Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Kemissä työllisyyspalvelut löytyvät pian saman katon alta – Pointti antaa henkilökohtaista apua työnhakijoille ja työnantajille

Syksyllä avattavassa Pointti-yhteispalvelupisteessä sekä työnhakijan että työnantajan on mahdollista tavata Pointin työntekijä kasvokkain. Työnhakija saa samasta osoitteesta yhteyden kaikkiin työllistymistä auttaviin palveluihin ja toimijoihin.

Selvitys: Työllisyystoimet 60000 työpaikan löytämiseksi ovat todellisuudessa leikkauksia – osuvat pahiten pienituloisiin

SAK:n, STTK:n ja Sosten selvityksen mukaan rakenteellisina uudistuksina markkinoidut työllisyystoimet ovat pääosin leikkauksia, jotka toisivat yli miljardin euron säästöt. Elinkeinoelämän keskusliiton mukaan hallitus on valinnut toisia kalliita keinoja.

Työllisyyden kuntakokeilulla vauhdikas alku Saarijärvellä – koulutus parantaa työllistymismahdollisuuksia

Maaliskuun alussa käynnistynyt työllisyyden kuntakokeilu siirtää ison osan työttömyyden hoidosta kuntien vastuulle. Saarijärvellä kokeilun alkutaipaleet ovat osoittaneet, että aiempaa henkilökohtaisempi palvelu tuottaa tulosta.

Ministeriön ennuste: Pitkäaikaistyöttömien määrä jatkaa kasvuaan ja nuorisotyöttömyys pysyy korkeammalla kuin ennen koronaa

Työ- ja elinkeinoministeriön työmarkkinaennusteen mukaan työllisyysaste nousee tänä vuonna 71,2 prosenttiin ja ensi vuonna 71,8 prosenttiin. Pitkäaikaistyöttömien määrän arvioidaan kasvavan tänä vuonna ja saavuttavan huipputasonsa ensi vuoden alussa.

Lahden bussikoritehtaan irtisanotuista 70 on työllistynyt

Scanian tytäryhtiö SOE Busproduction sulkee tehtaansa Lahdessa kokonaan vuoden 2021 lopussa.

Pitkäaikaistyöttömien määrä kovassa kasvussa – "On hyvin todennäköistä, että puhkotaan vielä ennätyksiä", sanoo Akavan pääekonomisti

Akavan pikalääke on väljentää koronarajoituksia suunniteltua nopeammin. Esimerkiksi urheilu- ja kulttuuritapahtumiin pitäisi päästää enemmän katsojia. Lomautusten ja työttömien työnhakijoiden määrän lasku on piilottanut alleen sen, että todellisuudessa työttömyys laskee hitaasti ja pitkäaikaistyöttömyys kasvaa nopeasti.

Palkka esiin: Ihmisiä harmittaa, että työpaikkailmoituksissa ei kerrota rehdisti palkkaa – somen merkitys rekrytoinneissa kasvaa

Työnhakijat haluavat, että työnantaja menee ytimekkäästi suoraan asiaan ja kertoo, mitä työstä maksetaan. Näin kertoo tuore kysely työnhakijoille. Työnantajilla somen merkitys rekrytointikanavana on vakiintunut. Ykkösinä ovat Linkedin ja Facebook.

Kainuun työttömyys on jo lähellä koronakriisiä edeltävää tasoa: avoimia työpaikkoja ilmoitettiin jälleen ennätysmäärä

Kainuu ui vastavirtaan työttömyystilastoissa. Kainuussa työttömyysprosentit lähenevät koronakriisiä edeltävää tasoa, kun muualla maassa on vielä matkaa kurottavana.

Työttömyys on ollut hienoisessa laskussa koko alkuvuoden Pohjois-Pohjanmaalla – koronapandemiaa edeltäviin työllisyyslukuihin päästäneen syksyllä

Viime vuoden huhtikuun poikkeuksellisen korkeisiin lukuihin verrattuna työllisyys on parantunut rutkasti. Lomautettuja ja työttömiä oli huhtikuun lopussa yhteensä 9 000 vähemmän kuin vuosi sitten.

Pitkäaikaistyöttömyys kasvaa, vaikka työttömyysluvut kaunistuvat pohjalaiskunnissa

Huhtikuun työllisyyskatsaus kertoo, että Pohjanmaalla, Etelä-Pohjanmaalla ja Keski-Pohjanmaalla pitkäaikaistyöttömyys on edelleen kasvanut vuoden takaiseen aikaan verrattuna. Toisaalta työttömyysluvut yleensä ovat tuossa ajassa kaunistuneet.

Satakunnan työttömyystilanne kehittynyt hyvään suuntaan

Satakunnassa on nyt melkein 30 prosenttia vähemmän työttömiä kuin vuosi sitten.

Työttömien määrä vähentynyt reippaasti Varsinais-Suomessa – lomautetut palanneet töihin

Varsinais-Suomen työ- ja elinkeinotoimistossa oli huhtikuun lopussa 25 340 työtöntä työnhakijaa. Määrä on tippunut vuoden takaisesta 32 prosenttia.

Työllisyys koheni huhtikuussa – työttömien määrä lisääntyi

Suomessa oli huhtikuussa keskisuuren kaupungin verran työllisiä enemmän kuin vuosi sitten. Työttömiä oli lähes 14 prosenttia enemmän kuin viime vuonna.

TE-toimisto: Keski-Suomen työttömyydessä "hurjaa" laskua huhtikuussa

Keski-Suomessa oli huhtikuun lopussa 22 prosenttia vähemmän työttömiä työnhakijoita kuin vuotta aiemmin. Työttömyys väheni myös edelliseen kuukauteen eli maaliskuuhun verratuna.

Mistä Kainuuseen löytyisi esimerkiksi vartijoita ja prosessityöntekijöitä? Työttömyys vähenee eniten koko maassa

Kainuun TE-toimistoon ilmoitettiin maaliskuun aikana uusia avoimia työpaikkoja lähes ennätysmäärä. Tarvetta on muun muassa terveydenhuollon erityisasiantuntijoille, prosessityöntekijöille, laskennan ja varastoinnin toimistotyöntekijöille sekä suojelu- ja vartiointityöntekijöille.

Työttömyys kasvoi Hämeen maakunnissa yhdeksän prosenttia vuodentakaisesta

Työttömien määrä on kasvanut edelleen. Myös pitkäaikaistyöttömien eli yhdenjaksoisesti vähintään vuoden työttömänä olleiden määrä on voimakkaassa kasvussa. Samanaikaisesti myös uusien avointen työpaikkojen määrä kasvoi. Vuodentakaiseen verrattuna lisääntyivät eniten lähihoitajien, sairaanhoitajien ja puu- ja sahatavaran prosessityöntekijöiden paikat.

Työttömien määrä laski hieman viime vuodesta – lomautukset vähenivät huomattavasti

Pohjois-Karjalassa oli maaliskuun lopussa noin 11 000 työtöntä.

Lomautettujen määrä väheni Pohjois-Savossa maaliskuussa edellisvuodesta

Työttömistä yhä useampi on pitkäaikaistyötön.

Työttömien määrä on laskenut Lapissa vuotta aiemmasta, mutta on edelleen huomattavasti korkeampi kuin ennen koronaa

Pitkäaikaistyöttömien määrä on lisääntynyt Lapissa aiempaan verrattuna.

Maakunnan työllisyydessä myönteisiä merkkejä, vaikka työttömyys pysyttelee korkealla tasolla

Työttymyysluvut ovat edelleen Pohjois-Pohjanmaalla vuoden takaisella tasolla. Työllisyystilanteen kohentuminen näkyy kuitenkin esimerkiksi avointen työpaikkojen määrän kasvuna ja lomautusten vähentymisenä.

Pitkäaikaistyöttömyys jäytää yhteiskuntaa yhä pahemmin

Pitkäaikaistyöttömyys kääntyi kokonaistyöttömyyttä kovempaan nousuun puolisen vuotta sitten, kerrotaan työ- ja elinkeinoministeriöstä.

Pitkäaikaistyöttömien määrä Keski-Suomessa kasvoi maaliskuussa peräti 64 prosenttia viime vuodesta

Keski-­Suomessa pitkäaikaistyöttömiä kaikista työttömistä työnhakijoista oli 34 prosenttia ja koko maassa 31 prosenttia.

Pirkanmaalla korona-aika lisäsi vain vähän työttömien määrää, mutta pahensi pitkäaikaistyöttömien tilannetta

Viime vuoden maaliskuuhun verrattuna työttömien työnhakijoiden määrä kasvoi Pirkanmaalla kokonaisuudessaan vain 3,6 prosenttia. Sen sijaan korona-aika kasvatti pitkäaikaistyöntekijöiden määrää huolestuttavasti.

Ministeriö toi julki rajusti pienemmät työllisyysvaikutukset kuin hallitus esitti riihessä – arvioissa 30 000 työllisen ero

Valtiovarainministeriö arvioi puoliväliriihessä sovittujen työllisyystoimien vahvistavan julkista taloutta 150 miljoonalla eurolla ja työllisyyden kasvavan noin 11 000 työllisellä.

Työministeri Haatainen torjuu opposition puheet "tempputyöllistämisestä" ja pitää kunnille tulevaa roolia työllisyyden parantamisessa keskeisenä

Työvoimapalvelujen siirrossa kokonaan kuntien vastuulle luodaan uusi rahoitusmalli, joka kannustaa kuntia kehittämään toimintaansa siten, että uudistuksella saavutetaan 7 000–10 000 lisätyöllistä. Uudistus tulee voimaan 2024 aikana.

Näistä asioista hallitus päätti riihessä: 370 miljoonan euron leikkaukset edessä vuonna 2023, työllisyystoimille luvataan yli puolen miljardin euron vaikutusta

Kokosimme tähän juttuun keskeiset päätökset hallituksen ennätyksellisen vaikeista kehysriihineuvotteluista. Eniten kiistaa neuvotteluissa aiheuttivat työllisyyspäätökset ja valtion menojen mittaluokka.

Vantaan ja Keravan työllisyyspalvelut ruuhkautuivat

Työllisyyspalveluissa on tullut ruuhkaa sen jälkeen, kun palvelut siirrettiin TE-toimistoista kunnille.

Työllisyyden kuntakokeilu nimesi omavalmentajat työttömille työnhakijoille

Omavalmentajan välityksellä aiotaan tarjota mm. valmennuksia, koulutuksia ja työkokeiluja.

Marinin vaikuttavin työllisyystoimi olisi työttömien siirtäminen kuntien vastuulle – kokeilusta ei tullut tukea ajatukselle

Hallituspuolueissa on eri näkemyksiä, tuleeko kehysriihessä sovittavien työllisyystoimien olla valtiovarainministeriön todentamia.

Mitä Kemi voi oppia Kouvolasta, joka menetti kaksi tehdasta ja yli tuhat työpaikkaa? – ex-luottamusmies Jari Lindström: "Pahinta on jäädä odottamaan ihmettä"

Tehtaan lakkauttaminen ei ole kaiken loppu. Kajaanin ja Kouvolan vanhoissa tehdastiloissa on jo satoja työntekijöitä.

Saako työtön sanoa mitä tarvitsee? Kokemusasiantuntijoiden terveiset kehysriiheen: lyhyempi työaika, lisää oppisopimuskoulutusta ja terveydenhuolto kuntoon

Hallituksen puoliväliriihi käynnistyi ja uusia työpaikkoja pitäisi loihtia kymmeniä tuhansia. Kaksi työtöntä kertoo omat keinonsa.

Ollaanko työttömyysturvaa porrastamassa? Yksi vaihtoehto lyhentäisi turvaa hyvinä aikoina, toinen malli iskisi nuoriin ja pätkätyöläisiin

Ansiosidonnaisen työttömyysturvan porrastus on huomenna alkavan hallituksen puoliväliriihen kuuma kysymys, joka jakaa puolueita.

Perussuomalaisten Purra A-studiossa: Kuntien työllisyyskokeilu ei luo kestäviä työpaikkoja 

Kansanedustajat Riikka Purra (ps.) ja Antti Lindtman (sd.) väittelivät työllisyystoimista Ylen A-studiossa. 

Kunnat saivat työttömät, mutta eivät resursseja: kyselyssä uusi työllisyyskokeilu saa kovaa kritiikkiä

Työllisyyden kuntakokeilun pitäisi parantaa vaikeasti työllistyvien asemaa. A-studio kysyi asiasta kunnilta.

Mitkä ovat tärkeimmät keinot työttömyyden vähentämiseen kehysriihessä, Etla ja Palkansaajien tutkimuslaitos?

Etlan Aki Kangasharju ja PT:n Elina Pylkkänen ovat erimielisiä työttömyysturvan porrastuksen hyödyistä ja haitoista.

Muusikosta tuli lähihoitaja ja ravintola-ammattilaisesta puutarhuri – tapasimme kaksi tyytyväistä korona-ajan ammatinvaihtajaa

Koronan riepottelema työtilanne on vienyt monet koulun penkille, uuteen ammattiin ja yrittäjäksi.

Keski-Suomessa kunnat ottivat vastuun noin 15 000 työttömän tilanteesta – "Jokainen asiakas saa oman valmentajan"

Valtakunnallinen työllisyyden kuntakokeilu käynnistyi maaliskuun alussa Keski-Suomessa seitsemällä paikkakunnalla.

Kuntakokeilu vielä käynnistymisvaiheessa

Uusia työllistämisen toimintatapoja on jo kuitenkin otettu käyttöön.

Heinolalainen muovialan yritys joutuu etsimään raaka-ainetta koronan takia

Koronakriisi on koetellut monella alalla raaka-aineiden saatavuutta.

Mistä töitä? Tulevaisuus ei näytä hyvältä, vastavalmistuneiden työttömyys kasvussa

Kirjallisuudentutkija Anniliina Lassila uskoo työllistyvänsä, jos ei muuten niin varasuunnitelman kautta.

Pohjois-Savossa oli helmikuun lopussa 13 800 työtöntä

Työttömyys paheni edellisvuoden helmikuusta yli 1700 hengellä.

Työvoiman kysyntä lisääntyi Lapissa helmikuussa – työttömien määrä on edelleen korkea

Helmikuussa työ- ja elinkeinotoimistoon ilmoitettiin Lapissa 2 260 avointa työpaikkaa, mikä on noin 400 enemmän kuin viime vuonna.

Tilastokeskus: Helmikuun työttömien määrä kasvoi 35 000:lla

Työllisiä oli helmikuussa 6  000 vähemmän kuin vuosi sitten.

UPM Timber vähentää 43 työtehtävää – Lappeenrannassa Kaukaan sahan pientukkilinja lakkautetaan

UPM Timber on saanut päätökseen yt-neuvottelut. Yhtiö vähentää 43 työtehtävää, joista noin puolet Kaukaan sahalta Lappeenrannasta.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle