Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Antti Rönkä

Antti Röngän kolumni: Nyt jos koskaan olisi syytä pysyä sovussa 

On kerta toisensa jälkeen yhtä hämmästyttävää nähdä riitelyä uutissivustojen kommenttipalstoilla. Näinä aikoina viha on erityisen tuhoisaa ja tarpeetonta, kirjoittaa Rönkä. 

Kuvassa kolumnisti Kari Enqvist, Helsinki, 23.10.2018

Kari Enqvistin kolumni: Se, joka ei koskaan ole muuttanut mielipiteitään, on sataprosenttisen varmasti väärässä

Vaikka olisimmekin asioista eri mieltä pidetään mielessä, että huutomyrskyn sijaan erimieliset kannattaa palkita ennemmin lempeällä hymyllä, joka saa olla hieman ironinen. Me olemme kuitenkin kaikki epätäydellisiä ihmisiä, muistuttaa Enqvist. Kolumnin voi myös kuunnella.

Kotkan Merikeskus Vellamo

Merikeskus Vellamon vuotavan katon käsittely on alkanut käräjäoikeudessa – ratkaisua odotetaan alkuvuodesta

Riidan osapuolet ovat Kotkan kaupunki ja rakennusyhtiö YIT. Ensimmäiset valmisteluistunnot aiheesta on pidetty, ja niitä on tarkoitus jatkaa vielä helmikuussa ennen asian pääkäsittelyä käräjäoikeudessa.

Janne Saarikivi

Janne Saarikiven kolumni:  Emme ole vapaita, ja mitä pikemmin ymmärrämme sen, sitä parempi

Emme me todellisuudessa ole vapaita. Olemme sidottuja aikaan eri ideologioihin, sosiaaliluokkiin ja mahdolliseen työpaikkaan ja me olemme myös vanhempiemme ja sukumme määrittämiä, kirjoittaa Saarikivi.

Seurakuntakeskuksen kyltti syksyisessä ruskassa.

Kokemäen uudesta kirkkoherrasta tehty kantelu etenee tuomiokapitulille

Kokemäen kirkkoneuvosto päätti ylimääräisessä kokouksessaan yksimielisesti lähettää kirkkoherran toiminnasta tehdyn kantelun arkkihiippakunnan tuomiokapitulille.

Brittitroolarin miehistö irrottaa kaloja verkosta aluksen kannella.

Ranskan ja Britannian kalastuskiista uhkaa yltyä kauppasodaksi – mistä riidassa oikein on kyse? Lue vastaukset viiteen kysymykseen

Ranska uhkaa kieltää brittiläisten kalastusalusten lastin purkamisen satamissaan ja kiristää rajatarkastuksia. Ranska syyttää Britanniaa ranskalaisalusten syrjimisestä kalastuslupien myöntämisessä.

Espoolaispariskunta, Eeva- Liisa Tanskala ja Juhani Rahkonen heittämässä syksyn lehtiä.

Diskotanssi pyöritti Eeva-Liisan ja Juhanin avioon asti, "se oli menoa eikä nokitusta" – yhä useammat yli 50-vuotiaat pariutuvat uudelleen

Yli 50-vuotiaiden parisuhteet ovat moninaisempia kuin kolme vuosikymmentä sitten. Miehet elävät aiempaa pidempään ja naiset ovat harvemmin leskiä. Myös eroja ja uusia suhteita on aiempaa enemmän.

Tuomas Ohtonen ja Sasu Kerman seisovat vierekkäin ja katsovat kameraan syksyisessä maisemassa Kuopiossa.

Riita katkaisi elokuvantekijöiden välit kahdeksi vuodeksi – taustalla oli uupumus, rahapula ja vitsillä heitetty lause potkuista

Elokuvatuotannot ovat pitkiä, raskaita ja kalliita. Siitä huolimatta elokuvia tehdään koko ajan ympäri Suomea, vaikka suurin osa niistä saa näkyvyyttä vain paikallisesti.

Kuvallisia korona-ajan ohjeita Helsinki-Vantaan lentoasemalla.

Kysely: Todella moni suomalainen arvioi riitelymäisen keskustelun lisääntyneen, yhteiskunnallisista asioista haluavat puhua silti lähes kaikki

Suomalaista keskustelukulttuuria kartoittaneessa kyselyssä 69 prosenttia kertoi arvostavansa eri mieltä olevia ihmisiä. Keskusteluissa nähtiin silti paljon ongelmia.

Jethro Rostedtiinkin yhdistetty kauppakeskus Kauppalinna rapistuu Savonlinnan keskellä ilkivallan vuoksi.

Savonlinnan keskustassa autioituneen Kauppalinnan omistavalla yhtiöllä ei edelleenkään toimivaa hallitusta – näin kohteesta on väännetty

Kiinteistön omistava yhtiö on poistumassa viranomaisten rekisteristä, koska sille ei ole nimetty hallitusta pyynnöistä huolimatta.

Vuorenmaan rinnehiihtokeskuksen rinneravintola täyttyi kiinnostuneista kuntalaisista tiistain keskustelutilaisuudessa 18.2.

Verottaja hakee Erämaan Elämyskeskusta konkurssiin

Soinin Vuorenmaalla rinnekeskusta pyörittänyt Erämaan Elämyskeskus on ollut otsikoissa muun muassa riitelystä Soinin kunnan kanssa. Nyt verottaja hakee yritystä konkurssiin.

Kouvolan tori

Kouvolan päättäjät tukeutuvat yhteiseen sopimukseen asioiden hyvästä edistämisestä – "Kaikilla pitää olla sama päämäärä Kouvolan hyväksi"

Kouvolassa halutaan, että poliittiset päättäjät pystyvät tekemään hyvää yhteistyötä suurten kuntia koskevien muutosten edellä. Työkaluksi on valittu valtuustosopimus, jonka kaikki valtuustoryhmät ovat allekirjoittaneet.

lähikuva poliisin virka-asusta

Poliisi epäilee: 17-vuotias poika puukotti 30-vuotiasta miestä yllättäen selkään Helsingin keskustassa

Poliisi epäilee alaikäistä poikaa tapon yrityksestä viime lauantaina. 17-vuotiaan pojan epäillään puukottaneen ennalta tuntematonta 30-vuotiasta miestä Helsingin Lönnrotinkadulla.

Teollisuusliiton talo Hakaniemessä.

Teollisuusliitto syyttää työnantajaa palkkakierroksen hajaannuksesta ja vannoo puolustavansa jäsentensä etua – "Mitään keinoa ei ole suljettu pois"

Teollisuusliiton mukaan teknologiateollisuuden työnantajat ajavat toimialaa kohti sopimuksetonta tilaa. Työnantajayhdistyksen johtaja rauhoittelee ja uskoo yleissitovan työehtosopimuksen syntyvän.

Ett Finnairflygplan parkerat på marken. I bakgrunden syns soluppgång.

Finnair in dispute with pilots over changes to working hours, daily allowances

The pilots' union argues that the company has violated the terms of the collective agreement by unilaterally making changes.

Eric Rimon katsoo kameraan ulkona. Taustalla asuinrakennuksia.

Vasaraa heilutellut häirikkö sai pikkusakot, rikoksen uhri ei uskaltanut nukkua kotonaan – naapuririidoissa ei ole voittajia, paljastaa MOT:n selvitys

Oikeuden päätöksistä selviää, miten naapureiden välisistä ristiriidoista voi kasvaa vuosia kestäviä prosesseja. Esimerkiksi kotirauhan rikkomisesta käräjillä on usein juuri naapuri. Moni tilanne ratkeaa kuitenkin vasta kun toinen osapuoli muuttaa pois.

Kuvassa kolumnisti Jari Ehrnrooth.

Jari Ehrnroothin kolumni: Miksi hyvyyden julistajat kylvävät riitaa?

Moraalilain jälkeinen aika on tuottanut riitaa kylväviä hyvyyden julistajia, jotka Danten järjestelmässä joutuisivat Helvettiin, päättelee Ehrnrooth kolumnissaan.

Maria Ohisalon ja Annika Saarikon kuvat vierekkäin.

Analyysi: Ilmastokiistan ydin on sama kuin työllisyyskiistassa, osat ovat vain vaihtuneet – keskusta vaatii nyt kannustusta, vihreät laskuria

Vihreät ja keskusta pahastuivat, kun pääministeri Sanna Marin jätti riitapukarit setvimään ilmastosotkua keskenään. Silti SDP tukee keskustaa kiistassa, Ylen politiikan erikoistoimittaja Ari Hakahuhta kirjoittaa

Suuri keltainen kyltti metsän laidassa, jossa lukee 'Puolanka, vielä ehdit kääntyä pois.'

Puolangalla valittiin illalla pormestari ja aamulla vaalit hävinnyt puoli vaati virkaa hävitettäväksi – erimielisyyksiä ei tunnusteta

Puolangan vasemmiston ja perussuomalaisten valtuutetut vaativat paluuta kunnanjohtajavetoiseen hallintoon. Valtuutetut antavat ymmärtää, ettei nykyinen pormestari ole pätevä tehtävissään. 

Sybila Pitkänen

Sybila Pitkänen menetti läheisen, koska koronarokote jakoi heidät eri leiriin – Väestöliitto: Tämä repii perheitä ja ystävyyksiä

Ylen joukkoistukseen vastanneet kertovat, kuinka rokotekannoista keskusteleminen on aiheuttanut eripuraa perheissä, ystävyyssuhteissa ja jopa työpaikoilla.

Uutisvahdin läheltä-listan markkinointikuva, jossa kartta

Mies tuomittiin sakkoihin Lapualla tapahtuneesta seksiaktin kuvaamisesta

Etelä-Pohjanmaan käräjäoikeuden mukaan kuvaaminen tapahtui salaa.

Kaksi henkilöä sängyssä peiton alla.

Moni pariskunta laittoi korona-aikana suhdeongelmat taka-alalle – psykoterapeutti odottaa elokuussa apua hakevien määrän kasvavan

Perheneuvonnassa asiakasmäärät notkahtivat koronavuonna, mutta nyt niiden odotetaan jopa nousevan. Psykoterapeutti uskoo, että pitkittyneessä tilanteessa parisuhteen kysymyksistä on tullut taas tarve avautua.

Första maj-firande i Brunnsparken i Helsingfors år 2020. Folk beundrar Ursas observatorium.

Puukotus vappuna Helsingin Kaivopuistossa toi 19-vuotiaalle miehelle yli kolme vuotta vankeutta

Puukotukseen johtanut riitatilanne sai ilmeisesti alkunsa kadonneesta kaljakassista.

Rinnehissi Vuorenmaan hiihtokeskuksessa

Häätö palasi voimaan Soinin kunnan ja Erämaan Elämyskeskuksen kiistassa – uuden yrittäjän uskotaan löytyvän nopeasti

Soinissa on nyt toiveena, että rinteet saataisiin jälleen auki talvella uuden yrittäjän voimin. Hovioikeuden päätöksestä voi vielä tosin hakea valituslupaa korkeimmalta oikeudelta.

Robert Helenius njuter av solen efter att ha badat.

Robert Helenius syö arjessaan käsittämättömän paljon lihaa – kivikautinen ruokavalio ja kiistellyt treenimenetelmät veivät hänet MM-ottelun kynnykselle

Kun Robert Helenius muutti Ahvenanmaalle, moni uskoi uran huipputasolla olevan ohi. Ihmetystä herättävä kolmen hengen tiivis tiimi on kuitenkin todistanut epäilyt vääriksi. Maailmalla ei uskota, että tämä voisi toimia, Helenius sanoo Sportliv-sarjassa.

Oulun kaupungin teatteri, ulkokuva

Oulun kaupunginteatteri joutuu maksamaan korvauksia näyttelijä Merja Larivaaralle – aviomiehen kanssa tehty ohjaajasopimus oli sitova

Merja Larivaaran ja Oulun teatterin välinen riita koskee kolmen vuoden takaisia tapahtumia, kun Larivaara teki ohjaajasopimuksen taiteellisena johtajana toimineen miehensä Kari-Pekka Toivosen kanssa. Teatteri ei kuitenkaan hyväksynyt sopimusta.

Kerttu Kotakorpi.

Kerttu Kotakorpi: Miten tämän lukisi joku joka ei ole tästä kiinnostunut

On vaarallista, jos ajaudumme poteroihin ilmastonmuutoskeskustelussa, kirjoittaa Kotakorpi blogissaan.

Koira istuu kerrostalon rappukäytävässä.

Eroavat parit kiistelevät koirista yhä useammin ja jopa käräjillä asti – "Paperit kuntoon, kun vielä rakastetaan ja hymyillään"

Asiantuntijat muistuttavat, että aivan kuten lastenkin kohdalla, eron jälkeisissä ratkaisuissa on huomioitava koiran etu eikä omaa kiukkua.

 Helsingin päärautatieasema.

Teen faces manslaughter charge over Helsinki Central Station fatal stabbing

Police said a verbal squabble quickly turned violent.

Liike Nytin valtuutettu Sanna Metsälä kuvattuna Savonlinnassa.

Sanna Metsälä riiteli keskustan kanssa, erosi ryhmästä ja vaihtoi puoluetta – sitten Liike Nyt kiskaisi hurjan nousun Savonlinnan valtuustoon

Päättyvä valtuustokausi oli Savonlinnassa riitaisa. Nyt paikkajako menee reilusti uusiksi. Liike Nyt nousee uutena puolueena valtuustoon kuudella edustajalla, kun suurimmat puolueet keskusta ja SDP menettävät reippaasti paikkoja.

Hoitaja pitää potilasta kädestä.

Hovioikeus palautti Kihniön ja Parkanon sote-kiistan takaisin käräjäoikeuteen

Kihniön kanteet koskevat sopimusrikkomuksista johtuvia vahingonkorvaus- ja hinnanalennusvaatimuksia. Parkanon kaupunki on vaatinut, että Kihniön valitus hovioikeuteen hylätään.

Kuntarundi-teksti kuntavaalien grafiikalla.

Mistä sinun kunnassasi puhutaan? Kuuntele Kuntarundin Kalajoen vaalikeskustelu Yle Areenasta

Elinkeinojen ja kylien tasapuolinen kehittäminen aiheuttaa ristivetoa Kalajoella. Kaupungissa nojataan matkailuun ja teollisuuteen. Maahanmuutosta haetaan ratkaisua tulevaisuuden työvoiman riittävyyteen.

Kuntarundi-teksti kuntavaalien grafiikalla.

Mistä sinun kunnassasi puhutaan? Kuuntele Kuntarundin Haapaveden vaalikeskustelu Yle Areenasta

Haapavedellä toivotaan lähialueen kuntien yhteistyötä, jolla pidetään peruspalvelut kunnossa sekä estetään väen väheneminen kaupungissa. Työpaikkojakin paikkakunnalla olisi. Kunnan on lähdettävä tukemaan biojalostamohankkeen liikenneinvestointeja.

Siirtolaisia odottamassa teollisuustontilla Ceutassa.

Marokon kuningas jyrähti Espanjalle alaikäisten siirtolaisten palautuksista EU:sta – Kolme kohtaa Luoteis-Afrikassa muhivasta vyyhdistä

Siirtolaisten määrä Marokosta Espanjaan on lisääntynyt tuhansilla, kun Marokko höllensi viime kuussa rajamuodollisuuksiaan. Taustalla on kiistanalaisen itsehallinnollisen Länsi-Saharan alueen hallinta Marokon ja Polisario-vapautusliikkeen kesken.

Toimittaja Tuukka Tervonen

Tuukka Tervosen kolumni: Ajattelin äänestää tyhjää ja vika on sosiaalisessa mediassa

Sosiaalisen median piti yhdistää meidät, mutta se ruokkii kansanmurhia ja romuttaa demokratian, kirjoittaa Tervonen.

Hirvensalmen kunnan viiri ja valtuustosali.

Hirvensalmen kunnanhallituksen erottamisesta on tullut pitkä prosessi – nyt nimettiin uusi tilapäinen valiokunta

Hirvensalmen kunnanhallituksen erottamisprosessi on käynnistynyt jo viime vuoden puolella. Kunnanvaltuusto asetti uuden tilapäisen valiokunnan hoitamaan asiaa.

Musta käyrä veitsi.

Alaikäisten riita päättyi rajuun tappeluun Helsingin Malminkartanossa – 17-vuotias löi toista poikaa taisteluveitsellä selkään

Snapchatissa riidelleet pojat päättivät ratkaista riidan kasvotusten, jolloin tilanne kärjistyi joukkotappeluksi. Tappelun ohessa yksi pojista löi toista karambit-veitsellä selkään. Häntä epäillään nyt tapon yrityksestä.

Muokattu kuva, jossa on yhdistetty kunnanhallituksen esityslistan otsikko sekä kuva kunnatalosta.

Salausleimasin heilahtaa kunnissa liian herkästi – pohjoissavolainen Kaavin kunta peitteli sisäiset riitansa

Kaavi on kärsinyt vuosia päätöksenteon tulehtuneesta ilmapiiristä ja riitelystä. Asiantuntijan mukaan riitoja ei saisi peitellä salaamalla.

Henkilö täyttää pesukonetta ja toinen henkilö istuu vessanpytyn anten päällä hiusharja kädessään.

Korona voi kurittaa parisuhdetta toden teolla – viisi vinkkiä ärsyyntymisen vähentämiseksi

Moni suomalainen pariskunta on nyt saman katon alla kaiken aikaa. Jatkuvan yhdessäolon seuraukset näkyvät terapeutin vastaanotolla. Oman ajan ja tilan tarve on kuitenkin luonnollinen asia, eikä siitä tarvitse tuntea syyllisyyttä.

 Helsingin päärautatieasema.

24-vuotiaan taposta Helsingin päärautatieasemalla epäillään enää yhtä 16-vuotiasta poikaa – kuusi mukana ollutta alaikäistä vapautettiin

Nuori mies puukotettiin kuoliaaksi joukkotappelussa Helsingin päärautatieasemalla maanantai-iltana.

 Helsingin päärautatieasema.

24-vuotiaan kuolemaan johtanutta puukotusta edelsi riita päärautatieasemalla – alaikäisten joukko seurasi uhria alikulkutunneliin

Poliisi on ottanut kiinni kuusi alaikäistä taposta epäiltynä. Yksi alaikäinen epäilty oli vielä tiistaina iltapäivällä tavoittamatta.

facebook ja naisen siluetti

Yhdenvertaisuus- ja tasa-arvolautakunta: Facebook-ryhmän jäsenyyden epääminen ennakkoon syrji yhdistyksen jäsentä

Lautakunnan mukaan hakijan esittämät mielipiteet olivat vaikuttaneet päätökseen olla hyväksymättä häntä ryhmään.

Salibandytuomarit Henri Heinola Manu Marttinen

Salibandyfinaalissa viheltävä tuomarikaksikko korostaa, että kritiikkiä saa esittää – "Emme voi voittaa, voimme vain olla luottamuksen arvoisia"

Salibandyliigan kehutuin tuomarikaksikko kiistelee kuin aviopari mutta ratkaisee kenttätapahtumat puhumalla ja perustelemalla.

yhteysalus Otava merellä

Saaressa syntyi kahakka mökkiläisten ja vakituisten asukkaiden välille – vain osa mahtuu alukseen ja loput jäävät rannalle: "Jotkut etuilevat jonossa"

Kotkan edustalla sijaitsevaan Kuutsaloon kulkevaan yhteysalukseen ei oteta koronarajoitusten takia kuin 50 matkustajaa, ja vuoroja on tällä viikolla enää yksi.

Soinin Vuorenmaata pyörittää tänä talvena Erämaan Elämyskeskus Oy.

Soinin kunnan ja Erämaan Elämyskeskuksen häätökiista odottaa hovioikeuden ratkaisua

Soinin kunta ei edelleenkään ole saanut häädettyä Erämaan Elämyskeskusta Vuorenmaan rinnehiihtokeskuksesta.

Jorma Tikka asuntovaunussaan.

Karavaanari ei olekaan kaikkien kaveri – ahtailla leirintäalueilla käydään valtataistelua, ja siksi Jorma Tikka nostaa kytkintä

Leirintäalueella ihmiset ovat kuin Suomen kansa pienoiskoossa, sanoo karavaaniyhdistyksen toiminnanjohtaja.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle