Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Vaasan seurakuntayhtymä huutokauppaa Lepikon leirikeskusta – tavoitteena on saada myytyä kiinteistöjä laajemminkin

Vuonna 1983 valmistuneen leirikeskuksen myyntihinnaksi toivotaan miljoonaa euroa. Lisäksi Vaasan seurakuntayhtymä huutokauppaa myös muita kohteita, sekä myy omistusasuntojaan sitä mukaan kun ne vapautuvat.

Pitkään odotettu monitoimihalli Mäntyharjulla avataan virallisesti tänään – kyseessä kunnan rakentamishistorian kallein investointi

Mäntyharjun kunnanjohtaja Jukka Ollikainen kertoo, että Kisala on kunnan rakentamishistorian isoin ja kallein investointi.

Kaurialan uuden koulun rakentaminen etenee aikataulussa

Kaurialan koulu nousee vauhdilla Hämeenlinnassa. Osa uudisrakennuksen ulkoseinistä on jo pystyssä. Koulu otetaan käyttöön tammikuussa 2023.

Sepänkyläntie suljetaan osaksi ensi yönä Vaasassa, syynä kaukolämpöputken rakennustyöt

Vaasassa Sepänkyläntie suljetaan torstain ja perjantain väliseksi eli ensi yöksi Olympiakadun ja Myllykadun välisellä osuudella.

Asuntokaupalla menee Mikkelissä hyvin - varsinkin omakotitaloja ja rivitaloja myydään paljon

Tänä vuonna asuntokauppaa on tehty yli kolmannes viime vuotta enemmän. Rivitaloasunnoilla ja omakotitaloilla on kysyntä on suurinta.

19-vuotias Ella Sälpäkivi otti lainaa ja rakennutti talon – Vielä puuttuvat katto ja lattia, mutta pian aurinko paistaa uuden kodin olohuoneeseen

Vanhempien sijoittamista Ellan lapsilisistä ja Ellan omista töistä kertyi 32 000 euron pesämuna talohankkeelle. Loppusumman Ella on ottanut lainana. Talon sisäänmuuttotarkastuksen pitäisi olla ensi maaliskuussa.

Tiistai 19.10.2021 (tv)

Hoivakodit ja korona. Venäjän korona ja Suomi. Armeija. Sää.

Mustasaaressa Singsbyn päiväkoti siirtyy väistötiloihin

Kunnan teettämät korjaustyöt eivät poistaneet sisäilmaongelmaa kokonaisuudessaan. Tutkimusten ajaksi Trapetsen-osasto joudutaan siirtämään väistötiloihin.

Vaasan yliopiston kampuksella käynnistyvät rakennustyöt – työt alkavat Luotsi-rakennuksesta

Muutosten myötä Vaasan yliopiston kampuksen toiminnot siirtyvät uusiin rakennuksiin. Luotsista tulee tulevaisuuden tiedekirjasto. 

Närpiössä uuden yhdystien rakennustyöt etenevät

Skarpängenintie yhdistää Närpiöntien ja Kristiinankaupungintien. Varsinaninen urakka kilpailutetaan ja alkaa ensi vuonna.

Jyhkeitä halleja, rakentamatonta maata – Kuopio kaavoittaa sijoittajia kiinnostavan vanhan aseman alueen

Kuopio suunnittelee vanhan aseman alueelle Männistöön kaavoitettavaksi ainakin toimistoja ja liiketiloja. Ainutlaatuinen alue on osoitettu valtakunnallisesti arvokkaaksi rakennetuksi kulttuuriympäristöksi.

Seinäjoen ydinkeskusta tarvitsee uuden suunnan

Kaupunki ja keskustan kiinteistönomistajat ovat keskustelleet keskustan uudesta kehittämisestä. Tarkoitus on laatia keskustalle kokonaan uusi suunnitelma ja ryhtyä toteuttamaan sitä.

Ivalon koulukeskuksen peruskivi muurattiin – koulukeskus on Inarin kunnan historian suurin rakennushanke

Koulukeskuksen on tarkoitus valmistua ensi lukuvuoden alkuun mennessä.

Pudasjärven hirsiset kerrostalot valmistuivat – nelikerroksiset talot toteutettiin aivan uudenlaisella tekniikalla

Suomen ensimmäiset hirsikerrostalot on otettu käyttöön Pudasjärvellä. Kerrostaloissa ei aiemmin ole käytetty pääraaka-aineena hirttä.

Pienet kunnat jatkavat asukkaiden houkuttelua ilmaisella asumisella – Paltamon kunnalla on 40 tyhjää asuntoa, muuttajille tarjotaan jopa tuhansien eurojen säästöjä vuokrakuluissa

Aiemmin Paltamossa on jouduttu laittamaan kaksi rivitaloa kylmilleen. Nyt vapaana oleviin kymmeniin asuntoihin houkutellaan asukkaita taloudellisin helpotuksin. 

Vasta kolme prosenttia taloyhtiöistä on ehtinyt siirtyä sähköiseen huoneistotietojärjestelmään – aikaa on vuoden 2023 loppuun

Paperiset osakekirjat jäävät vähitellen historiaan, kun taloyhtiöt saavat osakeluettelot siirrettyä. Sen jälkeen asuntojen nykyisten omistajien on kymmenessä vuodessa muutettava omistuksensa sähköiseksi.

Vala rännikaivo ja pidä talon perustukset kuivana, kun sataa kaatamalla

Kuivat perustukset ovat terveen talon edellytys.

Kenen mökki saa kunnian olla se "tavallinen suomalainen kesämökki", jota esitellään ulkomaalaisille? Helsingin Seurasaareen ehdolla 44 rakennusta

Suomen Kansallismuseo tekee lopullisen valinnan Seurasaareen kesämökiksi ensi vuoden alussa. Mökkipihapiiri rakennuksineen aukeaa yleisölle noin viiden vuoden päästä.

Seurakuntayhtymä purkaa Aninkaistenkatu 1:ssä sijaitsevan vanhan kerrostalon – tilalle seitsenkerroksinen asuintalo

Seurakuntayhtymän diakoniatyö muuttaa Puutarhakadulta Aninkaistenkadun uuteen rakennukseen. Puutarhakadun tilat myydään.

Sedun Kirkkokadun rakennushanke viivästyy pahasti – kaupunki, koulutuskuntayhtymä ja kotiseutuyhdistys napit vastakkain

Valitus ja ruuhka hallinto-oikeudessa viivästyttää Sedun Kirkkokadun rakennushanketta Seinäjoella. Kaupunki ja koulutuskuntayhtymä moittivat yhdistystä kovin sanoin tiedotteessaan.

Omakotitalot ovat kysyttyjä – asuntojen hintojen nousu jatkuu

Kiinteistömaailman uusimman arvion mukaan asuntojen hinnat nousevat seuraavan vuoden aikana Joensuussa yli prosentin. Omakotitalojen hinnankehitys on myönteisempää kuin pienten kerrostaloasuntojen.

Pudasjärven hirsinen Hyvän olon keskus aukoo uusia latuja – soten lisäksi kulttuurin ja vapaa-ajan palvelut kuntalaisten yhteiseen olohuoneeseen

Pudasjärven kaikkien aikojen suurin rakennushanke, hirsinen Hyvän olon keskus Pirtti avattiin tällä viikolla.

Hämeenkatu 24:n julkisivu siivottava kuukauden sisällä uhkasakon uhalla – omistaja vakuuttaa kiinteistön siistiytyvän

Lahden rakennus- ja ympäristölautakunta asetti kuukauden määräajan, jonka kuluessa julkisivun tulee siistiytyä. Jos annettua aikaa ei noudateta, on seurauksena juokseva uhkasakko.

Museovirasto haluaa suojella yli 200-vuotiaan Moision kartanon päärakennuksen, jugend-rakennuksen ja pihapiirin – yksi ostotarjous on jätetty

Kouvolan kaupunki pani kartanon myyntiin elokuussa. Tarjousaikaa jatkettiin lokakuun puoliväliin asti, jotta Museovirasto ehtii tehdä suojelupäätöksen.

Pienrakentamisen buumi ei ole hellittänyt Jyväskylässä – Rakennuslupahakemusten määrä noussut viime vuodesta

Elokuun loppuun mennessä asuntojen rakennuslupia on myönnetty Jyväskylässä huomattavasti enemmän kuin viime vuonna vastaavaan aikaan.

Rakentajat viedään käsistä Lapissa – lähes joka työmaalla kysellään osaavien tekijöiden perään

Rakennusliiton aluetoimitsija Jarmo Alatarvas sanoo, että viimeksi lappilaisrakentajat ovat olleet näin tehokkaasti työllistettyjä ennen 1990-luvun lamaa.

Sama firma suunnitteli, rakennutti ja valvoi isoa rakennustyömaata, jonka hinta lähes tuplaantui: “Konsultti leikkii muiden rahoilla", sanoo urakoitsija

Mikkelin kaupunki ei palkannut jätevedenpuhdistamon miljoonahankkeeseen omaa projektipäällikköä, vaan jätti työmaan Rambollin konsulttien käsiin. Kustannukset karkasivat ja pääurakoitsija veti kaupungin oikeuteen urakan laittomasta purkamisesta.

Lähes 100-vuotiaan Sissilinnan hirsirunko on hyvässä kunnossa – katso video remontin keskeltä

Sisäilmaongelmista kärsinyt rakennus on purettu sisältä hirsipintaan saakka. Urakassa on varauduttu siihen, että myös hirsiä joudutaan vaihtamaan.

Turun ylioppilaskylän uusimman rakennuksen, Tyyssijan, asuntohaku on alkanut – asunnot arvotaan halukkaille

Tyyssijassa on 186 asuntoa, joista suurin osa on 27 neliön yksiöitä. Neljä viidestä asunnosta on varattu uusille hakijoille ja viidesosa jo TYS:in asunnoissa asuville.

Kulttuuritila Nuijamiehestä tulee pian kiinteistönsä omistaja – edessä on myös mittava remontti

Kulttuuritila Nuijamies tarvitsee kiinteistönsä remonttiin 150 000–250 000 euroa, kun se on ensin ostanut rakennuksen itselleen.

Kirkkoneuvosto ehdottaa Kiihtelysvaaraan maisemallista ristikirkkoa

Ristikirkon luonnos ammentaa teemoja vanhasta kirkosta, mutta on kuitenkin omaleimainen. Kirkon suunnittelussa hyödynnetään myös vaaramaisemaa, joka avautuu kirkon itäpäädyn ikkunoista.

"Se oli hetken päähänpisto": kaveriporukka osti yli satavuotiaan kartanon ja metsästi huonekaluja pitkin Eurooppaa – tältä se näyttää remontin jälkeen

Kuokkalan kartano on ollut koti, synnytyssairaala, tutkimuslaitos ja kellaribändien treenitila. Nyt uudet omistajat aloittavat siellä ravintolatoiminnan ja vuokraavat tiloja erilaisiin tilaisuuksiin.

Kuopion saunamaailma antaa vielä odotuttaa itseään, vaikka rakentamisen piti jo alkaa – rakennusluvat puuttuvat edelleen

Töihin ei voida käydä, ennen kuin rakennusluvat on saatu. Saunamaailma tulee järvimatkailukeskukseen, jonka viereen tulee järvimatkailuaktiviteetteihin keskittyvä safaritalo.

Rovaniemen kaupunki haluaa Pöyliövaaraan asuntoja

Rovaniemen kaupungin tavoitteena on hankkia Pöyliövaarasta maata, joka kaavoitetaan myöhemmin asuntorakentamiseen.

Ässätornia remontoidaan miljoonalla eurolla Kouvolassa – liikerakennuksen ulkonäkö muuttuu

Kouvolan keskustassa sijaitsevan, Ässätornina tunnetun liikerakennuksen ilme muuttuu julkisivuremontin myötä. Remontti on aloitettu syyskuun alussa ja rakennus on jo hupun alla. Remontti valmistuu vuodenvaihteen jälkeen.

Hattulan nuoriso saamassa uudet tilat – kiistaa siitä, kuka maksaa remontin kunnanhallituksen jäsenen halliin

Hattulan kunta aikoo vuokrata uudet nuorisotilat kunnanhallituksen jäseneltä. Vääntöä käydään siitä, kuka maksaa tiloihin tehtävän remontin ja milloin vuokranmaksu alkaa. Kahdensadan neliön tiloista kunta maksaisi vuokraa lähes 2000 euroa kuukaudessa.

Alle kolmikymppiset kainuulaiset ovat ryhtyneet asuntosijoittajiksi – Kajaanin tornitalon yksiöt ja kaksiot myydään yhä nuoremmille

Asuntojen lisäksi pörssiosakkeet ja rahastot kiinnostavat nuoria kainuulaisia. Oman talouden suunnittelu koetaan luontevaksi muun muassa somesta saatujen tarinoiden ja esimerkkien ansiosta.

Pelot maailmanlaajuisesta talouskriisistä lievenevät, mutta kiinalaisviranomaiset varautuvat silti Evergranden kaatumiseen ja ”myrskyyn”

Kiinteistöjätti Evergranden osakkeet nousivat torstaina Hongkongin pörssissä 18 prosenttia. Kiinan viranomaiset vaikuttavat silti haluttomilta pahoin velkaantuneen yrityksen pelastamiseen. Paikallisviranomaisia on jo kehotettu varautumaan pahimpaan.

Suomen pankin haarakonttorina toiminut kivitalo on pantu myyntiin Kotkassa – arkkitehtuuriltaan uniikki rakennus

Entinen Suomen pankin kiinteistö on näyttävä kivirakennus aivan Kotkan keskustassa. Tarjouskilpailu kiinteistöstä on käynnistynyt torstaina.

Uutis-Vuoksi: Imatralla vastaanottokeskuksena toiminut Vuoksenhovi sai uuden omistajan

Klaukkalaan rekisteröity yritys Pamppu Oy on omistanut Imatralla sijaitsevan Vuoksenhovin syyskuun alusta alkaen, kertoo Uutis-Vuoksi.

Mikkelin Pankalammelle kaivataan rakentajaa – tarjouskilpailu auki jo toiseen kertaan

Pankalammelle on kaavailtu yhteisöasumista, mutta ensimmäisestä tarjouskilapilusta ei saatu yhtään tarjousta.

Kirjeenvaihtajalta: Kiina räjäyttää tyhjiä tornitaloja, ja samasta syystä kiinteistöjätti Evergrande huojuu – jättimaan asuntokupla paisui holtittomaksi

Evergrande on asuttanut Kiinan keskiluokkaa vuosikymmeniä. Jättiyhtiö on rakentanut 600 000 asuntoa vuodessa. Sen rakentamat lähiöt ovat kuin moderni Kiinan muuri, kun kapeat ja kymmeniin kerroksiin nousevat rakennukset seisovat pitkissä jonoissa teiden varrella, kuvailee Ylen Aasian kirjeenvaihtaja Kirsi Crowley.

Rantasalmen yöllisessä kerrostalopalossa asunnon menetti yhdeksän henkilöä – tilapäismajoitus järjestetty

Jälkisammutustyöt ovat jatkuneet keskiviikolle saakka. Palon syttymissyy ei ole toistaiseksi tiedossa. Rantasalmen kunnalla ei ole kyseessä olevassa kerrostalossa omistuksia.

Vuolle Setlementti kokoaa palvelunsa saman katon alle uusiin toimitiloihin Oulun Heinäpäähän

Vuolle-taloon tulee kokous-, opetus-, kokoontumis- ja harrastetiloja. Lisäksi pihaan rakentuu alueen ihmisiä palveleva toiminnallinen viheralue.

Tarjouskilpailu Ranta-Kartanon pysäköintitalon suunnittelusta ja rakentamisesta pian käyntiin

Lahden kaupunki rakennuttaa keskustaan uuden pysäköintilaitoksen, joka palvelee myös Ranta-Kartanon uusiin taloihin tulevia asukkaita. Tavoitteena on, että pohjatöitä päästään tekemään loppukeväästä 2022.

Uusi asuinalue rakennettiin rantamaisemiin, mutta vain puolelle on autopaikka – ekoteko vai huonoa suunnittelua?

Pirkkalan Soljaan ei kutsuta vieraita kylään: 1500 asukkaan lähiössä autopaikkoja on vain puolelle ja vieraspaikkoja 40. Kunnasta muistutetaan, että alueelle kulkee hyvin julkiset liikenneyhteydet.

Tässä huvilassa viihtyivät niin vaikutusvaltaiset tervaporvarit kuin janoiset kulkijat – nyt uusissa käsissä oleva kulttuuriaarre halutaan näyttää kaikille

Oulun saarella sijaitsee satoja vuosia vanha kulttuuriaarre. Nyt sitä luotsataan modernimpaan suuntaan. Historiallinen paikka on esimerkki siitä, miten kulttuuriaarteita pidetään elossa vielä tänäkin päivänä.

Lappeenrannan Mikonsaareen suunnitellaan pientaloja – "Uusien rakennuspaikkojen on täydennettävä kyläaluetta"

Yleiskaavainsinööri Annamari Kauhanen vakuuttaa, että Mikonsaari tulee jatkossakin säilymään kylämäisenä alueena ja virkistyskäytössä.

Uutta päiväkotia rakentamaan ei löytynyt urakoitsijaa Lapualla – kaupungin tekninen johtaja: "En ole ennen tällaiseen törmännyt"

Uuden päiväkodin valmistuminen viivästyy. Lapualla epäillään, että syynä urakoitsijoiden kaikkoamiselle on epävarmuus koronan nostamista materiaalihinnoista.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle