Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Uutsivahti-sovelluksen Läheltä-toiminnon esittelykuva

Kuopion seudun perussuomalaisia loikannut uuteen puolueeseen: Pekka Timoselle puolueen Nato-kanta oli viimeinen pisara

Uuteen puolueeseen siirtyneissä on mukana kaksi Kuopion kaupunginvaltuutettua, Pekka Timonen ja Pauli Kainulainen.

Ano Turtiainen

VKK:n rivit rakoilevat: Ano Turtiaisen Venäjä-puheet, autoritaarinen johtajuus ja uskonnolliset kannanotot ajavat pois puolueesta

Kaksi kymmenestä aluevaltuutetusta on eronnut VKK:sta tammikuisten vaalien jälkeen. Ano Turtiaisen mukaan puolueessa on ollut sisäisiä ristiriitoja, mutta ne ovat poistuneet eronneiden mukana.

Ano Turtiainen, Milad Dehgman ja Niko Giansanti.

Selvitimme, millainen on Valta kuuluu kansalle -puolue, joka nappasi kymmenen aluevaltuustopaikkaa – politiikan tutkijat ja edustajat itse kertovat

Yhteistyö muiden puolueiden kanssa saattaa loppua lyhyeen, mikäli VKK:n linja ja lausunnot julkisuudessa eivät muutu, arvioi tutkija.

Viktor Orban suutelee Marine Le Penin kättä.

Populistit yrittivät jälleen perustaa yhteistä voimaryhmää EU-parlamenttiin – rintamaa hajottaa eripuraisuus niin Venäjästä kuin koronatuistakin

Varsovaan kokoontui yli kymmenen puolueen edustajia, muun muassa Ranskan Marine Le Pen ja Unkarin Viktor Orbán. Merkittävin kotiin jäänyt oli Italian Matteo Salvini.

Anders Vistisen, Geert Wilders, Tomio Okamura, Matteo Salvini, Marine Le Pen, Joerg Meuthen, Laura Huhtasaari.

Laura Huhtasaari julisti kesällä suuren liittouman syntyneeksi, mutta sitä ei ole oikeasti olemassa – lue 6 syytä, miksi populistien yhteistyö ei EU:ssa onnistu

Euroopan oikeistopopulistit ovat kotimaissaan vahvoilla mutta unionissa hajallaan. Isot egot ja oman edun ajaminen hankaloittavat liittoutumista EU-parlamentissa.

Helsingin kaupungintalo joulukuussa 2020.

Helsingin budjetin valmistelu salassa hämmensi, tänään esitys tulee viimein julki – perussuomalaisten edustaja kertoo, mikä neuvotteluissa hiersi

Perussuomalaisten budjettineuvottelijan Juhani Strandénin mukaan Helsinki on tuplaamassa velkansa neljässä vuodessa. Hän sanoo, että kiistaa tänään julkistettavassa budjetissa aiheutti iso investointiohjelma.

Perussuomalaisten kansanedustaja Veikko Vallin eduskunnan istuntosalissa.

Kansanedustajan puheet Tampereen valtuustossa koettiin rasistisiksi – useat valtuutetut vaativat Vallinin puheiden tarkastamista nauhalta

Veikko Vallin (ps.) piti useita puheenvuoroja kiintiöpakolaisten vastaanottamista koskevaan aloitteeseensa liittyen. Muun muassa vasemmistoliiton ryhmä sanoi poistuvansa kokouksesta, jos hän jatkaa.

Timo Soini, Juha Sipilä ja Alexander Stubb pitää tiedoitustilaisuutta

Stubb Ylen uutuussarjassa: Kokoomus halusi halata perussuomalaiset "kuoliaaksi" hallitusneuvotteluissa 2015 – “Ajattelimme, että se on tässä”

Keskusta otti perussuomalaiset samaan hallitukseen kokoomuksen kanssa kevään eduskuntavaalien jälkeen 2015. Kokoomuksen silloinen puheenjohtaja Alexander Stubb sanoo, että puolue pyrki "halaamaan perussuomalaiset hallituksessa kuoliaaksi".

Sisäministeri Maria Ohisalo vastausvuorossa eduskunnan täysistunnossa.

Hallitus selvitti perussuomalaisten välikysymyksen maahanmuutosta – eduskunnalta luottamus äänin 89–68

Perussuomalaiset ja Liike Nyt kyseenalaistivat hallituksen maahanmuuttopolitiikan ja sen, onko Suomella varaa humanitaariseen maahanmuuttoon. Hallitus selviytyi välikysymyksestä odotetusti.

Välikysymys maahanmuuttopolitiikasta ja taloudesta

Ohisalo kiistää, että Suomi olisi irtautumassa eurooppalaisesta maahanmuuttolinjasta – perussuomalaiset esitti epäluottamusta

Välikysymys kyseenalaisti erityisesti suunnitelmat perheenyhdistämisen ehtojen helpottamisesta. Hallituksen esitys on kuitenkin vielä kesken ja annetaan eduskunnalle myöhemmin syksyllä.

Riikka Purra puhuu eduskunnassa.

Turvapaikan saaneen alaikäisen mahdollisuus tuoda perheensä Suomeen paranemassa – perussuomalaiset tivaa vastauksia

Keskustajohtoinen hallitus kiristi viime kaudella suojelua saaneiden perheenyhdistämisen ehtoja. Nyt päätös saatetaan pyörtää. Hallituksen esitystä odotetaan syyskaudella.

Klara Dobrev lavalla, hymyilee ja heiluttaa kättä.

Unkarin oppositio ponnistaa yhdessä yksinvaltaista Viktor Orbánia vastaan – nyt ratkeaa kenestä tulee pääministeriehdokas kevään vaaleihin

Oppositon pääministeriehdokkaaksi pyrkii kaksi Euroopan unioniin luottavaa ehdokasta: vasemmistolainen Klára Dobrev ja "politiikan ulkopuolinen" Péter Márki-Zay. Márki-Zay tuntee myös Suomen.

Perussuomalaisten vaalimainoksen päälle on vedetty teipit Helsingin Viipurinkadulla.

SK: Perussuomalaiset nostanut rikossyytteen HKL:n toimitusjohtajaa vastaan

Rikossyytteen taustalla on viimekesäinen vaalimainoskohu.

Milad Dehghan

Räppäri, poliitikko, nuorisoidoli, shamaani: tällainen mies on mielipiteitä jakava Milad "Slim Mill" Dehghan, joka sai potkut perussuomalaisista

Milad Dehghan tietää, että provoamisella saa näkyvyyttä. LEVELI-podcastissa hän pilkkaakin poliitikkoja ja intoilee salaliitoista. Dehghan kannattaa sellaista sananvapautta, jossa koronarokotekriittisistä puheistakaan ei tarvitse kantaa vastuuta.

Kouvolan valtuustosalin puheenjohtajan nuija Kouvolan kaupungintalolla.

Valtuutettu loikkasi perussuomalaisista SDP:n riveihin Kouvolassa – jo jaetuista luottamuspaikoista voi vielä tulla kiistaa

Perussuomalaisten valtuutettu Leo Lindström on ilmoittanut eroavansa perussuomalaisista ja liittyvänsä SDP:hen Kouvolassa. Perussuomalaisten kunnallisjärjestön puheenjohtaja arvelee, että vääntö luottamuspaikkojen jaosta vaikutti asiaan.

Kouvolan valtuustosali Kouvolan kaupungintalolla.

Kouvolan kaupunginvaltuutettu Leo Lindström hyppää perussuomalaisista SDP:hen – syynä “mielivaltainen parin henkilön sanelupolitiikka”

SDP vahvistaa asemiaan Kouvolan kaupunginvaltuustossa. Tähän asti se on jakanut toiseksi suurimman puolueen paikan perussuomalaisten kanssa.

 Liike Nytin Harry Harkimo ja perussuomalaisten puheenjohtja Riikka Purra tiedostustilaisuudessa eduskunnan Kansalaisinfossa Helsingissä 7. lokakuuta 2021.

Liike Nyt liittyi perussuomalaisten välikysymykseen hallituksen maahanmuuttopolitiikasta

Välikysymyskeskustelu käydään eduskunnassa ensi viikolla. PS:n ja Liike Nytin lisäksi kokoomuksen Heikki Vestman arvostelee hallituksen esitystä.

Pandoran paperit -logo.

Maanantai 4.10.2021 (radio)

Suuri tietovuoto veroparatiisiyhtiöistä. Koronatartunnat. Sebastian Tynkkyselle sakkoja. Eläisuojeluilmoitukset. Sää.

Sebastian Tynkkynen odottaa oikeudenkäyntiä maski naamallaan

Finns Party MP convicted of ethnic agitation

Sebastian Tynkkynen wrote the texts in question in 2017.

Sebastian Tynkkynen odottaa oikeudenkäyntiä maski naamallaan

Kansanedustaja Sebastian Tynkkynen tuomittiin kolmatta kertaa kiihottamisesta kansanryhmää vastaan – Riikka Purra: ei vaikuta asemaan puolueessa

Perussuomalaisten kansanedustaja Sebastian Tynkkynen määrättiin maksamaan noin 4 400 euroa, eli 70 päiväsakkoa. Tynkkynen itse on kiistänyt syytteen, ja aikoo valittaa päätöksestä hovioikeuteen.

Timo Soini katselee itseään peilistä.

Timo Soini väläytteli paluuta politiikkaan Yle Perjantai -ohjelmassa: unelmana 200 000 ääntä europarlamenttivaaleissa 2024

Timo Soini väisteli kysymystä siitä, kuinka todennäköisesti hän asettuu ehdolle vuonna 2024.

Kymenlaakson sosiaali- ja terveyspalveluiden kuntayhtymän Kymsoten yhtymävaltuuston kokous

Naisten ja miesten kiintiöt unohtuivat päättäjiltä – sote-yhtymän luottamuspaikkajako menee uusiksi

Tasa-arvolaki vaatii, että naisia ja miehiä olisi molempia vähintään 40 prosenttia. Kymenlaakson sosiaali- ja terveyskuntayhtymän hallituksen kokoonpanoa joudutaan vaihtamaan, koska hallituksessa on kuusi miestä ja kolme naista. Tilanne huomattiin vasta luottamuspaikkojen vahvistamisen jälkeen.

Ari Rinne katsoo suoraan kohti kameraa, henkilökuva.

Kuntavaalien haminalainen äänikuningas Ari Rinne vetäytyy myös valtuustotehtävistä terveyssyistä: "Pahoittelen äänestäjilleni tätä"

Perussuomalaisten Ari Rinne vetäytyi jo aiemmin Haminan kaupunginhallituksen puheenjohtajan paikalta. Hän ehti toimia virassa vain kaksi viikkoa. Rinne oli kesän kuntavaalien äänikuningas Haminassa.

Markku Jokisipilän perussuomalaisista kertovan kirjan kansi.

Onko median, tutkijoiden ja perussuomalaisten suhde vinoutunut? Päätoimittajat ja tutkijat tyrmäävät tuoreen kirjan väitteet jopa provokatiivisina

Eduskuntatutkimuksen keskuksen johtaja Markku Jokisipilä kritisoi torstaina julkaistussa teoksessa voimakkaasti median ja tutkijoiden suhtautumista perussuomalaisiin.

Riikka Slunga-Poutsalo perussuomalaisten puoluekokouksessa Tampereella 2019

Finns Party MP acknowledges son suspected of drug offences

"I will do my best to give my son another chance and I hope others will do the same," Finns Party MP Riikka Slunga-Poutsalo wrote in a Twitter post.

Sebastian Tynkkynen odottaa oikeudenkäyntiä maski naamallaan

Perussuomalaisten Sebastian Tynkkynen käräjillä syytettynä kiihottamisesta kansanryhmää vastaan – takana jo kaksi tuomiota

Kansanedustaja Sebastian Tynkkynen kiistää syyllistyneensä rikokseen. Hän kertoo esitelleensä kansalaisten huolestuneita viestejä maahanmuuton lieveilmiöistä osana vaalikampanjaansa. Tynkkynen on tuomittu kahdesti kiihottamisesta kansanryhmää vastaan.

Ruusulankatu 10 julkisivu. Kuvaa on muokattu sumentaen Sininauhasäätiön asiakkaiden kasvoja heidän yksityisyyssuojan takia.

Päihdeongelmaiset tuovat Ruusulankatu 10:een Helsingissä poliisin melkein joka päivä – Talon entinen toimitusjohtaja arvostelee: “He ymmärtävät liikaa”

Päihdehuollon entisen vaikuttajan Jorma Soinin mukaan Ruusulankatu 10:n toiminta ei ole koskaan ollut sellaista kuin sen olisi pitänyt olla. Nykyjohto pitää Soinin näkemyksiä vanhanaikaisina.

Perussuomalaisten puheenjohtaja Jussi Halla-aho osallistui Pasilassa Ylen kuntavaalitenttiin 18. toukokuuta.

Iltalehti: Former Finns Party leader on sick leave

MP Jussi Halla-aho told tabloid newspaper Iltalehti that he will not be back in Parliament until 3 October, but would not comment further.

Perussuomalaisten puheenjohtaja Jussi Halla-aho osallistui Pasilassa Ylen kuntavaalitenttiin 18. toukokuuta.

IL: Halla-aho sairauslomalla – ei ole osallistunut syksyllä eduskuntatyöhön

Halla-aho kertoi IL:lle olevansa lääkärin määräämällä sairauslomalla 3. lokakuuta asti, mutta ei kommentoinut asiaa enempää.

Perussuomalaiset vuosikokous 2021. Arto Luukkanen.

Perussuomalaisten puoluesihteeriksi nousi tv:stä tuttu Venäjä-tutkija ja entinen pappi, jolle maahanmuutto on anekauppaa

Uusi puoluesihteeri on jo jakanut potkuja, mutta uskoo kaikkien perussuomalaisten olevan "tehdasasetuksiltaan gentlemanneja". Kielikuvia viljelevän Luukkasen mukaan puoluesihteeri on parhaimmillaan, kun hän pitää suunsa kiinni.

Yhdistelmäkuva Riikka Purrasta ja Petteri Orposta.

Oppositiojohtajat Orpo ja Purra kohtasivat väittelyssä – suurimmat erimielisyydet EU-politiikasta ja työperäisestä maahanmuutosta

Suurimpien oppositiopuolueiden puheenjohtajat uskovat, että seuraava hallitus joutuu tekemään vaikeita päätöksiä. Orpon mukaan odotettavissa on leikkauksia.

Neljä yleisön suosikkijuttua sunnuntaiaamuusi: Kotkan Ruusu sai kyseenalaisen maineen ja köyhällä ja rikkaalla on erilaiset säännöt

Luitko jo nämä? Kokosimme sinulle lukijoitamme eniten kiinnostaneita juttuja, jotka saatoit arjen kiireessä ohittaa.

August 2021 party support.

Yle poll: NCP extends lead, Finns Party loses support among male voters

The Finns Party has dropped from first place on Yle's monthly voter survey in January to third place in August.

Perussuomalaiset mainostamassa Mikkelin kirkkopuistossa kuntavaalien alla vaalipäivänä.

Perussuomalaisten Pohjois-Savon piirin puheenjohtaja vaihtuu

Kaksi kautta piirin puheenjohtajana toiminut Henri Uljonen ei pyri jatkokaudelle.

Iivisniemeläinen nuori ottaa Timo Soinin kanssa selfien Iivisniemen ostoskeskuksessa Espoossa.

Timo Soinin muistelmat piirtävät kuvan elämyshakuisesta nautiskelijasta, jolle politiikka on ollut "tämänpuoleista gospelia"

Kepu petti vain kerran, kokoomuksen "kirppusirkus" tyri soten. Näin kuvailee perussuomalaisten ex-puheenjohtaja uudessa kirjassa entisiä hallituskumppaneitaan. "Äijän" eli Sauli Niinistön kanssa räjähdys vältettiin, kun aborttikantaa ei otettu puheeksi.

Riikka Purra perussuomalaisten puoluekokouksessa Seinäjoella 14.8.2021

TV1:n Ykkösaamussa vieraana perussuomalaisten uusi puheenjohtaja Riikka Purra: Mitä haluat kysyä?

Miten Suomen tulisi suhtautua Afganistanista Talibania pakeneviin ihmisiin? Pitäisikö Suomen nostaa pakolaiskiintiötä? TV1:n Ykkösaamun vieraana on Perussuomalaisten uusi puheenjohtaja Riikka Purra.

Markku Jokisipilä A-studiossa

Perussuomalaisten linjasta A-studiossa: "On ilmiselvää, ettei talouspolitiikka ole enää siellä, missä se Soinin aikana oli"

Eduskuntatutkimuksen keskuksen johtaja Markku Jokisipilä arvioi perussuomalaisten löytävän Riikka Purran johdolla yhteisen sävelen kokoomuksen kanssa. Muuten puolueen linja jatkaa todennäköisesti Halla-ahon politiikan jalanjäljissä.

Perussuomalaiset vuosikokous 2021.

Hämäläiset kansanedustajat Jari Ronkainen ja Lulu Ranne ihmettelevät sanaa "salonkikelpoinen" – perussuomalaisten teemat säilyvät

Perussuomalaisten hämäläiskansanedustajien Jari Ronkaisen ja Lulu Ranteen mukaan perussuomalaisten linja ei muutu uuden puheenjohtajan kaudella.

Mikkelin seudun perussuomalaisten puheenjohtaja Raimo Heinänen

Mikkelin perussuomalaisten Raimo Heinänen: Riikka Purrasta seuraava pääministeri – uudella puheenjohtajalla vahva kannatus Etelä-Savossa

Perussuomalaisten uusi puheenjohtaja Riikka Purra saa Etelä-Savosta reilun kannatuksen puheenjohtajakaudelleen, kertoo Mikkelin seudun perussuomalaisten puheenjohtaja Raimo Heinänen. Heinänen uskoo myös, että uusi puheenjohtaja vie puolueen hallitukseen.

Perussuomalaiset vuosikokous 2021.

New Finns Party leader Purra seeks tougher line on immigration

The nationalist party leader called for stricter rules on family reunification and gaining citizenship.

Perussuomalaiset vuosikokous 2021.

Testaa, erotatko Riikka Purran Jussi Halla-ahosta: tässä pelissä voit vertailla Purran ja Halla-ahon mielipiteitä

Riikka Purra nousi muutamassa vuodessa perussuomalaisten johtoon. Hänen ajatuksensa ovat hyvin lähellä Jussi Halla-ahoa, mutta kuinka lähellä? Testaa.

Riikka Purra vaalituloksen selviydyttyä Perussuomalaisten puoluekokouksessa

Lauantai 14.8.2021

Perussuomalaiset. Afganistan. Kotitestit. Lämpötilat. Sääennuste.

Riikka Purra Perussuomalaisten puoluekokouksessa

Riikka Purra elected Finns Party leader

Party members voted for Purra by a clear margin at a conference in Seinäjoki. 

Riikka Purra vaalituloksen selviydyttyä Perussuomalaisten puoluekokouksessa

Analyysi: Riikka Purra hyökkää oikealta punavihreän hallituksen kimppuun

Riikka Purran nousu perussuomalaisten johtoon on ollut suoraviivainen ja nopea. Perussuomalaisten poliittisille vastustajille voi tulla Purran kyydissä vielä ikävä Jussi Halla-ahon (ps.) yksitotista tyyliä.

Vasemmalta alkaen Kristiina Ilmarinen Sakari Puisto Riikka Purra ja Ossi Tiihonen seisovat sinisten pystypöytien takana puheenjohtajaehdokkaiden paneelissa. Riikka Purra katsoo kohti kameraa.

Perussuomalaisten uusi puheenjohtaja valitaan tänään – "Todennäköisesti se on kahden kauppa, mutta ylläreitä voi tulla", arvioi puolueaktiivi

Jussi Halla-aho saa seuraajan Seinäjoen puoluekokouksessa, kun pari tuhatta perussuomalaista äänestää uudesta puheenjohtajasta heti puolenpäivän jälkeen.

Kenestä Halla-ahon seuraaja?

Jakaako Suomi kansalaisuuksia "kuin halpoja ämpäreitä"? Yle tarkisti perussuomalaisten puheenjohtajaehdokkaiden väitteitä maahanmuutosta

Onko Suomi houkutteleva maa perheenyhdistämisen kannalta? Tarkistimme perussuomalaisten puheenjohtajaehdokkaiden Riikka Purran ja Sakari Puiston keskiviikkona A-studiossa esittämiä, maahanmuuttoon liittyviä väitteitä.

Timo Soini.

Entinen puheenjohtaja Timo Soini ihmettelee perussuomalaisten puheenjohtajakisaa – “Outoa, ettei kukaan halua puheenjohtajaksi”

Timo Soini kertoo Ylen 8 minuuttia -ohjelman haastattelussa, että hän ei enää äänestä perussuomalaisia. Syynä on hänen näkemyksensä, jotka eroavat nykyjohdon linjauksista.

Perussuomalaisten kansanedustaja Mauri Peltokangas hotelli Vaakunassa.

HS: Finns Party MP charged with incitement offence

Helsingin Sanomat reports that Vaasa MP Mauri Peltokangas is facing hate charges over a Facebook post

Perussuomalaiset mainostamassa Mikkelin kirkkopuistossa kuntavaalien alla vaalipäivänä.

Perussuomalaisten puoluejohtoon hakee Varsinais-Suomesta kaksi ehdokasta

Perussuomalaiset kokoontuu viikonloppuna puoluekokoukseen Seinäjoelle.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle