Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Kerrostalon lasitettuja parvekkeita.

Kaupungin yhtiö jätti miljoonien isännöintipalvelut kilpailuttamatta Helsingissä – rikkoi hankintalakia, arvioi Kilpailu- ja kuluttajavirasto

KKV:n mukaan kilpailuttamatta hankittujen isännöintipalveluiden arvo on ollut noin miljoona euroa vuodessa vuosina 2020–2021.

Huomioliiveihin ja kypäriin pukeutuneita ihmisiä seisomassa Tampereella ratikkakiskojen päällä. Keli on kesäinen ja aurinkoinen.

Helle hyydyttää Tampereen ratikkaa – sähköratarakenteita joudutaan tarkastamaan laajalla alueella

Ratikoiden liikennöinnissä on ollut tuntien katkoksia viime päivinä.

Kuvassa on Hanna-Liisa Nousiainen ja noin puolivuotiaat nuoret hiehot aurinkoisessa säässä.

Hellesäät tekevät lehmien voinnista helposti tukalan – siilinjärveläisellä tilalla lehmien oloa helpotetaan vesisuihkulla ja puhaltimilla

Eläinlääkärin mukaan hellesäät näkyvät jo tuotantoeläinten voinnissa, sillä muun muassa lehmien utaretulehduksia ja poikimahalvauksia on ollut tavanomaista enemmän.

Mies tankilla Shell Haaparannalla.

Itärajan asukkaat eivät voi jatkaa bensarallia takavuosien tapaan – Tulli muistuttaa, että EU-pakotteet koskevat myös yksityishenkilöitä

Ukrainan sodan vuoksi asetetut pakotteet estävät yksityishenkilöitä kuskaamaasta polttoainetta itärajan yli entisaikojen malliin.

Ehkäisyvälineitä: e-pillereitä, kierukoita, ehkäisyrengas, kondomi, ehkäisykapseli

THL: Sex education, free contraceptives contribute to Finland's declining abortion rate

A citizens' initiative has called for a reform of Finland's "outdated" abortion laws.

Tyhjä mutkitteleva asvalttinen moottorirata. Rata-aitaa, radan keskellä rengasvalleja. Kymiringin rata toukokuussa Iitissä.

MotoGP-kisan menettänyt tapahtumayhtiö nousi varpailleen Kymiringin konkurssiuhan takia – Lahti Events vaatii selvitystä

Lahti Events tiedottaa olevansa varautunut puolustamaan etuaan tarvittaessa oikeudellisin toimenpitein.

Mehiläisiä pesän suuaukolla.

Hunajasadosta voi tulla hyvä, jos lähiviikkoina sataa öisin – mehiläiskasvattaja: "Nyt tarvitaan lomailijan säätä"

Mehiläispesät ovat nyt vahvoja. Mikäli seuraavat viikot ovat lämpimiä ja sade ropisee öisin, hunajasadosta voi tulla oikein hyvä tänä vuonna.

Iso laatikollinen etikettitarroista jäänyttä taustanauhaa.

Etikettien tarraroska jalostuu lämpöeristeeksi – kolmen yrityksen yhteistyöllä syntyi ainutlaatuinen tapa kierrättää muovia

Aikaisemmin tarrojen taustakalvot ovat päätyneet poltettavaksi, sillä niiden kierrättäminen on ollut hankalaa. Nyt niistä saadaan kierrätysraaka-ainetta.

Raatteentie-oopperan harjoitukset Suomussalmen kesäteatterissa.

Suomen sotahistorian kuuluisimmasta taistelusta tehty Raatteentie-ooppera saa kantaesityksensä – Venäjän sota Ukrainassa toi aiheen liiankin lähelle

Raatteentien motitustaistelun vaiheita kerrataan perjantaina kantaesityksensä saavassa oopperassa. Kylmän talven tapahtumat nähdään nyt keskellä kirkasta kesää.

Pääsykoevalvoja ja pyrkijoitä Dipolin ulkopuolella Otaniemessä.

Osa yliopistohakijoiden pääsykoepisteistä livahti nettiin etuajassa – isojen kilpailtujen alojen valinnat selviävät vasta ensi viikolla

Osa kuuden yliopiston sähköisiin pääsykokeisiin osallistuneista pääsi eilen näkemään kokeesta saamansa pisteet. Pisteet livahtivat nettiin ennen aikojaan teknisen vian vuoksi ja ne on jo poistettu.

Kaksi miestä pitelee massiivista, tummansävyistä kuumailmapalloa, jonka sisään puskee liekkejä. Menossa pallon täyttö.

Pariskunnan ikimuistoista kuumailmapallomatkaa oli vastassa palokunta, poliisi ja media: pakkolasku keskelle Tamperetta herätti huomiota

13 hengen kuumailmapallo joutui laskeutumaan keskelle risteystä keskiviikkoiltana, jotta se ei olisi päätynyt Näsijärveen.

Poliisitunnus hihamerkkinä.

15-vuotiasta poikaa epäillään kahdesta ryöstöstä Vantaalla – vei uhreilta rahat tappamisella uhkaamalla, epäilee poliisi

Poliisin mukaan poika on syyllistynyt vastaviin rikoksiin aiemminkin. Häntä esitetään vangittavaksi rikoskierteen katkaisemiseksi.

Man i grå kostym står på en trottoar.

Kaivosyhtiö Keliberin rahoitus varmistui: Euroopan suurin litiumkaivos tulee Kaustiselle, rakennusvaihe työllistää jopa 500 henkilöä

Kulta- ja platinajätti Sibanye-Stillwater nousee enemmistöomistajaksi. Elinkeinomisteri Mika Lintilän mukaan Keliber saa eteläafrikkalaisyrityksestä hyvän omistajan.

Kymiring, sähköjohto etualalla.

Saataviaan peräävä rakennusliike Kymiringistä: "Aiemmat kolme kertaa velat ovat ratkenneet, mutta eivät nopeasti"

Rakennusliike Macra hakee nyt liki 400 000 euron saataviaan konkurssihakemuksen kautta.

Sinilevää vedessä.

Sinilevä runsastunut lounaisrannikolla, myös sisävesillä levähavaintoja

Ajankohtaan nähden merialueella on tehty sinilevähavaintoja hieman keskimääräistä enemmän. Sisävesialueilla sinilevät ovat runsastumassa.

Exempel på arbetsavtal

Korkein oikeus: Työsopimuksella sovittua työaikaa voitiin pidentää kiky-tunneilla

Aiemmat oikeusasteet olivat määränneet työnantajan maksamaan työntekijälle lisätunneista. KKO hylkäsi työntekijän kanteen.

Matkustajia Lappeenrannan lentokentän lähtöselvityksessä

Lappeenrannan kaupunki olisi tarvittessa valmis tarjoamaan lentokenttänsä Nato-tukikohdaksi – "Se on varmasti käytettävissä, jos puolustusvoimat niin haluaisi"

Lappeenrannan kaupunki ei ole keskustellut puolustusvoimien kanssa siitä, millaisia investointeja mahdollinen Nato-jäsenyys toisi mukanaan, mutta lähtökohtaisesti kaupunki suhtautuu niihin myönteisesti.

Faneja Antti Tuiskun keikalle.

Edessä kolmipäiväiset festarit ja 30 asteen helle – selviytymiseen tarvitaan vettä ja varjoa, mutta tärkeintä on pitää huolta kaverista

Provinssi 2022 alkaa tänään Seinäjoella. Yle kysyi asiantuntijalta, miten festarikävijä voi huolehtia hyvinvoinnistaan alkukesän kuumimman viikon aikana.

Kansanedustaja Wille Rydman näkyy hartioista ylöspäin puku päällä.

MP Rydman to file police report over harassment article

An investigative report by Helsingin Sanomat revealed claims by several young women and girls that Wille Rydman (NCP) used his political position to harass them.

Mies ja nainen katsovat rannalla ulapalle, kiikarit kädessään, taustalla vehreä saaristomaisema ja sininen taivas.

Tutkijapariskunta meloi Linkolan jäljillä 1 100 kilometriä ja laski linnut 600 luodolta – havainnot kertovat muutoksesta saaristolinnustossa

Kaksi vuotta sitten toteutettu retki tehtiin Pentti Linkolan jalanjäljissä ja tuloksista syntyi kirja. Siinä vertaillaan linnuston ja ympäristön muutoksia vajaassa 50 vuodessa.

Rollaattorin kahva.

Kuntaliitto: Hyvinvointialueiden rahoitus ei riitä – pelkona leikkaukset kuntien palveluista

Kuntaliiton sote-muutosjohtaja Tarja Myllärinen arvelee, että hyvinvointialueiden rahoitusongelmat voivat johtaa pienten alueiden osalta yhteenliittämisiin.

Kaatuneita puita

Nyt voi olla hyvä aika trombibongaukseen, suurin osa jää kokonaan havaitsematta

Maa-alueilla trombien esiintyvyys on suurin itäisessä Suomessa. Niitä syntyy useimmiten kuuro- tai ukkospilvessä.

drooni.

Suomen ensimmäistä droonien lennonjohtoa testataan Oulussa – kokeilu kiinnostaa ravintoloita, kauppaa ja rakennusten omistajia

Oulu on droonien kaupallisen käytön testialue, jonka oppien pakettien kuljettamisesta odotetaan laajentuvan muuallekin.

GTK:n erikoistutkija Liisa Maanavilja hymyilee ja pitää kädessään nippua rahkasammalta. Taustalla sammal- ja mustikkapeitteinen kuusikorpi.

Voiko ojitusten kuihduttamaa suoluontoa pelastaa? Palasimme 10 vuoden tauon jälkeen Soukonkorpeen, jonka tarina herättää toivoa ja yllättää

Soita ennallistetaan Suomessa ahkerammin kuin koskaan. Ilmastokriisin vakavuus panee miettimään, kuinka paljon ja millaisia soita voidaan ennallistaa.

Paloautoja palopaikalla

Savonlinnan keskustassa paloi suuri rakennus – palonsyyntutkinta alkanee viikonloppuna

1200 neliön kokoinen rakennus tuhoutui palossa valtaosin. Pelastuslaitos jätti palopaikan omistajan jälkivartiointiin puolenpäivän jälkeen.

Lämmin kesäsää ja juhannus 2022. Laiturilla pöytä ja suuri pihlaja varjostaa rantaa.

Tutkija: Suomalaisten kesämökkien ostaminen kiinnostaa yhä venäläisiä, vaikka se on nyt hankalaa pakotteiden vuoksi

Lähivuodet näyttävät miten venäläisomistuksessa Suomessa olevien vapaa-ajan kiinteistöjen markkinat muuttuvat. Venäläiset ovat pitäneet Suomea hyvänä ja turvallisena lomakohteena.

Huonokuntoinen alus M/S Tampere on luvatta kiinnitetty Nokian Viinikanniemen laituriin.

Kahdesti melkein uponnut laiva sai häädön Tampereelta, sitten se ilmestyi yllättäen Nokialle – aluksen kippari: vaihtoehtona ankkuroida keskellä järveä

65-vuotias M/S Tampere on tällä hetkellä luvatta laiturissa Nokian Viinikanniemessä. Aluksen yhteyshenkilön mukana laiva aiotaan siirtää pois, mutta aikataulusta ei ole tietoa.

Asuntovaunuja riveissä lentokentän kiitoradalla.

Lestadiolaiset oppivat korona-aikana uusia keinoja sanan levittämiseen ja nyt ne ovat käytössä Suviseuroilla

Vanhoillislestadiolaiset kokoontuvat viikonloppuna kahden välivuoden jälkeen Suviseuroille Räyskälään Lopelle. Jatkossa seuroja aiotaan kierrättää 5-6 paikkakunnalla eri puolella Suomea vuorovuosina.

Mansikoita kesäkuussa 2021 Turun torilla

Finland's strawberries looking good after last year's disappointing harvest

Last June's high temperatures triggered an early strawberry harvest and an abrupt end to the season.

Palaneesta autosta jäänyt hiiltynyt kasa ja pultteja.

Joensuussa on syttynyt kolme autopaloa vuorokaudessa, mutta helteet eivät ole syypää – palomestari suosittelee jauhesammutinta joka autoon

Joensuussa on syttynyt vuorokauden sisään kolme autopaloa. Palomestarin mukaan määrä on poikkeuksellinen korkea yhdelle vuorokaudelle. Yleisin syy auton syttymiseen on kone- tai laitevika.

Poliisiauton hälytysvalot

Ravintolan omistaja koki miehen uhanneen perhettään ja ampui tämän kuoliaaksi Kirkkonummella – tuomittiin lähes 10 vuodeksi vankeuteen

Länsi-Uudenmaan käräjäoikeuden mukaan uhkaavasti käyttäytyneen miehen ampuminen oli liioiteltua tilanteen vaarallisuuteen nähden.

Suomen metsäkeskuksen luonnonhoidon asiantuntija Jukka Ruutiainen ja suuri Haapa lehtometsässä.

Suomen lehdoista on jäljellä enää rippeet ja ne menettävät nopeasti luontoarvoaan – suojelu kiinnostaa metsänomistajia yhä enemmän

Kaikki Etelä-Suomen paras maatalousmaa on ennen pelloksi raivaamistaan ollut lehtoa. Nykyään arvokkaimpia lehtoja on jäljellä enää pieninä laikkuina peltojen reunoissa tai korjuulta säilyneissä talousmetsän palasissa.

Imatran rajanylityspaikka kirjoitettuna rakennuksen seinään.

Border crossing between Finland, Russia reopens after over a year

For years, the Imatra border station was the busiest crossing point between Finland and Russia.

Markku Karvonen tutkii karttaa.

Maa- ja metsätalousministeriön työryhmä: kansallispuiston sijaan Evosta tulisi tehdä retkeilyn mallialue

Työryhmän mielestä alueesta pitäisi tehdä luontomatkailun vetovoimainen kohde, jossa jatkossa olisi palveluita ja majoituskapasiteettia.

Kittilän Suurikuusikon kultakaivos.

Hallinto-oikeus kumosi Kittilän kultakaivoksen jätevesiputken ja syanidijätealtaan luvat – uusi jätevesiputki on ollut jo käytössä

Oikeus määräsi kaivosyhtiön laskemaan tuotantoaan merkittävästi. Oikeuden mukaan luvat eivät täytä ympäristönsuojelua ja vesiensuojelua koskevien lakien vaatimuksia.

Tyhjä mutkitteleva asvalttinen moottorirata. Rata-aitaa, radan keskellä rengasvalleja. Kymiringin rata toukokuussa Iitissä.

Kaksi urakoitsijaa hakee ratayhtiö Kymiringiä konkurssiin

Kymiring Oy on kahdelle yritykselle velkaa yhteensä runsaat puoli miljoonaa euroa. Kymiring ei vielä kommentoi asiaa, koska yhtiö ei ole saanut konkurssihakemusta tiedoksi.

Vesijetit temppuilevat Tallinnan-laivan perässä

Katso, kuinka vesijetteilijät temppuilevat Tallinnan-laivan peräaalloissa – merivartiosto vahvistaa vaarallisen ilmiön yleisyyden

Suomenlahden merivartiostolla on havaintoja erilaisten alusten peräaalloissa ajamisesta sekä vesiliikennesäädösten noudattamatta jättämisestä.

Vettä valumassa tiskialtaaseen.

Suomessa vesi on halpaa ja työvoima kallista: sen paljastaa Hattulan vesijohtovuoto, jossa maastoon on valunut miljoonia litroja juomavettä

Vuotoa on etsitty viikkojen ajan automaatiojärjestelmän avulla, mutta nyt myös kuntalaisilta tihkuu vinkkejä vuodon mahdollisesta sijainnista.

Ravintoloitsija Mika Lanne järjestelee laseja Cafe Antonin baaritiskillä Porissa.

Ravintola-alalla työntekijän löytäminen on nyt todella vaikeaa – löytyykö apu Intiasta?

Majoitus- ja ravintola-alan yrityksistä suurin osa kokee, että uuden työvoiman rekrytointi alalle on nyt hyvin vaikeaa. Apua toivotaan muun muassa työperäisen maahanmuuton lisäämisestä.

Poliisiauto Imatran poliisiaseman pihalla.

Yrittäjä maksoi itselleen 88 000 euroa tekaistuja kilometrikorvauksia ja päivärahoja – poliisi epäilee kahdesta törkeästä veropetoksesta

Poliisi ja Verohallinto pitävät epäillyn itselleen aiheettomasti maksamia rahoja peiteltynä osinkona ja verottamatta jääneenä tulona.

Kesärannan Lomamajojen yrittäjä Marja Puhakka.

Sienet saattavat itärajalla jäädä matkailijoilta poimimatta – venäläiset turistit tahtoisivat tulla Suomeen, mutta se on liian hankalaa

Suomen matkailukesässä on tänäkin vuonna venäläisten mentävä aukko. Etenkin itärajalla sijaitsevat yritykset ovat huomanneet, että naapurimaasta ei nyt tulla Suomeen lomalle.

En skylt som det står "Esbo rättshus" på. I bakgrunden syns en modern byggnad.

Avioero ja taistelu lapsen tapaamisesta uuvuttivat lohjalaisen yrittäjän, sai syytteet 31 petoksesta – käräjäoikeus uskoi miestä

Länsi-Uudenmaan käräjäoikeuden tuomion mukaan auton varaosia myynyt yrittäjä ei syyllistynyt petoksiin, vaikka hän ei toimittanut asiakkaidensa maksamia tuotteita sovitussa ajassa.

Meyer Turun telakan iso sininen pukkinosturi puoilipivistä taivasta vasten.

Rajavartiolaitoksen uudet ulkovartiolaivat rakennetaan Turussa – alukset valmistuvat lähivuosina

Kahdella aluksella korvataan kolme käytöstä poistuvaa vartiolaivaa. Ensimmäinen laiva valmistuu vuoden 2025 lopulla ja toinen syksyllä vuonna 2026.

Eveliina Jukkola seisoo ison kuvan vierellä. Kuvassa on muumien luoja Tove Jansson.

Keskipohjalainen navettagalleria esittelee nimekkäitä taiteilijoita kesä toisensa jälkeen – tänä vuonna esillä on Tove Janssonin töitä

Navettarakennus Lohtajalla on jo vakiintunut taidenäyttelyelämysten järjestäjänä. Miina Äkkijyrkän lehmien ja Kaj Stenvallin ankkojen jälkeen avautuu kävijöille Tove Janssonin ura ja muumien ideoinnin lähteet.

Imatran rajanylityspaikka kirjoitettuna rakennuksen seinään.

Yli vuoden kiinni ollut itärajan raja-asema avautuu jälleen – Venäjältä pääsee Suomeen turisteja entiseen malliin

Imatran raja-asema suljettiin henkilöliikenteeltä reilu vuosi sitten. Perjantaina se jälleen avautuu.

Godståg vid bangården i Åbo med höghus i bakgrunden.

Turun ratapihalle ja Turku–Kupittaa-kaksoisraiteelle mittava EU-rahoitus

23 miljoonan euron tukisumma jakautuu tasan Väyläviraston ja Turun kaupungin kesken.

Sotilaita kaupunkisotaharjoituksessa.

US soldiers train with Finnish forces in Helsinki 

The Finnish Defence Forces are hosting a contingent of US Army soldiers on Santahamina island for two weeks. 

Suoluonto turvetuotannon jälkeen. Turvemaata ja ruohomättäitä.

"Ensi talvena Suomi on sekaisin" – hinnat nousevat ja energiasta tulee pulaa, ennakoivat turveyrittäjä ja Huoltovarmuuskeskus

Sähkön hinnan nousun on jo huomannut suurin osa suomalaisista. Moni on maalaillut uhkakuvia, että ensi talvesta tulee vaikea. Turveyrittäjä toivoo, että turpeen suhteen tehtäisiin vielä konkreettisia päätöksiä.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle