Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Kauppakeskus Goodmanissa voi saada torstaina koronarokotteen ilman ajanvarausta

Paikalle odotetaan erityisesti alle nelikymppisiä ja maahanmuuttajataustaisia henkilöitä, jotka eivät vielä ole hankkineet ensimmäistä koronarokotetta.

Jalkapallo, suklaa ja pullakahvit uusia aseita houkuttelussa koronarokotuksiin – Jyväskylässä kauppakeskusten pop up -rokotuspisteet saavat kiitosta

Jyväskylässä terveydenhuolto yrittää vaudittaa koronarokotuksia jalkauttamalla rokotuspisteitä ihmisten pariin. Monet pop up -rokotuspisteillä käyneet kertovat, että helppous madaltaa kynnystä ottaa rokotus.

Jyväskylän keskustaan avataan uusi käytettyjen vaatteiden myymälä – yrittäjyyttä opiskelevat nuoret kokeilevat kiinnostaako kierrätysmuoti

Kauppakeskukseen avattu pop up -liike kauppaa myyntitilaa henkilöille, jotka haluavat eroon ylimääräisistä vaatteistaan.

Kauppakeskuksen toimitusjohtajaa uhkailtiin, yrittäjän päälle heitettiin rahaa – koronapassin vastustajat ryhtyivät häiriköimään yrityksiä

Yrittäjiä ja työntekijöitä on häiritty ja uhkailtu koronapassin käyttöönoton vuoksi. Maran toimitusjohtajan mukaan häiriköt eivät ymmärrä, kuinka tärkeä passi on.

Jyväskylän kauppakeskus Sepässä ja Forumissa aukeaa rokotuspiste, jopa Jypin kotipelissä saa koronarokotteen

THL:n mukaan 20–25-vuotiaista joka viides on Jyväskylässä kokonaan rokottamaton. Valtakunnallisesti rokottamattomien osuus on ikäryhmässä vielä suurempi.

Jyväskylässä kurja koronatilanne on nostanut rokotusintoa – koronapiikin voi saada syyslomaviikolla kauppareissulla tai jääkiekkopelissä

Jyväskylä jalkauttaa koronarokotuksia ensi viikolla kauppakeskuksiin ja jääkiekko-otteluun. Esimerkiksi ämpäreitä tai muita porkkanoita ei rokotteen ottajille toistaiseksi tarjota.

Keski-Suomen ensimmäinen kauppakeskukseen sijoittuva kirjasto valmistuu alkuvuodesta – Jämsä räätälöi tilat kirjoille ja ihmisille kaupungin ytimeen

Jämsässä pääkirjasto on jo vuosia toiminut väliaikaisissa tiloissa Jämsänkosken virastotalolla. Uudet tilat kirjastolle rakentuvat parhaillaan aivan kaupungin keskustassa sijaitsevaan liikekiinteistöön.

Jyväskylä vie koronarokotukset tapahtumiin ja kauppakeskuksiin – uusia koronatartuntoja viime viikolla ennätysmäärä

Koronaan ovat viime viikkoina sairastuneet erityisesti kokonaan rokottamattomat tai he, joilla on vasta yksi rokoteannos otettuna.

Stockmann aloittaa yt-neuvottelut – vähennystarve enintään 60 työpaikkaa

Neuvottelujen piirissä on Suomessa noin 210 tehtävää. Stockmann tavoittelee neljän miljoonan vuosisäästöjä.

Pop up -koronarokotus Seinäjoella Ideaparkissa saavutti suursuosion – yli 280 kävi hakemassa ensimmäisen rokotteen

Sairaanhoitopiirissä pohditaan nyt, pitäisikö matalan kynnyksen rokotustapahtumia järjestää lisää maakunnan rokotekattavuuden lisäämiseksi.

Päijät-Sote: 80 prosentin rokotekattavuutta ei välttämättä saavuteta lainkaan

Hyvinvointiyhtymän johtajaylilääkärin Tuomo Niemisen mukaan rokotekattavuutta yritetään jatkuvasti parantaa erilaisten kampanjoiden avulla.

Savonlinnan keskustassa autioituneen Kauppalinnan omistavalla yhtiöllä ei edelleenkään toimivaa hallitusta – näin kohteesta on väännetty

Kiinteistön omistava yhtiö on poistumassa viranomaisten rekisteristä, koska sille ei ole nimetty hallitusta pyynnöistä huolimatta.

Paltamoon motellin paikalle kauppakeskus – yrittäjäpariskunta: "Hyvä paikka löytyi lähempää kuin arvata saattaa"

Jos asiat etenevät suunnitellusti, uuden kauppakeskuksen rakentaminen alkaa ensi vuoden aikana. Kauppakeskukseen tulisi ainakin K-market, mahdollisesti myös kahvila ja yritystiloja.

Hiljaisuudessa hävinneet – kuvat näyttävät Helsingin ostareiden lumon ja tuhon, nyt kun lähiöhistoriaa puretaan pala kerrallaan

Helsingin lähiöiden ostoskeskuksista lähes puolet on purettu 2000-luvulla. Samalla katoaa keskeinen osa sodanjälkeisestä lähiörakentamisesta.

Abdel Kadir Haddouti, 17, poikkesi koronapiikille kauppakeskuksessa Espoossa, mutta moni vieraskielinen on jäänyt rokotepisteillä tavoittamatta

Pääkaupunkiseudun vieraskielinen väestö on yliedustettuna koronapotilaiden sairaalahoidossa. Osittain se johtunee muita asukkaita alhaisemmasta rokotuskattavuudesta.

Oulussa avataan rokotuspiste kauppakeskus Valkeaan – rokotukset jatkuvat myös Ideaparkissa ja Limingantullissa

Kauppakeskus Valkeassa voi hakea ykkös- tai kakkosrokotteen ilman ajanvarausta. Myös ulkopaikkakuntalaiset voivat hakeutua rokotukseen kauppakeskuksessa.

Kuusankosken hammashoitola muuttaa kauppakeskus Prismaan – syynä terveysaseman sisäilmaongelmat

Hammashoitola aloittaa uusissa tiloissa ensi viikon maanantaina. Tilat sijaitsevat Prisma-keskuksen toisessa kerroksessa.

Kuopion Savilahdessa ei tarvitse enää kiemurrella kiertotietä pitkin – liikenne siirtyy uudelle sillalle perjantaina

Ison remontin kourissa olevan Kuopion Savilahdentien liikenteestä jää yksi mutka pois perjantaina, kun uusi silta avataan liikenteelle.

Erikoisliikkeet katoavat toinen toisensa jälkeen Forssasta

Forssan keskustasta on lopettanut varsin moni vaatemyymälä. Jokunen on muuttanut kauppakeskusten suojiin. Kutomon seudun kauppakeskuksiin ovat muuttaneet myös kaikki paikkakunnan apteekit.

Miksi yksi kauppakeskus pärjää Porin ydinkeskustassa ja toinen ei? Tyhjenevään Isokarhuun suunnitellaan kaikkea paitsi lisää kauppoja

Isokarhun kauppakeskus Porin keskustassa on tyhjentynyt liikkeistä jo useamman vuoden ajan. Samaan aikaan kadun toisella puolella oleva Teljäntori on lähes täynnä myymälöitä. Myös ihmiset ovat löytäneet takaisin pahimman pandemiatilanteen jälkeen.

Tampere panostaa nuoriin vähemmän kuin monet muut kaupungit – Euroja tarvittaisiin etenkin kauppakeskusten nuorisotyöhön

Nuoret itse haaveilevat luvallisesta hengailusta sisätiloissa ja maksuttomista harrastusmahdollisuuksista.

Kauppakeskus Apajan seiniä koristemaalataan vapaaehtoisten taiteilijoiden voimin

Neljä vapaaehtoista taiteilijaa löytyi Facebookin Puskaradion kautta. He taidemaalaavat Apajan Aapeliin johtavan käytävän, joka on noin 30 metriä pitkä. Teosta suunnitellaan kolmen teeman pohjalta, jotka ovat vuodenajat, Kuopion nähtävyydet ja vesistö.

Savonlinnan kaupunki harkitsee uhkasakkomenettelyä tyhjilleen jääneen Kauppalinnan sulkemiseksi – ovia ei oltu suljettu määräaikaan mennessä

Kauppalinnan omistajia omien sanojensa mukaan edustava Jethro Rostedt kertoo, että asia tuli hänelle yllätyksenä. Hän kertoo olleensa siinä käsityksessä, että ovet oli suljettu. Rostedt kertoo keskustelevansa asiasta rakennusvalvonnan kanssa.

Asta Lepän kolumni: Vihaan shoppailua ja tässä syy, miksi

Yhä useammin ihmiset haluavat kuluttaa palveluja ja hakevat mieluummin elämyksiä kuin materiaa. Tavaraa on monen kaltaiseni mielestä jo liikaa, ja siitä on kadonnut omistamisen ilo, miettii tietokirjailija Asta Leppä.

Liikemies Jethro Rostedt Turun Sanomille: Savonlinnan Kauppalinna puretaan, tilalle nousee kerrostalo

Liikemies Jethro Rostedt osti kaksi vuotta sitten Savonlinnan keskustassa sijaitsevan kauppakeskus Kauppalinnan. Myöhemmin omistajuudesta tuli riitaa. Eilen kaupungin rakennusvalvonta kertoi sulkevansa autioituneen rakennuksen turvallisuussyistä.

Ikkunat rikki, ovet selällään, kellari täynnä vettä – Jethro Rostedin ostama kauppakeskus rapistuu Savonlinnassa, eikä kukaan tiedä nykyistä omistajaa

Savonlinnan keskustassa sijaitsevan Kauppalinnan ovet hitsataan kiinni, koska rakennus on ulkopuolisille vaarallinen. Liikemies Jethro Rostedt osti rakennuksen kaksi vuotta sitten, mutta myöhemmin omistajuudesta syntyi kiista.

Helsinki aloittaa koronarokotukset kauppakeskuksissa

Rokotukseen voi tulla ilman ajanvarausta. Pop-up-pisteiltä ei vielä saa tehosterokotetta.

Tiistai 24.8.2021 (radio)

Suomi on evakuoinut lisää ihmisiä Afganistanista. Ravintola- ja matkailualalla on työvoimapula. Työllisyysaste on noussut. Kauppakeskuksilla menee hyvin. Paralympialaiset alkoivat. Puolukasta tulee runsas sato.

Kesämäen koulun liikuntasali saattaa toimia pian kauppakeskus Family Centerissä – remontti alkaa koululla syyskuun alussa

Lappeenrannan kaupunki suunnittelee vuokraavansa kauppakeskus Family centeristä tilat Kesämäen koululle, joka peruskorjaa liikuntasaliaan.

Oulun pop up -rokotusten aloittaminen siirtyy ensi viikkoon – myös rokotebussi liikkeelle

Ouluhallissa voi tulevana lauantaina hakea rokotuksen ajanvarauksella tai saapua walk in -linjoille aikaa varaamatta. Ouluhallissa annetaan sekä ykkös- että kakkosrokotuksia.

Oulussa avataan maanantaina jälleen kakkosrokotteiden walk in -linja Ouluhallissa – pop up -rokotukset kauppakeskuksissa alkavat ensi viikolla

Oulun koronarokotustavoite on noussut herkemmin tarttuvan deltavariantin myötä. Oulussa pyritään nyt 85 prosentin rokotekattavuuteen. Jos katsotaan yli 12-vuotiasta väestöä, päästään Oulussa rokotekattavuudessa jo liki 78 prosenttiin.

12–15-vuotiaiden koronarokotukset alkoivat Kymenlaaksossa – seurasimme rokotusten antoa Kouvolassa

Kymenlaaksolaisnuoret voivat käydä koronarokotuksessa ilman ajanvarausta keskiviikkona ja torstaina.

Osa kauppakeskus Isosta Omenasta evakuoitiin Espoossa – palomestari: "Pilaantuneen kananmunan haju levisi suuremmalle alueelle"

Huoltotiloissa oli kuumentunut akkuja, minkä vuoksi kauppakeskukseen levisi voimakas haju. Huoltotyöntekijä toimitettiin tarkastettavaksi sairaalaan, mutta muuten tilanteesta ei aiheutunut vaaraa kenellekään.

Ostoskeskuksissa porskuttaa nyt ruokakauppa – kiinteistönomistajat tinkivät vuokrista, kun erikoisliikkeiden maksukyky pandemiassa on heikentynyt

Muotiliikkeiden määrä vähenee tulevaisuudessa. Vuokranantajat joutuvat tulemaan vastaan vuokralaisiaan, arvioivat kiinteistösijoittajat Ylen haastattelussa. Liiketilojen vuokrat halpenevat.

Iisalmen Lidl muuttaa kauppakeskus Iisaan pariksi vuodeksi

Nykyisen Lidl-myymälän vuokrasopimus päättyy, ja myymälä muuttaa keskustaan. Iisassa Lidl toimii sen aikaa, kunnes uusi myymälärakennus saadaan rakennettua. Uudelle myymälälle on jo olemassa tontti aivan nykyisen myymälän läheltä.

SK: Unesco haluaa jäädyttää Rauman kauppakeskuksen rakennusluvan toistaiseksi – pitkä moitekirjelmä suunnittelusta

Kauppakeskus on tulossa maailmanperintökohteisiin kuuluvan Vanhan Rauman kupeeseen. Kauppakeskuksen rakentamisesta on kiistelty Raumalla vuosia. Rakennusluvan se sai viime vuoden helmikuussa.

Stockmannin tulos koheni selvästi keväällä – yhtiö odottaa vuoden oikaistun liiketuloksen olevan selvästi positiivinen

Toimitusjohtajan mukaan Stockmann-divisioonan kannattavuus paranee selvästi ja Lindex kehittyy nyt jopa markkinoita nopeammin.

Sähkökatko sulatti Joensuun Prisman kaikki kylmätuotteet yöllä – katso videolta, kun työntekijät heittävät lämmenneet ruoat pois

Sulaneita ja lämmenneitä tuotteita sekä tuotepakkauksia on Prismassa kymmeniä tuhansia, joten hyllyjen tyhjentäminen ja tuotetäydennysten uudelleen hyllyttäminen vie aikaa. Tavaratalolle aiheutuu sähkökatkosta satojen tuhansien eurojen tappiot.

Kokkolassa kauppakeskus Chydeniassa epäillään joukkoaltistumista koronavirukselle

Kauppakeskuksen aulatiloissa on voinut altistua koronalle.

Redin tyhjät liiketilat herättävät jälleen keskustelua – Kauppakeskusjohtaja: koronan säikäyttämät yrittäjät eivät uskalla uusia vuokrasopimuksia

Kalasataman kauppakeskus Redissä 15 prosenttia liiketilasta on tyhjillään. Osa tilasta on varattu uudistushankkeelle, joka tuo Rediin S-marketin ja uudistuneen ravintolamaailman. Osittain luku selittyy myös vuokrasopimusten päättymisellä.

Osuuskaupan suurinvestointi aiheuttaa positiivista hyrinää Janakkalassa

Osuuskauppa Hämeenmaa ilmoitti tiistaina aikeistaan rakentaa Turenkiin noin neljän tuhannen neliömetrin kauppakeskuksen.

Osuuskauppa Hämeenmaa suunnittelee uutta kauppakeskusta Janakkalan Turenkiin

Turengin keskustan kehittäminen on nytkähtämässä eteenpäin kauppakeskushankkeen myötä.

Jyväskylän keskustassa farmariauton kuljettaja sai sairauskohtauksen – auto ajautui kauppakeskuksen ovien läpi

Autonkuljettaja sai Jyväskylän Asemakadulla sairauskohtauksen ja menetti autonsa hallinnan. Auto jatkoi matkaansa ja törmäsi kauppakeskus Sokkarin Asemakadun puoleisista lasista pariovista läpi.

Ostoskeskusten vetovoima hiipuu ja keskustojen liiketilat autioituvat ympäri maan – nuoret yrittäjät uhmaavat muutosta Salossa

Keskustan liiketilat tyhjenevät vauhdilla monissa kaupungeissa. Salon katukuvassa näkyy suljettujen liiketilojen lisäksi kuitenkin myös uusia yrittäjiä. Nuoret kirpparinpitäjät haluavat yrittää, vaikka moni muu on laittanut lapun luukulle.

Mopoilijat kaipaavat aluetta, jossa saa keulia luvan kanssa – "Kenenkään ei tarvitse sitten liikenteessä pelleillä ja vaarantaa itseään"

Seinäjoella selvitetään moposuoran perustamista, sillä mopoilu on kielletty esimerkiksi kauppakeskusten pihoilla. Ehdotuksen mopoalueesta teki MLL Seinäjoki.

Weeran korttelin purku käynnissä Lappeenrannan keskustassa – kauppakeskus ja hotelli poistuvat katukuvasta

Kauppakeskuksen ja hotellin tilalle tulee viisi- tai kuusikerroksisia uudisrakennuksia.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle