Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Yksi paikka on erityinen Sami Hedbergille Helsingissä, ja se johtuu isän sanoista siellä: "Se yksi lause on jäänyt ikuisiksi ajoiksi mieleeni"

Ennen kuolemaansa isä ehti sanoa pojalleen tärkeät sanat. Stand up -koomikko, näyttelijä ja kulttuurivieras Sami Hedberg muistaa ne aina.

Marjoista saa irti enemmän kuin uskotkaan – katso ohje: mansikan kannoista syntyy oivaa kesäjuomaa

Hyödyksi voi käyttää myös mehustuksen ohessa syntyvää mäskiä sekä marjojen kukkia ja lehtiä.

Kuinka monen lapsen yksinhuoltaja Minna Canth oli? Muistatko hänen elämään jääneet lauseensa? Testaa tietosi kirjailijasta

Minna Canthin syntymäpäivää juhlitaan huomenna tiistaina. Vastaa Minna-visaamme ja selvitä, mitä muistat yhdestä maamme merkittävimmistä kirjailijoista ja edelläkävijöistä.

Minna Canth oli aikansa radikaali ja päähänpotkittujen puolustaja – nyt hänen värikkäästä elämästään tehdään esityksiä enemmän kuin koskaan

Voiko yli sata vuotta sitten elänyt nutturapää kiinnostaa lapsia ja nuoria? Kyllä. On kerrottava Minna Canthin rohkeudesta ja unelmista.

Yli tuhat ilman vettä Rautalammilla putkirikon takia – satoja kuutioita vettä tulvi kaduille

Kunnan runkovesiputki on tiettävästi katkennut ja kirkonkylän alueelle on kunnan arvion mukaan tulvinut satoja kuutioita vettä.

Yle Kuopion toimitus muuttaa keskustaan: "Tavoite on mennä sinne, missä asiakkaat ovat"

Yle Kuopion toimitus sijaitsee tulevaisuudessa Kuopion torin laidalla liiketalo Sektorissa.

Suomen suurin bussifirma Koiviston Auto osti Onnibusin – uusi omistaja: hinnat pysyvät halpoina

Kaksikerroksisista punaisista linja-autoistaan tunnetun Onnibusin brändi säilytetään.

Savon Voima: sähkökatkoja toistaiseksi pelättyä vähemmän

Tuulten odotetaan laantuvan alkuiltaan mennessä.

Rikosnimikkeet kovenivat: Kuopion bussiturman kuljettajaa epäillään neljästä törkeästä kuolemantuottamuksesta

Lisäksi turmaa tutkitaan törkeänä liikenneturvallisuuden vaarantamisena ja 22 törkeänä vammantuottamuksena.

Kuopion bussiturmassa loukkaantuneiden tila on vakaa – yli puolet päässyt pois sairaalasta

Kolme potilasta saa yhä tehohoitoa. Otkes aikoo etsiä tutkittavaksi samanlaisen linja-auton, kuin onnettomuudessa ollut.

Yle tarjoaa paikallista puhetta nyt myös lauantaisin: Me haluamme tulla mukaasi

Alueelliset radiolähetykset alkavat lauantaisin kello 9.

Paperittomien määrä kasvaa Itä-Suomessa – maasta poistaminen usein mahdotonta

Suomesta poistaminen ei onnistu, jos lähtömaa ei suostu ottamaan käännytettävää vastaan.

Talousjohtaja sote-uudistuksesta: Merkitsee sitä, että asiakkaat maksavat entistä enemmän itse

Jos asiakasmaksut nousevat entisestään tuntuvasti, osa ihmisistä jättää tulematta terveydenhuollon piiriin, varoittelee Pohjois-Savon sairaanhoitopiirin talousjohtaja Kari Janhonen.

Kaavi lakkauttaa kaksi kyläkoulua ensi syksynä: "Joskus täytyy tehdä vaikeita päätöksiä"

Kunnanvaltuusto päätti asiasta tiistai-iltana äänestyksellä. Valtuusto äänesti myös siitä, että kansanäänestystä koulujen kohtalosta ei järjestetä.

Kuopiossa voi pian tallettaa käteistä automaattien kautta

Kuopiossa otetaan käyttöön tänä vuonna ensimmäiset talletusautomaatit. Otto-automaatin rinnalle tuleva TalletusOtto mahdollistaa käteisen tallettamisen tilille suoraan automaatin kautta. Ensimmäiset automaatit otettiin käyttöön viime syksynä Helsingissä.

Kolme liikennöitsijää ajaa jatkossa Kuopion paikallisliikennettä

Joukkoliikenteessä alkaa ensi kesänä uusi aikakausi Kuopiossa. Kilpailutus on alentanut sopimushintoja.

Puukasa savuaa ja haisee Stora Enson tehtaalla Varkaudessa

Kytevä kierrätyspuukasa aiheuttaa pahanhajuista savua Varkaudesssa. Viranomaisten mukaan puukasa on syttynyt itsestään, mutta tilanteesta ei ole kitkerän savun lisäksi vaaraa.

Kuopio halutaan Pohjois-Savon sote-alueen vastuukunnaksi

Kuopion kaupunkia ehdotetaan koko Pohjois-Savon sote-alueen vastuukunnaksi. Kuopio huolehtisi alueen muiden kuntien puolesta lakisääteisten palvelujen järjestämisestä. Sote-lakia valmistellut työryhmä on luovuttanut esityksensä peruspalveluministeri Susanna Huoviselle.

Ikäihmisten Mäntykampus kokoaa palvelut yhteen paikkaan

Hoivapalvelukokonaisuutta suunnitellaan jo kiivaasti, sillä Mäntykampuksen on tarkoitus avautua kokonaisuudessaan vuonna 2015. Kampukselta löytyvät kaikki palvelut rollaattorimatkan etäisyydeltä sekä läpi vuorokauden auki oleva päivystys.

Paronen: Talouden kohentuminen antaa paremmat valmiudet ensi vuoteen

Loppuvuoden aikana tapahtunut talouden paranemisen suuruus yllätti Kuopion kaupunginjohtajan Petteri Parosen. Ensi vuoden taloudenpitoa tilanne ei kuitenkaan Parosen mukaan helpota, vaikka lähtötilanne on huomattavasti helpompi kuin vielä keväällä arvioitiin.

KYSin uudisrakennuksen lasijulkisivun taideteos pienenee suunnitellusta

Kuntayhtymän hallitus karsi suunnitelmaa. Kustannukset putoavat 150 000 euroa.

Nilsiään suunnitteilla uudenlainen hyvinvointikeskus

Nilsiään suunnitellaan uudenlaista hyvinvointikeskusta, joka tarjoaisi sosiaali- ja terveyspalveluja samalta luukulta. Yhtenä tavoitteena on  kehittää ja lisätä ikääntyneiden ja erityisryhmien asumispalveluita ja palveluasumista.

Sotshin olympiajoukkueeseen valittu Venla Hovi: "Suomalaiset on aina pärjänneet taistelulla"

Naisten jääkiekon olympiajoukkueeseen on valittu kaksi itäsuomalaistaustaista pelaajaa. Sotshin olympialaisissa pelaavat Lieksan Hurttien kasvatti, nykyisin Venäjällä pelaava puolustaja Mira Jalosuo ja kuopiolaisen KalPan hyökkääjä Venla Hovi.

Syytteet Kuopion koruryöstöstä nurin käräjillä

Pohjois-Savon käräjäoikeus on hylännyt syytteet viime talvena Kuopiossa tehdystä koruryöstöstä. Syytteet hylättiin näytön puutteen takia. Oikeudenkäyntikulut menevät valtion piikkiin.

Hautakiviä kaadettiin ja töhrittiin Varkaudessa

Varkauden Kangaslammilla on kaadettu useita hautakiviä maanantain ja tiistain välisenä yönä. Lisäksi hautakiviä on töhritty spray-maalilla.

Kuopion kaupungin alijäämä supistunut 15 miljoonalla eurolla

Kuopion kaupungin tämän vuoden talousennuste on parantunut roimasti. Tuoreimpien lukujen mukaan alijäämä on runsaat seitsemän miljoonaa euroa eli lähes samalla tasolla kuin tämän vuoden talousarvioon on kirjattu. Keväästä tilanne on parantunut peräti 15 miljoonalla eurolla.

Jääurheiluseurat kummastelevat kalliita jäämaksuja

Kuopiolaiset jääurheiluseurat ihmettelevät muutoksia jäähallien harjoitusvuorojen maksuissa. Jäähallien käyttömaksuja on korotettu huomattavasti.

KalPa kaukana yleisötavoitteestaan

KalPa on kerännyt kotiotteluihinsa katsojia huomattavasti tavoiteltua vähemmän. Seuran tuloihin on jäämässä koko kaudesta satojen tuhansien eurojen aukko.

Järvipelastajille uusi vene keväällä

Kuopion järvipelastajat saavat uuden nopean pelastusveneen. Yksi yhdistyksen aluksista on otettu pois käytöstä teknisten vikojen takia.

Sade huuhtoo hiekoituksen pois jäisiltä teiltä

Moni tie on ollut viime päivinä peilijäässä, eikä hiekoituksesta ole ollut apua kuin hetkellisesti. Vesisade jäätyy jäisen tien pintaan ja huuhtelee hiekoitushiekan pois.

Piparkakkutalolla Tampereelle – ilmaiset bussiliput innostivat leipureita

Matkahuollon tiistain kampanja sai monet pohjoissavolaiset leipomaan piparisia matkalippuja. Kuopiossa ilmaiset liput loppuivat tunnissa, Varkaudessa ja Iisalmessa lippuja oli vielä jäljellä iltapäivällä noin kymmenkunta. Matkahuolto vastaanotti tiistaina matkalippuja tavallisista pipareista aina piparkakkutaloihin asti.

Piispa Jari Jolkkonen: hyvä joulukuusi on paksu ja kova juomaan

Piispa Jari Jolkkonen ja arkkipiispa Leo ovat jälleen käyneet jokavuotisessa kuusenhaussa. Piispalliset kuuset haettiin aamuhämärissä Siilinjärveltä. Luterilaisen ja ortodoksisen piispan yhteinen kuusenhaku oli jo kolmastoista peräkkäin.

Tasavallan presidentti Kuopion Jukolan viestin suojelijaksi

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö on valittu Kuopion Jukolan viestin suojelijaksi. Järjestäjien mukaan suojelijaksi haluttiin kansallisesti merkittävä henkilö, joka vastaisi Aleksis Kiven Seitsemän veljeksen Taula-Mattia, veljesten parasta ystävää.

Viitostien nopeusrajoitus nousee Suosaaren ja Vuorelan välillä

Osa Päivärannan ja Vuorelan välisestä tieosuudesta muuttuu nopeammaksi tänään.

Puuskainen tuuli katkoi sähköjä

Puuskainen tuuli on aiheuttanut sähkökatkoja Pohjois-Savossa. Ilman sähköä on ollut aamun aikana muutamia tuhansia talouksia.

Pielavesi tasapainottaa talouttaan – ensi vuosi alijäämäinen

Pielaveden kunnanvaltuusto on vahvistanut ensi vuodelle 1,5 miljoonaa euroa alijäämäisen talousarvion. Lähivuosina kunnan on tasapainotettava talouttaan kolmella miljoonalla eurolla.

Leppävirta aloittaa yt-neuvottelut

Leppävirran kunta aloittaa tammikuussa yt-neuvottelut, joilla kunta aikoo vähentää 25 henkilötyövuotta. Vähennyksellä kunta säästäisi puoli miljoonaa euroa vuodessa.

K-market Super Monni sai kauppiaan suvusta

Oskari Monni aloittaa kauppiaana vuodenvaihteessa. Tulipalossa tuhoutuneen vanhan kaupan tontille rakennetaan entistä suurempi kauppakeskus.

Sähköautojen latauspisteillä hiljaista

Sähköautojen latauspisteillä on vielä hiljaista Kuopiossa. Toriparkkiin valmistui syyskuussa viisi ilmaista latauspistettä, joita ei juuri ole käytetty. Koko Itä-Suomesta ei löydy julkisia sähköautojen latauspisteitä vielä juuri lainkaan.

Seija-myrskyn aiheuttamat sähkökatkot korjattu Pohjois-Savossa

Perjantaiaamuna Pohjois-Savon yli pyyhkäisseen Seija-myrskyn aiheuttamat sähkökatkot on korjattu. Pienjännitevikoja on kuitenkin edelleen ja niitä korjataan sitä mukaa, kun niistä ilmoitetaan sähköyhtiöihin.

Kuopio tyytymätön torin ja keskustan vetovoimaan

Kuopion kaupunki ei ole tyytyväinen kävelykeskustan vetovoimaisuuteen. Kaupunkikeskustasta halutaan eläväisempi.

Varkaus kiristämässä sairauspoissaoloista ilmoittamista

Varkauden kaupunki aikoo tiukentaa sairauspoissaoloista ilmoittamista. Esimiehen luvalla voisi olla jatkossa enintään kolme päivää sairauslomalla ilman lääkärintodistusta.

Vuoden erämies: Pyörän selässä metsästysretkelle ja illaksi kotiin

Pohjois-Savon erämieheksi on valittu Matti Herd - Iisalmen poika, joka muutti Sonkajärvelle 1970-luvun lopulla.

Juopuneena työskennellyt pappi sai potkut Kuopiossa

Kuopion hiippakunnan tuomiokapituli irtisanoi juovuksissa töissä esiintyneen papin. Pastori esiintyi päihtyneenä hautaansiunaamistoimituksessa ja sitä seuranneessa muistotilaisuudessa.

Seija-myrsky alkaa hiipua ja siirtyä itään

Uusia vikoja ei ole enää tullut myrskyn jäljiltä. Viankorjaustyöt ovat täydessä käynnissä ja vikapaikkojen partiointiapuna on kaksi helikopteria.

Jäisellä Viitostiellä kolareita – poliisi kehottaa malttiin liikenteessä

Moottoritien varrella on sattunut aamulla kolme kolaria Kuopiossa. Pohjois-Savon poliisi kehottaa ajamaan hiljaa ja pitämään kunnon turvavälin, sillä tie on paikoin jäässä.

Kuopion Joulumarkkinoilla kova kävijätavoite

Jo 22. kertaa järjestettävät Kuopion Joulumarkkinat tavoittelee tänä vuonna 27 000 vierailijaa. Näytteilleasettajia Kuopion saapuu viidensadan kilometrin säteeltä, Viroa ja Pohjois-Suomea myöten.

Kääriäinen ja Vehviläinen: Kuntayhtymämalli käyttöön sotessa

Keskustan kansanedustajakaksikko pitää kuntayhtymämallia hyvänä sekä Pohjois-Karjalassa että Pohjois-Savossa. Julkisuuteen on tullut tietoja, että kuntayhtymämallia voitaisiin käyttää sosiaali- ja terveyspalvelujen uudistuksessa.

Jäiset tiet ovat vaaranpaikkoja autoilijoille

Tiet muuttuivat viime yön aikana vaarallisiksi liukasteluradoiksi, jotka aiheuttavat hankaluuksia autoilijoille. Erityisesti pienet hiekoittamattomat sivutiet ovat yllättäneet monet autoilijat ja ovat paikoin yhä erittäin liukkaita. Myös jalankulkijoilla on liukastumisvaara.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle