Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Riikka Heikkilästä Yle Lapin päällikkö

Posiolta kotoisin oleva Heikkilä työskentelee tällä hetkellä Rovaniemen kaupungin viestintäpäällikkönä.

Keski-Suomessa ei ole torstainakaan rekisteröity uusia koronavirustartuntoja

Viimeisin testein vahvistettu koronavirustartunta Keski-Suomen sairaanhoitopiirissä on kirjattu tällä viikolla tiistaina.

Yle Lapin päällikkö vaihtuu

Reilun vuoden Yle Lapin päällikkönä toiminut Päivi Kuisma jää eläkkeelle joulukuun alussa.

Kemin vuoropäiväkodissa tuskaillaan: Ruoat on tilattu mutta lapset eivät tule hoitoon – jopa puolet varatuista hoitoajoista jätetään käyttämättä

Perumattomat ajat aiheuttavat turhia lisäkustannuksia, kun henkilöstö mitoitetaan varattujen hoitovuorojen mukaan.

Moni syöpädiagnoosi on selvinnyt seulonnassa – silti usea lappilaisnainen jättää joukkotarkastuksen välistä

Rintasyöpädiagnoosin sai seulontatutkimuksessa viime vuonna 76 lappilaisnaista.

Yle Lapin päällikkö vaihtuu

Uudeksi päälliköksi on nimitetty Päivi Kuisma Yle Hämeestä.

Keskussairaaloiden päivystyksen numero on nyt 116 117

Keskussairaaloiden päivystysnumero on valtakunnallinen, ja ohjautuu alueen mukaiseen keskussairaalaan.

Radio kuuluu jälleen Meri-Lapissa kaapelitelevisionkin kautta

Telia sai korjatuksi kuuluvuushäiriöitä aiheuttaneen vian.

Mawson sai kairausluvan Natura-alueelle Ylitorniolle

Malminetsintäyhtiö Mawson on saanut malminetsintäluvan Ylitornion Rajapaloihin. Yhtiö aloittaa alueella kairaukset.

Lapissa yli 1300 alokasta on aloittamassa palvelustaan

Lähipiirikin pääsee heti alkuvaiheessa tutustumaan uuden alokkaan palveluspaikkaan.

Rakkaus radioon veti päällikön takaisin juontajaksi eläkepäivien sijaan – "Loppusuoralle haen sitä samaa raivoa ja intoa kuin alkumetreillä"

Viidellä eri vuosikymmennellä Yleisradio Oy:ssä työskennellyt Eero Säily ei malta jäädä eläkkeelle aivan vielä – rakkaus radioon veti päällikön takaisin radiojuontajaksi.

Nimityksiä Ylen Lapin toimituksissa

Yle Kemin ja Yle Rovaniemen uudeksi päälliköksi on nimitetty Yle Rovaniemen vastaava tuottaja Juha Salla. Uudeksi vastaavaksi tuottajaksi Rovaniemelle on nimitetty Bikka Puoskari.

Suurin osa Lapin kunnista voi säästyä veronkorotuksilta sote-uudistuksessa

Valtiovarainministeriö on laskenut, miten kuntien talous muuttuu uudistuksen jälkeen. Lapissa viidessätoista kunnassa laskelmien tulos näyttää plussaa eikä kunnallisveroja tarvitsisi näin ollen korottaa.

Pikkuinen PS Kemi aloittaa Veikkausliigassa: "Ei yhtään paineita, kaikki pitävät huonona joukkueena"

Veikkausliigaan nousseen PS Kemin kenttä ei ole vielä pelikunnossa ja pelaajabudjetti on Veikkausliigan pienin. Sekä päävalmentaja Jari Åhman että 20-vuotias keskikenttäpelaaja Joona Veteli kuitenkin pitävät haastajan asetelmaa oikeastaan hyvänä.

PS Kemiä tuetaan joukkorahoitustempauksella, jossa fanit rahoittavat joukkuetta

Jalkapalloseura PS Kemin toimintaa tukemaan on perustettu hanke, jonka tavoitteena on tukea seuraa ja sen fanitoimintaa joukkorahoittamalla. Fanit voivat sijoittaa 50 euroa, jolla saa muun muassa kalenterin. Rahoitus toteutuu, jos kasaan saadaan vähintään 15 000 euroa – muuten rahat palautetaan sijoittajille.

Kemi-Tornion aamu- ja iltalennot perutaan kahdeksi viikoksi

Lentokoneiden liikennöiminen hankaloituu Kemi-Tornion lentokentällä. Ensi viikosta lähtien Finnairin aamulento Kemistä Helsinkiin perutaan. Syynä ovat useat lentäjien sairastapaukset.

Tyttö tehtaan varjosta haettiin kotoa kesätöihin

Kemiläinen Anna-Maija Kurttila julkistaa tiistaina muistelmansa "Tyttö tehtaan varjosta". Kirjassa Kurttila muistelee elämäänsä 1940-luvun lopusta 60-luvun alkuun synnyinkaupungissaan Kemissä.

Sekava haku hämää työnhakijoita: lähihoitajasta tuli palvelu- ja myyntityöntekijä

Jos työnhaku oli vaikeaa aiemmin, uusi ammattiluokittelu teki siitä vieläkin vaikeampaa. Suositulla mol.fi-työnhakusivustolla saman alan työt saattavat piiloutua useiden eri otsikoiden alle, ja hakutoimintokin saattaa antaa hämmentäviä tuloksia.

"Sote-uudistus vie palveluja Rovaniemelle"

Paljon puhuttu ja etukäteen tuomittukin sote-uudistus koettelisi Pohjois-Suomessa kaikkein kovimmin Länsi-Pohjan aluetta. Meri-Lapissa toivottiin viimeiseen asti oman sotealueen mahdollistavaa poikkeusta työryhmän esitykseen, mutta ilman jäätiin.

Kuolonkolarit vähenivät Lapissa

Lapissa on tänä vuonna sattunut viimevuotista vähemmän kuolemaan johtaneita kolareita. Myös muiden tieliikenneonnettomuuksien määrä on vähentynyt viiem vuodesta.

Kemin satamassa lisätään mineraalivalmiuksia

Satama on jo käynnistänyt maansiirtotyöt  ja talven yli painuneet maat viimeistellään alkukesästä ja asfaltoidaan.

Ainiovaaran koulu sai vihdoin korjausavustuksen

Ylitorniolla on odotettu jo vuosia huonokuntoisen Ainiovaaran koulun peruskorjausta, mutta aina se on pudonnut pois avustuslistalta. Nyt remontti vihdoin toteutuu.

Tornioon Perheiden talo

Tornioon perustetaan Perheiden talo. Raha-automaattiyhdistys on myöntänyt Perheiden talo -yhdistykselle 75 000 euroa avustusta kolmen vuoden ajalle.

Meri-Lappi jää ilman omaa sotealuetta

Omaa sote-aluetta viimeiseen asti ajanut Meri-Lappi on jäämässä nuolemaan näppejään hallituksen soteuudistuksessa. Valmistelutyöryhmä esittää Lappiin vain yhtä sote-aluetta, jonka vastuukuntana toimisi Rovaniemi.

Mitä soteuudistus tarkoittaa Meri-Lapille?

Hallituksen asettama sote-työryhmä ei esitä Meri-Lappiin omaa sote-aluetta. Lappi kuuluisi esityksen mukaan kokonaisuudessaan Rovaniemen sote-alueeseen.

Kunnalla on oikeus päättää oppilaan lähikoulusta

Lapin aluehallintovirasto on hylännyt kemiläisvanhemman kantelun lapsen lähikoulun äkillisestä muuttamisesta. AVI:n mukaan perusopetuslaissa ei edellytetä, että kouluihin ohjaamisalueet pysyvät vuodesta toiseen muuttumattomina.

Kynttiläuinti Kemin uimahallissa

Sähkövaloja vähemmälle, elävää tulta tilalle ja punaiset uimahousut jalkaan. Siinä resepti millä saadaan jouluista tunnelmaa myös uimahalliin.

Kyllönen: Lapissa Suomen lähes parhaat tiet

Liikenneministeri Merja Kyllönen sanoo, että Lapin tiet ovat lähestulkoon Suomen parhaat. Ministerin mukaan pääväyläverkosto on todella hyvässä kunnossa. Kyllönen kuitenkin myöntää, että alemmalla tieverkostolla on parantamisen varaa.

Lappian luovutussopimukset allekirjoitetaan

Koulutuskuntayhtymä Lappia ja Rovaniemen koulutuskuntayhtymä luovuttavat ammattikorkeakoulun ylläpitämisen Lapin ammattikorkeakoululle. Luovutussopimus allekirjoitetaan torstaina.

Kemin Sarius-kaavaan kaivataan lisätietoa

Tekninen lautakunta jätti Kemin niinsanotun Sarius-alueen kaavaehdotuksen pöydälle. Lisätietoa tarvitaan muun muassa Lumilinnan sijoituspaikasta kaava-alueelle.

Väyrysen Pohjantähti-opiston kotipaikka Kemiin

Pohjantähti-opiston kotipaikka ja suurin osa linjamuotoisesta opetuksesta siirretään Keminmaasta Kemiin. Opisto käyttää Kemissä samoja tiloja Kivalo-opiston kanssa.

Kansanedustajien patsaiden "eriarvoinen kohtelu" harmittaa Kemin kommunisteja

SKP:n Kemin kaupunkijärjestön tekemän aloitteen mukaan kansanedustaja Eino Tainion patsaan kukka-asetelmat kalpenevat Uuno Hannulan patsaan vastaaville. Patsaita tulisi SKP:n mielestä kohdella arvonsa mukaisesti kumpaakin.

Kemi ei valita asfalttikartellipäätöksestä

Kemin kaupunginhallitus päätti tiistaina ettei asfalttikartellipäätöksestä valiteta hovioikeuteen.

Valokuidun rakentaminen kylille vaatii tahtotilaa

Valokuituhankkeet Meri-Lapissa vaativat kyläläisten yhteistä tekemistä. Projektipäällikkö Aimo Honkavuori kertoo, että Tornion Kaakamossa tilanne on ihanteellinen ja siellä kyläläiset ovat tarttuneet valokuituasiaan ripeästi.

Teatterinohjaajan paikka kiinnosti laajalti

Kemin kaupunginteatterin johtaja Sarianne Paasonen kertoo, että hakemuksia teatterinohjaajan paikkaan tuli ympäri Suomea. Uusi kaupunginteatterin ohjaaja aloittaa työnsä keväällä 2015.

Kirkkokonserttien tulot eivät kilahtele seurakuntien kassoihin

Joulu on kirkkokonserttien sesonkiaikaa. Seurakunnat eivät tosin konserteista hyödy taloudellisesti. Kemin seurakunnan talousjohtaja Matti Aho kertoo, että seurakunta toimii konserteissa vain tilojen vuokraajana. Mitä tahansa kirkossa ei kuitenkaan saa esittää, vaan ohjelman hyväksyy aina kirkkoherra.

Pyöräilijät tuskailevat huonon tien kunnossapidon kanssa

Kemissä Ajoksentiellä on valitettu jo parin viikon ajan jäisestä ja sohjoisesta kevyenliikenteenväylästä. Pyörätietä käyttävät useat Stora Enson Veitsiluodon tehtaan työntekijät, joita kehotetaan kulkemaan töihin mieluummin autolla pyöräilemisen sijaan.

Ylitorniolla ja Keminmaassa vaikeuksia hoitotakuun kanssa

Valtaosa merilappilaisista pääsee terveyskeskuslääkärin tai -hammaslääkärin vastaanotolle hoitotakuun määräämässä ajassa. Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen lokakuussa tekemän kyselyn mukaan Ylitornio oli tuolloin Suomen ainoa kunta, jossa hoitotakuu ei toteutunut lääkäriin pääsyn osalta. Nyt tilanne on kohentunut. Keminmaa kamppailee yhä hammashoidon kanssa.

Kemin keskustassa luistellaan pian

Kemin kävelykadulla pääsee pian luistelemaan, kun Täiköntorin luistelurata avataan yleisölle. Kemitiimin tavoitteena on avata luisterata jouluksi.

Piparilla bussiin - jos olit nopea

Matkahuolto tarjosi tiistaina matkareittitiedolla kirjailtua piparia vastaan ilmaisen matkan yhteen suuntaan vaikka Hangosta Utsjoelle. Mutta vain nopeimmille.

Joulukinkkujen myynti kiihtyy loppuviikosta

Joulukauppa kiihtyy viikonloppua kohden. Kemin K-Citymarketin kauppias Janne Pelttari arvioi, että vuoden vilkkaimmat päivät ajoittuvat perjantain ja aatonaaton välille.

Ehdottomat vankeusrangaistukset vähenivät Kemi-Torniossa

Ehdottomien vankeusrangaistusten määrä puolittui viime vuonna Kemi-Tornion käräjäoikeudessa. Vuonna 2011 ehdottomiin rangaistukseen tuomittiin 109 henkilöä, kun viime vuonna tuomittujen määrä oli 56.

Haaparanta uskoo jatkoluvan tulvaruoppaukselle heltiävän

Tornionjokisuun tulvasuojeluruoppaus on keskeytynyt jäiden vuoksi. Haaparannalla uskotaan kuitenkin, että töitä voidaan jatkaa ensi syksynä, vaikka ympäristöoikeus on ollut asiasta toista mieltä.

Lapissa ei intoa vastaanottaa lisäpakolaisia

Syyrian kriisin vuoksi Lapinkin haluttaisiin vastaanottavan vuosittain nykyistä enemmän kiintiöpakolaisia. Kahdensadan pakolaispaikan tavoitteesta jäädään kuitenkin kauas.

Pojatkin taitavat tanssin

Tanssikoulu Stagen salilla Torniossa liikutaan sulavasti rytmin tahtiin. Välillä jalat osoittavat kattoon kun 9-12-vuotiaiden poikien tanssiryhmä Hit the Beat tekee tanssiliikkeitään.

Elo jatkuu Tornion linja-autoasemalla kuten ennenkin

Uuden matkakeskuksen avaaminen Ruotsin puolelle on aiheuttanut hämmennystä länsirajalla. Asiakkaat ovat olleet epätietoisia siitä, onko matkahuoltokin jo muuttanut uuteen matkakeskukseen. Myös linja-autojen lähtöpaikasta on ollut epävarmuutta.

Ihmiset kaipasivat kirjastoa

Kemin kaupunginkirjasto avasi ovensa maanantaina. Kirjat, äänitteet ja penkit on pyyhitty noesta ja ihmisiä virtasi kirjastoon heti aamu kymmenestä. Kirjastotoimenjohtaja Hilkka Heikkinen toteaa tyytyväisenä, että on mukava huomata, että ihmiset kaipasivat kirjastoa.

Torniolaiset ikäihmiset haluavat varhain kotipalveluja

Iäkkäät haluavat asua kotona mahdollisimman pitkään ja saada apua mahdollisimman varhaisessa vaiheessa raskaimpiin kotitöihin. 

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle