Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Liiga-SaiPa sai yt-neuvottelut päätökseen – toimenpiteistä tiedotetaan viikonlopun aikana

Yt-neuvottelut koskivat yhtiön vakituista ja määräaikaista henkilöstöä.

Mies taisteli 20 vuotta yksin vesivoimayhtiötä vastaan – ja voitti: "En luota lakimiehiin vaan itseeni"

Martti Myllys lähti pitkään oikeustaistoon, koska uskoi asiaansa. Kun oikeuden lopullinen päätös tuli, vesivoimayhtiö oli jo myynyt voimalaitoksensa.

Imatralla sijoitetaan 30 000 euroa esports-kerhotoimintaan

Imatra aloittaa esports-kerhotoiminnan, jonka kohderyhmänä ovat lapset ja nuoret.

Hoivayritys Esperi rakentaa Parikkalaan vanhusten palveluasumista

Parikkalan kunta on tehnyt tonttikaupan hoivayritys Esperin kiinteistöyhtiön kanssa.

Pohjavedet ennätysalhaalla Kaakkois-Suomessa – rengaskaivoja porataan syvemmiksi

Pohjavedet laskevat syys-lokakuun vaihteeseen saakka.

Yle uudistaa aluetoimintaansa satsaamalla kenttätyöhön

Pilotti alkaa 5.3. Lounais-Suomessa ja Kaakkois-Suomessa.

Penni-koira sinnitteli kaivossa yön yli – Hilma-koira toi auttajat paikalle

Kävelytysreissulla karkuun lähtenyt koira vietti kylmän yön vedessä pitäen tassuillaan kiinni kaivon reunasta.

Saimaan rannalle juuttuneen risteilyaluksen siirtoa valmistellaan

Saimaalle on jo saapunut kaksi hinaajaa. Blue White Eagle -aluksen siirto tapahtuu viikonloppuna tai ensi viikon alussa.

Lemillä on Suomen nopein mobiiliyhteys

Aalto-yliopiston Nettitutkan aineiston mukaan mobiilyhteyden keskinopeus on Lemillä 39,9 megabittiä sekunnissa. Muut Etelä-Karjalan kunnat sijoittuvat 222 kunnan joukossa enemmän häntä- kuin kärkipäähän.

Maailman vanhin sarvikuono on kuollut

Saksalaisessa eläinpuistossa elänyt sarvikuono Molly on kuollut 54 vuoden iässä. Molly oli tiettävästi maailman vanhin sarvikuono.

Lappeenrantalainen liikemies syytteeseen veropetoksista ja kirjanpitorikoksesta

Liikemiehelle vaaditaan vuoden ja kahden kuukauden ehdollista vankeutta sadoistatuhansista kirjaamattomista tuloista. Syytetty kiistää rikoksen.

Lappeenrannan joukkoliikenteen palvelulinjoihin tulossa muutoksia

Lappeenrannassa keskustaajaman palvelulinjoihin on tulossa kaksi uutta reittiä. Maaseudun palvelulinjoista karsitaan kymmenisen vuoroa.

"Onks Tahvana kotona vai säretääks uuni?"

Tapaninpäivänä käydään perinteisesti saunassa ja ajetaan hevosella. Muista myös varata ryyppy sitä pyytävälle, ettei uuniasi hajoteta.

Lappeenrannan Energian säästöille nuijan kopautus

Konsernin hallitus hyväksyi säästötoimet torstaina. Lappeenrannan Energia leikkaa kulujaan ensi vuonna kahden miljoonan euron verran.

Näkökulma: Tonttialoite kiinnostaa ja kiusaannuttaa

EU:n ja ETA-alueen ulkopuolisten kansalaisten tonttiostojen estäminen oli kiusallinen aloite, kunnes se sai kannatusta kansanedustajien keskuudessa.

Tommi Jokinen jatkaa SaiPassa - "Lappeenrannassa on hyvä pöhinä päällä"

KalPan kasvatti halusi sitoutua SaiPaan. Jatkosopimus antaa hänelle työrauhan ennen kauden kiivaimpia pelejä. Pisteiden valossa Jokinen pelaa ennätyskauttaan.

Imatran kaupunginjohtaja Pertti Lintunen: "Imatra voisi vastata myös Etelä-Karjalan pohjoisten kuntien perusterveydenhuollosta"

Torstaina annettu raportti sosiaali- ja terveyspalveluiden järjestämisestä mahdollistaisi maakunnan palveluiden uudelleen järjestämisen. Imatralla uskotaan, että Honkaharjun terveysasema voisi palvella laajempaakin aluetta.

Metsäyhtiö alkaa suojella metsää Ruokolahdella

Uusi luonnonsuojelualue sijaitsee Ruokolahden Vehviälän kylässä. Rautionhovin suojelualueen pinta-ala on 16,2 hehtaaria.

RAY ehdottaa lähes kahden miljoonan euron avustuspottia Etelä-Karjalaan

Suurimman avustuksen saisi Etelä-Karjalan perhetyön kehittämisyhdistys.

Saimaan ammattiopistosta joulukuussa valmistuneet

Joulun alla Saimaan ammattiopisto Samposta valmistui muun muassa datanomeja, laborantteja, lähihoitajia ja sähköasentajia.

MDPV-huumetta eniten Lappeenrannan jätevesissä

Amfetamiinia muistuttavaa muuntohuumetta löytyi Lappeenrannan Toikansuolta otetuista näytteistä poikkeuksellisen paljon. Terveyden ja hyvinvoinninlaitos otti näytteitä vuonna 2012 yhteensä kymmenestä kaupungista.

101 kansanedustajaa rajoittaisi tonttikauppaa

Suna Kymäläisen (sd.) ajama lakialoite rajoittaisi tonttien myymistä EU:n ja ETA:n ulkopuolisten maiden kansalaisille. Aloite etenee valiokuntakäsittelyyn lähetekeskustelun kautta.

Pitääkö EU:n ja ETA-maiden ulkopuolisten kansalaisten maa- ja kiinteistökauppoja rajoittaa?

SDP:n kansanedustaja Suna Kymäläisen lakialoite maa- ja kiinteistökauppojen rajoittamisesta luovutetaan 19.12. eduskunnan lakivaliokunnalle.

Mitä muistoja sinulla on kouluruuasta?

60-luvulla koulun ruokalista näytti varsin erilaiselta kuin nykyään. Mitä muistoja sinulla on kouluruuasta? Miltä maistui velli ja oliko niin sanottu liharuokapäivä lounaiden kohokohta?

Velliä, puuroa ja keittoa – katso miltä näyttää koulun ruokalista 60-luvulta

Keittopäiviä vietettiin vuonna 1965 huomattavasti enemmän kuin nykyään. Useimpina päivinä lounaaksi oli tarjolla vellejä eri muodoissa ja "kasvisruokapäiviä" mahtui useampia yhteen viikkoon.

Uutuuskirjan saa kirjastosta entistä nopeammin

Pienten kirjastojen asiakkaat ovat säihkähtäneet pitkiksi kasvaneita varausjonoja. Käytännössä uutuuskirjankin saa käsiinsä entistä nopeammin, koska kirjoja on kierrossa enemmän.

Iso varastohalli tuhoutui tulipalossa Lappeenrannan Nuijamaalla

Iso, usean sadan neliömetrin kokoinen varastohalli on tuhoutunut täysin tulipalossa Lappeenrannnan Nuijamaalla viime yönä.

Kyllönen: Kuutostielle syytä luoda poliittista painetta

Liikenneministeri Merja Kyllönen (vas.) kannustaa kaakkoissuomalaisia ponnistelemaan Kuutostien remontin aikaistamisen puolesta.

Imatran selkäänpuukottajalle vaaditaan kovaa tuomiota

Jukankadun puukotuksen uhri oli todellisessa hengenvaarassa.

Kaukaan ja Kymin tehtaat saavat uudet johtajat

Lappeenrannan Kaukaan tehtaita johtaa jatkossa Teuvo Solismaa. Kymin ja Kaukaan tehtaiden nykyinen johtaja siirtyy sellutehtaan johtajaksi Uruguayhin.

Rikostutkinta kärsii poliisin rahapulasta

Yleinen taloustilanne nipistää myös poliisin resursseja. Poliisin hallintoa on rukattu uusiksi, että tärkeimmät työt hoituvat, vaikka rahat vähenevätkin. Kaakkois-Suomessa kaksi poliisilaitosta on lyöty yhteen. Resurssien väheneminen näkyy ensimmäiseksi rikostutkinnassa.

Vedenlaatu parantunut Sunisenselällä

Lappeenrannan raakavesilähteen vesi on parempaa kuin aikoihin. Maaveden Mankaselkä on murheenkryyni.

Eksoten valtuusto kokoontuu: lääkärit säilymässä kunnissa, päivystystä keskitetään

Lähivuosina Eksoten tavoitteena on kehittää hyvinvointiasemia ja tasapainottaa taloutta.

Lampikankaalla ei tarvetta maaperän kunnostukseen

Joutsenon entisen taimitarha-alueen omakotipihojen ja lähiympäristön laajat tutkimukset ovat kaikki valmistuneet. Torjunta-ainejäämät eivät ole vaarallisia, vaikka multaa söisi.

Momentin toiminta jatkuu eri puolilla Lappeenrantaa

Rahanpuutteessa suljettavalle Raatimiehenkadun tilalle on löytynyt korvaavia paikkoja. Osa toimintamuodoista saattaa vaihtua - niin kuin pitääkin.

Näkökulma: Kaikki joukolla vanhustalkoisiin

Vanhusten laitospaikkojen alasajo jatkuu Etelä-Karjalassa ensi vuoden jälkeen. Pystytäänkö korvaavia hoitotapoja luomaan ajoissa? Ainakin lähimmäisenrakkaudelle on yhä kovempi tilaus.

Pitääkö omaisten ottaa enemmän vastuuta vanhusten hoitamisesta?

Kuntien taloudelliset voimavarat niukkenevat samaan tahtiin väestön ikääntymisen kanssa. Tulisiko omaisten helpottaa julkisen sektorin hoitovastuuta vanhusten hoitamisessa?

Lappeenrannan hallinnossa alkaa henkilöstösäästöjen metsästys

Kaupunki perkaa hallintohenkilöstön tehtäviä ja työtapoja ja kyselee muutos- ja lähtöhaluja. Syyniin joutuu parisataa tehtävää ylimmästä johdosta tavallisempiin toimistohommiin.

Imatran ja Lappeenrannan seurakunnat myyvät kiinteistöjään

Kiinteistöjä myydään, koska niistä koituu seurakunnille kuluja ja seurakuntien toiminta voidaan järjestää jäljelle jäävissä tiloissa.

Tupakan salakuljettajan tuomio pysyi ennallaan hovissa

Venäläismies vaati vankeusrangaistuksensa alentamista ja korvausvelvollisuudesta luopumista. Hovioikeus ei käräjäoikeuden tuomiota muuttanut.

SaiPa saa vastaansa Liigan tammikuun tasauksessa Tampereen Tapparan

Joukkueet kohtaavat tammikuussa peräkkäisinä päivinä. Liigan joukkueet valitsivat itselleen vastustajat käänteisessä sarjataulukkojärjestyksessä. SaiPaa ei valinnut yksikään joukkue.

Onko epäkorrektia toivottaa hyvää joulua?

Uskonnottomien ja ei-kristittyjen määrä on kasvanut Suomessa viime vuosina. Pitäisikö suomen kielessäkin olla uskonnoton vastine hyvän joulun toivotukselle?

Kaupunkipuro-adressilla ei ollut toivottua vaikutusta

Imatrankoskelle suunniteltu kaupunkipuro herättää edelleen keskustelua Imatralla. Vuoksen Ystävät keräsi kaupunkipuroa vastustavan adressin, mutta sillä ei ollut vaikutusta kaupunginhallituksen päätökseen.

Lääkärille pääsee kohtuuajassa

Etelä-Karjalassa pääsee lääkärin vastaanotolle tilastojen mukaan hieman muuta maata helpommalla. Jonotusajat ovat Etelä-Karjalassa pisimmillään neljä viikkoa, kun monissa sairaanhoitopiireissä jonottamaan voi joutua jopa kolme kuukautta.

Mikeva-kodin irtisanomiset käräjille

Ammattiliitto Super on jo valinnut asianajajan lähihoitajille. Tehy valmistatautuu samaan. Eksote ottaa lappeenrantalaisen hoivakodin omaksi toiminnakseen, eikä pidä muutosta liikkeenluovutuksena.

Itkonen: Nyt ei ole anteeksipyytelyn aika

Eksoten toimitusjohtaja Pentti Itkonen on ihmeissään väitteistä, joissa kyseenalaistettiin terveyspalveluyhtiö Nordic Clinicin toiminta. Eksote miettiikin nyt vaihtoehtoja vetäytyneelle yhtiölle. Anteeksipyytelyjen aika ei ole, Itkonen sanoo.

Näkökulma: Pekka Tirkkonen näyttönsä antanut - nyt on toimiston vuoro

SaiPan kanssa jatkosopimuksen solminut savonlinnalaisvalmentaja on näyttönsä antanut. Jatkossa SaiPan kiinnostavuus pelaajien keskuudessa kasvaa entisestään.

Pekka Tirkkonen jatkaa SaiPassa seuraavat kaksi kautta

SaiPa on solminut kahden vuoden jatkosopimukset päävalmentaja Pekka Tirkkosen, valmentaja Ari Santasen ja maalivahtivalmentaja Janne Valtosen kanssa.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle