Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Hankasalmen terveyskeskus.

Jyväskylä pitää terveydenhuollon asiakasmaksut ennallaan – kaupunginhallitus torjui mahdollisuuden maksujen alennuksiin

Kaupunginjohtaja Timo Koivisto toi sosiaali- ja terveyslautakunnan päätöksen asiakasmaksujen alentamismahdollisuudesta otto-oikeudellaan Jyväskylän kaupunginhallituksen käsittelyyn.

Stetoskooppi lääkärien pöydällä

Salon Perniöön löytyi sittenkin lääkäri – terveysasema uhkasi jäädä ilman lääkäriä syksyllä

Perniön terveysaseman viimeinen lääkäri ilmoitti lähdöstään aikaisemmin keväällä. Salo ehti esittää jo tuhannen euron rekrytointilisää saadakseen asemalle lääkäreitä.

Etualalla rypistynyt vuoronumerolappu valkoisella tuolilla, taustalla henkilö farkut jalassa terveyskeskuksen aulassa.

Osassa Lapin kuntia jonotetaan kuukausia kiireettömään hoitoon – Uskottavuus seitsemän päivän hoitotakuuseen horjuu

Lapin kunnissa on suurta vaihtelua pääsyssä kiireettömään sairaanhoitoon. Useissa kunnissa odotusaika yhteydenotosta lääkärin tapaamiseen venähtää yli lain asettaman kolmen kuukauden rajan.

Potilaita terveysaseman vastaanotolla.

Pitkät välimatkat, huonokuntoinen valtatie ja ajoittainen henkilöstöpula haastavat Muonio-Enontekiö -alueen terveydenhoidon

Muonion ja Enontekiön alueella hoitotyötä tehdään hyvällä sykkeellä ja antaumuksella. Pitkien välimatkojen alueella riittää kuitenkin monenlaisia haasteita.

Polvijärven terveyskeskus syyskuisena päivänä.

Polvijärven terveysasema pidetään kesällä auki etälääkärin avulla

Polvijärvellä on tällä hetkellä kolme täyttämätöntä lääkärin virkaa.

Ivalon terveyskeskus.

Ivalon terveyskeskuksen puhelinpalvelu on ruuhkautunut henkilöstövajauksen vuoksi – tilanne helpottuu ensi viikolla

Lääkäreiden sairastavuuden vuoksi Ivalon terveyskeskuksen lääkäreiden vastaanottoaikoja on jouduttu perumaan ja siirtämään. Lisäksi päivystyksen jonotusajat ovat pitkittyneet.

Lääkäri mittaa verenpainetta.

Pöytyän lääkäripula hellittää – nuorelle lääkärille koitetaan saada vanhempi kollega avuksi

Kuntayhtymällä on parhaillaan avoinna kaksi lääkärinvirkaa. Vastavalmistuneita koitetaan houkutella Pöytyälle tarjoamalla vanhemman kollegan tukea.

Kyltti, jossa lukee sinisillä kirjaimilla "terveyskeskus".

Liedon terveyspalvelujen puhelimet mykkinä – vikaa selvitetään

Liedon terveysasemien puhelimiin ei saa toistaiseksi yhteyttä. Vikaa selvitetään.

Korona näytteenottaja keskustelee testattavan kanssa drive-in pisteellä.

Seinäjoki ja muut kunnat joutuvat muuttamaan testauskäytäntöjä – terveydenhuollon tekemää koronatestiä suositellaan silti vain riskiryhmille

Etelä-Pohjanmaan kunnat ovat testanneet viime kuukausina vain rajoitetusti. Nyt STM on kuitenkin määrännyt, että testiin pitää päästä, jos tarvitsee tulosta tartuntatautipäivärahan takia.

Lääkärin välineistöä tutkimushuoneessa.

Keuruulle houkutellaan lääkäreitä töihin tuhansien eurojen palkanlisällä – lisän saa vain tietyin ehdoin

Keuruulle tuleville terveyskeskuslääkäreille on tarjolla määräaikainen sitouttamislisä. Lääkärivajeen takia kiireetöntä lääkärin hoitoa ei pystytä Keuruulla toistaiseksi järjestämään entiseen tapaan.

Siivooja moppaa lattiaa käytävällä.

Siilinjärvi houkuttelee psykologeja, sosiaalityöntekijöitä ja laitoshuoltajia palkanlisällä

Kunta ottaa käyttöön Siilinjärvi-lisän työntekijöiden houkuttelemiseksi. Esimerkiksi sosiaalityöntekijöiden toistuva haku ei ole tuottanut tulosta.

Nainen hiihtoladulla

Lappi vetää lääkäreitä puoleensa: valkotakit kyselevät matkailukuntien työpaikkoja jopa parin vuoden päähän

Lääkäriliiton kyselytutkimus kertoo, että Lappiin on paljon helpompi löytää sijaisia ja terveyskeskusten lääkärivaje on pienempi kuin useimmilla muilla alueilla.

Stetoskooppi lääkärien pöydällä

Kuopioon palkataan viisi uutta terveyskeskuslääkäriä – virkoja lisätty viimeksi lähes 20 vuotta sitten

Viisi uutta terveyskeskuslääkärin virkaa aiotaan perustaa jo helmikuun alusta lähtien. Taustalla on väestönkasvu, ikääntyminen ja seudun suuri sairastavuus.

Hoitaja laittaa kumihanskat käteen.

Liedossa terveyskeskusten puhelinpalvelu ruuhkautunut – kiireettömät lääkäriajat jäissä ja koululaisten terveystarkastuksia siirretään syksyyn

Koronapandemia on ruuhkauttanut Liedon terveyskeskuksia. Kunta hoitaa myös Marttilan ja Koski Tl:n perusterveyden huollon.

Lääkäri työpisteellä.

Kuopio lisää terveyskeskuslääkäreiden määrää, viisi uutta virkaa auki

Perusteena on muun muassa väestön määrän ja palvelutarpeen kasvu.

Suojavarusteisiin pukeutunut lähihoitaja Janina Kinnunen koronapotilaan kanssa.

Millaisia kokemuksia sinulla on diagnosoinnin tai hoitoon pääsyn viivästymisestä korona-aikana? Kerro meille

Lääkärit ovat huolissaan perusterveydenhuollon lamaantumisesta korona-aikana. Sairaudet todetaan ja tarvittavat hoidot käynnistyvät myöhässä.

Karstulan terveysaseman ensiavun ovi.

Karstulassa on iso huoli terveyspalveluista – Saarikan mukaan työntekijöiden saanti vaikeaa, mutta palveluista keskustellaan lähiaikoina useissa kokouksissa

Kunnanjohtaja Pekka Kanervion mukaan lääkäreitä ei ole aikoihin rekrytoitu Karstulaan, samoin laboratorion ja röntgenin palvelujen supistukset ovat jatkuneet. Perusturvaliikelaitos Saarikan mukaan palveluista keskustellaan monessa kokouksessa lähiaikoina.

Kyltti, jossa lukee sinisillä kirjaimilla "terveyskeskus".

Kaarinan terveyspalveluiden kiireettömät vastaanottoajat jäissä – sovitut lääkäri- ja hoitajavastaanotot hoidetaan

Koronapandemia on ruuhkauttanut terveyskeskuksen toimintoja. Puhelinpalvelussa takaisinsoitto saattaa venyä seuraavaan päivään.

Veikko Paltto ja Olavi Nousiainen Ivalon terveyskeskuksen edustalla kasvomaskeissaan.

Mihin kannattaa sijoittaa hyvinvointialueen palvelupisteet? Tutkija kertoo, miksi yksinkertaiseen kysymykseen on liki mahdotonta vastata

Uudet hyvinvointialueet voivat sijoittaa terveysasemat niin, että ne palvelevat alueen asukkaita parhaalla mahdollisella tavalla. Tai sitten syntyy kilpailu siitä, kuka saa äänensä parhaiten kuuluviin.

Kolarin lääkäri tekevät etätyötä

Kolarissa ei ole hoitojonoja ja yksi syy on maan aktiivisin etävastaanoton käyttö – yhä useammin sinutkin voi ottaa vastaan digilääkäri

Etävastaanotto ei vaadi panostusta tekniikkaan, vaan lähes aina puhelin ja älykännykkä riittävät. Kolarissa etuna ovat myös monivuotiset potilas-lääkäri -suhteet.

Turun Mäntymäen terveysaseman kylttejä

Turun terveysasemille tulossa käyttöön mahdollisesti palveluseteli – osa potilaista ohjataan jatkossa yksityiselle

Yksityisiltä lääkäripalveluilta ostettavalla palvelulla on tarkoitus nopeuttaa kiireettömään ja puolikiireelliseen hoitoon pääsyä ja saada hoitojonot hallintaan Turun perusterveydenhuollossa, suunnittelee Turun kaupunki. 

Terveyskeskuksen ja apteekin tienviitat

Virolahden terveysaseman laaja peruskorjaus on toteutumassa: hinta tarkentui 886 000 euroon

Virolahden terveysasemalla sattui kesällä vesivahinko. Kuntoselvityksen perusteella terveysaseman käyttöikää voidaan jatkaa noin 20 vuodella, jos se nyt peruskorjataan.

Lääkäri Nora Tarvus istuu työhuoneessaan.

Nora Tarvus lähti Pohjois-Karjalaan, koska lääkäri saa koulutuspäivän joka viikko – hoitajille tarjotaan jopa yli 500 euron rekrytointilisää

Pohjois-Karjalassa jouduttiin kesällä jopa sulkemaan terveysasemia, kun henkilökuntaa ei kerta kaikkiaan ollut. Nyt Siun sote tarjoaa lääkäreille koulutuspäiviä ja hoitajille määräaikaisia palkanlisiä työvoimapulan korjaamiseksi.

Kuntalaistilaisuus Pelkosenniemen kunnan valtuustosalissa.

Pelkosenniemen vuodeosaston säilyttämisen puolesta kerätään nimiä – kuntayhtymä tarvitsee säästöjä ja esittää kotisairaalan perustamista

Vuodeosaston lakkauttaminen sisältyy Pelkoseniemen ja Savukosken yhteisen kuntayhtymän talousarvioon, jonka laadinnassa on huomioitu kuntien asettamat rahoitusraamit.

Kyllön terveysaseman osasto 4 suljettiin hoitajapulan vuoksi.

Koronaepidemia venytti vastaanottojonoja Jyväskylän terveysasemilla – yksityinen houkuttelee asiakkaita lyhyemmillä jonotusajoillaan

Terveyskeskusten jonotusajat vaihtelevat suuresti Jyväskylässä. Asukkaat eivät kuitenkaan kovin hanakasti vaihda palvelupaikkaa sen mukaan, missä vastaanotolle pääsee nopeammin.

kuvassa lääkäri pitää kädessään stetoskooppia

Lääkäreiden sijaispula vaikuttaa terveyskeskusten jonotusaikoihin Kanta-Hämeessä

Ei-kiireellisissä tapauksissa Hämeenlinnassa saattaa joutua odottamaan lääkärille pääsyä pitkälle yli kuukauden. Myös Janakkalassa lääkärille pääsyä joutuu jonottamaan. Syitä on paljon, mutta päällimmäisenä on pula sijaisista.

terveydenhoito kuvituskuva

Puolet suomalaisista pääsee 20 minuutissa julkisella liikenteellä terveydenhoitoon – keskittäminen uhkaa lisätä maakuntien eroja

Perusterveydenhuollon palveluiden saavutettavuus joukkoliikenteellä on parasta Uudellamaalla sekä muissa väestöltään suurissa eteläisen Suomen maakunnissa. Tutkija varoittaa, ettei sote-uudistuksessa tulisi mennä keskittämisessä liian pitkälle.

Vaalityöntekijä laittaa äänen kirjekuoressa vaaliuurnaan.

Aluevaalit lähestyvät – katso videosta, mistä historiallisissa vaaleissa on kysymys ja mistä kaikesta aluevaltuustot päättävät

Tammikuun vaaleissa valitaan aluevaltuustot Pohjanmaan, Etelä-Pohjanmaan ja Keski-Pohjanmaan hyvinvointialueille.

Uutsivahti-sovelluksen Läheltä-toiminnon esittelykuva

Rovaniemen kaupunki palaa terveysasemilla takaisin normaaliin

Kiireettömät pitkäaikaissairauksien kontrollikäynnit aloitetaan uudestaan ja terveysasemille saa taas olla yhteydessä.

Koronatestausta Armilan terveysasemalla.

Infektiovastaanotot sulkeutuvat Etelä-Karjalassa – koronaviruksen mahdollisuus on suljettava pois ennen terveysasemalle menoa

Eksote sulkee koronaviruksen vuoksi perustamansa infektioasemat. Ne otetaan käyttöön jälleen, jos tarve vaatii.

Minna Aalto lapsenlastensa kanssa torikahviossa

Leveät hartiat eivät kantaneetkaan kuusaalaisten palveluita paremmin – lupaus lääkäristä joka kuntaan on epärealistinen, sanovat asiantuntijat

Sote-uudistusta on siivitetty ajatuksella, että palvelut paranevat, kun niiden takana on yhtä kuntaa vahvemmat voimat. Terveyspalveluistamme päättävät tammikuun aluevaaleissa valittavat valtuutetut. Yle kävi kyselemässä, mitä jättikuntaliitosten jälkeen palveluille on käynyt Kouvolassa.

Sanna Marin puhumassa SDP:n tilaisuudessa.

SDP lupaa, että terveydenhoitoa saa aina tarvittaessa – puolue ei kuitenkaan takaa yhtä sosiaali- ja terveysasemaa joka kuntaan

SDP haluaa varmistaa, että kiireettömän terveydenhoidon seitsemän päivän hoitotakuu toteutuu kaikkialla Suomessa. Puolue vaatii, että hoitohenkilökunnan palkan ja työolojen pitää olla houkuttelevia.

Polvijärven terveyskeskuksen pihaa. Etualalla kyltti.

Pohjois-Karjalassa pelätään uusia terveyskeskusten sulkuja – hoitajapulan aallonpohja ohitettu, mutta tilanne on yhä vakava

Pohjois-Karjalaa kesällä koetellut hoitajapula on tasaantunut, mutta tilanne on yhä vakava. Itä-Suomen aluehallintovirasto vaatii Siun sotelta selvitystä rekrytointiongelmista. Työvoimaa yritetty haalia etätyömahdollisuuksilla ja rahalla.

Annika Saarikko, taustalla keskustan banderolleja.

Keskusta vaatii vähintään yhtä sosiaali- ja terveysasemaa joka kuntaan – päävastustajina aluevaaleissa ovat keskittäminen ja kokoomus

Keskusta haluaa varmistaa, etteivät sote-palvelut karkaa pienimmistä kunnista. Puolueen tavoite on, että ihmiset pääsisivät yhdellä yhteydenotolla sote-asemalle oikea-aikaiseen hoitoon.

Rahaa, seteleitä.

Kaupunkilaiset ovat tunnollisia laskujen maksajia – Kuopio perii saataviaan harvoin

Kuopiolaiset maksavat säntillisesti kaupungilta saamansa laskut. Esimerkiksi korona-ajan taloudelliset haasteet eivät ole lisänneet asukkaiden maksuvaikeuksia kaupungin kanssa.

Rasvat ja maidot kouluruokalan linjastossa.

Kontiolahti harkitsee keskittyvänsä jatkossa vain koulujen ja päiväkotien aterioiden valmistukseen

Kontiolahden uuteen sote-keskukseen ei tule valmistuskeittiötä. Koulun keittiöön puolestaan tarvitaan laajennus, että siellä pystyttäisiin jatkossa valmistamaan kaikki koulujen ja päiväkotien ateriat.

Turun Mäntymäen terveysaseman kylttejä

Turku yrittää purkaa terveyskeskusruuhkia – palveluseteli käyttöön ja lisähenkilöstöä ostopalveluna

Koronapandemia on ruuhkauttanut tavalliset terveysasemat pahoin ja tilanne on jatkunut jo kuukausien ajan. Turku yrittää taklata ongelmaa nyt uudella toimenpidesuunnitelmalla.

Keltainen terveyskeskusrakennus kylpee syysauringossa, vieressä punertavia lehtipuita..

Terveysasemien siirto kuohuttaa Hämeenlinnassa: huolena hiipuvat lähipalvelut ja parkkipaikkapula

Lautakunnan puheenjohtaja ennakoi illan kokouksesta pitkää. Ojoisten ja Idänpään terveysasemien siirrosta äänestetään varmasti, uskoo Karoliina Frank. Ojoisilla toivotaan malttia päätöksentekoon ennen soten siirtymistä hyvinvointialueen hoitoon.

Nokian uusi hyvinvointikeskus havainnekuvassa

Nokian hyvinvointikeskuksesta uhkaa tulla puolen miljoonan lisälasku kilpailutuksen puutteiden takia

Skanska rakentaa sote-palvelujen uutta keskuspaikkaa. Kilpailun hävinnyt Peab valitti markkinaoikeuteen, kaupunki puolestaan sen päätöksestä KHO:en.

Terveysaseman ovessa on kyltti pandemiavastaanotolle.

Hämeenlinnan Ojoisten ja Idänpään terveysasemien siirto Viipurintien kampukselle lautakunnassa ensi viikolla

Kuntavaalien yli siirtynyt päätöksenteko kahden terveysaseman tulevaisuudesta on nyt käsillä Hämeenlinnassa.

Uutisvahdin läheltä-listan markkinointikuva, jossa kartta

Rovaniemen avovastaanoton palvelut takkuavat henkilöstövajeen vuoksi

Yhteydenottoja muissa kuin välttämättömissä asioissa pitäisi nyt välttää, kaupungista kerrotaan.

Heinolan valtuuston puheenjohtaja Niina Varjo (kok.) ja kaupunginhallituksen puheenjohtaja Kirsi Lehtimäki (sdp.)

Heinola on uuden edessä soten siirryttyä pois kaupungin käsistä – päättäjät odottavat radikaaleja esityksiä

Heinola on profiloitunut vahvojen terveyspalveluiden puolustajana. Kun sote siirtyy hyvinvointialueille, jää Heinolalle aikaa puida muita kaupungin asioita. Keskusteluun nousee ainakin kiinteistöjen omistus.

Näöntarkastus silmälääkärin vastaanotolla.

Sievissä aloittaa etälääkärin vastaanotto – terveyskeskuslääkärin paikkaan ei ollut hakijoita

Yksityisen toimijan lääkäri ottaa etänä vastaan sieviläisiä kolmena päivänä viikossa. Yhteyden lääkäriin voi ottaa kotona omalta laitteelta tai menemällä Sievin terveyskeskukseen, jossa on varattu huone etälääkärin vastaanottoa varten.

Koronanäytteenottoa Tampereen messu- ja urheilukeskuksessa 21.7.2021.

"Näin ei voida jatkaa", sanoo lääkäri Esa Rintala – koronan jäljitys ja testaaminen ovat ajaneet terveydenhuollon äärirajoille

Kunnat ja sairaanhoitopiirit kaipaavat hallitukselta pikaisesti uusia ohjeita tilanteeseen. Neuvolat, kouluterveydenhuolto ja terveyskeskukset kärsivät, koska koronajäljitys ja -testaus vaativat niin paljon työvoimaa.

Puhelin nuoren kädessä

Avi on saanut parikymmentä kantelua Turun perusterveydenhuollon ongelmista

Turun terveyskeskuksen ajanvarauspuhelin on ruuhkaantunut pahoin. Myöskään takaisinsoitto ei ole toiminut.

Turun keskustan terveysaseman aulassa ihmisiä odottamassa vuoroaan.

Päättäjät yksimielisiä: Turun terveyskeskuksen ongelmat ratkaistava – puolueiden keinovalikossa kriisityöryhmä, rekrykampanja ja organisointi

Terveysasemien työntekijäpula ja puhelinruuhkat ovat koko kaupungin ongelma. Puolueet ehdottavat Ylen kyselyssä muun muassa kriisiryhmän perustamista ja rekrytointikampanjaa. Hyvinvoinnin apulaispormestari Elina Rantanen organisoisi töitä uudelleen.

Terveyskeskuslääkäri Päivi Slam työpaikkansa Turun Mäntymäen terveysaseman ulkopuolella.

Terveyskeskuslääkäri avautuu työnsä rankasta todellisuudesta: "Syöpiäkin olisi voitu parantaa, jos hoito ei olisi myöhästynyt koronan takia"

Terveysasemien puhelinpalvelut ovat ruuhkautuneet eri puolilla maata, mutta myös lääkärit työskentelevät äärirajoilla. Turkulainen terveyskeskuslääkäri Päivi Slama kirjoitti hätähuutonsa sanomalehden mielipidesivulle ja kertoo työstään nyt Ylelle.

Ambulansseja Porvoon päivystyspoliklinikan edessä.

Vanhus saattaa odottaa HUSin päivystyksissä jatkohoitoa yli vuorokauden – Ylilääkäri: Ihmistä pitäisi tukea ennen kuin kamelin selkä katkeaa

HUSin päivystykset kuormittuvat, sillä potilaat joutuvat odottamaan seuraavaan hoitopaikkaan pääsyä jopa kahden vuorokauden ajan. Päivystyksiin jää jumiin etenkin ikäihmisiä, joista kaikkien vaivoja ei päivystyksessä voida hoitaa.

Miehikkälän terveyskeskus

Virolahden terveysaseman ovet pysyvät suljettuina arviolta vuoden ajan – heinäkuussa sattunut vesivahinko vaatii isot korjaukset

Virolahden terveysasemalla sattui heinäkuussa vakava vesivahinko. Näillä näkymin terveysaseman tiloihin päästään palaamaan vuoden kuluttua.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle