Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Kylmä kaljakeittokaan ei auta, kun Moskova käy yhä tukalammaksi

Arkea maailmalta: Moskovan helteessä vilvoitellaan kylmillä keitoilla, mutta koronakesänä siitäkin tuli lähes mahdotonta, kirjoittaa Venäjän-kirjeenvaihtaja Erkka Mikkonen.

Itä-Suomen yliopiston tuore väitös: hapattamalla voidaan tehdä terveellistä ruokaa paljon nykyistä suuremmalle joukolle

Perinteinen säilöntäkeino hapattaminen voi olla tulevaisuudessa elintarviketeollisuuden uusi valtti vegaaniruokien teossa.

Näin kasvaa tulevaisuuden ruoka: Viljelijä muistaa, kuinka härkäpapu kelpasi ennen vain rehuksi – nyt siitä kehitetään lihankorviketta ja ilmastonpelastajaa

Arolan tilalla Pornaisissa on nähty, kuinka härkäpavusta tuli parissa vuodessa hittiruoka ja ilmaston pelastaja.

Trendikkäät hyvinvointijuomat revitään kauppojen hyllyiltä – "Meillä ei ole tarpeeksi tietoa juomien terveysvaikutuksista"

Terveysjuoma kombucha on niin suosittua, että sitä on välillä vaikea saada kaupasta.

Näin teet trendijuoma kombuchaa: “Puhu sienelle lempeästi”

Fermentoitua teejuomaa on helppo tehdä itse.

Näin säilöt vihanneksia sokerittomasti hapattamalla

Lue miten säilöt helposti juurekset ja marjat.

Ketsuppia ja munanuudeleita vedetään kaupoista

Meiran ketsupissa on huomattu maitohappokäymistä ja Santa Marian munanuudeleissa jäämiä soijasta.

Juusto saattaa hiukan pienentää diabetesriskiä

Säännöllinen hapanmaitotuotteiden kulutus saattaa myös kuvastaa muutenkin terveellistä ruokavaliota, mikä voi selittää maitoon liitettyjä hyötyjä.