Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Watch: Santa begins Christmas journey from Korvatunturi

Santa has set off on his magical journey from Finland's snowy far north.

Kokematon sähköautoilija, älä jää pulaan joulumatkallasi: bensakärrynkin matka katkeaa useimmiten, kun menovesi loppuu – 7 vinkkiä jouluautoiluun

Sähköautoa tai hybridiä korjaamaan pitää kutsua ammattilainen, sillä konepellin alla räplääminen on turvallisuusriski.

Tämän piti olla maailman turvallisin lentokone – loistelias taru päättyi, kun koneen kaikki matkustajat kuolivat tuhoisassa lento-onnettomuudessa

Concorden ensilennosta on kulunut tasan 50 vuotta. Kaksinkertaisella äänen nopeudella lentäneen matkustajakoneen tarina on vertaansa vailla.

Droonien kieltoaluetta laajennetaan lentokenttien läheisyydessä Britanniassa

Uudella lainsäädännöllä pyritään estämään kaaosmainen tilanne, johon Gatwickin lentokenttä joutui joulun alla droonihavaintojen vuoksi.

Sunnuntai 23.12.2018 (radio)

Tsunami Indonesiassa. Verenpainelääke pois myynnistä. Lapissa jouluturistien vilkas päivä. Jouluna sataa lisää lunta.

Lentoliikenne avattu Gatwickin kentällä jälleen lyhyen tauon jälkeen

Britannian poliisin mukaan mikään ei viittaa siihen, että Gatwickin kenttää riivaavassa lennokkihäirinnässä olisi kyse terrorismista.

Voisivatko droonit sekoittaa lentoliikenteen myös Helsinki-Vantaalla? Lontoossa näin tapahtui – 9 kysymystä lennokkien riskeistä

Lontoossa lentokenttä suljettiin yli vuorokauden ajaksi drooni-havaintojen takia. Suomessakin on havaittu drooneja Helsinki-Vantaan läheisyydessä.

Lontoossa Gatwickin lentokenttä on avautunut lennokkikaaoksen jälkeen – ensimmäisenä nousi lento Rovaniemelle

Lentoliikenne on palautumassa asteittain perjantain aikana. Myös useat Lapin matkat viivästyivät perumisten vuoksi.

Joulun tilauslentoja saapuu nyt kymmenittäin Lappiin – lumettomuuskohu ei näytä vaikuttaneen määriin

Ennätysvilkkaaksi ennustettu matkailutalvi käynnistyy toden teolla tänä viikonloppuna.

Keskiviikko 14.11.2018 (radio)

Hinnat ovat vähän nousseet. Lappiin odotetaan paljon turisteja jouluna. Nuoret puhuvat parisuhteesta eri sanoilla kuin vanhemmat. Britanniassa Walesin prinssi Charles on täyttänyt 70 vuotta. Taivas on pilvinen.

Watch: Santa sets off on Christmas journey from Lapland

The naughty and nice count is complete and with help from his crack logistics team of elves, Santa Claus loaded his sleigh and started his annual Christmas journey from Lapland on Saturday.

Savukoski – suuri pieni kunta, joka maksaa johtajalleen pientä palkkaa

Savukoski on Suomen harvimpaan asuttu kunta. Asukkaita on noin tuhat, vaikka kunta on alueellisesti Suomen kuudenneksi suurin. Kunnassa on vähän asukkaita ja kertyy vähän verotuloja – ja tämä näkyy myös kunnanjohtajan palkkauksessa.

VR plans huge 'super train' for Christmas rush

Christmas is a busy time on the railways, and some yuletide services are already fully booked. The state railway company VR, though, has the biggest train in Finnish history ready to take the strain.

Parin vuoden paine purkautuu – venäläiset rynnivät Suomeen vuodenvaihteessa

Itäturisteja voi tulla Suomeen jopa neljännes enemmän kuin viime vuonna.

Joulucharter-kausi täyteen vauhtiin Lapissa – Rovaniemelle ensimmäiset lennot

Tilauslentosesonki pääsi täyteen vauhtiin kun myös Rovaniemi sai ensimmäiset joulucharterit lauantaina aamupäivällä.

Joulupukin tuotteistaminen on vielä kesken – "Eniten meillä on töitä kotimaassa"

Suomalaisilla on hyppysissään yksi maailman tunnetuimmista brändeista – joulupukki. Korvatunturin isännän rahallinen arvo on arvioitu miljardeiksi euroiksi.

Napapiirillä seikkaillaan koko talvi rakennuskoneiden keskellä

Napapiirille joulupukkia katsomaan tulevat matkailijat joutuvat taiteilemaan rakennuskoneiden ja kohteiden keskellä myös tulevana talvena.

Brittien joulumatkat Lappiin myytiin loppuun jo ennen brexit-äänestystä

Lapin talvisesongin matkailijoista noin 28 prosenttia tulee Iso-Britanniasta.

Joulukuussa Lappiin 500 lentoa – vilkkain talvisesonki kymmeneen vuoteen

Rovaniemelle ja Kittilään tulossa chartereita viime joulun malliin. Ivalossa lentomäärä kasvaa huimasti.

Brexitin vaikutus Lapin joulumatkailuun on arvoitus – ennakkomyynti on sujunut hyvin Iso-Britanniassa

Brexitin vaikutus Lapin joululentoihin on vielä arvailujen varassa. Iso-Britannian matkanjärjestäjiltä ei ole saatu minkäänlaista tietoa siitä, kuinka Brexitin aiheuttama talouden alamäki on vaikuttanut Lapin joulumatkailun myyntiin. Ennakkomyynti on onnistunut hyvin tähän mennessä.

Talviduuni-kampanja odottaa työnantajien heräämistä Rovaniemellä

Nuorille lyhytaikaista työtä etsivä Talviduuni-kampanja kaipaa työnantajia nuorten työllistämiseen Rovaniemellä. Runsaassa kuukaudessa kampanjalla on saatu sesonkiluonteista työtä parillekymmenelle nuorelle, mutta lisää työtilaisuuksia kaivataan.

Lapin matkailun kolme pointtia: Joulupukki, revontulet ja Euroopan puhtain ilma

Pikkupoika lyttää nenänsä Finnarin koneen ikkunaan. Hän ei saa silmiään irti lumisesta maisemasta. Hollannissa ei ole nähty kunnon talvea vuosiin, pojan elinaikana ei koskaan. Talvinen maisema ei ole syy perheen matkaan Suomen Lappiin. Oikea syy on Joulupukki.

Joulupukki houkutteli ennätysmäärän turisteja Rovaniemelle

Rovaniemi on houkutellut ennätysmäärän matkailjoita joulukuussa. Rovaniemen ykkösturistihoukutin on edelleen joulupukki. Uutinen joulupukin konkurssiuhasta on yksi syy matkailuennätykseen, arvioidaan Rovaniemen Matkailu ja Markkinointi Oy:stä.

Musta joulu ajaa kohti pohjoista – Lappi on kuin joulun satumaa

Etelässä on mustaa ja märkää. Lappi sen sijaan on kuin joulun satumaa. Moni onkin ottanut äkkilähdön kohti lunta ja pakkasta.

Joulupukin Pajakylän kävijämäärä hyvässä nousussa

Joulupukin Pajakylän kävijämäärä on noussut selvästi viime joulusta. Samalla myös suomalaisesta joulusta raportoivia ulkomaalaisia toimittajia on näkynyt entistä enemmän. Tekeillä on jopa pitkää dokumenttia.

Pääkaupunkiseudun menoliikenteen viimeinen rutistus käynnistyy tänään

Maanteille ei odoteta tänä vuonna kovia ruuhkia, määrältään se on vain puolet esimerkiksi juhannusliikenteestä. Yle seuraa helsinkiläisperheen joulumatkaa kohti Pohjanmaata.

Napapiirin liikennejärjestelyille moitteita – parannuksia luvataan pikaisesti

Rovaniemellä napapiirin Pajakylän liikennejärjestelyjä muutetaan turvallisemmiksi tämän viikon aikana. Osa matkailuyrittäjistä on arvostellut joulumatkailijoiden täyttämän alueen pysäköintialueita turvattomiksi ja liian pieniksi.

Safariyrittäjät iloitsevat ennakkovarauksista: Lapin joulumatkailu piristyy

Kolmen safariyrityksen varauskirjat kertovat, että joulusesongin retkipaketit ovat menneet hyvin kaupaksi jo ennakkoon. Kahdessa yrityksessä odotetaan jopa yli kymmenen prosentin kasvua edelliseen vuoteen verrattuna, käy ilmi Yle Lapin puhelinkyselystä. Britit ja aasialaiset ovat nyt kasvun tuojat.

Lappiin odotetaan taas vilkasta joulumatkailua

Ennakkoarvioiden mukaan Lapin joulun matkailijamäärä yltää vähintäänkin viimevuotiseen, mutta matkailupalvelujen tuottajat ja muut alan yrittäjät näkevät määrässä myös lievää kasvua.

Tilastokeskus: Venäläisten joulumatkailu Suomessa romahti

Venäläisille tilastoitiin joulukuussa noin 75 500 yöpymisvuorokautta Suomessa, Tilastokeskus kertoo. Tämä on 52 prosenttia vähemmän kuin vuotta aiemmin.

Lappiin lensi joulukauden tilauslennoilla hieman viime vuotta enemmän matkailijoita

Pohjoisen joulumatkailu on onnistunut odotuksien mukaisesti. Joulukauden tilauslentoja on laskeutunut Rovaniemelle, Kittilään ja Kuusamoon hieman marraskuun ennustuksia enemmän. Muun muassa ohjelmapalveluja tarjoavalla Lapin Safareilla kävi brittituristeja hieman viime vuotta enemmän.

Joulun paluuliikenne sujuu ruuhkitta

Liikenneviraston tieliikennekeskuksen mukaan keliolosuhteet ovat hyvät. Pakkasliukkautta voi esiintyä, ja jonkin verran voi lumi pöllytä.

Venäläiset jouluturistit laskevat shoppailurahansa entistä tarkemmin – osa matkailijoista saattaa jättää tulematta

Venäläisten vuoden vaihteen turistien odotetaan tekevän tavallista vähemmän ostoksia Suomessa. Itä-Suomessa ruplan kurssin pudotus ei välttämättä nakerra vielä vuoden vaihteen matkailijoiden määrää merkittävästi, sillä moni venäläislomailija on maksanut majoituksensa ennakkoon.

Joulumatkailun superviikonloppu: 15 000 brittituristia päiväksi Lappiin

Yli 15 000 joulumatkailijaa saapuu Lappiin tänä viikonloppuna. Tuleva viikonloppu on Lapin matkailun superviikonloppu erityisesti siitä syystä, että päivämatkailijat, eli vain yhden päivän Lapissa viettävät turistit saapuvat Britanniasta Lappiin. Lapin Safarien toimitusjohtajan Jyrki Nivan mukaan noin 500 safarityöntekijää tekee töitä ensi viikonloppuna aamusta iltaan.

Tunturikeskuksissa odotetaan joulumatkailua – kotimainen matkailija arvossaan

Matkailukeskuksissa odotetaan alkanutta talvimatkailukautta varovaisen myönteisesti. Kuusamon Rukalla alkutalvi on ollut vilkkaampi kuin edellistalven aloitus, Iso-Syötteellä puolestaan joulun ja uuden vuoden aika on hotellissa varattu täyteen.

Tykit turvaavat Rovaniemen turismia

Alkutalven oikullinen lumitilanne ei enää hetkauta safariyrittäjiä Rovaniemellä. Keskustan liepeillä tuotetaan lunta jo monessa ohjelmapalveluyrityksessä. Jouluturisteille pystytään tarjoamaan toimintaa, vaikka maa olisi muualla vielä musta.

Euroopan talviturismi Lappiin kasvussa

Joulu- ja talvimatkailun Saksasta ja Britanniasta Lappiin ennakoidaan kasvavan tulevana sesonkina. Finpron Lontoon edustajan matkanjärjestäjiltä keräämän tiedon mukaan joulumatkailu kasvaa selvästi, mutta tammi-helmikuun myynti laahaa vielä. Saksalaisten lapinmatkaa siivittää uusi lentovuoro Münchenistä ja Hannoverista Kittilään.

Torstai 25.9.2014

Sirpa Paatero on uusi kehitysministeri. Hallitus ei anna lisää aikaa TVO:n ydinvoimaluvalle. Ebola-tautia vastaan yritetään tehdä rokotetta. Lapissa odotetaan jouluturisteja.

Lapin joulumatkailu odottaa taas nousua

Britanniasta odotetaan viime vuotista enemmän joulumatkailijoita Lappiin. Joulumatkailu Isosta-Britanniasta Lappiin romahti viisi vuotta sitten taantuman myötä. Sen jälkeen brittien talous on parantunut ja heillä on taas varaa matkustaa.

Lapland travel industry uneasy over Russian flight ban threat

The Lapland travel industry is concerned about Russia's threat to ban transit flights through its airspace by western airlines. If implemented the ban would affect flights to and from Asia - one of Lapland's largest Christmas travel markets.

Venäjän lentokielto huolestuttaa Lapin matkailuväkeä – aasialaisten joulu Lapissa vaarassa?

Venäjä on uhannut kieltää eurooppalaisilta lentoyhtiöiltä Siperian yli lentämisen. Se iskisi Lapin matkailun joulusesonkiin.

Lapin matkailulla taas ennätysvuosi

Lapin matkailu rikkoi jälleen uuden ennätyksen viime vuonna. Lapin majoitusliikkeissä oli hieman yli 2,4 miljoonaa rekisteröitynyttä yöpymistä, mikä on enemmän kuin koskaan aiemmin. Kiri edellisvuoteen oli kuitenkin hyvin pieni, 0,2 prosenttia.

Uusi Lappi-maa lähelle Lontoota

Britanniassa on rakennettu uusi lappilainen joulumaa. Brittiläinen yrittäjäpariskunta perusti Lapland UK -teemapuiston Kentiin vuonna 2007 käytyään ensin itse lomamatkalla Lapissa.

Holiday traffic picking up

With Christmas travel spread over the next few days, authorities do not anticipate major traffic jams. Traffic is expected to peak on Monday afternoon.

Perinteisen joulun voi viettää myös uusien ihmisten keskellä

Matkailuyritykset tarjoavat valmista joulua, jossa asiakkaat majoittuvat jouluiseksi laitettuun paikkaan. Jouluruuat tarjoillaan, joulukuusi koristellaan ja joulusauna on lämmin. Yksi näistä joulumatkailijoiden paikoista on Pohjois-Savon Kaavilla.

Friday's front pages: Dicey holiday travel, budget and healthcare battles

As Finns end the year's final week of work or studies, Friday's newspapers consider transport and administrative issues.

Aku Ankan Lappi-tarina leviää maailmalle

Aku Ankan suomalaisen piirtäjän Lappi-aiheista joulutarinaa luetaan pitkin maailmaa tänä jouluna.Tarina leviää maihin, joissa on suomalaisen Aku Ankan tapainen julkaisu, esimerkiksi Pohjoismaihin ja Saksaan. Lehti ilmestyi Suomessa tänään.

Kaupat auki loppiaisena Oulussa ja Kuusamossa

Pohjois-Suomen aluehallintovirasto on myötänyt poikkeusluvan kauppojen pitämiseksi auki loppiaisena. Kauppoihin odotetaan erityisesti venäläismatkailijoita.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle