Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Ylen radiotuottaja ja juontaja Jari Vesa on kuollut

Yle Lapin pitkäaikainen työntekijä, radiotuottaja ja juontaja Jari Vesa on kuollut.

Helsingin mainosmaailma jäi, kun Hanna Viitala teki täydellisen elämänmuutoksen ja ryhtyi taiteilijaksi: "Minuun suhtauduttiin kuin kaheliin"

Loppuun palaminen oli sytyke. Hanna Viitalasta tuli ITE-taiteilija. Hän sai itse tehdyn elämän.

Armeijan ilmainen johtajakoulutus houkuttaa nuoria – naisia ajaa sisäinen palo, mutta myös tv-sarja on saanut jättämään hakupaperit

Valtaosa johtajakoulutuksen käyneistä uskoo, että koulutuksesta on hyötyä myös siviilielämässä.

Yle Hämeen vt. päälliköksi Mari Kunttu-Kauppi

Yle Hämeessä vt. päällikkönä aloittaa lokakuun alussa Mari Kunttu-Kauppi. Suunnittelevaksi tuottajaksi on nimitetty Laura Hossi.

Hämeen vaaliehdokkailta löytyi kosolti konsteja ilmastonmuutoksen hillitsemiseksi

Kanta-Hämeen suuren vaalipaneelin ilmastokeskustelussa ehdokkaat tuntuvat uskovan kansainvälisiin sopimuksiin, teknologiaan ja innovaatioihin Suomen valttikortteina ilmastonmuutoksen torjunnassa.

Kanta-Hämeen vaalipaneeli pui perusteellisesti sotea: tässä ehdokkaiden pääpointit

Eduskuntavaaliehdokkaiden vaalipaneelin yksi tärkeimmistä aiheista oli sote. Näin siitä keskusteltiin.

Kanta-Hämeen suuri vaalipaneeli pui ilmastonmuutosta ja verotusta

Sote, talous ja ilmastonmuutos – katso löytyykö ehdokkailta ratkaisun avaimia isoihin vaalikysymyksiin?

Naistenpäivän ruusut sydämelliselle lähihoitajalle Elina Mänttärille Forssaan

Lähihoitajana työskenteleva Elina Mänttäri on pidetty työkaveri ja hyvä ystävä, jonka silmäteränä on puolivuotias lapsenlapsi Väinö.

Naistenpäivän radioruusut odottavat saajaansa – ehdota, kuka ansaitsisi kimpun tänä vuonna?

Sylin täydeltä punaisia ruusuja, mutta kenelle? Auta meitä löytämään ihana kantahämäläinen nainen ruusujen saajaksi!

Laura Hossi: Meidän tehtävä on olla ihmisten keskellä

Laura Hossi on Yle Hämeenlinnan sisältövastaava.

HPK Naiset -yhdistyksestä irrotettu kiekkojoukkue pystyy jatkamaan toimintaansa – juniorijääkiekko otti suojiinsa

HPK:n naisten jääkiekkojoukkue oli joutua tuuliajolle. Toiminta kuitenkin turvaantui, kun juniorijääkiekko otti kiekkojoukkueen suojiinsa.

Naistenpäivä lähestyy – kerro kuka on ansainnut kimpun punaisia ruusuja?

Yle Hämeenlinna etsii jälleen hämäläisnaista, jonka yllätämme ruusukimpulla naistenpäivän aamuna.

Vuoden Hämäläinen 2018 on "kuin keskittymishäiriöinen gerbiili" Katleena Kortesuo

Vuoden Hämäläiseksi valittu viestintäammattilainen, yrittäjä Katleena Kortesuo Hämeenlinnasta haluaa nähdä tulevaisuudessa digitaalistuneen Hämeen. Hän liputtaa lisäksi outouden ja naurun puolesta.

Laulaja Heidi Kyrön yllätys: aamujuontajaksi radioon

Yle Radio Suomen Hämeenlinnan aamulähetys uudistuu ensi viikosta alkaen, kun Heidi Kyrö tekee uuden aluevaltauksen aloittamalla aamujuontajana.

Sata päivää paluumuuttajana: Kun vanha kotikaupunki nähdään uusin silmin

Markkinointikonsultti Ville Lintula saapui paluumuuttajana Hämeenlinnaan puoli vuotta sitten. Uutta kotia etsiessään hän sai tuta suomalaisen marraskuun pahimmillaan: viideltä iltapäivällä kahvilat olivat kiinni, tori oli tyhjä ja kirsikkana kakussa odotti pysäköintivirhemaksu. Eikä tässä vielä kaikki.

Kaksi sutta jolkutteli alkuviikosta Janakkalan Leppäkosken kylän liepeillä

Kaksi sutta on suurella todennäköisyydellä pyörinyt Janakkalan Leppäkoskella maanantaina ja tiistaina. Silminnäkijähavaintojen lisäksi jälkiasiantuntija kävi maastossa varmistamassa, ettei kyse ollut ainakaan koirista tai ilveksestä.

Pasi Arvonen sai HPK:lta jatkosopimuksen ensi kaudeksi

Pasi Arvonen jatkaa HPK:n päävalmentajana myös kaudella 2014–2015. Valmennustiimissä jatkavat myös Vesa Viitakoski ja Kari Lehtonen. Keskushyökkääjä Antti Kerälä jatkaa Kerhossa loppukauden.

Valomiekka, keijupölyä ja lastenlapsia - Hawujoulun kirjuritonttu kirjasi lahjatoiveet

Lahjatoiveita kertyi kirjuritontun mustakantiseen muistikirjaan sivukaupalla, kun Hauhon kirkonkylällä vietettiin lauantaina perinteistä HawuJoulu-tapahtumaa.

Joulu kilisyttää kantahämäläisiä kassakoneita

Kantahämäläiset kauppiaat odottavat joulukaupan sujuvan viimevuotiseen tapaan. Verkkokauppa imee osansa etenkin nuorempien kulutusjuhlasta, mutta perinteiseen tapaan moni hämäläinen haluaa ensin hypistellä tuotetta kaupassa ennen ostopäätöstä.

Forssa ponnistelee työttömyyden nujertamiseksi

Kaupunki käyttää työllisyyden parantamiseen ensi vuonna 3,6 miljoonaa euroa. Suunnitelmissa on monia keinoja synkkien työttömyyslukujen korjaamiseksi.

Neljä VPK:ta vääntää kättä tulikukkokeikoille lähdöstä pelastuslaitoksen kanssa

Parikymmentä palokuntayhdistystä eli kansanomaisemmin VPK:ta on allekirjoittamassa uuden palokuntasopimuksen Kanta-Hämeen pelastuslaitoksen kanssa. Sopimusrumba on puhuttanut sopimuspalokuntalaisia koko syksyn,sillä pelastuslaitos ruuvaa oman sopimusversion jokaisen yhdistyksen kanssa. Neljä yhdistystä ei eteen tarjottua paperia aio vielä allekirjoittaa.

Syyttäjä: Kari Ilkkalan puheista olisi tuskin koskaan nostettu kunnianloukkaussyytettä

Perussuomalaisten hämeenlinnalaista kaupunginhallituksen jäsentä, valtuutettu Kari Ilkkalaa vastaan ei nosteta näillä näkymin kunnianloukkaussyytettä. Syyttäjä on lopettanut esitutkinnan. Ilkkalan puheista hermostuivat kevällä kaupunginhallituksen puheenjohtaja Iisakki Kiemunki (sd.) ja Kehittämiskeskus Oy Hämeen toimitusjohtaja Mervi Käki.

Se vain hän?

Inhimillistetäänkö lemmikit jo liikaa? Miten teillä kissoja ja koiria kutsutaan? Entä joulumeininki, ostatko lahjoja?

Valtionosuusuudistus saa kritiikkiä kantahämäläisedustajilta

Valtionosuusuudistus kurittaisi jatkossa myös kuntia Kanta-Hämeessä. Malli saakin kritiikkiä maakunnan kansanedustajilta. Toisaalta myönnetään ettei nykyinenkään järjestelmä ei ole oikeudenmukainen.

Ryttyläläisten vetoomus ei auttanut – kirjasto sulkee ovensa

Hausjärven valtuusto päätti tiistaina vuoden 2014 talousarviosta. Ryttylän kirjasto ei saanut armoa, vaan se päätettiin lakkauttaa ryttyläläisten vastustuksesta huolimatta.

Hausjärvi, Loppi ja Riihimäki tunnustelevat: syntyykö vanha jätti-Hausjärvi uudelleen?

Hausjärvi, Loppi ja Riihimäki pyrkivät selvittämään huhtikuun alkuun mennessä olisiko kuntien järkevää laittaa hynttyyt yhteen ja perustaa yksi iso kunta, vai olisiko jokin välimuoto vielä mahdollinen. Kiristyvä talous on selkeyttänyt näkemyksiä sen verran, että sosiaali- ja terveyspalveluille täytyy joka tapauksessa löytää jokin yhteinen malli.

Aina Group ICT uusii organisaatiotaan - 20 saa lähteä

Yhtiön ilmoituksen mukaan muun muassa ICT-liiketoimintaorganisaation toimintoja yhdistetään.

Kuka teillä hoitaa jouluostokset?

Onko jouluostoksilla käynti vain naisten hommaa vai luistavatko miehet tehtävästä tahallaan? Onko se ilo vai ahdistus?

Forssan Seudun Kehittämiskeskuksesta muhii jo uusi riita

Forssa aikoo perua naapurikunnille Forssan Seudun Kehittämiskeskuksen kehittämisestä tarjoamansa myönnytykset. Forssan kaupunginjohtaja sulkisi myös naapurien kunnanjohtajat ulos yhtiön hallituksen kokouksista.

Some paljasti hämeenlinnalaisnuorten nuuskakaupan

Kanta-Hämeen poliisi teki viime viikolla lopun hämeenlinnalaisten nuorten laittomasta nuuskakaupasta. Nuoret olivat hakeneet Ruotsista satoja purkkeja nuuskaa ja kaupittelivat sitä mm. mopoautosta. Osin sosiaalinen media paljasti poliisille luvattoman kaupan.

Mailatehtailija Kari Aro ei kelpaa Forssan jäähallin nimeksi

Kuntalaisaloitteen tekijä ehdotti Forssan jäähallin nimeämistä Kohon mailatehtaan perustajan Kari Aron mukaan. Kaupunki taas mielii jonkin yrityksen maksavan sen verran, että saa hallin nimiinsä.

Ypäjän Yllätys remontoi Pertunkaaren

Urheiluseura Ypäjän Yllätys on päättänyt remontoida liikuntahalli Pertunkaaren, mutta kustannuksiltaan karsittuna. Vielä korjaussuunnitelmien 200 000 euron nipistämisen jälkeen hallin remontti maksaa seuralle noin 450 000 euroa. Kunta on lupautunut rahoittamaan osan Ypäjän suurimman liikuntallin korjauskustannuksista.

Kanta-Häme saa kemikaalitorjunta-auton

Kanta-Hämeen pelastuslaitos aikoo hankkia useita vuosia harkinnassa olleen kemikaalitorjunta-auton erilaisten kemikaalionnettomuuksien hoitoon. Auton sijoituspaikaksi tulee Riihimäki. Pelastuslaitos ostaa myös sukelluskäyttöön varustetun veneen ja aloittaa vesipelastuskoulutuksen.

Hämeen Päihdehuolto on tulossa tiensä päähän

Hämeen suuret kaupungit ehdottavat Hämeen Päihdehuollon muille kunnille kuntayhtymän purkua. Ne haluavat muuttaa päihdekuntoutusta Mainiemestä avokuntoutuksen suuntaan. Tampere, Lahti ja Hämeenlinna haluavat vastauksia tammikuun loppuun mennessä.

Jokioisten Leipä pääsi tulipaloevakosta

Jokioisten Leipä pääsi viime yönä aloittamaan tuotannon uudessa kuuden miljoonan euron leipomossaan. Vanha leipomo tuhoutui tulipalossa, jonka jäljiltä leipomo joutui hajautumaan väliaikaistiloihin.

Raution potkut onni HPK:lle - joukkue nousukiidossa

Jääkiekon SM-liigaa on pelattu vähän yli puolet ja edessä on joulutauko. HPK:n kurssi osoittaa tällä hetkellä vahvasti ylöspäin, pelien jatkuessa heti joulun jälkeen.

Hämeenlinnan kaupunkiliikenne sai uuden toimijan

Hämeenlinnan, Janakkalan ja Hattulan seudullisen joukkoliikennejaoston järjestämä bussiliikenteen tarjouskilpailu on ratkaistu. Uusi bussiliikenteen sopimuskausi alkaa ensi kesänä.

Valtionosuusuudistus kurittaa hämäläiskuntia

Ehdotettu valtionosuusuudistus kurittaa Kanta-Hämeen kuntia. Maakunnan yhdestätoista kunnasta vain kaksi, Jokionen ja Hausjärvi, ovat hyötymässä uudistuksesta. Valtiovarainministeriön alustavien laskelmien mukaan Hämeenlinna menettää valtiontukea 7,3 miljoonaa euroa vuodessa, Riihimäki 2,4 miljoonaa euroa ja Forssa 1,2 miljoonaa euroa. Suhteellisesti eniten menettävät kuitenkin Ypäjän ja Humppilan kunnat.

Aulangon puistometsä suljettiin Seija-myrskyn tuhojen takia

Aulangon arvokas puistometsä on taas saanut myrskytuulista siipeensä. Puita on kaatunut metsässä kulkeville sähköjohdoille jotka roikkuvat niin alhaalla, että niistä on vaaraa yleisölle. Autolla puistoon ei ole asiaa.

Perinteinen Lucia-kulkue toi valon myrskyn jälkeen

Lucian päivää vietetään 13. joulukuuta sokeiden ja näkövammaisten pyhimyksen Lucian muistoksi. Lucian päivää on vietetty Suomessa pitkään erityisesti ruotsinkielissä piireissä. Nykyään päivää vietetään myös suomenkielisissä kouluissa ja päiväkodeissa. Tänä vuonna Lucia-neidot saivat pitää kynttiläkruunuistaan kiinni Seija-myrskyssä.

Isojen asuntojen myyntiajat pidentyneet – pienet menevät vielä kaupaksi

Asuntokauppa käy nihkeästi Kanta-Hämeessä. Pienet yksiöt ja kaksiot käyvät kaupaksi, mutta isompien asuntojen ja omakotitalojen myyntiajat ovat pidentyneet viime vuodesta.

Hämeenlinna irtisanoo elinkeinoyhtiöistään 20 työntekijää

Päättyneiden yt-neuvotteluiden taustalla oli uuden Hämeenlinnan kaupungin elinkeinokonsernin perustaminen, koska Janakkala ja Hattula jättäytyivät Kehittämiskeskus Oy Hämeen ulkopuolelle.

Moottoriradan meluhaittoja suitsitaan – uhanalaisia eliölajeja ei tarvitse suojella

Moottoriurheilu ei uhkaa Hämeenlinnan Ahvenistolla uhanalaisia eliölajeja, mutta ihmisille harmillista mölyä aiotaan suitsia.

Kampakosteikkoja lisää Hämeenlinnaan

Keväällä 2012 Teuronjoen varteen rakennettu erikoistehokas Sipilän kampakosteikko Tuuloksessa saa avukseen kaksi uutta kampakosteikkoa mahdollisesti jo ensi kesänä.

Onko älypuhelin herra vai renki?

Pitääkö puhelimen olla koko ajan käsillä? Tuleeko aivan orpo olo ilman kännykkää?

Mielenterveyskuntoutujien klubitalon jäsenmäärä kasvussa

Viime syksynä Hämeenlinnaan perustettu klubitalo on osoittanut tarpeellisuutensa mielenterveyskuntoutujien keskuudessa. Klubitalon toimintaa avustavat sekä Hämeenlinnan kaupunki että Raha-automaattiyhdistys.

Bussipysäkiltä kaapatun koulutytön pahoinpitelijät vangittu epäiltyinä tapon yrityksestä

15-vuotiaan sivullisen teinitytön rajusta pahoinpitelystä epäillyt kaksi naista ja kaksi miestä on vangittu Hyvinkään käräjäoikeudessa. Riihimäkeläisiä epäillään koulutytön tapon yrityksestä.

"Ennen työväentalo oli joka kylässä, nyt on enää vain pari"

Forssa on aikanaan ollut punainen teollisuuspaikkakunta, josta aatteen palo on levinnyt myös ympäröivälle maaseudulle. Tammelassa väki rakensi työväentalon lähes joka kylään. Nyt melkein kaikki ovat hävinneet. Pari kuitenkin on jäljellä, kuten Liesjärven työväentalo.

Jokioisilla on kaupattu ylihintaisia ilmastointikanavien puhdistuksia

Jokioislaisia on hämmentänyt kaupustelija, joka myy satojen eurojen hintaisia liesituulettimien puhdistuksia. Myyjän mukaan laki vaatii puhdistuttamaan liesituulettimen kanavan. Väite on perätön ja palvelu ylihintainen.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle