Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Kasvomaskeja käytetään yhä monilla työpaikoilla kuuliaisesti – kirvesmies: "Suojalasit huurustuvat, mutta näillä mennään"

Monella työpaikalla on edelleen käytössä kasvomaskisuositus, vaikka varsinkin helteessä maskin käyttö voi olla tukalaa. Normaalisti kauppojen kassatyöntekijät viilentyvät kesäisin tuuletinten avulla, mutta koronan vuoksi niitä ei nyt käytetä.

Nuoret aikuiset törttöilevät humalassa sähköpotkulaudoilla ja loukkaavat itsensä – HUS joutuu lisäämään lääkäreitä Meilahden päivystykseen

Lähes 150 sähköpotkulautailijaa on loukkaantunut vapun jälkeen. Onnettomuuksiin joutuneet ovat usein olleet noin 20-vuotiaita päihtyneitä nuoria, tiedottaa HUS.

800 kisaturistia pääsi Venäjän rajan yli ilman koronatestiä – tuhansia vastassa oli vain kaksi testaajaa, koska ruuhkahuippu oli arvioitu pahasti pieleen

Rajanylitysliikenne Vaalimaalla ruuhkautui tiistai-iltana kuudelta. Suuri osa jalkapallon EM-kisojen paluuliikenteestä tuli paikalle yhtäaikaisesti. Ruuhkahuippu oli arvioitu otteluiden jälkeisiin öihin. Tiistai-iltana koronatestauksen kapasiteetti oli jo pienempi.

Vastaamon tietomurron uhrit tehneet 25 000 rikosilmoitusta kiristyksestä – poliisi toivoo silti lisää ja aloittaa kuulemiset syksyllä

Vastaamon tietomurron uhrit ovat tehneet poliisille ennätyksellisen paljon rikosilmoituksia. Poliisin arvion mukaan uhreja on kuitenkin useita tuhansia enemmän. Poliisi toivoo, että rikosilmoituksia tehtäisiin vielä ennen syksyä.

Ahvenanmaalla kalojen verenvuototautia – yli puoli miljoonaa kiloa kirjolohta lopetettava

Tautia on havaittu kolmella kalanviljelylaitoksella. Virus kulkeutui Tanskasta keväällä tuotujen kirjolohien mukana. 

Ukkosmyrsky vyöryi Helsinkiin –Yle seuraa myräkän etenemistä tässä jutussa

Myrsky on aiheuttanut pääkaupunkiseudulla yksittäisiä liikennehäiriöitä. Voimakkain ukkosrintama on Ylen meteorologin mukaan edennyt jo pohjoiseen päin Helsingistä.

Törkeän eläinsuojelurikoksen esitutkinta valmistui: Pohjalaismiehen epäillään rituaaliteurastaneen 2 500 lammasta tainnuttamatta niitä ensin

Eläimet on esitutkinnan mukaan teurastettu tainnuttamatta niitä ensin. Lihat on myyty elintarvikkeiksi ilman asianmukaista valvontaa tai tarkastuksia, ja teurasjätteet hävitetty jäljettömiin. Lampaita on ostettu ja teurastettu laittomasti pääasiassa Pohjanmaalla, mutta myös muualla Suomessa.

Boliden investoi 40 miljoonaa euroa Porin satamaan

Boliden käyttää 40 miljoonaa euroa Porin sataman rikastelogistiikan parantamiseen. Samalla satama itse uusii laitureitaan. Bolidenin investointi sisältää uuden punnitus- ja näytteenottolaitoksen sekä uuden rikastevaraston rakentamisen.

Hallitus myönsi 4,2 miljoonaa euroa Kemi-Tornion äkillisen rakennemuutoksen tueksi – Kemin kaupunginjohtaja: "Tämä on hyvä alku"

Rahoitus suunnataan erityisesti pk-yritysten investointi- ja kehittämishankkeisiin, joilla luodaan alueelle uusia työpaikkoja.

Netin kauppapaikoilla satoja ihmisiä huijanneelle porilaisnaiselle vankeutta

Nainen on myynyt vuosien ajan tuotteita, joita ei ole toimittanut asiakkaille. Tuoreimmassa tuomiossa oli taustalla lähes 140 tori.fi-sivuston tai Facebookin kautta tehtyä kauppaa. Nainen on tuomittu jo aiemmin vastaavanlaisista petoksista.

Tirisevä grillimakkara on joka juhannuksen horjumaton suosikki – tänäkin juhannuksena myynti kolminkertaistuu, kertovat lihatalot

Suomalaiset lihatalot alkavat valmistautua juhannukseen jo hyvissä ajoin, sillä se on selkeästi kesän kiireisin myyntiviikko. Broileri- ja kasvisvaihtoehtojen kysyntä on kasvanut vuosien varrella, mutta lihamakkara on edelleen juhannuksen myyntitykki. Myös pekoni ja luullinen liha maistuvat kuluttajille.

Osa Huuhkaja-faneista joutui odottamaan rajanylitystä yön yli Venäjän puolella: "Ehdoin tahdoin ei ketään kiusata"

Pahimmillaan jonossa oli kymmenisen linja-autoa ja parisen sataa henkilöautoa. Kymsote teki ratkaisun jättää koronatestauksen väliin, jotta ihmiset eivät jäisi rajalle jumiin.

Katju Aro jättää Feministisen puolueen puheenjohtajuuden: "Minun on vaikeaa yhdistää palkkatyötä, vapaaehtoistyötä ja pienen lapsen yksinhuoltajuutta"

Katju Aron mielestä viisi vuotta toiminnassa ollut puolue on henkilöitynyt liikaa häneen. Yksinhuoltajana hän haluaa olla enemmän läsnä lapselleen. Puolue menetti kuntavaaleissa ainoan valtuustopaikkansa Helsingissä.

VTV:n pääjohtaja Yli-Viikari: "Irtisanomiselleni ei ole juridisia perusteita" – sälyttää vastuun virkamiehille

Yli-Viikarin mukaan mahdolliset virheet ovat pääasiassa virkamiesten vastuulla. Kysymykseen "pakastevirkaansa" palaamisesta hän vastasi siteeraamalla runoa.

Tiistain ukkosmyräkästä nelisensataa pelastustehtävää Pohjois-Pohjanmaalle – laajimmat vahingot Koillismaalla

Taivalkoskella, Pudasjärvellä ja Kuusamossa oli tiistai-iltana useita kymmeniä ukkoskuuroihin liittyviä tehtäviä. Pelastuslaitokset raivasivat koko laajan Pohjois-Pohjanmaan alueelta tielle ja rakennusten tai autojen päälle kaatuneita puita. Myös valaisinpylväitä tuli nurin ja rakennusten kattoja repesi.

Katso, kuinka velkainen sinun kuntasi on nyt ja sote-uudistuksen jälkeen – uudistus puolittaa kuntien tulot ja menot, mutta velat jäävät

Sote-uudistus puolittaa kuntien menot ja myös tulot, kun kuntaveroprosenttia lasketaan reippaasti. Kuntien velat jäävät niiden itsensä hartioille uudistuksen jälkeenkin. Katso jutun pohjalta oman kuntasi ja minkä tahansa kunnan velkaisuustilanne sote-uudistuksen jälkeen.

Tältä näyttää oikea korpi – Jorhonkorpi palautettiin ajassa taaksepäin tukkimalla ojat

Uhanalaisten soiden ennallistamisesta saadaan hyviä tuloksia. Jorhonkorvessa Ilomantsissa on havaittu myönteisiä muutoksia jo vuosi töiden jälkeen. Ennallistamisessa vesien kulkua palautetaan lähemmäksi alkuperäistä.  

Suomen toinen koronakesä näyttää viime kesän kaltaiselta mutta paljon on myös toisin – vaa'assa on sekä uutta toivoa että varianttien uhkaa

Kesä todennäköisesti sujuu rauhallisesti, mutta syksyllä virus levinnee jossakin määrin uudelleen, ennakoi immunologian professori Seppo Meri. Vielä on odotettava, ennen kuin selviää, miten kauan rokotukset hillitsevät COVID-19:ää.

Maanteiden varsilla havaittiin ongelma, jonka seuraukset voivat tulla ulos vesihanastasi – pohjavesien suojaukset menevät nyt uusiksi

Liikenneonnettomuudet ovat riski pohjavesille, jota Suomessa käytetään runsaasti talousvetenä. Pohjavettä voi suojata jopa omalla turvallisella ajotavalla liikenteessä.

Vaalimaan raja-asema ruuhkautui pahoin jalkapallofaneista: Sairaanhoitopiiri päätti päästää maahan ilman koronatestausta

Venäjältä palaavat jalkapalloturistit jäivät jumiin Vaalimaalla ruuhkautuneiden koronatestausten vuoksi, kunnes koronatestaus Kymsoten päätökselle lopettettiin ja rajan yli päästettiin ilman testausta. Koronatilanne on pahentunut Venäjällä viime aikoina.

Unitutkija kertoo, miksi nukut helteellä huonosti – viisi vinkkiä parempaan nukkumiseen

Kuinka nukuit viime yönä? Kun yölämpötila pysyy 20 asteen yläpuolella, yhä useamman uni kärsii. Suomen unitutkimusseuran puheenjohtaja kehottaa välttämään kovaa liikuntaa iltamyöhällä ja ehdottaa viileää suihkua ennen nukkumaanmenoa.

Suojelupoliisin ylietsivälle vaaditaan tuomiota virkavelvollisuuden rikkomisesta Fennovoimaan liittyvien virkatehtävien hoitamisessa

Ylietsivän osittain omistama yritys tarjosi Fennovoimalle koirien kouluttamiseen liittyviä palveluita. Syyttäjän mukaan ylietsivä oli esteellinen Fennovoiman ydinturvallisuuteen liittyvissä virkatehtävissään.

Käräjien yllätyspäätös: Syyttäjä vaatii Veijo Baltzarille vähintään 10 vuotta vankeutta törkeästä ihmiskaupasta ja törkeistä seksuaalirikoksista

Syyttäjä vaatii kirjailija ja kulttuurineuvos Veijo Baltzarille vähintään 10 vuoden vankeusrangaistusta törkeästä rikoskokonaisuudesta. Syyttäjän mukaan rikosten uhreina oli seitsemän naista. Puolustus pitää syyttäjän vaatimusta ylimitoitettuna

Hovioikeus palautti poliisin ajokouluttajan ylinopeussakot, jotka käräjäoikeus kumosi aiemmin – keskimääräistä parempi ajotaito ei ole lieventävä tekijä

Hovioikeus palautti poliisimiehen saamat ylinopeussakot, jotka käräjäoikeus oli aiemmin kumonnut. Hovioikeus katsoi, että hyvä ajotaito ja työ poliisina eivät ole perusteita selvitä ylinopeudesta ilman sakkoja.

Miksi jotkut poliitikot kahmivat vaaleista toiseen isoja äänipotteja? Esiintymiskouluttaja Katleena Kortesuon mukaan karisma auttaa, mutta ei takaa varmaa voittoa

Karisman käsikirjan kirjoittanut Katleena Kortesuo uskoo, että jos maan jokainen kuntavaalin ääniharava käytäisiin läpi, valtaosassa korostuisivat karismaattiset piirteet. Karismassa on imua, joka vaikuttaa päätöksiimme ja voi myös ajaa poliittisen ideologian ohi.

Herkästi leviävää deltavarianttia valuu nyt Venäjältä Suomeen – THL:n mukaan suureen huoleen ei ole syytä

Varmistuneet deltavariantit on sekvensoitu kesäkuun alussa Nuijamaan raja-asemalla otetuista näytteistä. EM-kisaturisteilla todettujen tartuntojen osalta ei vielä tiedetä, onko niissä kyse virusmuunnoksesta. Deltavarianttia on nyt Venäjällä paljon.

Vesiyhtiön asioiden selvittely aivan solmussa Kouvolassa – ex-johtajien rahankäytön paljastanut raportti sisältää kaupungin mielestä virheitä, nyt tilattiin uusi

Kouvolan kaupunki tilaa lisäselvityksen vesiyhtiönsä toiminnasta, koska edellinen raportti sisälsi kaupungin mielestä selkeitä virheitä. Vesiyhtiö pyysi itselleen alun perin erityistilintarkastusta yhtiön ympärillä velloneiden kiistojen vuoksi.

Joensuusta piti tulla pelialan uusi kehto, mutta nyt skene on hiljainen – hiipumisen syistä eri näkemyksiä

Kuutisen vuotta sitten Joensuuhun odotettiin pelialan yritysrypästä. Sitä ei syntynyt, vaan ala hiipui. Pelialan konkari ja kansallinen kattojärjestö pitävät syynä tukitoimien loppua, elinkeinoyhtiö on toista mieltä.

"Me ollaan kuin yksi suuri perhe, joka nyt revitään auki" – Kemin Veitsiluodon pettyneet työntekijät kokoontuivat yhteen

Stora Enson Veitsiluodon tehtailta irtisanottavat ovat pettyneitä tarjottuun muutosturvaan. Tehtaiden lopettamisen myötä työpaikan on menettämässä 550 ihmistä. Ensimmäiset irtisanomisilmoitukset jaettiin tiistaina.

Poliisijohtajan raju ehdotus: Pitäisikö Mannerheimintiellä kieltää mielenosoitukset? "Löytyyhän sitä Eduskuntatalon edustaa ja Kansalaistoria"

Helsingin poliisia johtava Lasse Aapio toivoo päättäjiltä laajaa keskustelua mielenosoituksista. Aapio pohtii Ylen haastattelussa, tulisiko mielenosoitukset kieltää kokonaan Mannerheimintieltä. Oikeusoppinut ei innostu ajatuksesta.

Korona vei lapsilta uintiopetuksen ja syntyi huoli uimataitojen ruostumisesta – Ammattilaiset vetoavat vanhempiin: Käykää lastenne kanssa uimassa

Suomen uimaopetus- ja hengenpelastusliitto odottaa syksylle isoja ryhmäkokoja ja tavallista heikompaa lähtötasoa. Liiton mukaan pitkällä uimatauolla on merkittävä vaikutus etenkin 5–9-vuotiaisiin lapsiin.

Vesi tulvi sisään Tuurin kyläkauppaan kesken rajuilman – kauppias Vesa Keskisen mukaan vuoto kasteli hehtaarin kokoisen alueen: "Puhdasta sadevettä"

Voimakas sade aiheutti vesivahinkoja Tuurin kyläkauppaan Etelä-Pohjanmaalla tiistai-iltana. Pelastuslaitoksen mukaan vettä valui sisään liikerakennukseen 5-6 eri kohdasta. Kauppias Vesa Keskisen mukaan liiketilojen kastuminen johtui sadevesijärjestelmän pettämisestä.

Englanti yleistyy palvelukielenä Suomessa, ja nyt sitä esitetään myös itärajalla – moni venäläinen ihmeissään: "Ei välttämättä ollenkaan tuttu kieli"

Lappeenrannassa tuore kokoomusvaltuutettu haluaa tehdä englannista kaupungin kolmannen palvelukielen suomen ja ruotsin oheen. Osa venäjää äidinkielenään puhuvista kaupunkilaisista hyötyisi englantia enemmän selkosuomella tarjotuista palveluista.

Mansikat kypsyvät nyt pari viikkoa etuajassa – poimijapula vaivaa paikoittain, ukkossateet uhkana

Etelä-Suomen mansikat ovat jo valmiita pakastettaviksi. Pääsatokausi alkaa heti juhannuksen jälkeen, mutta mansikkaa on saatavilla syksyyn saakka. Tiloilla jännitetään nyt, riittävätkö poimijat ja kiertävätkö ukkosmyrskyt viljelmät.

Kovimmat hirmuhelteet iskivät Kaakkois-Suomeen – uimavalvoja otti sateenvarjon töihin suojautuakseen

Kotkassa monet käyvät pulahtamassa maauimalassa hellesäällä. Etelä-Karjalassa helteet eivät ole vielä näkyneet päivystyksessä. Kaikkien on muistettava juoda tarpeeksi. Etenkin vanhusten ja monisairaiden on oltava varuillaan tällaisina päivinä.

Mies ja nainen salakuvasivat yli sataa lasta uimahalleissa, tuomittiin myös 15-vuotiaan törkeästä hyväksikäytöstä

Raskaamman rangaistuksen saanut kolmikymppinen mies tuomittiin yli 160 syytekohdasta. Oikeuden mukaan hän oli muun muassa syyllistynyt 14-vuotiaan vapaudenriistoon ja vainoamiseen.

Karjalan prikaati teki tutkintapyynnön poliisille Vekaranjärvellä tapahtuneesta pahoinpitelystä: "Vakava tapaus kurin ja järjestyksen kannalta"

Humalainen varusmies kävi toisen varusmiehen kimppuun viime perjantaina Vekaranjärven varuskunnassa. Karjalan prikaatin mukaan asia on tänään siirretty poliisille.

Asikkalassa paloi metsää 8 hehtaarin verran – kuuma sää ja hankala maasto vaikeuttivat sammutustöitä

Metsäpalo havaittiin tiistaina iltapäivällä Asikkalassa Värlammintiellä. Paikalla oli runsaasti pelastuslaitoksen yksiköitä sekä puolustusvoimien helikopteri.

Ensin lähti talousjohtaja, sitten alkoi esitutkinta ja nyt kunnanjohtajalle ei esitetä vastuuvapautta – mitä Sotkamossa tapahtuu?

Esitutkinta väärinkäytösepäilystä alkaa olla loppusuoralla. Epäily liittyy irtisanoutuneeseen talousjohtajaan. Tilintarkastaja ei esitä kunnanjohtajalle, eikä entiselle talousjohtajalle vastuuvapautta.

Hintataso oli Suomessa viime vuonna Euroopan kahdeksanneksi korkein

Muihin Pohjoismaihin verrattuna hintataso Suomessa oli kuitenkin alhaisin.

Elokapinan mielenosoittajat kertovat epäasiallisesta kohtelusta putkayönä – Poliisi: "Ei säilöönottotilassa ole hotellitason majoitusta"

Elokapinan mielenosoittajat väittävät saaneensa epäasiallista kohtelua kiinniotettuina. Helsingin poliisin komisario Jarno Heinosen mukaan kaikkia toiveita ei välttämättä pystytä toteuttamaan, kun putka on niin täysi kuin se viime viikonloppuna oli.

Kajaani siirtyy koronaepidemian kiihtymisvaiheeseen – Kainuussa on nyt maan korkein koronailmaantuvuus

Lähes kaikki Kainuun tuoreet koronatartunnat ovat Kajaanissa. Yhteistä nimittäjää Kajaanin tartunnoilla ei ole, vaan ne liittyvät ihmisten tapaamisiin vapaa-ajalla. Muualla maassa epidemia hiipuu, mutta Kajaanissa mennään toiseen suuntaan.

Voimakas ukkosmyräkkä vyöryi Pohjanmaan rannikolle – alueella varoitetaan lähitunteina ukkospuuskista ja kehotetaan pysymään sisällä

Myräkkä vei sähköt pahimmillaan lähes 4 000 kotitaloudelta Kokkolassa. Kokkolassa satoi myös isoja, halkaisijaltaan 3 sentin rakeita.

Ex-ministeri Katri Kulmuni selitti kohuttua esiintymiskoulutusta oikeuskanslerille: "En ole ollut päättämässä Tekirille tehdyistä tilauksista"

Koulutukseen liittyvien epäselvyyksien vuoksi ministeripestin jättänyt Katri Kulmuni (kesk.) vakuuttaa, että ei ollut päättämässä Tekirille tehdyistä tilauksista eikä tiennyt, että hänelle olisi hankittu muuta kuin ministerin tehtäviin liittyviä palveluita.

Helsinki sulkee Hanasaaren voimalan etuajassa – kaupunki pohtii rakennukselle uutta käyttöä: "Turbiinihalli voisi soveltua palloiluun"

Helsingin kaupungin energiayhtiö Helen on päättänyt sulkea Hanasaaren hiilivoimalaitoksen viimeistään huhtikuun alussa 2023. Päätöksiä voimalarakennuksen jatkokäytöstä ei ole vielä tehty, mutta virkamiehet ovat pohtineet liikunta- ja kulttuuritiloja.

Rajuilma kuritti Pohjanmaalla ja Kainuussa: Pahimmillaan 20 000 sähköttä, Tuurin kyläkaupassa sade katosta läpi, Oulussa liikennehäiriöitä

Pohjois-Pohjanmaalle ja Kainuuseen annettiin kello 16.30 varoitus voimakkaista ukkoskuuroista. Rankkasade lävisti Keskisen kyläkaupan katon, lähes 20 000 taloutta ilman sähköä sekä junaliikenne katki Kontiomäen ja Oulun välillä.

Hallinto-oikeus on kumonnut Kiteelle ja Tohmajärvelle myönnetyt sudentappoluvat – luonnonsuojelijat olivat valittaneet poikkeusluvista

Suomen Riistakeskus myönsi joulu–tammikuussa kolme poikkeuslupaa susien tappamiseksi Värtsilän susireviirille. Luonnonsuojelijat valittivat päätöksestä Itä-Suomen hallinto-oikeuteen, joka on nyt kumonnut luvat. Oikeuden mukaan poikkeusluvista päätettäessä ei ollut riittävää varmuutta siitä, ettei susien ampuminen heikennä uhanalaisen eläimen suojelutasoa.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle