Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Meeri Havumäki

Vastaavalta päätoimittajalta: Uutismedioillakin on vielä tasa-arvotyötä tehtävänä

Tytöt kaikkialla maailmassa kohtaavat itseään koskevaa väärää tietoa ja olettamuksia. Lapsilla ja nuorilla sukupuoleen katsomatta on oikeus saada luotettavaa tietoa ja nähdä mediassa moninaista kuvaa ihmisyydestä, pohtii Havumäki näkökulmassaan.

Jouko Jokinen

Vastaavalta päätoimittajalta: Miten varmistamme, että demokratia toimii myös poikkeusaikoina?

Ennakkoäänestyksen pidentäminen, kirjeäänestys, kotiäänestyksen laajentaminen ja ennen kaikkea digitaalinen äänestäminen. Siinä keinoja, joita vaaleista vastaavien pitäisi pohtia tosissaan, kirjoittaa Jokinen.

Jouko Jokinen

Vastaavalta päätoimittajalta: Korona kirkastaa Ylen tehtävän

Ylessä harjoitellaan paljon poikkeusolojen toimintaa. Nyt tulokset näkyvät, pohtii Jouko Jokinen näkökulmassaan.

Perussuomalaisten europarlamentaarikko Jussi Halla-aho ja puheenjohtajaehdokas, eduskuntaryhmän puheenjohtaja Sampo Terho (oik.) perussuomalaisten puoluevaltuuston kokouksessa Helsingissä 11. maaliskuuta.

Näkökulma: Lähteekö Jussi Halla-aho sittenkään puheenjohtajakisaan?

Europarlamentaarikko Jussi Halla-aho ilmoittaa päätöksensä tänään kello 13.

Timo Soini

Näkökulma: Ulkoministeri Timo Soinin kahdet kasvot

Kesytetyksi luullussa populistipuolueessa saattaa piileskellä ulkopoliittinen yllätys, kirjoittaa turvallisuuspolitiikan erikoistoimittaja Riikka Uosukainen.

Timo Soini

Näkökulma: Soinin hallittu vallansiirto

Timo Soini ilmoitti hyvissä ajoin harkitsevansa eroa perussuomalaisten puheenjohtajan tehtävästä, mutta eroon eivät monet uskoneet, kirjoittaa politiikan toimittaja Hilkka Säävälä.

Atte Jääskeläinen.

Päätoimittajalta: Reilu peli on tärkeämpää kuin voitto uutiskilpailussa

Julkisen Sanan Neuvosto on antanut ensimmäiset ratkaisunsa Yle-jutuista.

Autoja autoliikkeessä.

Näkökulma: Bernerin liikenneverkkoselvitys ei ollut täysin susi

Miksi Bernerin esitys murskattiin alkumetreillä ilman keskustelua varsinaisen esityksen sisällöstä – eivätkö halvemmat autot ja huokeampi bensa kelpaa suomalaisille?

Eero Mäntymaa, toimittaja, Yle Uutiset.

Näkökulma: Tee uuden vuoden lupaus – älä jaa vihaa eteenpäin

Tee kohta satavuotiaalle Suomelle palvelus. Älä jaa maassa kytevää vihaa eteenpäin, ehdottaa toimittaja Eero Mäntymaa.

Kirsi Karppinen

Näkökulma: Meillä on vielä toivoa

Kun oma lapsi sairastuu tai vammautuu, tarvitaan toivoa kipeämmin kuin koskaan. Miksi sen antamisessa kitsastellaan, miettii Ylen toimittaja Kirsi Karppinen.

Pirjo Auvinen

Näkökulma: Silminnäkijänä Sipilästä ja Ylestä

Politiikan toimittaja Pirjo Auvinen paljastaa taustoja pääministeri Juha Sipilän haastattelutunneista.

Atte Jääskeläinen.

Päätoimittajalta: Yle päättää journalismistaan itse, ja kantaa siitä myös vastuun

Pääministeri Sipilä ei vaientanut Yleä, kirjoittaa Yle Uutis- ja ajankohtaistoiminnan vastaava päätoimittaja Atte Jääskeläinen.

Riikka Uosukainen

Näkökulma: SDP:n päänsärky on puoluejohtajan vetovoima

Ylen kysely SDP:n puoluevaltuuston jäsenille nosti esille sen mikä on pinnan alla kuohunut pitkään. SDP on hämmennyksen tilassa ja jakaantunut useisiin leireihin.

Näkökulma: Oletko erittäin hyvä, ellet täydellinen? Tervetuloa miljonäärikaupungin vetäjäksi

Rohkea, valovoimainen, talouden hallitseva ja poliitikot sitouttava muutosjohtaja. Siinä ovat vaatimukset isoja taloudellisia kolhuja ottaneelle ja väkevää uutta nousua tekevälle Pohjois-Skandinavian pääkaupungille. Ouluun ei mitään ampakeijaria olla hakemassa, sanoo Timo Sipola.

Riikka Uosukainen

Näkökulma: Yllätetyn presidentin ja juristin tuska – "Nyt sitten joudumme avaamaan sanaisen arkkumme"

Jos Suomen poliittisen johdon toimintaan on syynsä, ne eivät ole välittyneet Hollannin tutkimusjohdolle, kirjoittaa politiikan erikoistoimittaja Riikka Uosukainen. Perjantain tiedotustilaisuuden videoista näkyy, kuinka vakavasti presidentti asiaan suhtautuu.

Salla Vuorikoski.

Näkökulma: Salailua, viivyttelyä, suuryritysten suojelua – Finanssivalvonnan röyhkeydellä ei näytä olevan rajoja

Kansalaisilla on oikeus pitää silmällä miljardeja yhteisiä euroja pyörittävien eläkeyhtiöiden toimia. Yhtä tärkeää on mahdollisuus seurata, millä tavalla valvova viranomainen – Finanssivalvonta –  itse käyttää valtaa. Sitä on mahdotonta tehdä, jos virkamiehet puuhastelevat piilossa, kirjoittaa ajankohtaistoimituksen tutkiva toimittaja Salla Vuorikoski.

Riikka Uosukainen

Näkökulma: Onnistuuko pääministeri Sipilä ministerivaihdoksissa?

Voittajajoukkueelta näyttävän keskustan riskit ovat näkyvissä, pohtii Ylen politiikan erikoistoimittaja Riikka Uosukainen.

Janne Mällinen

Näkökulma: Nyhtökaura hyvä, johdon palkkaus paha

Journalismin näkökulmat jumittuvat helposti ennalta-arvattaviin asemiin. Arvoihin perustuvat käsitykset hyvästä ja pahasta heijastuvat myös toimittajien työhön, toteaa Yle Uutisten Yhteiskuntatoimituksen sisältötuottaja Janne Mällinen.

Eero Mäntymaa, toimittaja, Yle Uutiset.

Näkökulma: Lähtisitkö Irakin sekasortoon, vai jäisitkö Suomen marginaaliin?

Kohta Suomessa on 5 000 kielteisen turvapaikkapäätöksen saanutta irakilaista. Toistaiseksi heitä ei voi pakottaa Bagdadin koneeseen, vaan he voivat jäädä Suomeen paperittomina kansalaisina. Tätä Suomen hallitus ei toivo. Toive voi olla turha.

Riikka Uosukainen

Näkökulma: Pientä elvytystä

Kansalaisten kukkarot tuntuvat olevan samassa tilassa kuin Suomen talous, ei kummempaa eurojen liikehdintää, kirjoittaa politiikan erikoistoimittaja Riikka Uosukainen.

Riikka Uosukainen

Näkökulma: Paineet hallituksen sisällä kasvavat

Tuoreessa "plokissaan" Soini vakuuttaa omilleen, ettei panikointiin ole mitään syytä. Silloin yleensä on jo paniikki päällä, kirjoittaa politiikan erikoistoimittaja Riikka Uosukainen.

Vanhoja patinoituneita rintanappeja.

Näkökulma: Itse tehty punk

Hiuksia värjättiin karamellivärillä. Sitä sai ostaa ihan tavallisesta ruokakaupasta. Käsityökaupasta haettiin hakaneuloja. Neulojen menekki herätti Lankaliike Aili Jokisessa hämmennystä, kirjoittaa toimittaja Päivi Puukka.

Tim Kaine ja Hillary Clinton Philadelphian puoluekokouksen loppuhuipennuksessa 28. heinäkuuta.

Näkökulma: Maailma muuttuu, mutta Yhdysvaltain puoluekokoukset pitävät kiinni perinteistä

Yhdysvalloissa on jälleen pidetty kahden pääpuolueen kokoukset ja nimetty presidenttiehdokkaat marraskuun vaaleihin. Puoluekokoukset ovat viehättävä kurkistus vanhaan maailmaan suuren mediamyllerryksen keskellä, arvioi puoluekokouksia pitkään seurannut Ylen erikoistoimittaja Reijo Lindroos.

Anne-Mari Rajala

Näkökulma: Pääsin vahingossa käsiksi tuntemattoman naisen yksityiselämään

Sain puhelimeeni edelliselle omistajalle tarkoitettuja viestejä. Nyt tiedän hänestä tahtomattani liikaa. Saatamme luovuttaa itsestämme arkaluontoista tietoa, jos unohdamme ilmoittaa vaihtuneesta puhelinnumerosta. Harva kuitenkaan muistaa, mihin kaikkialle numero on tullut annettua.

Komissaari Jyrki Katainen Kuopion torilla kabinettinsa kanssa.

Näkökulma: Jyrki Katainen on oikeassa, TTIP:stä pitäisi puhua enemmän

Keskellä heinäkuuta Brysselissä kirjoitetun paimenkirjeen viesti on osin ristiriitainen, mutta sen ydin on tärkeä. Yhdysvaltain ja EU:n sorvaama vapaakauppasopimus on niin mittava, ettei siitä pidä olla hiljaa, kirjoittaa Ylen ulkomaantoimittaja Kirsti Karttunen.

Eero Mäntymaa, toimittaja, Yle Uutiset.

Näkökulma: Veikkaan, ettet jaa tätä kirjoitusta

Mies kaatui keskelle suojatietä ja jäi niille sijoilleen. Elielinaukio Helsingin keskustassa oli täynnä ihmisiä kuten aina keskellä päivää. Arvaatkin varmaan jo, mitä seuraavaksi tapahtui.

Ted Cruz kädet levällään puhujapöntössä

Näkökulma: Donald Trump yhä kova pala puolueen sisäisille haastajille

Yhdysvaltain republikaanien varapresidenttiehdokas Mike Pence korosti puolueen yhtenäisyyttä hyväksyessään nimityksensä puoluekokouksessa. Trumpin kovimmat haastajat eivät kuitenkaan halunneet antaa selkeää tukea puolueen presidenttiehdokkaalle.

Vladimir Putin ja Sauli Niinistö tiedotustilaisuudessa Kultarannassa perjantaina

Näkökulma: Kun suurvallan johtaja puhuu outoja

Perjantaina Suomessa vieraillut Venäjän johtaja kertoi outoja asioita. Suomalaisia jäi etenkin ihmetyttämään, kuinka pitkä matka on venäläinen 1 500 kilometriä, pohtii vierailua Kultarannassa seurannut toimittaja Jyrki Saarikoski.

Turkin lippu liehuu.

Näkökulma: Turkki on huonolla tolalla

Iskuissa on kuluneen vuoden aikana kuollut 229 siviiliä. Silti tiistai-iltainen hyökkäys ei juuri vaikuta ihmisten arkeen, Leena Reikko kirjoittaa.

Eero Mäntymaa, toimittaja, Yle Uutiset.

Näkökulma: Idiootit äänestivät väärin

"Nuijat britit äänesti ittensä EU:sta ja nyt ne googlaa, että mikä se EU on." Tässä tarina, johon miljoonat haluavat uskoa juuri nyt. Ja juuri tällaisella ylimielisyydellä on päällystetty EU-eroon johtava tie, kirjoittaa Eero Mäntymaa.

Riikka Uosukainen

Näkökulma: Kokoomus etsii ministereiksi yleisosaajia

Uusilla ministereillä pitää olla tarvittaessa kykyä vääntää työllisyydestä tai soten etenemisestä riippumatta siitä, minkä salkun he saavat, kirjoittaa politiikan erikoistoimittaja Riikka Uosukainen.

Salla Vuorikoski.

Näkökulma: Kuinka saada pörssivalvoja noudattamaan lakia

Kun viranomainen haluaa salata papereita, se on usein valmis etsimään kaikki mahdolliset oljenkorret, jolla lain noudattamista voi lykätä, kirjoittaa toimittaja Salla Vuorikoski. 

Petteri Orpo

Näkökulma: Orpon paineet alkoivat heti

Sosiaalisen vastuun korostaminen oli retorinen avaus, jolla palauttaa laaja kannatuspohja ja Orpon sanoin tehdä kokoomuksesta suomalaisten näköinen puolue, arvioi politiikan erikoistoimittaja Riikka Uosukainen näkökulmassaan.

Riikka Uosukainen

Näkökulma: Kokoomuksen puheenjohtajakisassa purkautuu pettymys

Puheenjohtajavaalia edeltää niinsanottu pitkien puukkojen yö, jolloin epävarmoihin perinteisesti yritetään vaikuttaa. Se, mihin puheenjohtajavalinta lopulta perustuu, on päivän kysymys, arvioi politiikan erikoistoimittaja Riikka Uosukainen.

Riikka Uosukainen

Näkökulma: Työmarkkinavääntö ei enää kannattele SDP:tä – saako puheenjohtaja Antti Rinne haastajan?

SDP:n puheenjohtajan Antti Rinteen pelastuksena on ollut puolueen jyrkkä kannatuksen nousu viime syksynä. Haastajat odottavat jo lähtötelineissä.

Salla Vuorikoski.

Näkökulma: Urheiluherrat pitävät huolta toisistaan

Ministeriön korkea virkamies puuttuu tarkastukseen, jossa perataan hänen ystävänsä johtaman järjestön rahankäyttöä. Hän yrittää usuttaa alaisiaan etsimään tarkastajan työstä heikkouksia. Oudointa on, että urheiluvaikuttajat eivät näytä itse tunnistavan, milloin he liikkuvat heikoilla jäillä, kirjoittaa ajankohtais- ja featuretoimituksen toimittaja Salla Vuorikoski.

Markku Sandell

Näkökulma: Miksi maisteriksi? Kortistoon pääsee muutenkin

Viikonlopun ylioppilasjuhlissa katselin kahden nuoren vapautuneita kasvoja. Niistä loisti puhdas riemu ja ilo, koulu oli käyty ja elämä edessä. Toinen mielii humanistiksi, toinen tekniikan alalle korkeakouluun. Ylioppilastodistuksissakaan ei ollut mitään valittamista, omaani verrattuna ne olivat suorastaan loistavia. Älliä oli muuallakin kuin sukunimessä.

Tietyö -liikennemerkkejä.

Näkökulma: Kilpailukykysopimus tulee – oletko valmis?

Suomalaisessa työmarkkinapolitiikassa on opittu siihen, että asiat menevät hitaasti mutta varmasti lopulta oikeaan tai ainakin johonkin suuntaan. Näin onnellisesti näyttää käyvän myös kilpailukykysopimukselle, jonka soveltamisneuvotteluille varattu aika loppuu tänään.

Annastiina Heikkilä

Näkökulma: Työaikalakiin tiivistyy ranskalaisten kaikki tyytymättömyys

Työlakiuudistuksen nostattama protestiaalto on karannut Ranskan hallituksen kontrollin ulottumattomiin. Ranskalaiset purkavat nyt pitkään kasautuneita paineita, joille heikko hallitus pakkolakeineen tarjoaa helpon syntipukin, kirjoittaa Pariisista Annastiina Heikkilä.

Riikka Uosukainen

Näkökulma: Ylimielisyys istuu kokoomuksessa kuin rasvatahra

Myönteiset mielikuvat hallituksen tekemisistä näyttävät menevän keskustan piikkiin, kirjoittaa politiikan erikoistoimittaja Riikka Uosukainen.

Susanna Turunen.

Näkökulma: Terrorismi muuttaa meitä

Terrorismi voi nostaa joissakin ihmisissä tarpeen käyttää valtaa, kirjoittaa Ylen EU-erikoistoimittaja Susanna Turunen.

Riikka Uosukainen

Näkökulma: Turvallisuutta hoitaneet ministerit suosituimpia – ministerijoukkueiden ykköseksi nousevat perussuomalaiset

Kolme ässää eli Sipilä, Stubb ja Soini sijoittuvat ministerimittauksessa pistesijojen puolivälistä häntäpäähän.

Tytti Sulander

Näkökulma: Nokia teki sen taas – nimi palaa kännyköihin ja yhtiökin nousi Suomen tärkeimmäksi

Nokian ilmoitus tavaramerkkinsä lisensioinnista matkapuhelinvalmistajalle ei yllättänyt, mutta nostatti silti Suomessa innostusta. Samaan päivään osunut Etlan selvitys Nokian noususta Suomen tärkeimpien yhtiöiden listaykköseksi ei herättänyt samanlaisia tuntoja, vaikka kyseessä oli suomalaisten kannalta merkittävämpi uutinen, kirjoittaa Ylen taloustoimittaja Tytti Sulander.

Riina Rinne

Näkökulma: Ukin kuolema opetti, että vain rakkaiden kanssa jaettu ilo on kaksinkertainen

Kuvasin Perjantai-dokkarin mummini ja ukkini viimeisistä yhteisistä hetkistä. Samalla ymmärsin, miksi sanonta ”jaettu ilo on kaksinkertainen ilo” syntyi jo kauan ennen Facebookia.

Mattias Mattila.

Näkökulma: Kaikki musiikki on jo sävelletty – myös Stairway to Heaven

Led Zeppeliniä syytetään taas plagioinnista. Asiaa puidaan oikeudessa Los Angelesissa vasta kesäkuussa, mutta se ei estä tuomioiden jakamista netissä, kirjoittaa Ylen kulttuuritoimittaja Mattias Mattila.

Riikka Uosukainen

Näkökulma: Kokoomuksen puheenjohtaja voi vaihtua – vaihdos uudistaisi myös hallituksen

Sisäministeri Petteri Orpo on haastanut puolueensa puheenjohtajan, valtiovarainministeri Alexander Stubbin. Teko on poliittinen riski. Onnistuessaan Orpo voi valita tiiminsä ja uudistaa kokoomuksen ministeriryhmän.

Pekka Ervasti

Näkökulma: Hallituslaiva vuotaa

Lähti tulppa veneestä! Pääministeri Juha Sipilän lanseeraama vertaus sopii myös hallitusrintaman kannatuskehitykseen, kirjoittaa politiikan erikoistoimittaja Pekka Ervasti.

Pekka Ervasti

Näkökulma: Stubbin alakuloinen kampanja-avaus

Kokoomuspomo ryntäsi avaamaan kampanjansa keskentekoisena, vaikka päävastustaja, Petteri Orpo, ei ole vielä noussut edes kehiin, kirjoittaa politiikan erikoistoimittaja Pekka Ervasti.

Atte Jääskeläinen

Päätoimittajalta: Suomalainen hyötyisi, jos uutismedia tekisi yhteistyötä

Yle on valmis tutkimaan kaikkia mahdollisia tapoja tehdä yhteistyötä kotimaisen vastuullisen median elinvoiman edistämiseksi. Tämä voi olla yhteistyötä sisällöissä verkossa, kirjoittaa Yle Uutisten vastaava päätoimittaja Atte Jääskeläinen.

Riikka Uosukainen

Näkökulma: Stubbin piinaviikot jatkuvat – piirijohtajat ovat valmiita antamaan puheenjohtajalle aikaa

Ylen kysely kokoomusvaikuttajille paljastaa, että puheenjohtaja Alexander Stubbin piina jatkuu puoluekokoukseen asti. Puheenjohtajakisaan ilmoittautunut kansanedustaja Elina Lepomäki ei kelpaa vaihtoehdoksi tyytymättömille, kirjoittaa politiikan erikoistoimittaja Riikka Uosukainen.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle