Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

ÅUCS skylt utanför. T-sjukhuset.

Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirin johtaja siirtyy Päijät-Hämeeseen – loppuvuosi pärjätään sijaisjärjestelyillä

Sairaanhoitopiirin nykyinen johtaja Petri Virolainen valittiin maanantaina Päijät-Hämeen hyvinvointialueen johtajaksi. Varsinais-Suomen sairaanhoitopiiri ei aio todennäköisesti palkata uutta johtajaa loppuvuodeksi, koska hyvinvointialue aloittaa heti ensi vuonna.

Forssan sairaalan kyltti

Forssan seudun ympärivuorokautiselle päivystykselle kahden vuoden jatkolupa

Kanta-Hämeen hyvinvointialueen eli Oma Hämeen aluehallitus muistuttaa, että ensi vuoden aikana on seurattava tarkasti päivystyksen kustannuksia ja yöpäivystyksen käyntimääriä.

Oulun kaupunginsairaalan aulatiloja.

Oulun hyvinvointikiinteistöjen myynnistä saatava 165 miljoonan euron potti aiotaan käyttää lainanlyhennyksiin ja investointien rahoittamiseen

Oulu päätti myydä useita sosiaali- ja terveydenhuollon kiinteistöjä sijoitusyhtiölle kesäkuun alussa.

Lapin keskussairaalan laajennustyömaa elokuussa 2020

Lapin keskussairaalan laajennus lähti liikkeelle 10 miljoonan sairaala-apteekista – nyt lasku on paisumassa jo yli 200 miljoonaan euroon

Lapin keskussairaalan laajennuksen kustannukset ovat nousseet, koska hanketta on laajennettu ja sen budjetti on pettänyt. Laajennuksen maksaa Lapin hyvinvointialue.

Silmälasipäinen pukumies hymyilee kameralle. Hänen taustallaan seinä, jossa vesikasvien kuvia.

Ilkka Pirskasta esitetään hyvinvointialueen strategiajohtajaksi

Strategiajohtajan viran perustamisesta päätetään maanantaina juhannuksen jälkeen. Samassa kokouksessa on esillä hyvinvointialueen johtajan palkkaus.

Terveydenhoitaja tutkii odottavan äidin kohtua ultraäänellä.

Asukaskysely: ennaltaehkäisevyys ja varhaisen tuen palvelut tärkeintä pohjoissavolaisille tulevan hyvinvointialueen toiminnassa

POSOTE20 Tulevaisuuden sote-keskus-hankkeen toteuttamassa kyselyssä kerättiin tietoa muun muassa asukkaille tärkeistä palveluista ja palvelujen sujuvuudesta.

Rovaniemen kaupungintalo, edustalla lipputankoja ja vihreää nurmikkoa.

Rovaniemi perustaa 30 uutta virkaa ja tointa sote-palveluihin – vakanssit siirtyvät ensi vuonna Lapin hyvinvointialueelle

Rovaniemen hyvinvointilautakunta perustelee uusia vakansseja Rovaniemen palvelutarpeen kasvulla. Tarkoituksena on muun muassa tukea lasten ja nuorten mielen hyvinvointia ja ikäihmisten toimintakykyä.

Palomiehiä valmistaumassa kemikaalivuodon hoitamiseen Vainikkalan ratapihalla pelastusharjoituksessa.

Jani Kareinen valittiin Etelä-Karjalan hyvinvointialueen pelastusjohtajaksi – aloittaa virassa syyskuun alussa

Pelastusjohtaja toimii Etelä-Karjalan hyvinvointialueen ylimpänä pelastusviranomaisena.

Aki Linden tiedotustilaisuudessa.

Health minister: Worst nursing shortage in 15 years – but "system has not collapsed"

The lack of nurses is complicating eldercare in particular, but the summer will be manageable, said Minister of Family Affairs and Social Services Aki Lindén (SDP).

Nainen hymyilee kameralle.

Aluehallitus on valinnut hyvinvointialueelle neljä toimialuejohtajaa

Kolmen toimialajohtajan valinta jäi vielä syksylle, sillä sosiaali- ja terveysjohtajan, konsernipalvelujohtajan sekä järjestämisjohtajan toimenkuvat vaativat vielä tarkentamista.

Suuri psykiatrian uudisrakennus Seinäjoen sairaalanmäellä

Aluevaltuusto valitsi johtajia Etelä-Pohjanmaan hyvinvointialueelle

Terveyden- ja sairaanhoitopalveluiden toimialuejohtajan valinta meni äänestykseen. Tiina Perä valittiin äänin 32–26.

Puinen puheenjohtajan nuija nojaa telineeseen kankaalla peitetyllä pöydällä.

Päijät-Hämeen hyvinvointialuejohtaja valitaan virkavaalilla

Aluehallitus ei esitä aluevaltuustolle omaa näkemystään siitä, kenet hyvinvointialueen johtajaksi pitäisi palkata.

Stetoskooppi lääkärien pöydällä

Uutta omalääkärimallia selvitetään hyvinvointialueille Pohjois-Pohjanmaalla valtakunnallisessa hankkeessa

Oulun yliopisto ja Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri laativat valtakunnallisen selvityksen uudenlaisesta omalääkärimallista.

Terveyskeskuksen opastekyltti.

Uusien hyvinvointialueiden valmistelussa kytee kiista lääkärien vaikutusmahdollisuuksista Pohjois-Pohjanmaalla ja Kainuussa, irtisanoutumistakin väläytellään

Lääkärien mielestä uusia hyvinvointialueita rakennettaessa heitä ei ole kuunneltu tarpeeksi. Vastalauseita on kuultu sekä Pohjois-Pohjanmaalla että Kainuussa, jotka ovat valmisteluissa pisimmällä.

Kainuun keskussairaala kesäkuussa 2022

Kainuun hyvinvointialueen valmistelu koostuu vielä monesta palasesta – aluevaltuuston puheenjohtaja: ensin turvataan palvelut ja työntekijöiden palkanmaksu

Kainuun aluevaltuutetut ovat saaneet tänään ensimmäistä kertaa nähtäväkseen tulevan hyvinvointialueen organisaatiomallin. Päätökset tulevasta rakenteesta valtuusto tekee jo juhannuksen jälkeen.

Uutsivahti-sovelluksen Läheltä-toiminnon esittelykuva

Sari Rantasesta Satakunnan sote-johtaja

Rantanen toimii tällä hetkellä sosiaali- ja terveysjohtajana Uudessakaupungissa.

Nainen seisoo käytävällä.

Pohjois-Karjalan hyvinvointijohtajaksi nousi yllätysnimi, koska etenkin sotehenkilöstö kaipasi muutosta – nyt uuteen pomoon halutaan tutustua

Maakunnassa melko tuntematon Kirsi Leivonen nimitettiin eilen hyvinvointialueen johtajaksi. Valinta kertoo halusta uudistaa johtajuutta, arvellaan Siun sotessa.

Terveyskeskuksen vaalea käytävä ja etualalla vihreä ovi jonka oveen on teipattu lappu jossa lukee hoitaja 9.

Simon sote-palvelut siirtyvät Oulunkaarelta Lapin hyvinvointialueelle

Lapin hyvinvointialue palkkaa projektipäällikön valmistelemaan sujuvaa siirtymistä.

Sairaanhoitaja potilashuoneessa, Uusi lastensairaala, Helsinki, 8.7.2019.

Kainuun soten ylilääkärit uhkaavat jopa irtisanoutua, jos hyvinvointialueen valmistelu ei muutu

Johtavat lääkärit kokevat, että heitä ei kuunnella organisaation suunnittelussa, ja suunnittelu tehdään liikaa säästämisen ehdoilla. Aluehallituksen puheenjohtaja painottaa, että mallia tehdään yhdessä.

Nainen istuu työpöytänsä ääressä.

Etelä-Karjalan hyvinvointialueen johtajaksi valittiin Sally Leskinen – valitsijat kiittelevät energiseksi ja taitavaksi johtajaksi

Etelä-Karjalan hyvinvointialueen johtajaksi valittu Sally Leskinen työskentelee tällä hetkellä johtajaylilääkärinä Kanta-Hämeen sairaanhoitopiirissä.

Anonyymin henkilön verenpaineen mittausta lääkärissä.

Työterveyspalvelut laajenevat Pohjanmaalla

Pohjanmaan hyvinvointialueen työntekijöiden työterveyshuollon palvelut tulevat sisältämään lakisääteisen työterveyshuollon lisäksi laajennetun yleislääkäritasoisen sairaanhoidon.

Suurta kukkakimppua pitelevä nainen hymyilee kameralle. Naisen taustalla valokuvatapettinen seinä, jossa vesikorsia.

Pohjois-Karjalan hyvinvointialueen johtajaksi yllätysvalinta – Kirsi Leivonen kiilasi Ilkka Pirskasen ohi tiukoin äänin

Valinta suoritettiin tänään aluevaltuuston kokouksessa. Voittajaksi valikoitunut Leivonen keräsi vaalissa 30 ääntä. Tiistaina Keski-Suomen hyvinvointialueen johtajaksi valittu Jan Tollet ilmoitti aiemmin päivällä vetäytyvänsä hausta.

Lahden kaupunginsairaalan edusta

Lahti aikoo myydä kaupunginsairaalan 100 miljoonalla eurolla kiinteistörahastolle

Jos kauppa toteutuu, Lahden sote-keskus vaihtaa omistajaa jo elokuussa.

Jan Tollet Pohjois-Savon sairaanhoitopiirin johtaja.

Hyvinvointialueen johtajan valintaan uusi käänne: toinen kärkiehdokas valittiin Keski-Suomeen

Aluevaltuustolla on uusi harkinta: Pohjois-Savon sairaanhoitopiirin johtaja Jan Tollet valittiin tiistaina Keski-Suomen hyvinvointialueen johtajaksi. Hän haluaa silti katsoa Pohjois-Karjalan vaalin.

Kanta-Hämeen hyvinvointialueen valmistelun projektipäälliköitä.

Hyvinvointialueet ottavat sote-vastuun puolen vuoden päästä, eikä kaikkea ehditä saamaan valmiiksi – häiriöiltäkään ei vältytä

Saavatko työntekijät palkkansa? Toimivatko potilastietojärjestelmät? Kysyimme hyvinvointialueen työntekijöiltä, miten sote-uudistuksen valmistelu etenee.

Jan Tollet soittaa kännykällä, katsoo kameraan ja hymyilee

Keski-Suomi valitsi hyvinvointialueen johtajaksi Jan Tolletin – insinööritaustainen muutosjohtaja ryhtyy rakentamaan hyvinvointia yhteistyöllä

Keski-Suomen hyvinvointialueen johtajavalinnassa loppusuoralla oli kaksi miestä: Forssan seudun hyvinvointikuntayhtymän johtaja Mikko Komulainen ja Pohjois-Savon sairaanhoitopiirin johtaja Jan Tollet.

Alavuden pääterveysasema, Kuusiokuntien terveyskuntayhtymä.

Alavus haluaa pitää sosiaali- ja terveyspalvelut lähellä – uuden sote-keskuksen rakentamiselle odotetaan hyvinvointialueen tukea

Alavuden uuden sote-keskuksen rakentaminen halutaan aloittaa mahdollisimman pian. Kaupunki aikoo hakea poikkeuslupaa rakentamiselle ja tarvitsee myös Etelä-Pohjanmaan hyvinvointialueen puoltamaan hakemusta.

Keski-Suomen ensimmäinen aluehallitus ryhmäkuvassa, etualalla Maria Kaisa Aula, aluehallituksen puheenjohtaja.

Keski-Suomen hyvinvointialueen johtajaksi valitaan toinen heistä: hyvinvointikuntayhtymän johtaja Mikko Komulainen Forssasta tai sairaanhoitopiirin johtaja Jan Tollet Kuopiosta

Mikko Komulaisella on vahva johtajatausta sosiaali- ja terveysalalta. Jan Tolletilla on puolestaan runsaasti kokemusta kansainvälisistä yritysjohtajan tehtävistä.

Kemijärven kaupungintalo

Venäjän hyökkäys Ukrainaan on lopettanut Itä-Lapin kuntayhtymän lähialueyhteistyön kokonaan – myös sote-uudistus vähentää tehtäviä

Kemijärvi aikoo selvittää kaupungin tavoitteet ja tarpeet ajatellen Itä-Lapin kuntayhtymän toimintaa ja sen perussopimuksen uudistamista. Selvityksen on tarkoitus valmistua lokakuun loppuun mennessä.

Kaksi kylttiä aluevaltuuston kokouksen seinällä.

Lapin hyvinvointialueelle on tulossa kuusi palvelualuetta

Lapin hyvinvointialueen aluehallituksen puheenjohtaja Tapani Melaluoto: "Tavoitteena on, että johtaminen on alueellista ja lähellä ihmistä. Palvelualueen johto tuntee alueen ja sen tarpeet."

Pirkanmaan hyvinvointialueen aluevaltuuston kokous 6.6.2022

Pirkanmaan aluevaltuusto keskusteli, mutta korotti luottamustehtävistä maksettavia palkkioita – johtajanimitykset läpi yksimielisesti

Pirkanmaa on Suomen suurin hyvinvointialue. Pirkanmaan aluevaltuuston kokouksessa käsiteltiin maanantaina illalla johtajavalintoja sekä myös luottamustehtävistä maksettavia korvauksista.

Kainuun hyvinvointialueen johtaja Jukka Lindberg.

Jukka Lindberg on Kainuun hyvinvointialueen johtaja – kuuntele, millaisen muutosjohtajan Kainuu saa

Hämeenlinnalainen Jukka Lindberg on valittu Kainuun hyvinvointialueen johtajaksi. Aluevaltuusto valitsi hänet virkaan äänestystuloksella 53–3–3.

Pohjois-Karjalan aluevaltuuston jäsenet istuvat pitkän pöydän ääressä.

Pohjois-Karjalan hyvinvointialueen johtajahaussa Ilkka Pirskanen ja Jan Tollet arvioidaan pätevimmiksi

Aluevaltuuston poliittiset ryhmät haastattelevat vielä kärkiehdokkaat ennen lopullista valintaa.

Käyttövoimatarrasta näkee käytetäänkö autossa dieseliä, sähköä, vai maakaasua.

Kolme hakijaa jatkoon Etelä-Karjalan hyvinvointialueen pelastusjohtajan haussa – kaksi heistä on Lappeenrannasta

Etelä-Karjalan aluehallitus valitsee kesäkuun kokouksessaan pelastusjohtajaksi joko Joni Hentun Rovaniemeltä, Jani Kanervan Lappeenrannasta tai Jani Kareisen Lappeenrannasta.

Ilmakuva Päijät-Hämeen keskussairaalasta

Päijät-Hämeen hyvinvointialuejohtajaksi on ehdolla enää kolme hakijaa

Valintatyöryhmä testaa kolme kärkihakijaa henkilöarvioinnissa. Uusi hyvinvointialuejohtaja on tarkoitus valita aluevaltuuston kokouksessa kesäkuun lopulla.

Tampereen ratikka pysähdyksissä Taysin pysäkillä Nyt tarkkana-merkin takana.

Tampereen Kaupin tuleva sote-keskus laajenee ja vaihtaa paikkaa

Sosiaali- ja terveyspalvelujen keskusta suunnitellaan jo 60 000 hengen väestöpohjalle. Se sijoittuisi TAYSin keskussairaala-alueen länsilaidalle, toisin kuin ensin ajateltiin.

Kirsi Varhila

Kirsi Varhila tarttuu tänään Satakunnan hyvinvointialueen ohjaksiin: "Uuden edessä jännittää"

Aluevaltuusto valitsi vuonna 1961 syntyneen Varhilan hyvinvointialuejohtajaksi huhtikuussa kuuden vuoden määräajaksi.

Sairaalaruokaa lautasella.

Neljässä eteläpohjalaisessa kunnassa ei kannata eriyttää sote- ja sivistyspuolen ruokapalveluja

Sote- ja sivistyssoppa keitetään edelleen samassa kattilassa Isojoella, Kuortaneella, Soinissa ja Ähtärissä.

Uutsivahti-sovelluksen Läheltä-toiminnon esittelykuva

Lapin aluehallitus kokoontuu Pellossa – käsittelyssä muun muassa Simon sote-palveluiden järjestäminen

Aluehallitus käsittelee kokouksessaan myös Lapin keskussairaalan laajennushankkeen budjetin ylittymistä ja hyvinvointialuejohtajan johtajasopimusta.

Pirkanmaan hyvinvointialueen toimisto Finmedi 5:ssa Tampereella

Hyvinvointialueen valtuuston ja hallituksen puheenjohtajien palkkiot nousemassa Pirkanmaalla

Puheenjohtajien palkkioiden korotusta perustellaan sillä, että tehtävien hoitaminen vie ennakoitua enemmän aikaa.

Kanta-Hämeen vasta valittu hyvinvointialuejohtaja Olli Naukkarinen.

Olli Naukkarinen on Kanta-Hämeen hyvinvointialueen johtaja – Yle seurasi valintaa hetki hetkeltä

Aluevaltuusto valitsi johtajan kokouksessaan. Virkaan valittiin aluehallituksen esityksen mukaisesti Järvenpään kaupunginjohtajaa Olli Naukkarinen.

Potilaan anestesiatiedot näkyvät Esko-potilastietojärjestelmän näytöllä.

Varsinais-Suomen hyvinvointialue aloittaa työnsä kymmenien potilasjärjestelmien viidakossa

Tällä hetkellä Varsinais-Suomessa on 41 erilaista potilastietojärjestelmää, jotka pitäisi jollain aikataululla saada integroitua hyvinvointialueelle. Niiden vähentäminen toistaiseksi ei ole päätöksenteossa, koska siihen ei ole aikaa.

Pirkanmaan hyvinvointialueen toimisto Finmedi 5:ssa Tampereella

Pirkanmaan hyvinvointialueen kolmesta johtajasta valintaesitys

Virat ovat olleet sisäisessä ilmoittautumismenettelyssä.

Sote / Sote uudistus / Pasila / Kuvituskuva / 10.11.2017

Jyväskylän kaupunki aikoo myydä työterveysyhtiönsä Mehiläiselle

Jyväskylän kaupungin lisäksi Työterveys Laine Oy:n osakkeita omistaa Keski-Suomen Sairaanhoitopiiri sekä Hankasalmi, Keuruu, Multia, Uurainen, Luhanka, Muurame, Laukaa, Viitasaari ja Pihtipudas. Terveysyhtiön kauppa edellyttää päätöksiä Jyväskylän lisäksi myös muissa omistajakunnissa ja kuntayhtymässä.

Maria Kaisa Aula aloitti innostuneena uuden Keski-Suomen aluehallituksen puheenjohtjana ja haastoi koko maakunnan mukaan kehittämään hyvinvointialuetta.

Keski-Suomi ei aikaista hyvinvointialueen johtajan valintaa, vaikka loppusuoralla on enää kaksi – "En näe tässä ongelmaa", sanoo aluehallituksen pj Maria Kaisa Aula

Keski-Suomen aluehallitus tekee esityksen hyvinvointialueen johtajan valinnasta toukokuun lopussa ja valtuusto valitsee uuden johtajan kesäkuun puolivälissä.

Hoitajankutsu nappi sairaalasängyllä.

Etelä-Savo tarvitsee ensi vuonna satoja hoitajia lisää palveluasumiseen – syynä hoitajamitoituksen nousu

Kustannusvaikutuksia ei vielä tarkkaan tiedetä, mutta suuruusluokka on useita miljoonia. Vaikutuksia vasta lasketaan ensi vuonna aloittavan hyvinvointialueen valmistelun yhteydessä.

Osastonhoitaja kävelee Kanta-Hämeen keskussairaalan teho-osastolla.

Analyysi: Hoitajakiistassa työnantajien rivit pahasti sekaisin – Kanta-Hämeen sooloilu voi lopulta tuoda tuntuvat palkankorotukset kaikille

Jos Kanta-Hämeessä sovitaan paremmat palkat, muiden on pakko seurata perässä, kirjoittaa taloustoimittaja Juha-Matti Mäntylä.

Potilastietojärjestelmätyötä Vaasan sairaanhoitopiirissä

Pohjanmaan hyvinvointialueen asiakas- ja potilastietojärjestelmän kilpailutus käynnistyy uudelleen

Pohjanmaan hyvinvointialueen hallitus päätti esittää valtuustolle kilpailutuksen aloittamista. Alustava kustannusarvio on noin 30 miljoonaa euroa.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle