Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Syyrian talous syöksykierteessä – Leivän hinta on noussut rajusti ja bensajonot tukkivat Damaskoksen kadut

Presidentti Bashar al-Assadin hallinnon valvomilla alueilla odotettiin jo parempia aikoja, mutta väestön ahdinko kasvaa.

Tiistai 29.9.2020 (radio)

Koronaviruspandemia kiihtyy. Koululaiset tarvitsevat enemmän tukea. Ruoan hinta ei ole noussut paljon. Linnan Juhlat muuttuu televisio-ohjelmaksi. Sää.

Pelko ruuan hinnan voimakkaasta noususta ei toteudu Suomessa, ennustaa Pellervon taloustutkimus

Koronapandemian seurauksena ruuan kulutus on siirtynyt enemmän koteihin, mikä on nostanut muun muassa jogurtin ja juuston kulutusta.

Jenni Karppisen,17, ruokakulut kaksinkertaistuivat, kun lukio lopetti vegaaniruoan tarjoamisen: "Muilla on etuoikeus saada ilmainen kouluruoka"

Oulun lukioissa lopetettiin vegaaniruoan tarjoaminen opiskelijoille. Jenni Karppinen ja Emmi Peltonen kertovat, mitä se aiheutti.

Kelpaisiko jopa satojen eurojen säästö ruokalaskussa? Nelihenkinen Halmeen perhe on jo vuosia karsinut menojaan syömällä ja säilömällä sieniä

Biologi Panu Halme antaa viisi vinkkiä sieninirsoilun karkottamiseen ja kertoo, kuinka oppi säästämään metsänantimien avulla.

Ylen aamu tänään: Ruoan hintasota käy kuumana – Onko kyseessä vain markkinakikka vai näkyykö se kuluttajan kukkarossa? Katso lähetys tästä

Libanonin tilanne oli vaikea jo ennen Beirutin räjähdystä. Millaista apua maa tarvitsee? Miksi true crime -sarjat kiehtovat yleisöjä?

"Yksi tapa tehdä markkinointia", kuittaa K-johtaja Lidlin hinnanalennukset – Lidl-pomo: Tulkoot Keskon edustajat katsomaan uusia hintojamme

Tutkimusjohtaja arvioi pysyvistä hinnanalennuksista puhumisen vievän kuluttajia ajoittain harhaan.

Odotettua ryntäystä ruoka-avun jonoon ei tullut Kuopiossa – kynnys hakea apua ensi kertaa voi olla korkea

Vaikka työttömien ja lomautettujen määrä on kasvanut Kuopiossakin viime kesään verrattuna, Kuopion Ruoka-apu ry:n ruokajonoon ei ole tullut niin paljon uusia avuntarvitsijoita kuin ennakoitiin.

Finnish food sector surviving corona crisis, but produce prices may rise

The Natural Resources Center says the price of berries, fruit and vegetables could see increases by the end of the year.

Viisi kiinnostavaa juttua lauantai-iltaan: Katso, kuka sai valkolakin, testaa työelämässä hyödylliset pelitaitosi ja lue ruoan hintapaineista

Luitko jo nämä? Kokosimme sinulle viikon kiinnostavimpia juttuja, jotka saatoit arjen kiireessä ohittaa.

Tiistai 7.4.2020 (radio)

Suomi jatkaa liikkumisrajoituksia rajoilla. Koronatilanne pienentää Suomen taloutta. Poliisille tulee enemmän kotihälytyksiä koronatilanteen takia. Ruokakaupat ovat varautuneet työntekijöiden sairastumisiin. Ruokaa riittää kaupoissa.

Viisi kiinnostavaa juttua sunnuntai-iltaan: Edessä on säästöjä ja veronkorotuksia, ruuan hinta uhkaa nousta ja korona on poikkeustila myös yksinasuvalle

Luitko jo nämä? Kokosimme sinulle viikon kiinnostavimpia juttuja, jotka saatoit arjen kiireessä ohittaa.

Osa ruuasta uhkaa loppua koronan vuoksi – Suomi suunnittelee tilauslentoja ukrainalaisille työntekijöille

Ruuan hinnat nousevat, kun maatilat eivät uskalla investoida kesän tuotantoon työvoimapulassa, ennustaa EU-viljelijöiden nokkamies Pekka Pesonen.

Köyhyys ja terveellinen ravinto ovat mahdoton yhtälö – Ideaali ruokavalio osoittautui liian kalliiksi puolelletoista miljardille ihmiselle

Tutkijat selvittivät mitä mahdollisimman terveellinen, ympäristöystävällinen ja edullinen ruokavalio maksaa. Planetaarisen ruokavalion toivottiin kattavan maapallon arviolta kymmenen miljardin ihmisen ruokkimisen kestävällä tavalla vuonna 2050.

Kouluruuan hinnoissa isoja eroja Kainuussa – halvin annos Sotkamossa, kallein Ristijärvellä

Sotkamossa ja Ristijärvellä kasvisruuan tarjoaminen ei ole kasvattanut kouluruuan kokonaishintaa.

Paljon huomiota herättänyt planetaarinen ruokavalio olisi liian kallis puolelletoista miljardille ihmiselle

Saharan eteläpuoleisen Afrikan ihmisistä suurimmalla osalla kaikki tulotkaan eivät riittäisi the EAT-Lancet -komission ehdottamaan ruokavalioon, jonka piti taata terveellinen ruoka koko maapallon väestölle.

PTT: Lihan hinta nousee tänä vuonna jopa neljä prosenttia, lihatuotteiden kulutus kääntyy laskuun

Pellervon taloustutkimus PTT luonnehtii tuoreessa ennusteessaan lihan hinnannousua "poikkeuksellisen rajuksi".

Hyvästit halvalle pekonille ja elintärkeille lääkkeille? Moni britti hamstraa sopimuksettoman brexitin varalta

Britannia on kaukana omavaraisuudesta. EU-ero voi näkyä niin ruokalautasella kuin lääkekaapissakin.

Yle tutki: Pizzayrittäjät syyttävät Pizza-onlinea riistosta – Näin nettipalvelusta kasvoi jättiläinen, joka vie pizzasta enemmän kuin verottaja

Iso joukko turhautuneita yrittäjiä piti keväällä kokouksen, jossa he sopivat jättävänsä Pizza-onlinen. Lopulta kukaan ei uskaltanut erota.

Puheet ruuan halpuutuksesta kannattaa unohtaa: Suomessa ruoka on kallista – ja nyt se on entistä kalliimpaa muihin EU-maihin verrattuna

Suomalainen maksaa ruoastaan viidenneksen enemmän kuin muut EU-kansalaiset keskimäärin, kertoo eurooppalainen vertailu.

Ilmastonmuutokselle on pakko tehdä jotain, mutta mitä se olisi – tarjolla vain ikäviä vastauksia

Asiantuntijat kertovat, miten ilmastosaivartelusta päästään tositoimiin. Keinot ovat monelle poliitikolle karua kuultavaa.

Moni laittoi lounaan boikottiin – Kuntapalvelut perii Mehiläinen Länsi-Pohjan työntekijöiltä roimasti kalliimpaa hintaa

Mehiläinen Länsi-Pohja selvittää nyt, voidaanko henkilökunnalle tarjota jatkossa Fazerin tuottama edullisempi työpaikkalounas.

Farmers in uproar as S-Group cuts food prices

Prices on 50 popular items were cut on Thursday at S-Group's grocery stores, but farmers say the discounts are hurting their livelihoods.

Kesko ja Lidl eivät suunnittele erityistä vastaiskua S-ryhmän uusille ruuan hinnanalennuksille

Maataloustuottajat haluaisivat parantaa kotimaisen ruuan arvostusta.

S-ryhmä jatkaa ruuantuottajien kritisoimia hinnanalennuksia: tänään laskee kahvin ja maidon hinta

Maatalousyrittäjät kokevat, että kuluttajahintojen alennukset revitään heidän selkänahastaan.

Lähiruuan suurin haaste on sen toimittaminen – Onko ratkaisu suomea puhuva automaatti tai Troijan hevoseksi valjastettu kontti?

Seinäjoelle tulivat Suomen ensimmäiset lähiruoka-automaatit. Juvalla ja Helsingissä kokeillaan kontteja, joiden on tarkoitus muuttaa ihmisten kulutustottumukset.

Food prices down but retailer profits steady, research group says

The Finnish food industry's earnings were largely unaffected by a decline in consumer prices between 2012 and 2016, according to a new study.

Ruoka halpeni ja ruokateollisuus sai hinnasta entistä isomman osan – katso, miten muutos näkyy leivän, maidon ja lihan hinnassa

Tuoreen tutkimuksen mukaan ruokateollisuus onnistui pitämään puolensa, kun ruuan hinta laski vuosina 2012–16. Kauppa menetti, kuluttaja voitti.

Huimia eroja Keski-Suomen hintavertailussa: kallein ruokakori lähes puolet kalliimpi kuin halvin

Keski-Suomen kuluttajat vertaili yhdeksän peruselintarvikkeen hintoja.

Tutkimus: Tämän verran maksaa eläminen Suomessa – vertaa taulukoissa omia kulujasi

Kuluttajatutkimuskeskus on selvittänyt nyt kolmatta kertaa niin sanotut elämisen viitebudjetit. Esimerkiksi asumisen ja ruoan kustannukset ovat laskeneet.

Monday's papers: Record import of used cars, domestic food prices, and another imbibing pilot

Finland's newspapers on Monday discuss consumer zeal for used cars from Sweden and Germany, a MTK boss' comments on food prices, and a grounded flight.

Kunnat laskivat JHL:n lakon talousvaikutuksia: Kuopio menetti tuloja, Iisalmessa ja Varkaudessa säästettiin

Kuopion menetti lipputuloja, Varkaus ja Iisalmi säästivät ruokakustannuksissa.

Katso listasta, mitkä ruoat ovat kallistuneet vuodessa eniten ja mitkä vähiten – Juuresten hinnat nousevat nyt kuin raketti

Juurekset kallistuivat syyskuussa lähes 30 prosenttia viime vuodesta. Kaksi täysin erilaista kesää sotkee hinnat.

Kouluruoasta virisi vilkas nettikeskustelu – Vanhempainliitto: ”Lapsilta täytyy ehdottomasti kysyä”

Kouluruoka ei maistu lainkaan kaikille oppilaille, ja siitä virisi Ylen nettisivuilla vilkas keskustelu, miksi näin on ja mitä sille voisi tehdä.

Katso, paljonko ruokamenosi kasvaisivat – näin käy, jos maatalouden tukiaiset lopetettaisiin

Luonnonvarakeskus laski, paljonko peruselintarvikkeista pitäisi maksaa, jos viljelijä saisi kaiken tulonsa tuotteen hinnasta eikä osaa tukiaisten kautta. Kuluttajalle kertyisi lisälaskua vuodessa lähes 400 euroa. Nelihenkiselle perheelle pitkälle toista tonnia.

Keskiviikko 26.9.2018 (radio)

Yle on kysynyt puolueiden mielipiteitä maahanmuutosta. Venäjän pääministeri Dmitri Medvedev on vieraillut Suomessa. Suomalaiset nuoret juovat alkoholia vähemmän kuin ennen. Syystuuli on nyt voimakasta.

Keskiviikko 26.9.2018 (tv)

Puhelimen käyttö koulussa huolestuttaa asiantuntijoita. Presidentti Niinistö puhui YK:n yleiskokouksessa. Ruuan hinta nousee. Vihapuhetta yritetään ehkäistä nuorisotyöllä. Säätiedot.

Food prices in Finland to increase, researchers say

Independent research institute PTT said it expects food prices in Finland to increase by 1.9 percent this year and by 2.2 percent during 2019.

Lihan hinta nousee ensimmäistä kertaa neljään vuoteen, kaikki ruoka kallistuu

Pellervon taloustutkimuksen mukaan esimerkiksi kasvisruoan suosion lisääntyminen ja kuiva kesä nostivat hintoja.

Ruokaperunan hinta nousee ensi talvena

Kuuman ja kuivan kesän perunasato vaihtelee suuresti lohkoittain ja lajeittain. Kuivuuden vuoksi osa perunoista on rupisia ja ne hajoavat helposti keitettäessä.

Suomalaisen maatalouden kannattavuutta selvittävä Reijo Karhinen: “Kaupalla jopa ylivertainen neuvotteluasema”

OP-ryhmän entinen pääjohtaja sai kesällä tehtäväksi löytää 500 miljonaa euroa lisää maatalouden yrittäjätuloon. Selvitysmiehen mukaan se on saavutettavissa.

Tilastokeskus: Perustoimeentulotuki riittää elämiseen, jos sen käyttää vain niihin asioihin, joihin se on tarkoitettu – tämä ei kuitenkaan ole mahdollista monille lapsiperheille ja pienituloisille

Pienituloiset tinkivät päivittäismenoista, jotta rahaa jäisi muiden kulujen kattamiseen, kertoo Tilastokeskuksen yliaktuaari Mira Kajantie.

Maanantai 13.8.2018 (tv)

Vanhemmat ihmiset tarvitsevat apua tietokoneen käytössä. Ruuan hinta nousee vain hyvin vähän, vaikka viljaa ja kasviksia saadaan huonosti. Myös sieniä on metsässä tosi vähän. Rauhalliset kuntoilulajit ovat muotia. Ihmiset ovat alkaneet vuokrata omaa venettä muille. Tuuli ja sateet vähenevät tiistaina.

Kuivuus vaikuttaa nyt leivän hintaan – tuottajalle jää vain rippeitä jokaisesta ruisleivästä

Ruoka voi kallistua helteiden takia. Hinnan nousu on professori Jyrki Niemen mukaan seuraus kuivuudesta muualla.

Food prices back on the rise after four years of markdowns

Food prices are going up again on world markets, and the increase is starting to be reflected in Finland's supermarkets.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle