Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Raision kaupunginjohtajan palkaksi 9 950 euroa

Eero Vainio aloittaa Raisiossa marraskuun alussa.

Pyhäranta aikoo pitää veroprosentit ennallaan

Pyhärannan tuloveroprosentti on nyt 21,75.

Parainen aikoo nostaa tuloveroprosenttia

Veroprosentti nousisi 20,5:een.

JYPin neljän tilikauden tappiot noin 3,7 miljoonaa – seurajohto ehdotti valmentajille turhaan palkanalennuksia: "Näissä olosuhteissa ihan välttämättömiä päätöksiä"

Jääkiekkoseura JYP lomautti valmentajansa Pekka Tirkkosen ja Ari Santasen vuoden loppuun saakka. Pelaajien palkkoja leikattiin jo toista kertaa tänä vuonna.

JYPin pelaajat suostuivat palkanalennuksiin – päävalmentaja Pekka Tirkkonen lomautetaan

Joukkueen huoltohenkilöiden, toimisto- ja ravintolahenkilöstön osalta yt-neuvottelut ovat vielä kesken.

Yritykset koronakriisissä: Stora Enso pitää palkkaneuvottelujen siirtymistä yrityksiin positiivisena asiana

Yhtiön mukaan Suomessa vuorotyötä tekevien paperityöläisten vuosityöaika on 26 tuntia vähemmän kuin Ruotsissa ja 100 tuntia vähemmän kuin Saksassa.

Kotkan kaupunki jatkaa yli- ja lisätyökieltoa – toiminut tehokkaana säästökeinona

Kotkan kaupunki myöntää jatkossa myös palkattomia vapaapäiviä.

Komission ehdottamat EU:n uudet tulonlähteet saavat varovaista kannatusta suomalaismepeiltä – “Niitä vaaditaan, ettei jäsenmaksuja tarvitse nostaa”

Muovimaksu ja hiilen rajamaksu saavat laajaa kannatusta, digivero ja sisämarkkinajättien verotus jakavat mielipiteitä.

Saloon ehdotetaan veroprosenttien pitämistä ennallaan

Valtuustolle ehdotetaan tuloveroprosentin vahvistamista 20,75 prosenttiin.

Keskisuomalaiset yritykset moittivat hallitusta koronakriisin hoidosta – kaksi kolmesta tyytymättömiä

Melkein puolet yrityksistä piti haitallisimpana mahdollisena rajoituksena ravintoloiden sulkemista tai aukiolojen tiukentamista.

EU aikoo esittää eurooppalaista minimipalkkaa – Mitä se merkitsisi suomalaiselle palkansaajalle?

Komission esitystä odotetaan lokakuun lopussa. Tavoitteena on saada jokaiselle EU-kansalaiselle riittävä vähimmäispalkka.

NHL:ssä tehtiin yli 61 miljoonan dollarin sopimus, St. Louisin kippari siirtyy Vegasiin – "Tämä ei tule olemaan viimeinen kerta, kun näin käy NHL:ssä"

Alex Pietrangelo halusi mediatietojen mukaan sopimukseensa pykälän, joka estää hänen kauppaamisensa muualle.

Sami Välimäki kiristi Euroopan-kiertueen golfissa 13:nneksi

Sami Välimäki pelasi päätöspäivänä golfin Euroopan-kiertueen kilpailun parhaan kierroksensa Lontoon lähellä Virginia Waterissa.

Kunnanjohtajaksi valitun vastaus viran vastaanottamisesta ei miellytä Ruokolahdella – "Olisimme toivoneet, että asiaa olisi pystytty edistämään annetussa aikaraamissa"

Ruokolahden kunnanhallitus käsittelee kunnanjohtajan paikan täyttämistä koskevaa asiaa maanantain kokouksessa.

Puolitoista vuotta vauvan kanssa kotona täydellä palkalla ja satojen eurojen suurperhelisä – Viro tukee tuoreita vanhempia avokätisemmin kuin Suomi

Viro on ajanut syntyvyydessä Suomen ohi. Maan hallitus uskoo syyn löytyvän perhemyönteisestä politiikasta. Toimittaja Silja Massa keskusteli lukijoiden kanssa aiheesta jutun kommenttiosiossa lauantaina kello 10–12.

Matilda Castrenin peli alkoi piiputtaa – toiseen kierrokseen kului 77 lyöntiä

Matilda Castrenin peli ei kulkenut LPGA-mestaruusturnauksessa ensimmäisen päivän veroisesti.

OECD: Terveysrajoitteet yleisin työllistymistä estävä syy Suomessa – "Työtä jatkettava erityisesti mielenterveyden osalta"

Terveysongelmien jälkeen seuraavaksi yleisimmät syyt ovat tulokseton työnhaku ja muusta kuin työnteosta saatavat merkittävät tulot.

Suomalaisella nykysirkuksella meni lujaa, sitten tuli korona ja satojatuhansia katsojia katosi

Kansainvälisesti menestynyt Race Horse Company menetti suurimman osan tuloistaan, kun ulkomaan keikat peruuntuivat koronan takia.

STTK: Hallituksen vaatimukset vaikea saavuttaa ilman eläkeputken poistamista, eikä sekään välttämättä riitä

Hallitus siirsi työmarkkinajärjestöjen etsittäväksi keinot, joilla ikääntyneiden työllisyyttä lisätään.

Ylen aamu tänään: Kaupan alalla tehdään paljon pätkätöitä – mitä vaikutuksia sillä on palkkaukseen? Katso lähetys tästä

Millä perusteella poliisin voimankäyttö on oikeutettua? Entä milloin se on ylimitoitettua? Miten Kiinan johto valvoo kansaansa?

Itä-Suomen poliisi selvittää Mikkelin professuurihankkeen sitouttamisrahojen tapausta – asian tiimoilta on käynnistetty esiselvitys

Poliisin ja Mikkelin kaupungin selvitystyö käynnistyi, kun sanomalehti Länsi-Savo esitti epäilyksen, että Mikkeli on maksanut tuntuvaa sitouttamisrahaa professuurihankkeesta ilman määriteltyä työpanosta.

Korona voi syödä palkankorotukset – Metsäteollisuuden malli ja kulkutauti vievät Suomea kohti paikallisesti sovittavia työehtoja

Palvelualojen työnantajat haluavat avata jo sovittuja palkankorotuksia uudestaan neuvoteltavaksi.

Tutkija: Metsäteollisuus ajaa Suomea vanhanaikaiselle linjalle, työnantajat tavoittelevat työajan pidennystä palkkaa nostamatta

Ay-liikkeeseen perehtynyt historiantutkija arvioi, että tiukan linjan takana näkyy pettymys kilpailukykysopimukseen.

Tarve säätää minimipalkkalaki jakaa hallitusta – pääministeri Marin: ei yhden uutisen perusteella, opetusministeri Andersson: akuutti tarve

Suurin työntekijäkeskusjärjestö SAK uskoo, että palkoista ja muista työehdoista voidaan sopia paremmin ilman minimipalkkalakia.

Jo valittu kunnanjohtaja kieltäytyi pestistä, joka olisi päättynyt ilman kultaista kädenpuristusta - asiantuntija ihmettelee pikkukunnan sooloilua

Ruokolahden uusi kunnanjohtaja sanoi kiitos ei, kun kunta laski palkkaa ja heikensi työsuhde-etuja. Kunnan perustelut eivät vakuuta asiantuntijaa.

Metsäteollisuus hylkäsi tessin: laskeeko tai nostaako se palkkoja muilla aloilla? 6 helppoa kysymystä ja vastausta dramaattisesta irtiotosta

Metsäteollisuuden eilinen ilmoitus irtautua tes-toiminnasta oli historiallinen, sanoo työoikeusprofessori.

Yksi ääni pudotti ex-ministerin kunnanjohtajakisasta ja voittajaksi valittiin yllätysnimi – myrsky nousi, kun kunta päätti pudottaa uuden johtajan palkkaa

Ruokolahdella Etelä-Karjalassa on väännetty kuukauden ajan uuden kunnanjohtajan työehdoista. Sopimukseen ei päästy, ja edessä saattaa olla uuden kunnanjohtajan valinta.

Yle seurasi: Metsäteollisuuden Hämälä A-talkissa: "Meidän täytyy monella sektorilla uusiutua"

Metsäteollisuuden mukaan tarkoitus ei ole alentaa palkkoja, vaan parantaa kilpailukykyä.

Matkailu- ja ravintola-alalle syntyi tes-ratkaisu koronarajoituksista huolimatta

Palvelualojen ammattiliitto PAM ja työnantajaliitto Matkailu- ja Ravintolapalvelut MaRa sopivat työehdoista maaliskuuhun 2022 asti.

Ruokolahden kunnanvaltuusto muotoili sopimuksen uusiksi – kunnanjohtajan palkkaa alennettiin ja sopimukseen lisättiin koeaika

Neuvottelut kunnanjohtajaksi valitun Anu Sepposen kanssa jatkuvat, mutta Ruokolahtea odottaa kausi ilman kunnanjohtajaa.

Henkilöstömenoihin liittyviä säästöjä lähdetään toteuttamaan Oulussa

Esimerkiksi henkilöstön virkistyksestä karsitaan ja lomarahojen vaihtamista vapaaksi suositellaan.

Varhaiskasvatusmaksujen alentamisesta päätös: tulorajoja nostetaan 31 prosenttia, toisen lapsen enimmäismaksu laskee

Varhaiskasvatuksen enimmäismaksu ensimmäisestä lapsesta on 288 euroa. Siihen ei ole tulossa muutosta.

Marin ulkomaalaisten työntekijöiden hyväksikäyttötapauksista: "Kaikki välineet riistotalouden lopettamiseksi on käytettävä"

Pääministeri otti asiaan kantaa Twitterissä maanantaina Ylen uutisoitua laajasta työntekijöiden riistosta rakennustyömailla.

"Tässä voi heittää vähän pidemmän rundin työpäivän jälkeen", työsuhdepyörällä ajava Veera Luostarinen sanoo – Näin hallituksen kaavailema uusi veroetu toimii

Uudessa veroedussa työnantaja hankkii työntekijän käyttöön pyörän, josta työntekijän ei tarvitse maksaa veroa, jos pyörän arvo on korkeintaan sata euroa kuussa.

Paikallisen sopimisen tuomista työpaikoista puuttuu näyttö – "Kuinka paljon se tuo työpaikkoja, jos sovitaan työaikapankin käytöstä tai lomarahojen siirtämisestä?"

Teknologiateollisuus toivoo yritysten tekevän paikallisesti liittojen sopimaa pienempiä palkankorotuksia ensi vuodelle.

Länsi-Savo: Mikkeli sitoutti tunnettua professoria tuntuvalla lisäpalkkiolla vuosien ajan

Länsi-Savon vahvistamattomien tietojen mukaan palkkiota olisi maksettu useita tuhansia euroja kuukaudessa.

Ensimmäinen kerta yli kymmeneen vuoteen: Valtion verotulot putosivat, mutta silti pahimmat kauhukuvat eivät toteutuneet

Odotukset valtion tämän vuoden tuloista ovat menneet koronan takia moneen kertaan uusiksi.

Pohjois-Pohjanmaalla matka paloasemalta palopaikalle voi pidentyä – varallaolojärjestelmän laukkauttaminen myllää pelastustoimintaa

Hiljaisen ajan varallaolotoiminta on loppumassa, mikä voi vähentää sopimuspalokuntalaisia. Uudelleenjärjestelyjä tehdään.

Kysely: vuorotyöläisiltä jää juhlimatta tärkeät juhlat joustamattomien työaikojen vuoksi – Mario Luna, 30, näkee keikkatöissä myös mahdollisuuksia

Mario Lunalle, 30, työtarjouksia on tullut jopa tunnin varoitusajalla. Silti hän näkee työelämän pirstaloitumisessa myös hyviä puolia.

Sote-piirin palkkamoka voi tuoda työntekijälle jopa 11 000 euron potin – osa ammattiliitoista ei suostu kertomaan summia: "Ihan hikikarpalo kohoaa otsalle"

Etelä-Karjalassa selvitellään, kuinka paljon sote-piirin yksittäisillä työntekijöillä on rästiin jääneitä palkkasaatavia.

Raisa Omaheimon kolumni: Luottotietojen menettäminen voi sotkea koko elämän – ja sitä hävetään ihan liikaa 

Ulosotto mielletään liian helposti osoitukseksi holtittomuudesta ja elämänhallinnan puutteesta, kirjoittaa Raisa Omaheimo.

Sopimuspalokunnat huolestuneet tulevaisuudestaan Etelä-Savossa: romuttuuko vanha järjestelmä?

Käytännössä kysmymys siitä, pystytäänkö sopimuspalokunnissa työskenteleville jatkossa maksamaan varallaolosta kokoaikainen korvaus.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle