Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Miten sinä vietit poikkeuksellisia hetkiä korona-aikana tai mikä kohotti arjen yläpuolelle? Lähetä kuva, video tai tarina

Jaa tarinasi poikkeuksellisella tavalla järjestetyistä juhlista, erilaisesta lomasta, arkea helpottavasta ideasta tai muusta kohokohdasta.

Mittaatko untasi tai muuta hyvinvointia? Kerro meille kokemuksesi

A-studio kerää suomalaisten kokemuksia ja vinkkejä. Kaipaamme perusteluja myös niiltä, jotka eivät halua itseään mitata.

Koulupoikana hän kokeili salaa tyttöjen luistimia, nyt hän kiertää kisoissa ravistelemassa vanhoillisia luistelupiirejä – Näin siilinjärveläisestä isännästä tuli jääballerina

Minna-Maaria Lax on taitoluistelun outolintu. Mekkoon pukeutuva luistelutaidoton maatalon isäntä on ihastuttanut, vihastuttanut ja siinä samalla muuttanut asenteita. Katso minidokumentti luistelukenttien pioneerista.

Mitä haluat kysyä ulkomaankauppa- ja kehitysministeri Anne-Mari Virolaiselta?

Turvapaikanhakijoita on autettava heidän lähtömaissaan. Tämä viesti toistuu ja vahvistuu Suomen politiikassa ylintä valtiojohtoa myöten. Viesti on kuitenkin ristiriidassa sen kanssa, että hallitus on leikannut kehitysapua.

Kasari on läsnä kaikkialla – muistatko vielä erikoisimmat villitykset? Lähetä meille kuvamuistosi

1980-luku on ollut jo hyvän aikaa muodissa niin vaatetuksessa, peleissä kuin tv-sarjoissakin. Millaiset ovat sinun muistosi 80-luvulta? Jaa ne meille.

Mitä haluat kysyä Yleisradion toimitusjohtaja Lauri Kiviseltä?

Toimitusjohtaja Lauri Kivinen on ilmoittanut jättävänsä Yleisradion. Kivisen kahdeksan vuoden toimitusjohtajuuden aikana Ylen rahoituksesta ja roolista on käyty jatkuvaa keskustelua, eikä draamaltakaan ole vältytty. Miltä tulevaisuus näyttää ja mitä jää taakse? TV1:n Ykkösaamun vieraana on Ylen toimitusjohtaja Lauri Kivinen.

Mitä haluat kysyä Esko Aholta?

Venäjällä valitaan presidentti sunnuntaina, eikä voittajasta ole epäselvyyttä. Miltä Venäjä näyttää vuonna 2018 ja mitä voi odottaa seuraavalta kuudelta vuodelta? Maailma on kauppasodan partaalla Yhdysvaltojen uhkailemien terästullien vuoksi. Mitä siitä seuraa? TV1:n Ykkösaamun vieraana on East Office Finlandin hallituksen puheenjohtaja, entinen Suomen pääministeri, Esko Aho.

Mitä haluat kysyä kunta- ja uudistusministeri Anu Vehviläiseltä?

Suomea viedään kohti uutta maakuntamallia ja maakuntavaalit järjestetään hallituksen suunnitelmien mukaan lokakuussa. Samassa rytäkässä pitäisi valmistua sote-uudistuksenkin. Tuleeko nyt vihdoin valmista ja millä hinnalla? TV1:n Ykkösaamussa vieraana on kunta- ja uudistusministeri Anu Vehviläinen.

Miten SuomiLOVE-tarinat valitaan? Miten lähetän omani?

SuomiLOVE: Usein kysytyt kysymykset

Nyt etsitään Suomen upeinta hiihtomaisemaa – katso muiden lukijoiden latukuvia ja lähetä omasi

Lähetä meille latukuva tästä jutusta löytyvän lomakkeen avulla. Voit myös käyttää Twitterissä tai Instagramissa tunnistetta #ylenlatukuva.

Pulkka kainaloon ja menoksi, mutta minne? – Kerro meille, missä sijaitsee Suomen paras pulkkamäki

Laskiaisen kunniaksi Yle kokoaa yhteen mäet ja rinteen, joissa pulkka kulkee parhaiten. Kerro, missä sinun mäenlaskupaikkasi sijaitsee?

Mitä haluat kysyä Sitran yliasiamies Mikko Kososelta?

Maailma muuttuu ja Suomi sen mukana. Sitra on ollut visioimassa tulevaisuuden megatrendejä ja rahoittamassa kotimaisia innovaatioita jo 50 vuotta - onko sille yhä paikkansa?

Etsintäkuulutus: Jaa idea, josta koko Suomi voisi ottaa oppia

Etsimme Suomen 100-vuotisjuhlan kunniaksi ideoita, joita kannattaa jakaa. Ilmianna hyvä ratkaisu kotikunnastasi, työpaikaltasi tai vaikka koulustasi.

Mitä haluat kysyä Esko Aholta?

Mikä maailmanpolitiikassa muuttuu, kun Donald Trump nousee Yhdysvaltain presidentiksi ja kuinka se vaikuttaa Suomen asemaan Venäjän kyljessä? Entä millaisten haasteiden edessä demokraattiset instituutiot ovat Suomessa? Lauantain Ykkösaamun vieraana on East Officen hallituksen puheenjohtaja, entinen pääministeri Esko Aho. Mitä haluat häneltä kysyä?

Mitä haluat kysyä talousnobelisti Bengt Holmströmiltä?

Talouden Nobel-palkinto tuli ensimmäistä kertaa Suomeen juuri kun talous on piristymään päin. Yhdysvalloissa on käynnissä politiikan täydellinen myllerrys. Tehdäänkö Suomessa oikeita ratkaisuja ja miltä Yhdysvaltain meno näyttää nobelistin silmin? Lauantaina Ykkösaamun vieraana on Bengt Holmström.

Mitä haluat kysyä pääministeri Juha Sipilältä?

Pääministeri Juha Sipilä tapaa Venäjän pääministeri Dmitri Medvedevin perjantaina Oulussa. Millaisia terveisiä virkaveljellä oli? Mitä pääministeri ajattelee mediasuhteestaan? Entä kuinka entinen yritysjohtaja on sopeutunut julkiseen rooliin pääministerinä? Mitä sinä haluat kysyä Juha Sipilältä?

Joulu säästöliekillä – miten tehdä vuoden suurinta juhlaa, kun rahaa ei ole?

200 000 suomalaisessa lapsiperheessä joulu ei ole yltäkylläisyyden ja lahjojen aikaa. Kerro, millaista on tehdä joulua, kun talous on oikeasti tiukoilla.

Mitä haluat kysyä Sari Essayahilta?

Sotea ja maakuntahallintoa leivotaan ja leivotaan. Hallituksen EU-osaaminen ohenee jälleen vuodenvaihteessa. Mitä hallituksen linjasta tulisi olla mieltä? Entä miltä näyttää urheilun suhmurointi? Ykkösaamun vieraana on kristillisdemokraattien puheenjohtaja Sari Essayah. Mitä haluat häneltä kysyä?

Kilpailu Jarkko Venton muistolle on ratkennut

Jarkko Venton muistokirjoitus.

Mitä haluat kysyä Björn Wahlroosilta?

Wahlroos kannattaa perustuloa, mutta laskisi samalla minimipalkkoja. Vaihtoehtona on massatyöttömyys, Suomen nääntyminen ja yhteiskunnallinen kriisi, sanoo Wahlroos. Kenelle tulevaisuudessa riittää enää töitä? TV1:n Ykkösaamun vieraana on Nordean, Sampo-konsernin ja UPM:n hallitusten puheenjohtaja Björn Wahlroos.

Taistelu lomapäivistä – kerro, miten halutuimmat loma-ajat jaetaan sinun työpaikallasi

Onko parhaiden lomapäivien jakaminen sinun työpaikallasi ainaista hammastenkiristelyä? Vai sujuuko lomista sopiminen kuin tanssi? Teemme juttua – kerro kokemuksesi.

Mitä haluat kysyä puolustusministeri Jussi Niinistöltä?

Venäjä vei Iskanderit Kaliningradiin. Nato vie joukkojaan Baltiaan ja Puolaan. Saksan ulkoministeri sanoo, että turvallisuustilanne on vaarallisempi kuin kylmän sodan aikaan. Mihin Suomi tässä asettuu? Ykkösaamun vieraana on puolustusministeri Jussi Niinistö. Mitä haluat häneltä kysyä?

Mummonmössöä vai gourmetruokaa? Millaisia kokemuksia sinulla on vanhusten ruoasta?

Liian suolaista tai täysin mautonta mössöä – vanhusten ruokaa on parjattu kautta aikain. Onko tilanne todella niin huono? Mikä on sinun kokemuksesi ikäihmisten aterioista?

Kerro: Mitä saa, kun tämän päivän Suomessa tilaa kasvisvaihtoehdon?

Etsimme nyt lukijoiden tarinoita kasvisvaihtoehdoista nyt ja silloin, kun vaihtoehdon löytäminen ei vielä ollut helppoa.

Kysy Tampereen seudun joukkoliikenteestä – asiantuntijat vastaavat

Kysy ratikasta ja linja-autoliikenteestä Ylen suorassa nettikeskustelussa. Asiantuntijat vastaavat kysymyksiin kello 10 - 11.30. Keskustelu on päättynyt.

Ratikka vai nysset? Asiantuntijat vastaavat Tampereen joukkoliikenteestä

Mitä sinä haluaisit tietää raitiotiehankkeesta ja Tampereen joukkoliikenteestä? Asiantuntijat vastaavat suorassa nettikeskustelussa tiistaina. Voit lähettää kysymyksesi myös etukäteen.

Mitä haluat kysyä Petteri Orpolta?

Kokoomus vaihtoi Stubbin Orpoon ja nyt on uuden valtiovarainministerin näytön paikka. Kuuluko kokoomuksen ääni hallituksessa vai onko sen kohtalona olla keskustan ja perussuomalaisten äänetön yhtiömies? TV1:n Ykkösaamun vieraana valtiovarainministeri Petteri Orpo.

Miksi kasviksen pitää näyttää lihalta? – kerro mielipiteesi ruokatrendeistä

Erilaiset lihankorvikkeet tunkevat voimalla ruokamarkkinoille. Herättävätkö ne uteliaisuutta vai hämmennystä?

Mitä haluat kysyä Nordean johdolta? Ykkösaamussa Casper von Koskull

Nordean ennusteen mukaan Suomen nousukausi tuli ja meni niin, ettei kukaan ehtinyt oikein edes huomata. Miksi Ruotsi porskuttaa, kun täällä painitaan kilpailukyvyn ja työttömyysturvan leikkausten kanssa? TV1:n Ykkösaamussa Nordean konsernijohtaja Casper von Koskull.

Mitä haluat kysyä Ville Niinistöltä?

Mitä hallitus sai aikaan budjettiriihessä ja mikä on vihreän opposition vastaus? TV1:n Ykkösaamu palaa ohjelmistoon lauantaina 3. syyskuuta. Syksyn ensimmänen vieras on vihreiden puheenjohtaja Ville Niinistö.

Oletko joutunut onnettomuuteen tai vaaraan liikenteessä kännykänkäytön vuoksi? Kerro kokemuksesi!

Keräämme tarinoitanne tilanteista, joissa oma tai jonkun muun puhelimen käyttö on aiheuttanut vaaratilanteen tai onnettomuuden liikenteessä.

Työt voivat hiipiä yöllä uniin – näetkö painajaisia tai heräiletkö yöllä töiden vuoksi?

Myyjän silmissä vilisevät viivakoodit, opettaja kadottaa puolet oppilaistaan ja taksikuski taiteilee tiellä ilman rattia. Minkälaisia unia sinä näet työstäsi tai heräätkö kesken unien murehtimaan työasioita?

Vanhempien kuljetusrumba onkin laatuaikaa oman lapsen kanssa

Lasten harrastuksista puhutaan julkisuudessa usein kuljetusrumbana tai ikuisesti nälkäisenä talkootyösyöppönä. Se ei kuitenkaan ole koko totuus.

Miksi kehityskeskustelusta tulee kuumotuskeskustelu? – Esimiessuhteet kärsivät jatkuvista organisaatiomuutoksista

Hyvinkin alkanut kehityskeskustelu kilpistyy usein esimiehen kiireeseen ja kellon vilkuiluun. Sitäkin suurempi ongelma kehityskeskustelujen kannalta on se, että tuulisilla työpaikoilla pääsee syntymään entistä harvemmin kestäviä ja luottamuksellisia yhteistyösuhteita esimiesten ja alaisten välille.

Lusmuilua, suunsoittoa, yhteishenkeä? Millainen maine tarkkailuluokalla oli sinun koulussasi?

Tietty maine tarkkiksen oppilailla kyllä oli, sanoo 1980-luvun puolivälissä koulua käynyt tarkkislainen. Legendojen mukaan tarkkislaiset saattoivat olla tukkanuottaisilla opettajien ja muiden oppilaiden kanssa. Onko sinulla muistoja tarkkislaisista tai tarkkiksesta?

Määrääkö pomo tahdin kehityskeskustelussa? Kerro kokemuksesi

Kehityskeskustelujen tarpeellisuudesta ollaan monta mieltä. Onko sinun mielestäsi kehityskeskustelusta hyötyä vai onko se pelkkä pakkopulla, jossa esimiehen ja alaisen välille ei useinkaan synny aitoa vuorovaikutusta?

Toimiiko aktiivisuusrannekkeesi hyvin vai miten sattuu? Kerro kokemuksesi

Käytätkö aktiivisuusranneketta? Onko jokin liikuntasuoritus kirjautunut laitteeseesi väärin tai oletko saanut huijattua sitä kättä heiluttelemalla?

Katettiinko teidänkin pöytäänne lautanen mielikuvituskaverille?

Astrid Lindgren loi Pikkuveljelle mielikuvituskaveriksi Katto-Kassisen, Mikko Mallikkaalla oli Mulperi. Lapsuuden kuviteltuja ystäviä on hauska muistella jälkeenpäin, mutta ovatko olemattomat hahmot joskus herättäneet myös huolta? Miksi se lapsi nyt noin? Ei kai hän kärsi yksinäisyydestä?

Kennelliitto: Koirien ei tarvitsekaan päästä kaikkialle – mitä mieltä sinä olet? Osallistu keskusteluun!

Pientä kääpiökoiraa kohdellaan lain silmissä samoin kuin suurtakin, eikä yleiselle uimarannalle tai torille ei koiralla ole asiaa. Nykyään koiralla on sen sijaan lupa tulla esimerkiksi kirjastoon tai kauppakeskukseen. Mitä mieltä sinä olet, pitäisikö koirien päästä myös toreille ja tapahtumiin omistajansa kanssa?

Pilapuheluita, istuinkorokkeita ja mukaan revittyjä karttoja – Mitä sinä olet tehnyt puhelinluettelolla?

Puhelinluetteloita on painettu yli 130 vuotta, ja tämän vuoden painos jää historian viimeiseksi. Millaisia muistoja sinulla on koko kansan palvelueepoksesta? Milloin viimeksi käytit luetteloa?

Ensiaskelia, pottahetkiä, aamupuuroa ja kylpemistä – Kuuluvatko kuvat lapsen elämästä someen?

Yksi kertoo päivittäin somessa lapsen kuulumiset kuvin ja sanoin. Toinen saattaa laittaa kuvan tai kaksi vaikkapa kesälomareissun kohokohdista tai synttäreiltä. Kolmas ei julkaise lapsesta koskaan mitään. Mitä linjaa sinä kannatat ja miksi? Kannattaako lapsen elämää jakaa somessa?

Osallistu keskusteluun: Miten kasvatat lastasi alkoholinkäytön suhteen?

Miten kerrot lapsellesi alkoholista? Puhutaanko teillä kotona alkoholista avoimesti? Annatko lapsesi maistaa alkoholia kotona? Kuinka teillä menetellään, jos huomaat alaikäisen lapsesi käyttäneen alkoholia? Monet vanhemmat miettivät, mistä löytyisi se viisasten kivi, jotta lapsi suhtautuisi alkoholiin järkevästi.

Mitä luvatonta tai levotonta teit riparilla?

Mitä kiellettyä sinä teit rippileirillä? Keplottelitko leirille salaa siideripullon, karkasitko metsään vai livahditko poikien huoneeseen huomaamatta? Jaa kokemuksesi!

Fanitatuointi kertoo ihailun kohteen kaikille – lähetä kuva ja kerro tatskasi tarina

Toiselle riittää juliste seinällä, toinen kiertää keikkoja – ja kolmas tatuoi idolin kuvan ihoonsa. Eivätkä kaikki kuitenkaan aina ymmärrä. Mutta tatuointi on ja pysyy. Millainen fanitatska sinulla on? Kerro tarinasi!

Oksentelua, mouruamista vai lepäilyä? Miten sinun lemmikkisi pärjää autossa?

Miten sujuu automatkailu lemmikin kanssa? Piiloutuuko kissa heti, kun huomaa, että porukka pakkaa ja ottaa kujetusboksin esiin? Ryntääkö koira ensimmäisenä häntä riemusta heiluen autoon vai haraako viimeiseen asti vastaan? Kerro teidän reissukokemuksenne.

Kantaa ottavaa, kepeää vai vakavaa – millaista kesäteatterin pitäisi olla?

Monen suomalaisen kesään kuuluu kesäteatterissa käynti. Ohjelmistoissa korostuvat usein huumori ja musiikki. Saako kesäteatteri olla myös naurattamatta? Lähdetkö katsomaan tummaa draamaa kipeistä asioista?

Kehosta tuli small talkia – särähtääkö puhe syömisestä korvaasi?

Olipa naapurin Mika laihtunut. Tulipa ahmittua, täytyy syödä illalla vähemmän. Kylläpä housut kiristävät. Ruuasta sekä omasta ja muiden vartaloista puhutaan usein kuin ohimennen, eikä siihen välttämättä edes kiinnitetä huomiota. Kuinka usein sinä törmäät tähän ja mitä ajattelet siitä?

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle