kukat ovat kesäistä sesonkiruokaa

Kukkien makumaailma vaihtelee vihannesmaisista aromeista parfyymisiin makuihin. Katariina Vuori selvitti kukkien käyttämistä ruoanvalmistuksessa eikä vain koristamassa valmiita ruoka-annoksia.

Kaupunkiviljely kasvattaa suosiotaan - Rovaniemellä viljellään jo kolmatta kesää

Koskenrannassa Inapolun palstalla suositaan pohjoisia lajikkeita, kuten tunturissa viihtyvää haproa ja norjalaista naurista. Viidentoista aktiivin hoitama yhteisöpalsta voi hyvin. Tihutöiltä on säästytty sen jälkeen, kun lehtijutussa esitellyt kurpitsat varastettiin.

Kesäkurpitsapiiras maistuu kesälle

Kesäkurpitsapiirs eli galette

Lukiolaisten kehittelemät kasvisruoat maistuvat kavereillekin

Eurajoen lukion oppilaat pyrkivät lisäämään kasviksia kouluruokailuun suunnittelemalla uusia kasvispainotteisia ruokia. Testikeittiössä syntyi lopulta kolme erilaista ruokalajia, joista valitaan koulun nimikkoruoka.

Munanrei'itin ja hatunleikkaaja – keittiöturhakkeita vai hyödyllisiä apureita?

Keittiönkaapit pursuilevat erilaisia kippoja ja kuppeja. Kaikki eivät ole välttämättä tarpeellisia. Monen keittiöstä löytyy jopa melkoisia turhakkeita. Vai ovatko ne turhakkeita? Pitääkö kananmuna rei'ittää ennen keittämistä ja pitääkö lihapullataikinaan koskea? Mitä kokkaamista helpottavia apuvälineitä sinun kaapeistasi löytyy?

Perunan voi myös juoda – katso ohje ja testaa

Perunasta eli potusta saa tehtyä jos jonkinmoista. Radio Perämeren aamutiimi yritti rakentaa maistuvan ja suolaisen juoman, jonka perustana oli juuri pottu. Siis yritti.

Kuusi kourallista kasviksia päivässä – grillauksessakin tulisi muistaa vihannekset

Uusimpien ravintosuositusten mukaan aikuisten ja lasten tulisi syödä vihanneksia enemmän kuin tällä hetkellä. Grillauksessa kasvisten määrää tulisikin lisätä. Lapsille vihannekset maistuvat kun ruokavalmistelut tehdään yhdessä.

Steviaa ehtii vielä kasvattamaan, tilaisuus chilin kylvöön meni jo

Jos kesällä haluaa kasvattaa kasveja ulkona, siemenet pitäisi kylvää äkkiä. Tai oikeastaan osan kasveista kohdalla tilaisuus on jo mennyt – mutta onneksi kaupasta saa myös valmiita taimia.

Kesäkurpitsa uhrautuu tieteelle – näkyvätkö nikkelipäästön vaikutukset?

Porin siirtolapuutarhassa kasvanut kesäkurpitsa odottaa pakastimessa pääsyä laboratoriotutkimuksiin. Tutkimuksissa selviää, siirtyikö Kokemäenjoen kasteluvedestä nikkeliä vihanneksiin vai ei.

Mitaleita rohmuava moukarimummo matkaa EM-kisoihin – video

Moukari kaartaa tarkasti puupinon ja kesäkurpitsaviljelysten välissä. Nakkilalaisen mökkinsä pihassa sadonkorjuun lomassa voimaharjoittelujaan tekee kahdeksankymppinen Eila Mikola. Sisukas veteraaniurheilija valmistautuu rikkomaan jälleen uusia ennätyksiä Turkin EM-kilpailuissa.

Perusmättöä ja herkullista kesäruokaa - lähetä kuva!

Onnistuitko kokkina tänä kesänä vai löysitkö hyvän ravintolan? Onko kamera jo täynnä ruokakuvia? Lähetä meille kesäruokakuva!

Lämmin sää kutsuu pihatöihin – marjapensaissa heräilevät tuhohyönteiset

Kun pitkän ajan sääennuste lupaa lämpöä, voi kotipuutarhurikin aloittaa kylmää kestävien kasvien kylvöt. Myös marjakasvien harson alle on syytä vilkaista, neuvoo Pro Agria.

Raakaruokaa: Kesäkurpitsapasta tomaattikastikkeen ja peston kera

Raakaruokaa siskosten Lundströmin tapaan.

Kasvimaan perustaminen tarvitsee muutakin kuin kuokkaa

Tuottoisa kasvimaa vaatii hyvät perustukset. Jotta viljely onnistuisi täytyy ottaa huomioon muutama tärkeä seikka. Aloittavan tarhurin kannattaa lähteä liikkeellä kesäkurpitsalla ja salaatilla.

Näin teet syysloman retkiruuan - katso ohje

Syyslomaruoka pitää olla nopeasti tehtävä ja helposti syötävä. Pannaripizza valmistuu reilussa puolessa tunnissa. Pannaripizza on helppo pakata reppuun ja kätevä nauttia kun lähtee reippailemaan tai vaikka marjametsään.

Satakiloinen lemmikkisika muutti nukkumaan lastensänkyyn

Maaninkalaisen Tiina Pitkäsen kesäkurpitsan kokoisena hankkimasta mikropossusta on kasvanut lähes satakiloinen. Samalla omistaja joutui etsimään lemmikilleen uuden sängyn nettikirpparilta.

Kiltti kesäkurpitsa tykkää kaikista

Dipattavaksi, täytettäväksi, leivän päälle, raasteeksi, ohukaisiin, sosekeittoihin, patoihin, kastikkeisiin, salaatteihin ja jopa kakkuihin - kesäkurpitsa käy melkein kaikkeen mitä keittiössä laaditaan.

Pakko kurkistaa, kuka siellä menee

Ehdit kyllä, jos et kiiruhda.

Sato parhaimmillaan - pöytään katetaan kausiruokaa

Aamu-tv:n kesäpihalla-sarjassa tehtiin tällä kertaa kausiruokaa. Mutta mitä kausiruoka oikein on? Demos Helsingin tutkijan Outi Kuittisen johdolla valmistettiin mansikka-paprikakeitto, kesäkurpitsa-eväsleivät sekä raparperimojito.

Eviralta siemenkauppaa koskevia markkinointikieltoja ja huomautuksia

Pelto- ja puutarhakasvien kylvösiemeneksi saa markkinoida vain sertifioitua eli virallisesti tarkastettua siementä.

Maija-palstalla viljely on terapiaa

Palstaviljely on edullinen, ekologinen ja hauska harrastus, joka tuo palan maaseutua kaupunkiin. Esimerkiksi Oulun kaupunki vuokraa kesäksi palstoja. Enää viljelijät eivät ole vain ikäihmisiä, vaan palstoille on ilmestynyt myös maahanmuuttajia ja nuoria.

Niskavuoren markkinoilla ihastutti vanha raitti

Ensimmäinen Kuokkavierailu Hauholle Niskavuoren markkinoille oli uusille kävijöille mukava yllätys. Mukaan tarttui kesäkurpitsan ja perennan taimia. Häme on täynnä erilaisia kesätapahtumia, joita Kuokkavieras-kampanja esittelee.

Vuohenjuustopiiras salaatin ja basilikaöljyn kera

Vuohenjuustopiiras pyysi salaattia mukaansa.

Näin teet juuresröstiä

Juuresröstin tekeminen on helppoa. Tarvitset juureksia, juustoa, kananmunaa, vehnäjauhoa ja mausteita. Juuresröstiin voi käyttää kaikkia juureksia, mutta palsternakka tuo röstiin tarvittavaa potkua.

Kenellä on suurin?

Yle Keski-Pohjanmaa etsii komeinta kesäkurpitsaa. Kasvatitko juuri sinä mahtavimman möhkäleen? Lähetä kuva ja strategiset mitat (pituus, paino ja paksuimman kohdan ympärysmitta) osoitteeseen rkpjuontaja@yle.fi.

Satokausi käynnissä Raittilan palstalla

Varkautelaisen Pirjo Raittilan viljelypalstalla on aloitettu sadonkorjuu. Kesän mittaan palstalta on päätynyt paljon jo pannulle suoraan, mutta osa vielä saa kasvaa täyteen mittaansa ennen korjuuta. Mennyt kesä on ollut viljelmille otollinen.

Poliisi etsii vihannesvarasta Ilomantsissa

Poliisi jahtaa vihannesvarasta Ilomantsissa. Parppeinvaaran siirtolapuutarhan viljelypalstoilta on lähiaikoina hävinnyt vihanneksia ja juureksia. Usealta palstalta on viety muun muassa perunoita, porkkanoita, kurkkuja ja sipuleita.

Suomen suurin tomaatti painaa nyt 1,796 kg

Suomen kaikkien aikojen suurin tomaatti on nähnyt päivänvalon Joroisissa. Tuija Osmalan kasvattama tomaatti painaa karvan verran alle 1,8 kiloa. Edellinen ennätys parani 130 grammaa.

Katastrofiolojen taidetta pakolaissuojassa

Helsingin Vallilassa pohditaan taiteen merkitystä katastrofin keskellä. Hauhonpuistoon muutamaksi viikoksi pystytetty heksajurtta eli pakolaissuoja tarjoaa näyttämön taiteelle kuvitelluissa ääriolosuhteissa. Taiteilijat uskovat, että romahduksen jälkeen ihminen kaipaa myös kulttuuria.

Kurpitsa-blogi: Voi rähmän käpälät!

Tuijan sieluun koskee. Oli pakko tehdä raju päätös ja iskelä laipioll Drama Queenin taival poikki.

Komissio kasvatti korvaussummaa EHEC-bakteerista kärsineille maille

Euroopan komissio on nostanut korvaussummaa, josta on tarkoitus maksaa hyvitystä viljelijöille, joiden tulot ovat laskeneet EHEC-epidemian takia. EU:n maatalousasioista vastaavan komissaarin Dacian Ciolosin mukaan korvaussumma kasvaa 210 miljoonaan euroon.

Tee oma yrttisuola

Unohda valmiit glutamaattitäyteiset yleismausteet.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle