Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Loppi etsii uutta perusturvajohtajaa ja sivistysjohtajaa

Lopen kunta laittaa hakuun sekä perusturvajohtajan että sivistysjohtajan viran aiempien viranhaltijoiden irtisanouduttua.

Hattulan kunnanjohtaja Katariina Koivisto irtisanoutunut – Pihlajalinna-riita viimeinen niitti

Hattulan kunnanjohtajana vuodesta 2017 lähtien toiminut Katariina Koivisto on tänään ilmoittanut irtisanoutuvansa kunnanjohtajan virasta marraskuun alusta lukien. Koivisto on ollut opintovapaalla viime vuoden elokuusta.

Kokkolassa seurakuntaneuvosto vie pari vuotta jatkuneen kappalaiskiistan korkeimpaan hallinto-oikeuteen

Kiistaa kappalaisen viran täytöstä käsitellään seuraavaksi korkeimmassa hallinto-oikeudessa, jos valituslupa heltiää.

Anu Sepponen on ollut kuukausien ajan kahden kunnan kunnanjohtaja – pestiä ei koskaan purettu Ruokolahdella

Ruokolahden kunnanjohtajaksi viime elokuussa valittu Anu Sepponen on edelleen myös Rautalammin kunnanjohtaja. Kunnanhallitus katsoi eilen yksimielisesti, että aiempi päätös Sepposen valinnasta kunnanjohtajaksi on lainvoimainen.

Vaasan valtuusto tekee heinäkuun lopussa lopullisen päätöksen Wasa Stationin rakentamisesta

Vanha kaupunginvaltuusto kokoontuu Vaasassa vielä kerran. Heinäkuun lopun kokouksessa asialistalla on yksi asia, Wasa Station. Rakentamaan halutaan päästä vielä tämän vuoden puolella.

Eduskunnan kansliatoimikunta päättää Yli-Viikarin kohtalosta tiistaina – mahdollinen erottaminen eduskunnassa todennäköisesti jo keskiviikkona

Iltalehden mukaan eduskunnan kansliatoimikunta esittää Valtiontalouden tarkastusviraston pääjohtajan Tytti Yli-Viikarin irtisanomista. Yli-Viikari itse katsoo, ettei erottamiselle ole juridisia perusteita. Päätöksen tekee lopulta eduskunnan täysistunto.

Hallinto-oikeuden ratkaisu johti erikoiseen tilanteeseen pienessä Ruokolahden kunnassa – kunnanjohtajan syrjäytys kumottiin, mutta uusi on jo valittu

Itä-Suomen hallinto-oikeus kumosi Ruokolahden kunnanvaltuuston viime syksynä tekemän päätöksen. Kunnanjohtajaksi elokuussa 2020 valitun Anu Sepposen virkasuhde on voimassa, vaikka hän ei aloittanutkaan työssään.

Heikki Hallikainen on Polvijärven uusi kunnanjohtaja

Heikki Hallikainen on viime ajat johtanut kuntaa virkaatekevänä. Varsinaisesti hän työskentelee Polvijärven talous- ja hallintojohtajana.

Suojelupoliisin ylietsivälle vaaditaan tuomiota virkavelvollisuuden rikkomisesta Fennovoimaan liittyvien virkatehtävien hoitamisessa

Ylietsivän osittain omistama yritys tarjosi Fennovoimalle koirien kouluttamiseen liittyviä palveluita. Syyttäjän mukaan ylietsivä oli esteellinen Fennovoiman ydinturvallisuuteen liittyvissä virkatehtävissään.

Kittilässä avautuu kunnanjohtajan paikka – nykyisen kunnanjohtajan Antti Jämsénin määräaikainen virkasuhde päättyy vuoden lopussa

Haku kunnanjohtajan tehtävään avautuu heinäkuun 26. päivä. Kunnanjohtajan valinnassa aiotaan käyttää apuna myös ulkopuolista arvioijaa.

Niina Pautola-Mol on Päijät-Hämeen uusi maakuntajohtaja

Maakuntavaltuusto päätti valinnasta maanantaina.

Imatran apulaiskaupunginjohtaja Kaisa Heinon virkasuhde päättyy marraskuun alussa – saa vuoden erokorvauksen

Imatran kaupunginhallituksen puheenjohtajat ja apulaiskaupunginjohtaja Kaisa Heino ovat päätyneet yhteisymmärryksessä siihen, että Heino luopuu virkasuhteestaan kaupunkiin marraskuun alussa. Hänelle maksetaan vuoden erokorvaus.

Lappeenrannan uudeksi kulttuurijohtajaksi valittiin Anu Talka – kulttuurijohtajan palkka on 5 500 euroa

Lappeenrannan uuden kulttuurijohtajan viran saa lappeenrantalainen filosofian ja kauppatieteiden maisteri Anu Talka.

Kouluille annetaan 17,5 miljoonan lisäraha Helsingissä – potti on miljoonia enemmän kuin virkamiesten arvio koronan vaikutuksista

Helsingin koulujen koronarahasta on kiistelty kevään aikana kiivaasti, koska virkamiehet arvioivat lisärahan tarpeen huomattavasti kasvatuksen ja koulutuksen lautakunnan esitystä pienemmäksi.

Vääntö maankäytön vallasta kärjistyi kahden viranhaltijan potkuihin Hattulassa – valtuutettu: “Tilanne ryöstäytyi käsistä”

Osa Hattulan päättäjistä pitää viranhaltijoiden potkuja perusteettomina ja syyttää niistä kunnanhallituksen puheenjohtajaa. Erotettu kaavoituspäällikkö esti rakentamisen kunnanhallituksen puheenjohtajan omistamalle tontille muutama vuosi sitten.

Asiantuntijat huolissaan Hattulan tilanteesta: “Ei voida ajatella, että kaikki ihmiset vaihdetaan ja aloitetaan puhtaalta pöydältä”

Kuntajohtamisen ja oikeustieteen asiantuntijat näkevät Hattulan ongelmat syvinä. He kommentoivat kunnan tilannetta Ylen pyynnöstä. Hallintotieteiden tohtori uskoo, että Hattulan ongelmat ovat ratkaistavissa.

Tappouhkauksia ja päälleajon yrityksiä – pysäköinnintarkastajille tulossa haalarikamerat työn turvaksi

Lahden pysäköinnintarkastajat joutuvat uhkaaviin tilanteisiin työssään. Muiden kaupunkien kokemusten perusteella on havaittu, että kamerat rauhoittavat ja vähentävät uhkatilanteita.

Imatran kaupunginvaltuusto vahvisti uuden kaupunginjohtajan Ari Lindemanin johtajasopimuksen – työskentelee virkaa tekevänä, kunnes valitukset hallinto-oikeudessa on ratkaistu

Imatran kaupunginjohtajan valinnasta on tehty valituksia hallinto-oikeuteen, joten uusi kaupunginjohtaja Ari Lindeman aloittaa virkaa tekevänä siihen asti, että valitukset on ratkaistu.

Pielaveden kunnanjohtaja Vilma Kröger on irtisanoutunut

Kröger kertoo kokevansa, että on aika siirtyä eteenpäin. Uutta työpaikkaa hänellä ei kuitenkaan ole. Kröger irtisanoutuu vuoden loppuun ja haluaa aikaisella ilmoituksellaan antaa kunnalle aikaa uuden kunnanjohtajan etsintään.

HKL:n toimitusjohtajaa ei epäillä virkarikoksesta perussuomalaisten vaalimainoskohussa

Helsingin poliisilaitos ei aloita esitutkintaa perussuomalaisten vaalimainosten poistamiseen liittyen. Poliisin mukaan epäasiallisina pidettyjen mainosten poistamisessa kyse oli kyse sopimusehtojen tulkinnasta eikä virkarikoksesta.

Syrjäseuduille on vaikea löytää päteviä pelastajia - samaan aikaan tehtävien määrä maaseudulla kasvaa

Pelastusalan ammattilaisia on vaikea löytää maaseudulle. Hälytysten määrä ei kuitenkaan vähene samaan tahtiin asutuksen kanssa. Esimerkiksi Etelä-Pohjanmaalla tehtävät syrjäseuduilla ovat jopa lisääntyneet.

Virasta pidätetyn pastori Kai Sadinmaan puolesta 853 allekirjoittajan tukiadressi: "erottaminen pappisvirasta vieraannuttaisi monia pysyvästi kirkosta"

Sadinmaan tilannetta on puitu evankelis-luterilaisen kirkon sisällä jo vuosien ajan. Helsingin tuomiokapituli pidätti Sadinmaan tammikuussa pappisvirastaan kuudeksi kuukaudeksi hänen kirkkoa kohtaan osoittamiensa näkemysten ja vaatimusten vuoksi.

Sulkavan kunnanjohtaja pyrkii Iitin kunnanjohtajaksi – Sulkavalla ei ole virallisesti valmistauduttu

Päijät-Hämeessä sijaitsevan Iitin kunnanjohtajaksi hakee 14 henkilöä, joista yksi on Sulkavan kunnanjohtaja Juho Järvenpää. Valinta tehdään 6. heinäkuuta. Sulkavan kunnalla ei ole vielä toistaiseksi virallista suunnitelmaa kunnanjohtajan vaihtumisesta.

Teppo Sirniöstä tulossa Multian väliaikainen kunnanjohtaja

Multian nykyinen kunnanjohtaja Noora Pajari aloittaa Keuruun johtajana elokuun alussa, eikä tilalle ennätetä löytää uutta kunnanjohtajaa siihen mennessä. 

Lappeenrannan kulttuurijohtajaksi ehdotetaan yksimielisesti Anu Talkaa – valinnan tekee kulttuuri- ja liikuntalautakunta

Lappeenrannan kulttuurijohtajaksi on haastattelutyöryhmän yksimielisen päätöksen mukaan ehdolla filosofian ja kauppatieteiden maisteri Anu Talka. Valinta tehdään kesäkuun puolivälissä.

Imatran uusi kaupunginjohtaja Ari Lindeman aloittaa työnsä syyskuussa perehdytysjaksolla – palkka on 10 000 euroa, kun viransijaisuus alkaa

Imatran uuden kaupunginjohtajan Ari Lindemanin työ alkaa kuukauden mittaisella perehdytysjaksolla ja jatkuu sen jälkeen viransijaisuudella. Hän jatkaa virkaa tekevänä siihen asti, että hallinto-oikeus on ratkaissut hänen valintaansa liittyvät valitukset.

Raahessa työskennellyttä poliisia epäillään lapseen kohdistuneesta törkeästä seksuaalirikoksesta

Poliisista kerrotaan, että asia tuli tietoon helmikuussa. Vanhempana rikoskonstaapelina työskennellyt mies vapautettiin heti virkatehtävistään ja pidätettiin virantoimituksesta maaliskuussa.

Luottamushenkilöä syytetään Hirvensalmella epäasiallisesta käytöksestä – tapauksesta tehty työsuojeluilmoitus

Kunnanhallitus kokoontuu käsittelemään väitettyä tapausta vielä tänään maanantaina kokouksessaan.

Savitaipaleen kunnanjohtajan paikka kiinnostaa kymmentä hakijaa

Hakijoiden joukossa on kaksi lemiläistä ja neljä lappeenrantalaista.

Business Joensuun toimitusjohtaja lähtee, Polvijärven kunnanjohtajaksi uusia hakijoita

Kehitysyhtiö Business Joensuuta yli kaksi vuotta johtanut Harri Palviainen on valittu kaupunkikehitysjohtajaksi Järvenpäähän. Polvijärven kunnanjohtajan virkaan tehty toinen hakukierros toi kuusi uutta hakijaa.

Kannonkoski haastattelee neljä kunnanjohtajaehdokasta – mukana yllättäen suostumuksensa antanut johtajakonkari

Kannonkosken kunnanjohtajahaku etenee haastattelukierrokselle toukokuun lopussa. Haastateltavien joukossa on kolme virkaa hakenutta sekä maanantaina suostumuksensa tehtävään antanut Esko Rautiainen.

Nakkilan sivistystoimen kuohuntaan ratkaisu: epäsuosioon joutunut sivistysjohtaja eroaa

Sivistysjohtaja Jonna Heikkilä on irtisanoutunut virastaan. Hän ajautui viran hoidossa eripuraan kunnan sivistysvaliokunnan kanssa.

Hattula jakaa eronneen hyvinvointijohtajan tehtävät kolmelle henkilölle – organisaatio palaa puolittain uudistusta edeltäneeseen tilaan

Hattulan kunta ei aio hakea uutta hyvinvointijohtajaa. Lokakuussa perustetun viran tehtävät jaetaan johtavalle rehtorille, sosiaalipalvelupäällikölle ja hallintolääkärille.

Kaupunginjohtajan valintapäätöstä on arvosteltu jo kuukausi Imatralla – kysyimme tehtävään valitulta Ari Lindemanilta, miltä se tuntuu

Haastatteluissa ja esittäytymisissä vallinnut miellyttävä tunnelma on Lindemanin mukaan sittemmin hieman lässähtänyt poliitikkojen erimielisyyksien takia.

Imatran kaupunginhallitus päätti täyttää kaupunginjohtajan viran – päätös syntyi äänin 6–5

Imatran kaupunginhallituksen puheenjohtaja Anna Helminen vastusti kaupunginjohtajan viran täyttämistä, koska valinnasta on jätetty valitus hallinto-oikeuteen. 

Mikkeli kysyy asukkaiden mielipiteitä kaupungista – vastaukset toimivat pohjana uudelle valtuustostrategialle

Mikkelin kaupungin nettisivuille avattuun kyselyyn voi vastata asukkaana, päättäjänä tai vaikka yrittäjänä. Vastaukset käydään läpi tarkasti uuden valtuustostrategian valmistelun yhteydessä.

Hallinto-oikeus kumosi Kaavin kunnan työntekijän irtisanomisen laittomana – kunnanhallitus salasi asian käsittelyn

Kyse oli sosiaalityöntekijä-lastenvalvojan irtisanomisesta. Syynä oli muun muassa alisuoriutuminen työssä. Hallinto-oikeus totesi, ettei irtisanomiselle ollut perusteita. Ennen irtisanomista työntekijä oli tehnyt työnkuormitusilmoituksen aluehallintovirastoon. Kunta ei valita asiasta korkeimpaan hallinto-oikeuteen.

Jenni Saukkoriipi valittiin Kolarin hallintojohtajaksi

Kunnanvaltuusto päätti asiasta äänin 11-9.

Ympäristöjohtajan epäillään suosineen lastaan työnhaussa – tämä sai vakityön ja palkankorotuksen

Syyttäjä vaatii nykyään eläkkeellä olevalle Imatran ympäristöjohtajalle ehdollista vankeutta. Ympäristöjohtaja on kiistänyt syytteet.

Ruokolahden uudeksi hyvinvointijohtajaksi valittiin Lappeenrannan liikuntajohtaja Pasi Koistinen

Ruokolahden hyvinvointijohtajan paikkaa haki 12 ihmistä. Paikkaan valittiin Lappeenrannan liikuntajohtaja, liikuntatieteiden maisteri Pasi Koistinen.

Kouvolan uusi sivistysjohtaja on Veikko Niemi – aloittaa tehtävässä kesäkuun alussa

Veikko Niemi työskentelee nykyisin Kouvolan kaupungin kasvatus- ja opetusjohtajana. Sivistysjohtajan viran perustaminen liittyy Kouvolan kaupungin organisaatiomuutokseen.

Poliisi saa jatkaa virassa, vaikka autoilisi kännissä tai hakkaisi puolisonsa – entinen poliisi pitää blogia, sillä uskoo että osa poliisien rikoksista jää ilmoittamatta

Ylen selvityksen perusteella poliisi saa pitää virkansa, jos hän syyllistyy rattijuopumukseen tai pahoinpitelyrikokseen. Huume- ja lääkerikoksista sen sijaan tulee potkut. Entinen poliisi Joakim Lindholm näkee, että poliisi ei ole aina täysin puolueeton tutkimaan kollegansa rikoksia.

Posion uuden kunnanjohtajan tehtäväkohtainen palkka nousee yli 6600 euroon kuukaudessa

Tehtäväkohtaisen palkan päälle maksetaan vielä kokemuslisiä, mutta niiden suuruudesta ei ole vielä päätetty.

Päijät-Hämeen maakuntajohtajaksi 10 hakijaa

Päijät-Hämeen liittoon tarvitaan uusi johtaja, kun nykyisin virkaa hoitava Laura Leppänen lähtee pois.

Humppilan valtuuston kokous jäi vapunpäivänä lyhyeksi

Valtuuston puheenjohtaja totesi kokouksen laittomasti koollekutsutuksi, jonka jälkeen kokous päättyi. Kunnanjohtajan erottamista kokouksessa ei käsitelty. Kunnanjohtaja sanoo episodin jälkeen, että nyt pitää tehdä töitä ja hoitaa kuntalaisten asioita.

Salausleimasin heilahtaa kunnissa liian herkästi – pohjoissavolainen Kaavin kunta peitteli sisäiset riitansa

Kaavi on kärsinyt vuosia päätöksenteon tulehtuneesta ilmapiiristä ja riitelystä. Asiantuntijan mukaan riitoja ei saisi peitellä salaamalla.

Rovaniemellä jatkettiin talous- ja rahoitusjohtajan viran hakuaikaa

Kaupunki haluaa varmistaa, että virka voidaan täyttää riittävän laajasta hakijajoukosta. Hakijoiden määrä oli ensimmäisellä kierroksella kohtalaisen pieni.

Pessimismistään tunnettu Puolanka sai tarpeekseen työntekijöitä piinaavista vihakirjeistä – eikä kunta ole ainoa Suomessa

Asiantuntijan mukaan kuntatyöntekijät kokevat Suomessa usein epäasiallista kohtelua, koska viestinnällinen avoimuus on lisääntynyt. Vihapuhe on myös työturvallisuusriski. Puolangalla asiatonta postia on tullut työntekijöille jo vuosia.

Sodankylän talous- ja hallintojohtajan virkaan viisi hakemusta – neljä valittiin haastatteluun

Virkaa hoitaa tällä hetkellä Kalle Pyykkö, joka on yksi haastatteluun kutsutuista henkilöistä. Virka pyritään täyttämään mahdollisimman pian.

Humppilan valtuusto pui yllättäen vapunpäivänä kunnanjohtajan virkasuhteen purkua

Humppilan kunnanhallitus päätti maanantaina äänestyksen jälkeen, että kunnanjohtaja Jyri Sarkkisen virkasuhteen purku etenee valtuustoon.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle