Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Dokumenttielokuvantekijä Lukas Stasevskij.

Lukas Stasevskijn kolumni: Ukrainassa huomasin, että sota jakaa ihmisiä uudella tavalla

Sota on saanut ukrainalaiset järjestäytymään ennennäkemättömällä tavalla. Kaikki eivät kuitenkaan ole valmiita tekemään maansa eteen yhtä paljon kuin toiset, kirjoittaa Lukas Stasevskij.

Kenialaiset poliisit taluttavat pidätettyä mielenosoittajaa Nairobin kadulla.

Kirjeenvaihtajalta: Poliisi hajoitti Kenian suurmielenosoituksen, kyynelkaasusta sai osansa myös Ylen kuvausryhmä

Kenian opposition suurmielenosoitus typistyi maanantaina pienten mielenosoitusryhmien ja mellakkapoliisin yhteenotoiksi Nairobin keskustassa. Oppositiojohtaja Raila Odinga lupaa, että mielenilmaukset jatkuvat joka maanantai.

Huivi päässä ja hengityssuojain kasvojen peittona oleva tyttö katsoo suoraan kameraan.

17-vuotias hazaratyttö selvisi terrori-iskusta, mutta sitten Taliban murskasi haaveet – ”Päätin jatkaa opiskelua, tapahtui mitä hyvänsä”

Suomi on alkanut ottaa hazara-taustaa entistä tarkemmin huomioon afganistanilaisten turvapaikkahakemuksissa. Vähemmistön asema on EU:n mukaan huonontunut.

Tiotusentals demonstranter i Jerusalem protesterade tidigare i veckan mot premiärminister Benjamin Netanyahus planer på radikala förändringar av rättsväsendet.

Sarjatulta hautajaisissa, tappelua parlamentissa, kodit maan tasalle – videot näyttävät, mitä Israelissa tapahtuu juuri nyt

Israelissa on viikkojen ajan nähty valtavia hallituksen vastaisia mielenosoituksia. Samalla uusi hallitus on tiukentanut otetta palestiinalaisalueilla ja väkivaltakierre syvenee.

Karjalan prikaatin varusmiehet suorittamassa suojeluhälytys-harjoitusta Kouvolan Vekaranjärvellä.

Näihin uhkiin Suomi nyt varautuu: Vääristellyllä tiedolla voidaan vaikuttaa isoihin joukkoihin

Sisäministeriö listasi 21 Suomeen kohdistuvaa uhkaa. Suomen ja Euroopan turvallisuustilanne on raportin mukaan vakavampi ja vaikeammin ennakoitava kuin kertaakaan kylmän sodan jälkeen.

Vjatseslav Skokov, Karjalan valli -etsintäryhmän johtaja

Yli sata suomalaista sankarivainajaa Venäjältä löytänyt etsintäryhmä hajosi Ukrainan sotaan – johtaja hakee nyt turvapaikkaa Suomesta

Karjalan valli -ryhmä on etsinyt sotavainajia Karjalankannaksella. Kolme ryhmän jäsentä on nyt paossa Venäjän liikekannallepanoa ulkomailla.

Indonesialaiset osoittivat mieltään Ruotsin suurlähetystön edustalla Jakartassa maanantaina, 30.1.2023.

Ruotsi joutui mielenosoittajien hampaisiin muslimimaissa – kohut tulevat ja menevät, toteaa tutkija

Eri puolilla islamilaista maailmaa on osoitettu mieltä Ruotsia vastaan sen jälkeen kun äärioikeistolainen poliitikko poltti Koraanin Tukholmassa. Myös boikottiin Ruotsia vastaan on kehotettu.

Mielenosoittajat polttavat Ruotsin lipun.

Ruotsi sulki suurlähetystönsä Turkissa protestien takia – Suomen ulkoministeriö kehottaa Turkissa olevia välttämään väkijoukkoja

Turkkilaiset mielenosoittajat ovat vastustaneet sitä, että Ruotsi ei estänyt äärioikeistopoliitikon tempausta, jossa hän poltti koraanin Turkin suurlähetystön edustalla Tukholmassa.

Aseistettu Israelin turvallisuusjoukkojen jäsen seisoo kiviseinän edessä. Seinään on maalattu töhryjä.

Itä-Jerusalemissa ainakin seitsemän ihmistä kuoli asemiehen hyökkäyksessä synagogan lähellä, Israelin poliisi ”neutraloi” hyökkääjän

Israelin viranomaiset kutsuvat hyökkäystä terrori-iskuksi. Israelin ja palestiinalaisten väliset jännitteet ovat kasvaneet viime päivinä.

änniskor samlas runt en byggnad som skadades och brändes av israeliska trupper under en räd mot Västbanken.

Israelin ja palestiinalaisten välinen konflikti uhkaa taas kiihtyä – Israelin erikoisjoukot surmasivat 9 palestiinalaista, joukossa siviilejä

Israel sanoo erikoisjoukkojen valinneen kohteekseen islamistiterroristeja. Sadat palestiinalaiset ovat osallistuneet Israelin sotilaiden surmaamien palestiinalaisten hautajaisiin Länsirannan Jeninissä.

Alikersantit  Kaisa Niemelä ja Iiris Vuopala

Torstai 26.1.2023 (tv)

Naiset armeijassa. Avaruusteknologia. Tilauslennot maakunnissa. Sää.

Hevospoliisi ja mielenosoittajat ottivat yhteen Brasilian pääkaupungissa Brasíliassa sunnuntaina 8. tammikuuta.

“Demokratian halveksuminen on uusi maailmanlaajuinen ilmiö”, sanoo brasilialaistutkija viime aikojen palatsien valtauksista

Brasilian ja Yhdysvaltojen mellakoiden taustalta löytyvät samat asiat, sanovat asiantuntijat.

Brasilian presidentti Luiz Inacio Lula da Silva osoittaa etusormillaan ylös vaimonsa Rosangela da Silvan vieressä.

Brasilian presidentti erotti armeijan komentajan mellakoiden vuoksi

Presidentti Lula antoi armeijan ylipäällikkö Julio Cesar de Arrudalle potkut, koska entisen presidentin Jair Bolsonaron kannattajat tunkeutuivat maan hallintorakennuksiin.

Poliisit pidättämässä mielenosoittajia kadulla Brasiliassa.

Brasilian korkeimmalta oikeudelta lupa tutkia Bolsonaron osuutta mellakoihin

Brasilian viranomaiset tutkivat, kuka mahdollisti Bolsonaron kannattajien mellakat merkittäviin hallintorakennuksiin.

Hampurilainen

Keskiviikko 11.1.2023 (tv)

Pikaruoka. Armeijan keskeyttäminen. Vauvatoiveet. Sää.

Ihmisiä keräämässä suuria kivenlohkareita keskelle maantietä

Ainakin 17 kuoli Perussa, kun poliisijoukot tukahduttivat syrjäytetyn presidentin kannattajien protestia

Peru on ollut poliittisessa kriisissä jo kuukauden ajan, sen jälkeen kun Pedro Castillo erotettiin ja presidentiksi nousi Dina Boluarte.

Brasilian entisen presidentin Jair Bolsonaron kannattajat tunkeutuivat kongressitaloon Brasíliassa sunnuntaina 8. tammikuuta.

Se, mitä tapahtui kaksi vuotta sitten Yhdysvalloissa, toistui nyt Brasiliassa – katso käsittämätön mellakointi kuvina

Brasilian pääkaupungissa Brasíliassa mellakoitiin loppiaisviikonloppuna täsmälleen samaan tapaan kuin Yhdysvaltojen kongressitalolla kaksi vuotta sitten.

Yksinäinen mies Brasilian lippu harteillaan, taustalla kyynelkaasuverho.

Brasilian kongressihyökkäyksellä voi olla yllättävä seuraus – “Iso osa kallistuu demokraattisesti valitun hallituksen taakse”, uskoo professori

Ex-presidentin kannattajat hyökkäsivät kongressiin ja korkeimpaan oikeuteen. He toivovat vallankaappausta Bolsonaron palauttamiseksi valtaan.

Brasilian entisen presidentin Jair Bolsonaron kannattajat tunkeutuivat Brasilian pääkaupungissa hallintorakennuksen alueelle.

Brasilian mellakka voi saada Bolsonaron kannattajia jopa kääntämään selkänsä entiselle presidentille, arvioi suomalaisprofessori

Helsingin yliopiston maailmanpolitiikan professorin Teivo Teivaisen mukaan Bolsonaro tuomitsi mellakat siksi, että hän tietää, ettei vallankaappaus voisi onnistua.

Brasilian entisen presidentin Jair Bolsonaron kannattajat tunkeutuivat Brasilian pääkaupungissa hallintorakennuksen alueelle.

Analyysi: Brasílian mellakka oli surullinen toisinto USA:n kongressitalon valtauksesta, eikä sen puhkeaminen yllätä

Tuhansien Brasilian ex-presidentti Jair Bolsonaron kannattajien tunkeutuminen maan hallintorakennuksiin osoittaa maan syvän kahtiajakautuneisuuden.

Alberto Fernandez talar i en mikrofon.

Brasilian hyökkäykset tyrmätään ympäri maailman – naapurimaa Argentiinan presidentti kuvaa tapahtumia vallankaappausyritykseksi

Naapurimaat ja länsi tuomitsevat hyökkäykset ja ilmaisevat tukeaan Lulan hallinnolle sekä Brasilian demokraattisesti valituille instituutioille.

Demonstranter och rökgas i Brasiliens huvudstad Brasília utanför regeringsbyggnaden Palácio do Planalto.

Brasílian-suurlähetystön päällikkö sunnuntain mielenilmauksista: ”Tämä ei ole verrattavissa USA:n kongressin valtaukseen”

Suomen Brasílian-suurlähetystön päällikkö Johanna Karanko pitää sunnuntaisia mielenilmauksia pienen radikaalin joukon tekosina.

Mellakka-aitoja kaatuu Brasiliassa.

Suomalaisprofessori Brasilian mellakoista: ”Tämä on mennyt Donald Trumpin pelikirjan mukaan”

Helsingin yliopiston maailmanpolitiikan professori Teivo Teivainen ei usko, että Brasilian mellakat johtaisivat laajamittaiseen vallankaappaukseen.

Mellakkapoliisit ja Brasilian entisen presidentin Jair Bolsonaron kannattajat ottivat yhteen hallintorakennuksen edessä Brasilian pääkaupungissa Brasíliassa 8. tammikuuta.

Oikeusministeri: Bolsonarolla poliittinen vastuu mellakasta, mutta ei laillista perustetta rikostutkinnalle

Brasiliassa on pidätetty noin 1500 ihmistä sunnuntain mellakoinnin johdosta. Liittovaltion poliisin mukaan syytenimikkeiden joukossa on vallankaappausyritys.

Brasilian presidentti Jair Bolsonaro tervehtii kannattajiaan joulukuussa 2022.

Brasilian pääkaupungissa kaaos – Bolsonaron tukijat ovat tunkeutuneet useiden hallintorakennusten alueelle

Edellisen presidentin kannattajat kieltäytyvät yhä tunnustamasta vaalitappiota, vaikka uusi presidentti aloitti jo viikko sitten.

Kaksi kuorma-autoa on pysäköity tukkimaan autotien muodostaen tiesulun.

Serbian asevoimat määrätty korkeimpaan hälytysvalmiuteen – suhteet kiristyneet naapurimaa Kosovon kanssa entisestään

Serbian pääministeri Ana Brnabic sanoi viime viikolla, että Serbia ja Kosovo ovat "aseellisen konfliktin partaalla".

Ilta Seinäjoen Ideaparkin parkkialueella 16.12.2022.

Epäilys suunnitellusta joukkotappelusta ei ole konkretisoitunut Seinäjoella

Huhun mukaan seinäjokelaisten ja ilmajokelaisten nuorten välillä olisi suunniteltu joukkotappelua perjantai-illaksi. Paikkana olisi ollut Ideaparkin piha.

Ranskan faneja Champs-Elysees'llä Marokko-voiton jälkeen.

MM-kisaottelusta tuli Ranskassa politiikan pelinappula – ottelun jälkeen traaginen kuolemantapaus, mutta pahimmat pelot eivät toteutuneet

Ranskan ja Marokon MM-välierä oli monien mielessä paljon enemmän kuin vain yksi jalkapallo-ottelu. Ranskassa varauduttiin vakaviin levottomuuksiin, mutta uutistoimistojen mukaan juhlinta sujui pääosin ongelmitta.

Serbimielenosoittajat tukkivat rekoilla ja muilla raskailla ajoneuvoilla rajanylityspaikoille johtavia teitä Pohjois-Kosovossa. Kuva Rudaren kylästä.

BBC: Serbian presidentti tapasi turvallisuusneuvostoaan Kosovon tilanteen vuoksi

Serbimielenosoittajat tukkivat sunnuntaina jo toista päivää rajanylityspaikoille johtavia teitä Pohjois-Kosovossa.

Taksitunnus taksiasemalla.

Taksikuskien tappelu sulki Tampereen rautatieaseman taksitolpan

Poliisi sai lauantai-illan mittaan useita ilmoituksia järjestyshäiriöistä asemalla. Kun puhe ei tehonnut, poliisi sulki taksipaikan loppuillaksi.

Liitutaulu nuorisotalolla. Tauluun kirjoitettu kannustavia viestejä.

Nuorten levottomuus ei näy Jyväskylän kaduilla – nuorisopäällikkö: ”Nuorten puheet ja sanallinen uhittelu ovat koventuneet”

Jyväskylän kaupungin Nuorisopalvelujen päällikkö Katariina Soanjärvi kertoo, että nuorten pahoinvointi näkyy jonkin verran, ja nuorten päihdemyönteisyys on kenties lisääntynyt.

Tutkijoita pommi-iskussa vaurioituneen bussin luona.

Jerusalemissa räjähdyksiä bussipysäkeillä, ainakin yksi kuollut

Jerusalemissa tapahtui tänään kaksi räjähdystä erillisillä linja-autopysäkeillä. Israelin poliisi kertoo, että ainakin yksi Jerusalemin räjähdysten uhreista on kuollut vammoihinsa.

Myanmarissa vapautettuja vankeja bussissa.

Myanmarin sotilasjuntta kertoo vapauttavansa lähes 6 000 vankia – ”Ei vapauta junttaa sen tekemistä julmuuksista”, sanoo asiantuntija

Vapautettujen joukossa on muun muassa entinen Britannian Myanmarin-suurlähettiläs Vicky Bowman, jolle langetettiin vankeustuomio vääristä osoitetiedoista.

Katunäkymä Mogadishusta, jossa näkyy pommin tuhoja.

Somaliassa lauantaina räjäytetyt autopommit tappoivat sata ihmistä

Poliisin mukaan kuolonuhrien joukossa on naisia, lapsia ja vanhuksia.

Yksi sotilas istuu pöydän ääressä pitämässä lehdistötilaisuutta ja kaksi sotilasta seisoo hänen takanaan.

Burkina Fasossa sotilasvallankaappauksen johtaja valittiin siirtymäkauden presidentiksi

Väliaikainen johtaja ei saa asettua ehdolle presidentinvaaleissa, jotka järjestetään heinäkuussa 2024.

Aram Aflatuni.

Aram Aflatunin kolumni: Kun sota syttyy, on aika järjestää festivaalit

Tyttäreni koulusta tullut reppukirje “kuinka toimia sodan syttyessä” palautti perusasioiden ääreen, kirjoittaa Aflatuni.

Ihminen heiluttaa Burkina Fason lippua väkijoukossa kadulla.

Burkina Fasossa toinen vallankaappaus vuoden sisään – pääkaupungissa ammuskellaan, Ranskan lähetystössä palaa

Vallankaappaajat sanoivat eilen televisiossa, että hallitus on hajotettu ja perustuslaki kumottu. Lauantaina pääkaupungissa on kuulunut tulitusta ja kaduilla on liikkunut raskaasti aseistettuja joukkoja.

Azerbaidžanin ja Armenian välillä taisteluja

Armenia kertoo menettäneensä yli 130 sotilasta viime päivien yhteenotoissa Azerbaidžanin kanssa

Armenian ja Azerbaidžanin kiista Vuoristo-Karabahin hallinnasta juontaa juurensa 1980-luvun lopulle. Yli 200 sotilasta on saanut surmansa tämän viikon yhteenotoissa.

Suomalaistaistelija joka käynyt Ukrainan sodassa kouluttamassa ja sotimassa.

"Lähdetään häntä koipien välissä", viestitti "Roni" Ukrainasta – moni suomalainen lähti sotimaan innolla, mutta turhautui todellisuuteen

Ukrainan asevoimista ja kansainvälisistä vapaaehtoisista on annettu mediassa kaunisteltu kuva, sanoo venäläisiä vastaan taistellut suomalainen.

Jarmo Laine sytyttää tulitikun saunassa.

Panttivanki Jarmo Laine uhattiin teloittaa, ja se tuli uniin vasta vuosien kuluttua – laki estää monia rauhanturvaajia saamasta apua traumoihinsa

Kriisinhallintaveteraanien terveys on tuoreen selvityksen mukaan pääosin hyvä, mutta psyykkistä hoitoa tulisi kehittää. Vertaistuki on monelle tärkein avun muoto. Sitä voi saada vaikka saunanlauteilla.

Ihmiset tutkivat Kiovaan esille tuotuja tuhottuja Venäjän sotilasajoneuvoja.

Ukrainan ja Venäjän konflikti kestää vuosia, sanoo rauhanvälittäjä – lue kymmenen kysymystä ja vastausta niin sodasta kuin rauhastakin

Ruokakuljetusten alkaminen oli suuri askel rauhan suuntaan, arvioi Martti Ahtisaaren rauhanjärjestön asiantuntija. Sillä on merkitystä sekä maailman ruokaturvan että tulevien neuvottelujen suhteen.

Ainakin kaksi ihmistä kuoli Venäjän pommituksessa Etelä-Ukrainassa

Ukrainan vastahyökkäys jatkuu – täsmäiskujen kohteena ovat asevarastot ja Venäjän huoltolautat

Ukrainan vastaiskun laajuus Hersonin alueella on vielä epäselvä eikä etenemistä ole pystytty arvioimaan.

Henkilökuvakooste viidestä toimittajasta.

Viisi Ukrainassa käynyttä Ylen toimittajaa kertoo hetkistä, jotka eivät unohdu

Viisi toimittajaa, viisi erilaista kokemusta. Ukrainassa käyneet Ylen toimittajat kertovat työstään hyökkäyssodan keskellä.

Krimin Sakylla matkailleet todistivat räjähdyksiä

Kukaan ei ole ilmoittautunut Krimin niemimaan tiistaisen iskun tekijäksi

Ukraina väittää yhdeksän venäläisen sotilaskoneen tuhoutuneen Sakyn lentokentän iskussa, jonka arvellaan olevan ukrainalaisten vastarintajoukkojen tekemä.

Kolme vuosikymmentä Tšadin presidenttinä toimineen Idriss Débyn poika Mahamat Kaka

Tšadissa osa kapinallisryhmistä allekirjoitti sopimuksen rauhanneuvotteluista – edellisen presidentin murhasta epäilty ryhmä ei suostunut

Rauhanneuvottelut on tarkoitus järjestää Tšadin pääkaupungissa N'Djamenassa 20. elokuuta.

 Palestiinan islamilainen jihad -järjestön johtaja sai surmansa Israelin tekemässä iskussa

Israel iskee nyt Palestiinan islamilaista jihadia vastaan – tällaisesta järjestöstä on kyse

Muun muassa Israel, EU sekä Yhdysvallat ovat nimenneet Palestiinan islamilaisen jihadin terroristijärjestöksi. Kyseessä on Gazassa Hamasin ohella Israelia vastaan taisteleva järjestö.

Kerrostalossa on iso reikä. Etualalla heiluu sini keltainen Ukrainan lippu.

Tiistai 2.8.2022

Suomalaisten huolet. Lumo Energian asiakkaat. Al-Qaidan johtaja. Sää.

SaferGloben toiminnanjohtaja Maria Mekri istuu oranssilla tuolilla kerrostalon edustalla ja katsoo suoraan kameraan.

Aseellinen väkivalta kasvaa radikaalisti ympäri Eurooppaa sodan loputtua, arvioi asiantuntija

Vaikka rauhansopimusta ei ole näköpiirissä, länsimaiden on edistettävä Ukrainan ja Venäjän välisiä rauhanneuvotteluita, sanoo Saferglobe-ajatuspajan toiminnanjohtaja Maria Mekri Ylen 8 minuuttia -ohjelmassa.

Bazian Prudens.

Helsinkiläinen Bazian Prudens meni Irakin sotaan 19-vuotiaana – nyt hän toivoo, että Ukrainaan lähtöä harkitsevat nuoret pohtivat motiivejaan

Kaupunkisota jätti Bazian Prudensiin syvät arvet. Hän haluaa puhua kokemuksistaan, jotta suomalaiset nuoret eivät lähtisi taistelemaan Ukrainaan.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle