Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Timo Heinonen ja Petteri Orpo eduskunnan täysistunnossa.

Oppositio syytti hallitusta velan paisuttamisesta, Saarikko: "Velkasyntisten pöydässä on jokainen puolue eduskunnasta"

Hallitus vastasi kokoomuksen, kristillisdemokraattien ja Liike nytin välikysymykseen julkisen talouden velkaantumisesta.

Harry Harkimo, Sari Essayah, Petteri Orpo ja Kai Mykkänen tiedotustilaisuudessa.

Oppositiopuolueet tekivät velkaantumisesta välikysymyksen

Perussuomalaiset aikoo esittää hallitukselle erillistä epäluottamuslausetta velkaantumisesta.

Tervon lypsykarjatila Pukkilassa

Mika Tervo maksaa lannoitteista ja sähköstä kymmeniä tuhansia euroja aiempaa enemmän – maatalouden kriisiin tivataan eduskunnassa ratkaisuja

Maatalouden kannattavuus on ollut heikko jo pitkään. Nyt Ukrainan sota nostaa muun muassa lannotteiden ja sähkön hintoja. Hallitus vastaa iltapäivällä opposition välikysymykseen maatalouden kriisistä.

Markus Lohi ja Timo Heinonen.

Oppositio pommittaa hallitusta taas uudella välikysymyksellä – nyt kyse maatalouden tukirahoista

Hallitus ei ole päässyt toistaiseksi sopuun maatalouden uudesta tukipaketista. Päätöksiä lisätuesta saatetaan tehdä vasta ensi vuonna, mitä oppositio pitää liian myöhäisenä.

SDP:n Ilmari Nurminen (vas), puheenjohtaja Sanna Marin, Eeva-Johanna Eloranta ja Timo Harakka eduskunnan täysistunnossa.

Hallitus sai eduskunnan luottamuksen äänin 103–73, riitelyn jälkeen rivit saatiin suoraksi

Opposition mielestä hallitus epäonnistui luonnon ennallistamisasetuksen sisältöön vaikuttamisessa.

Pääministeri Sanna Marin eduskunnassa Helsingissä 9. marraskuuta 2022.

Pääministeri Marin luonnon ennallistamisasetuksesta: Ei-kanta jo nyt – se vasta olisi huonoa EU-vaikuttamista

Oppositio mukaan hallitus löi laimin Suomen etujen ajamisen luonnon ennallistamisasetuksessa. Hallituksen luottamuksesta äänestetään perjantaina kello 13.

Annikka Saarikko tiedostusvälineiden ympäröimänä eduskunnassa 9. marraskuuta 2022.

Saarikko kiistellystä välikysymyskeskustelusta: Suomella valmius äänestää EU:n ennallistamisasetusta vastaan, vastaus vaati "paljon hiomista"

Eduskunta aloittaa keskustelun opposition välikysymyksestä klo 14. Saarikko pitää todennäköisenä, että keskustan eduskuntaryhmä tulee perjantaina äänestämään välikysymyksessä hallituksen luottamuksen puolesta.

Valtiovarainministeri Annika Saarikko puhui aluksi.

Ylen tiedot: Hallituksessa välirauha ennallistamisesta, keskusta puolustaa yhteistä linjaa opposition välikysymystä vastaan

Keskustan eduskuntaryhmä arvioi, että hallituksen vastaus ennallistamisasetukseen on tiukentunut entisestään.

Sanna Marin puhuu Eduskunnassa 5.10.2022.

Hallitus puolustautuu opposition välikysymystä vastaan yhdessä, mutta erimielisenä – tästä ennallistamiskiistassa on kyse

Hallituksen sisäinen kiistely ennallistamisasetuksesta kertoo vaalikauden loppusuoran alkaneen. On silti epätodennäköistä, että hallitus kaatuisi välikysymykseen.

Sanna Marin puhuu Eduskunnan välikysymysistunnossa 5.10.2022.

Hallitus kokosi rivinsä, mutta keskusta jätti lopullisen kantansa auki opposition välikysymykseen – hallituksen jatko selviää keskiviikkona

Hallituspuolueilla on ollut suuria vaikeuksia saada aikaiseksi yhtenäistä vastausta opposition viime viikolla jättämään välikysymykseen luonnon ennallistamisesta. Alustava sopu näyttää kuitenkin löytyneen.

Hallitus esitteli eduskunnalle ensi vuoden budjettiesityksensä 20. syyskuuta.

Analyysi: Oppositio iskee kiilaa halkeamaan – hallituksen on koottava rivinsä välikysymysvastaukseen luonnon ennallistamisesta

Komission ehdotus luonnon ennallistamisesta on jakanut hallituspuolueet kahteen leiriin. Opposition tekemä välikysymys kaataa hallituksen tai yhdistää sen rivit, kirjoittaa Ylen politiikan toimittaja Pekka Kinnunen.

Kokoomuksen kansanedustaja Sinuhe Wallinheimo ja perussuomalaisten puheenjohtaja, kansanedustaja Riikka Purra eduskunnan täysistunnossa 7. lokakuuta 2022.

Hallitus sai eduskunnan luottamuksen äänin 91–72 välikysymysäänestyksessä sähkön hinnasta ja Uniper-kriisin hoitamisesta

Välikysymyksessä hallitusta arvosteltiin muun muassa energiakriisin pahentamisesta liian kunnianhimoisella ilmastopolitiikalla.

Hallitus esitteli eduskunnalle ensi vuoden budjettiesityksensä 20. syyskuuta.

Hallitus sai eduskunnan luottamuksen äänin 91–73, näin äänet jakautuivat välikysymyksessä vanhushoivasta ja terveyspalveluista

Suurimmat oppositiopuolueet vaativat välikysymyksessä hallitukselta parannuksia vanhuspalveluihin ja ruuhkautuneeseen terveydenhuoltoon.

 Perhe- ja peruspalveluministeri Aki Linden eduskunnan täysistunnossa Helsingissä 28. syyskuuta 2022.

Ministeri Lindén: Hoitajamitoituksen lopullista voimaantuloa lykätään joulukuuhun – Sarkomaa: Tämä ei riitä, tarvitaan toimia hoitajapulaan

Hallitus vastasi eduskunnassa opposition välikysymykseen vanhuspalveluiden ja terveydenhuollon kriisistä. Hallituksen luottamuksesta äänestetään perjantaina.

Sari Sarkomaa (kok.), Kai Mykkänen (kok.), Päivi Räsänen (kd.), Ville Tavio (ps.) ja Arja Juvonen (ps.) jättivät välikysymyksen eduskunnassa syyskuussa.

Oppositio jätti välikysymyksen vanhus- ja terveyspalveluiden kriisistä – kokoomuksen Sarkomaa: "Jos ei ole hoitajia, ei ole palveluita"

Hallituksen syksy alkaa kahdella välikysymyksellä. Toinen koskee terveyspalveluiden kriisiytymistä, toinen energiapolitiikkaa.

Regeringen, med Sanna Marin och Annika Saarikko i mitten, sitter och samtalar i riksdagen.

Hallitus sai eduskunnan luottamuksen äänin 94–67, katso miten äänet jakautuivat välikysymyksessä bensan hinnasta

Luottamusäänestystä edelsi vilkas keskustelu keinoista, joilla sähkön ja polttoaineiden hinnan nousun haittoja voitaisiin lievittää.

Bensan hintatorni.

Hallitus vastasi perussuomalaisten välikysymykseen bensan ja sähkön hinnasta: "Panostamalla uusiutuvaan energiaan suojaudumme fossiilisten hinnannousulta"

Perussuomalaiset, kristillisdemokraatit ja Liike Nyt vaativat alennusta polttoaineen ja sähkön verotukseen.

Ville Tavio eduskunnassa.

Vuoden ensimmäinen välikysymys bensan ja sähkön hinnasta, perussuomalaisten Tavio: “Jos hinta laskisi pumpulla, se hyödyttäisi tasapuolisesti kaikkia”

Hallitukselle veroale ei käy, koska se aiheuttaisi valtiovarainministeriön mukaan jopa miljardin euron aukon verokirstuun.

Riikka Purra puhuu mikrofoniin, ympärillä opposition edustajia.

Opposition mielestä Suomi on varautunut huonosti siirtolaisten käyttämiseen painostuskeinona – jättivät yhteisen välikysymyksen hybridiuhkista

Oppositio haluaa, että lainsäädäntöön kirjataan pikaisesti hätätilapykälät, joilla turvapaikan hakemisen voi keskeyttää ja Suomen rajat sulkea, jos rajan takana on paljon siirtolaisia.

 Liike Nytin Harry Harkimo ja perussuomalaisten puheenjohtja Riikka Purra tiedostustilaisuudessa eduskunnan Kansalaisinfossa Helsingissä 7. lokakuuta 2021.

No-confidence vote sought over government's immigration policy

Parliament will consider a motion of no confidence proposed by the opposition Finns Party and Movement Now.

 Pääministeri Sanna Marin (kesk.), kuntaministeri Sirpa Paatero (vas.) ja työministeri Tuula Haatainen eduskunnan täysistunnossa Helsingissä 2. kesäkuuta. Hallitus on saanut eduskunnan luottamuksen äänin 103-75.

Government wins Sote confidence vote

Opposition parties submitted an interpellation request over the government's proposed reform of social and healthcare services.

Keskustan Juha Sipilä ja kokoomuksen puheenjohtaja Petteri Orpo eduskunnan täysistunnossa Helsingissä.

Kokoomus moitti hallitusta kustannusten räjähtämisestä, jos sote "runnotaan läpi", keskustan mukaan uudistus etenee, koska kokoomus ei ole hallituksessa hämmentämässä

Eduskunnassa on käyty keskustelua opposition jättämästä sote-välikysymyksestä. Oppositio antoi hallituksen sote-mallille täystyrmäyksen. Hallitus taas arvosteli erityisesti kokoomusta siitä, että sille ei kelpaa perustuslakivaliokunnan läpäisemä malli.

Kokoomuksen Petteri Orpo ja PS:n Jussi Halla-aho eduskunnassa. Välikysymysäänestys hallituksen puoliväliriihessä tekemistä päätöksistä.

Opposition parties table interpellation request over Sote reforms

The long-running attempts to reform Finland's social and healthcare service provision face yet another obstacle.

Eduskunta äänesti hallituksen luottamuksesta. Välikysymysäänestys hallituksen puoliväliriihessä tekemistä päätöksistä. 19.5.2021

Government wins confidence vote over economic, employment policies

The motion was tabled by the NCP, Christian Democrat and Movement Now parties, with the Finns Party submitting a separate motion.

Eduskunta äänesti hallituksen luottamuksesta. Välikysymysäänestys hallituksen puoliväliriihessä tekemistä päätöksistä. 19.5.2021

Hallitus sai eduskunnan luottamuksen äänin 106-75, oppositio oli tyytymätön kehysriihipäätöksiin – katso, miten kansanedustajat äänestivät

Välikysymyksessä olivat mukana kokoomus, kristillisdemokraatit ja nyt-liike. Niiden mukaan hallitus on kyvytön tekemään päätöksiä talouden vakauttamisesta ja työllisyysasteen nostamisesta.

Pääministeri Sanna Marin eduskunnan täysistunnossa Helsingissä 16. helmikuuta 2021.

Perussuomalaiset vaatii EU-elvytyspaketin hylkäämistä, Marin: Paketti perussopimusten mukainen, Tavio: Erikoista

Keskusta syytti, että perussuomalaiset käy välikysymyksellä kuntavaaleja. Halla-ahon mukaan keskusta on "kuntavaalipaniikissa".

Valtiovarainministeri Matti Vanhanen (vas), oikeusministeri Anna-Maja Henriksson, opetusministeri Li Andersson, pääministeri Sanna Marin, sisäministeri Maria Ohisalo sekä tiede- ja kulttuuriministeri Annika Saarikko.

Ensi vuoden budjettia aletaan ruotia eduskunnassa – seuraa ainakin näitä kolmea asiaa

Hallitus ja oppositio ovat erimielisiä talous- ja työllisyystoimista.

Kansanedustajat valmistautuvat äänestämään eduskunnan täysistunnossa Helsingissä 2. lokakuuta 2020.

Finnish government wins first Covid-era confidence vote

Opposition parties tabled the motion over the government's plans on how to stimulate the economy and increase employment.

Kansanedustajat valmistautuvat äänestämään eduskunnan täysistunnossa Helsingissä 2. lokakuuta 2020.

Hallitus sai eduskunnan luottamuksen korona-ajan ensimmäisessä luottamusäänestyksessä – katso miten edustajat äänestivät

Eduskunta äänesti iltapäivällä opposition tekemästä talous- ja työllisyyspolitiikkaan liittyvästä välikysymyksestä.

Pääministeri Sanna Marin (SDP) kuuntelee, kun valtiovarainministeri Matti Vanhanen (kesk.) vastaa opposition välikysymykseen eduskunnan täysistunnossa Helsingissä 30. syyskuuta 2020.

Opposition slams government’s employment, economic plans

The first interpellation debate since the coronavirus pandemic began was marked by tense exchanges between party leaders.

Kokoomuksen puheenjohtaja Petteri Orpo ja perussuomalaisten puheenjohtaja Jussi Halla-aho.

Opposition parties to challenge government over budget targets

All four opposition groups in Parliament will join an interpellation questioning the cabinet’s spending plans.

Pekka Haavisto

Haavisto sai tiedon al-Holin leirin suomalaislasten muuttuneesta tilanteesta kesken hallituksen neuvotteluiden – kiittelee virkamiehiä

Ulkoministeri Haavisto avaa joulukirjeessään, miten ja milloin päätös kahden suomalaislapsen kotiuttamisesta syntyi.

Pääministeri Sanna Marin piti eduskunnan valtiosalissa Helsingissä lyhyen tiedotustilaisuuden hallituksen al-Hol -linjauksesta 16. joulukuuta.

TV1:n Ykkösaamussa Sanna Marin: Mitä haluat kysyä?

Uusi hallitus oli viikon ikäinen, kun se jo vastasi ensimmäiseen opposition välikysymykseen. Onko Suomesta tullut poliittisesti epävakaa maa? Ykkösaamun vieraana on pääministeri Sanna Marin.

Pääministeri Sanna Marin eduskunnan täysistunnossa Helsingissä 17. joulukuuta. Hallitus vastasi täysistunnossa opposition välikysymykseen al-Holin leirillä olevien Suomen kansalaisten tai Suomesta sinne päätyneiden Isis-perheiden kotiuttamisesta ja toimien asianmukaisuudesta.

Analyysi: Miksi pääministeri Sanna Marin pisti kokoomusta al-Holilla ja oppositio mylvii?

Keskustelu vankileirin suomalaisista kertoo, että hallitus ja oppositio ovat valmiit raatelemaan toistensa arvoja, kirjoittaa politiikantoimittaja Maria Stenroos.

Ulkoministeri Pekka Haavisto (vihr.) ja pääministeri Sanna Marin (SDP) eduskunnan täysistunnossa Helsingissä 17. joulukuuta.

"Aren't you ashamed?" PM Marin stands ground during heated al-Hol debate

Opposition parties came together to grill the government over a plan to repatriate Finns from a Syrian refugee camp.

Ulkoministeri Pekka Haavisto (vihr.) ja pääministeri Sanna Marin (SDP) eduskunnan täysistunnossa Helsingissä 17. joulukuuta.

Tiistai 17.12.2019 (radio)

Hallitus on vastannut opposition välikysymykseen. Toimittajan ammatti on vaarallinen. Vaatimukset poliiksi tiukentuvat. Teräväpiirtotelevisio näkyy koko maassa ensi kesänä.

SDP:n pääministeri Sanna Marin eduskunnan täysistunnossa 16. joulukuuta.

PM Sanna Marin’s government wins first confidence vote

On Tuesday 105 MPs voted in favour of the new government’s programme.

Juha Sipilä

Sipilä kiistää uutisoinnin demarien eduskuntaryhmälle: "En puuhannut mitään Rinteen kaatokokousta" – lue koko viesti

Iltalehti uutisoi eilen, että entinen pääministeri Juha Sipilä (kesk.) teki aloitteen Rinteen kaatamiseksi.

Pääministeri Antti Rinne ja kunta- ja omistajaohjausministeri Sirpa Paatero eduskunnan hiljaisella hetkellä viime perjantaina menehtyneen keskustan kansanedustaja Antti Rantakankaan muistolle eduskunnan täysistunnossa Helsingissä 26. marraskuuta 2019.

Under fire, cabinet leaders meet to discuss Posti crisis

Opposition parties plan to hold government ministers' feet to the fire this week over the Posti dispute.

Pääministeri, SDP:n puheenjohtaja Antti Rinne lippuäänestyksessä eduskunnan täysistunnossa 4. lokakuuta 2019.

Rinne cabinet wins first confidence vote in old-school paper ballot

The opposition conservative party pressed the cabinet over employment, but did not ask the Finns Party to co-sign.

Selkokielisiä romaaneja Seinäjoen kaupunginkirjaston hyllyssä.

Perjantai 8.2.2019 (tv)

Selkokielen tarve kasvaa. Hallitus sai eduskunnan luottamuksen välikysymyksessä vanhustenhoidosta. Matti Nykänen haudataan Jyväskylään. Säätiedot.

Petteri Orpo

Government survives vote of confidence over elder care, 99-88

After the opposition challenge over senior care, government parties now back stricter rules on minimum staffing in the sector.

DP:n varapuheenjohtaja Sanna Marin (vas) ja eduskuntaryhmän puheenjohtaja Antti Lindtman ja muita.

Opposition parties to challenge government over senior care

All the opposition groups in Parliament aim to put the government in the hot seat over problems at old age homes.

Leena Meri

Finns Party again seeks parliamentary challenge over internal security

The Finns Party accuses the government of failing on asylum policy, maintaining societal peace and child protection.

Eduskuntaryhmän puheenjohtaja Leena Meri kommentoi asiaa lehdistölle perussuomalaisten eduskuntaryhmän kokouksen jälkeen Helsingissä 3. lokakuuta.

Finns Party seeks opposition backing for no-confidence motion over internal security

An interpellation requires the support of at least 20 lawmakers. The Finns Party has 17 MPs in parliament so would need other opposition parties on its side.

Kurittaako hallitus alle 30-vuotiaita? Katso eduskunnan väittelyn pääkohdat viidessä minuutissa

Kurittaako hallitus alle 30-vuotiaita? Katso eduskunnan väittelyn pääkohdat viidessä minuutissa

Eduskunnan välikysymyskeskustelussa väännettiin nuorten työntekijöiden oikeuksista.

siivousta

Ministry: Over 55s lead rise in employment rates

An uptick in exports, increasing domestic consumption and growing corporate investments have been driving rising employment rates in Finland.

Antti Lindtman eduskunnan suullisella kyselytunnilla Helsingissä.

SDP calls out government on youth employment failure

On Saturday the Social Democratic Party called for an interpellation debate in parliament on the government's youth unemployment policies.

Touko Aalto

Touko Aalto välikysymyskeskustelussa: Koulutuksen tasa-arvokehitys on kääntynyt väärään suuntaan

Oppositio vaati koulutuksen tasa-arvoisuudesta käydyssä välikysymyskeskustelussa hallituksen koulutukseen tekemien leikkauksien perumista ja yhdenvertaisten opiskelumahdollisuuksien takaamista.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle