Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

JP Leppäluoto ja Irina laulavat Elämäni Biisi -ohjelmassa.

Despacito siivitti Annimari Korten takaisin urheilukentille - katso Elämäni Biisi -artistien tulinen tulkinta!

Mistä kappaleesta kuvataiteilija saa voimaa? Mikä bändi vapautti kirjailijan? Elämäni Biisin kauden seitsemännen jakson vieraina nähtiin muun muassa Juha Itkonen ja Annimari Korte.

lena frölander-ulf invid vatten

Tässä ovat lasten- ja nuortenkirjallisuuden Finlandia-palkintoehdokkaat ja lautakunnan perustelut

Ansiokkaalle lasten- tai nuortenkirjalle jaettava Finlandia-palkinto on suuruudeltaan 30 000 euroa.

Anssi Kasitonni.

Kulttuurivieras Anssi Kasitonni: "Ei taidetta ole pakko tajuta, se on kivaa tai kauheaa"

Taiteilija Anssi Kasitonni on esimerkki siitä, että ihminen voi rakastaa sekä autojen rassaamista että nykytaidetta. Kasitonni uskoo, että muutkin maalaispojat saadaan samaan kyytiin, kunhan taidepuheesta pyyhitään elitismin tomu. Tapaamme joka sunnuntai kulttuurivieraan, jolla on ajankohtaista asiaa.

Kalle Mustosen jättimäinen Tonttukuninkaan kuolema.

Anssi Kasitonni toi Mänttään jättiläistontun, mustelmapyllyjä ja skeittirampin: "Mää vaan tykkään tällasesta kreisistä taiteesta"

Maailman suurin puutarhatonttu, Kalevi Helvetin piirroksia, 500-kiloinen nyrkkeilysäkki ja vessatappeluita kuvaavia akvarelleja: Anssi Kasitonni on koonnut suosikkitaiteilijansa entiseen rehutehtaaseen. Mäntän kuvataideviikot ovat tänä kesänä varsinainen nykytaiteen huvipuisto.

Näyttelijä Lucy Liu lehdistötilaisuudessa

Unesta se lähti: Hollywood-tähti Lucy Liun taidetta Mänttään

Hollywood-tähti Lucy Liu – tai vähintään hänen töitään – nähdään kesällä Mäntän kuvataideviikoilla. Tähden kutsumisen taustalla on kuvataideviikkojen kuraattorin Anssi Kasitonnin uni.

Otso Kantokorpi

Kun viemäröinti on taidetta

Turner Prize on yksi maailman seuratuimmista palkinnoista

Vuonna 2011 Ars Fennican voittanut kuvanveistäjä sanoo taitelijaelämän olevan usein aivan tavallista kahdeksasta neljään puurtamista. Kasitonnin tavoitteena on tehdä yksi teos, johon hän itse voisi olla täysin tyytyväinen.

Anssi Kasitonni Mäntän kuvataideviikkojen kuraattoriksi

Taiteilija Anssi Kasitonni on suurelle yleisölle tuttu vuoden 2011 Ars Fennica -palkinnon saajana ja Ylen tv-sarja Latelan vierailevana tähtenä.

Pietari Kylmälä

Purjehtimista taiteen vuoksi

Kulttuuripoliittiset näkemykset eivät tuo eduskuntavaaliehdokkaille yhtä paljon ääniä kuin keskiolutmyynnin puolustaminen. Kulttuuri- ja taidekysymykset tulevat kuitenkin nostamaan profiiliaan seuraavissa vaaleissa. Tämä johtuu siitä yksinkertaisesta syystä, että taiteen itseisarvo on uhattuna.

Kuvanveistäjä Jukka Tuominen.

Jukka Tuominen Penttilänrannan toisen taidekilpailun voittajaksi

Helsinkiläinen kuvanveistäjä Jukka Tuominen voitti Rakennus Hassisen järjestämän taidekilpailun Kalajuttu- ja Auringon tervehdys -teosehdotelmillaan.

Suomen suurimman taidepalkinnon ehdokkaat julki – seuraa suorana

Yleisradio seuraa Ars Fennica -palkinnon ehdokkaiden julkistusta suorana netissä kello 12.00. Ars Fennica on Suomen suurin taidepalkinto, sen arvo on 40 000 euroa.

Vuonna 2011 Ars Fennican voittanut kuvanveistäjä sanoo taitelijaelämän olevan usein aivan tavallista kahdeksasta neljään puurtamista. Kasitonnin tavoitteena on tehdä yksi teos, johon hän itse voisi olla täysin tyytyväinen.

Anssi Kasitonni: "Haluaisin tehdä yhden täydellisen taideteoksen"

Vuonna 2011 Ars Fennica -palkinnon saanut taiteilija Anssi Kasitonni tavoittelee täydellisyyttä. "Aina kun löytää vikoja omista töistä, tulee yritettyä parempaa ja parempaa", aamu-tv:ssä vieraillut taiteilija sanoo.

Pisaroita, kuplia ja robottitaidetta – kokeellinen musiikki valtaa Flow'n Voimalan

Kokeellisen musiikin The Other Sound -ohjelmistoon on kiinnitetty mm. Evan Parker, Tomoko Sauvage ja Monopoly Child Star Searchers.

prosenttitaide

Taide kelpaa taas rakentajille

Taiteen liittäminen rakentamiseen on alkanut taas kiinnostaa Suomen kaupunkeja. Viime lamassa osin unohdukseen vaipunut prosenttitaideajattelu elää uutta nousua.

Ryhmäkuva neljästä taiteilijasta

Taiteilija Pilvi Takala kilpailee Ars Fennicasta

Suomalainen taiteilija Pilvi Takala on ehdolla Ars Fennica 2013 –palkinnon saajaksi. Yhteensä ehdokkaita on viisi. Palkinnon saajan valitsee japanilainen taideasiantuntija Akiko Miki.

Graafinen suunnittelija Matias Teittinen esittelee Lahden elävän musiikin yhdistyksen logoa

Lahen Elmu otti radiomastot logoon

Lahteen perustetun elävän musiikin yhdistyksen taival eteni tunnuksen julkistamisen verran.

Hiljainen viikko jahtaa Kettua

Rovaniemeläisen Jussi Hiltusen lyhytelokuva Hiljainen viikko on valittu ehdolle Kettu elokuvapalkinnon saajaksi. Palkinnosta kilpailee kaikkiaan kahdeksan lyhytelokuvaa.

Kuvanveistäjä Anssi Kasitonni

"Suomen tuntemattomin runoilija" on mystinen pronssiteos

Kangasalta kotoisin oleva kuvanveistäjä Anssi Kasitonni tekee Joensuun Penttilänrannan kaupunginosaan ensimmäisen taideteoksen. Kasitonni voitti Joensuun taidekutsukilpailun pronssisella teoksellaan ”Suomen tuntemattomin runoilija”.

Valokuvassa Berliinin Guggenheim-museo sisältä käsin

Taiteilijat haluavat oman museon Guggenheimin tilalle

Rajua arvostelua osakseen saanut Guggenheimin taidemuseo saa vastaehdotuksen. Taiteilijoiden ideoima museo tuottaisi itse taidetta näyttelyihin ja kokoelmiinsa.

Autotaideteos alhaalta nähtynä.

Plymouth kurvasi Kangasalan kirjaston seinälle

Kangasalalaistaiteilija Anssi Kasitonnin teos Plymouth 68 on parkkeerattu Kangasalan saneeratun kirjaston seinälle. Ympäri Suomea kiertänyt pahvista tehty kullattu auto pistää varmasti jokaisen kirjastossa kävijän silmään.

Neljä taiteilijaa haluaa teoksensa Penttilänrantaan

Neljä taiteilijaa kilpailee Penttilänrannan ensimmäisen taideteoksen valmistamisesta Joensuussa. Kilpailuun on kutsuttu Liisa Nikitin Joensuusta, Eeva Kaisa Berry Hyvinkäältä, Antti Immonen Kuopiosta ja Anssi Kasitonni Kangasalta.

Planet of Sexes kertoo amerikkalaisesta astronautista, joka rakastuu tuntemattoman planeetan asukkiin.

Huumori kukkii Kasitonnin töissä

Ars Fennica- palkitun kuvataiteilija Anssi Kasitonnin näyttely on esillä Aineen taidemuseossa Torniossa. Taidemuseon amanuenssin Virpi Kanniaisen mukaan Kasitonni on maan merkittävimpiä nykytaiteilijoita.

Taiteilijanalut älkööt vaivautuko Lahteen

Muotoilukaupunkistatusta halajava Lahti valmistautuu tulevaan pääkaupunkivuoteen erikoisella tavalla. Kaupungissa ollaan lakkauttamassa kulttuurin arvokkaita koulutuspaikkoja taiteen ja musiikin alalla. Maakuntaradion päällikkö Päivi Kuisma pohtii asiaa suunvuorossaan.

Anssi Kasitonni.

Ars Fennica -voittaja karsisi taidekoulutusta

Ars Fennica -palkittu taiteilija Anssi Kasitonni säilyttäisi taideopetuksen Lahdessa. Hän olisi kuitenkin valmis vähentämään lakkautusuhan alaisen Lahden taideinstituutin opiskelupaikat puoleen nykyisestä.

Fame-musikaalin näytös.

Taideopetuksen karsiminen näivettäisi lahtelaisen kulttuurielämän

Lahtelaista musiikkiteatteria ja taidekoulutusta puolustettiin Yle Lahden kuuntelijanlinjalla voimakkaasti. Koulutuksen säilymisen puolesta on myös ruvettu keräämään adressia, joka on vastalause Opetusministeriön kaavailemalle ammattikorkeakoulun taideopetuksen karsimiselle.

Ruisrockin ohjelma valmis – tässä viimeiset kiinnitykset

Turun Ruissalossa 8.-10. heinäkuuta juhlittavan Ruisrockin ohjelma on valmis kahdentoista uuden artistin myötä ja aikataulut on julkaistu.

Naamat -festivaalin yleisöä

Suomen omaperäisin rockfestari myytiin loppuun tunnissa

Suomen omaperäisin rockfestivaali lienee Muuramessa järjestettävä Naamat. Festivaali järjestetään maalaistalon pihapiirissä, ja esimerkiksi päälava on hirsiseinäinen syvennys riihessä. Tulevan kesän festivaali myytiin loppuun tunnissa - siitä huolimatta, että esiintyjistä ei ole vielä mitään tietoa.

Nainen ojentaa miehelle kukkia.

Ars Fennica -palkinto Anssi Kasitonnille

Pohjosimaiden suurimman kuvataidepalkinnon Ars Fennican saa tänä vuonna kuvataiteilija Anssi Kasitonni. Kasitonni tekee pääasiassa veistoksia ja videoita. Kasitonnin taide puhuttelee erityisesti niitä, joiden mielestä taiteen ei tarvitse olla vakavaa ja ylevää.

Branislava Andjelkovic.

Ars Fennica -palkinnonsaajan valitsee serbialainen museojohtaja

Vuoden 2011 Ars Fennica –palkinnonsaajan valitsee serbialainen museonjohtaja Branislava Andjelkovic. Hän on taidehistorioitsija, kuraattori ja kirjoittaja.

Anssi Kasitonni, Adel Abidin, Pekka Luukkola, Terike Haapoja sekä Hanneleena Heiska kisaavat Ars Fennicasta.

Kuvataiteilija Anssi Kasitonni kisaa Ars Fennicasta

Aiempien vuosien tapaan viisi taiteilijaa kilpailee tämänvuotisesta kuvataiteen Ars Fennica -palkinnosta. Ehdokkaina ovat kuvataiteilijat Anssi Kasitonni, Terike Haapoja, Hannaleena Heiska, videotaiteilija Adel Abidin sekä valokuvataiteilija Pekka Luukkola. Tunnustuksen arvo on 34.000 euroa.

Taitelijat toivovat Kiasmalle innostunutta johtajaa

Helsingin nykytaiteen museolle Kiasmalle etsitään parhaillaan uutta johtajaa. Johtajalta vaaditaan ylempää korkeakoulututkintoa, taidemuseoalan tuntemusta ja käytännön johtamistaitoa. Mutta minkälaisen johtajan taiteilijat itse haluaisivat?

Suomalaista nykytaidetta esillä Berliinissä

Berliinissä pohjoismaisten suurlähetystöjen yhteisrakennuksessa Felleshusissa on avautunut suomalaista nykytaidetta esittelevä näyttely. Harharetki-näyttelyssä on mukana teoksia kahdeksalta ajankohtaiselta suomalaiselta nykytaiteilijalta.