Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Oulun kaupunginhallitus haluaa vielä lisäselvityksiä Oulun ensi vuoden tuloveroprosentista

Ensi vuoden alusta muodostettavat hyvinvointialueet vaikuttavat kuntien talouteen. Ensi vuodelle päätettävä tuloveroprosentti koskee myös vuotta 2023 hyvinvointialueisiin menon vuoksi.

Mitä enemmän lapsia, sitä pienemmät perheiden väliset tuloerot – tutkijat laskevat työssäkäyvien perheiden pärjäävän parhaiten

Palkansaajien tutkimuslaitoksen talousennusteen mukaan tulot kasvavat lähivuosina eniten hyvätuloisilla perheillä . Noususuhdanne lisää palkkatuloja nauttivien ostovoimaa, samalla kun etuuksia saavien ostovoima heikkenee. Lapset kuitenkin kaventavat kotitalouksien tuloeroja.

Hoitajan päiväkirja haluaa avata silmiä, muuttaa työoloja ja parantaa palkkausta – "Moni on kiittänyt, että sanoitan hoitoalan arkea"

Facebookissa ja Instagramissa oleva päiväkirja on koottu hoitajien kertomuksista, joita on poimittu eri foorumeilta.

Puolet ensimmäistä oman alan työpaikkaa etsivistä odottaa vähintään 3  000 euron kuukausipalkkaa

Kymmenen vuoden työuran jälkeen palkan kuukausiansioiden odotetaan yleisesti kohoavan yli 5 000 euroon. Palkankorotuksiin kohdistuu myös paljon odotuksia. Kyselyn mukaan vajaat puolet vastaajista odottaa vuosittaista palkankorotusta.

Tessan, 26, palkka putosi yli tuhat euroa, kun taas Atte, 24, sai palkankorotuksen – koronapandemia repi kuilun nuorten tuloihin

Alle kolmekymppiset nuoret ovat tilastojen valossa korona-ajan suurimpia taloudellisia häviäjiä. Ikäryhmän sisälle syntyi kuitenkin suuria eroja, jotka kasvattivat taloudellista epätasa-arvoa nuorten aikuisten välillä. Asiantuntijat pelkäävät, että lasku pandemiasta jää niin ikään nuorten harteille.

Analyysi: Rahasta puhuminen on työpaikoilla hankalaa – eivätkä työntekijät ja työnantajat ole löytäneet yhteistä näkemystä vuosien yrittämisestä huolimatta

Palkka-avoimuustyöryhmän työ on taas jäämässä erimieliseksi. Työntekijäpuoli haluaa lisätä palkkojen avoimuutta, työnantajapuolen mielestä kyse on urkinnasta, kirjoittaa taloustoimittaja Heikki Valkama.

Kajaani on Vuoden 2021 varhaiskasvatuskunta – valtakunnallinen tunnustus myönnettiin määrätietoisesta laadun kehittämisestä

Varhaiskasvatuksen Opettajien Liitto myönsi tunnustuksen nyt toista kertaa. Ensimmäisen tunnustuksen sai viime vuonna Helsinki.

Sikatilalliset tukalassa paikassa: pienentynyt kulutus ja alhaiset hinnat uhkaavat tuotantoa – "Moni lopettaa", uskoo tuottaja

Maatalouden kannattavuuden odotetaan pienenevän peräti viidenneksellä tänä vuonna. Heikoimmassa tilanteessa ovat sikatilalliset. Sianlihasta on ylituotantoa, kustannukset kasvavat eikä vienti vedä.

Ranuan uuden kunnanjohtajan Tuomas Aikkilan palkaksi on vahvistettu 7 900 euroa

Kunnanhallituksen mukaan kunnanjohtajan palkan on oltava kilpailukykyinen.

Parempi Puolanka -valtuustoryhmän vaatimukset kumottiin – kunnanhallitus: pormestari saa pitää palkkansa ja paikkansa

Kunnanjohtajan ja pormestarin tehtävät ovat kunnanhallituksen mielestä yhtä vaativia.

STTK:n Palola: Kaikki pyrkivät ainakin Stora Enson palkankorotuksiin – "Täytyy muistaa, että nyt ollaan noususuhdanteessa"

Stora Enso ja Paperiliitto sopivat viime viikolla kahden prosentin palkankorotuksista vuodessa. STTK:n Palolan mukaan muilla aloilla pyritään samoihin tai korkeampiin korotuksiin.

Roope Hintz on koko NHL:n ykkönen yllättävässä tilastossa – tässä ovat taalaliigan halvimmat tähdet

Jääkiekon NHL-kausi alkaa Suomen aikaa varhain keskiviikkona. Yle Urheilu listasi NHL:n hinta-laatusuhteeltaan parhaita pelaajia eri tilastojen perusteella.

Vaasan kaupunki on turvallinen ja luotettava työnantaja tutkimuksen mukaan – palkkatasossa ei kuitenkaan pärjätä

Vaasan kaupunki on teettänyt työnantajakuva-tutkimuksen. Tuloksista käy ilmi, ettei kaupunki pärjää palkkatasossa alueen yrityksille. Työnantajana kaupunki on kuitenkin turvallinen ja luotettava.

Työmarkkinapomot eivät pidä Stora Enson palkkaratkaisua mallina muille aloille: ”Päänavaus tulee varmasti kemianteollisuuden ja teknologiateollisuuden ratkaisuista”

Teollisuuden ensimmäinen sopimus on määrittänyt yleensä myös muiden suomalaisten palkankorotuksia, mutta nyt se ei kelpaa muulle vientiteollisuudelle suunnannäyttäjäksi.

Ranualla kunnanhallitus vahvistaa pian uuden kunnanjohtajan ja uuden johtavan lääkärin palkat – eroa niillä on 800 euroa

Ranuan kunnan uusi johtava lääkäri tienaisi esityksen mukaan enemmän kun kunnanjohtaja.

Osa thaipoimijoista keräsi 15 vuoden tulot reilussa parissa kuukaudessa: marjakauden nettopalkka enimmillään 12 000 euroa

Thaipoimijoiden koronatartunnat herättivät elokuussa huolta, mutta kesän saldo oli ainakin poimijoiden näkökulmasta hyvä: vain aniharva jäi takuupalkan varaan ja parhaat onnistuivat keräämään marjakauden aikana kotimaassaan vuosikausien tuloja vastaavat ansiot.

Tiistai 5.10.2021 (radio)

Tasoristeysonnettomuus. Pienet palkat. Huumeiden käyttö ja rangaistukset. Kansainväliset lennot.

Oulun tuloveroprosenttia ei haluta korottaa, vaan se olisi ensi vuonnakin 20,5 – taloutta aiotaan sopeuttaa kymmenien miljoonien eurojen verran

Oulun kaupunginjohtaja Päivi Laajala kertoi tiistaina aamupäivällä talousarvioesityksensä yksityiskohdista. Lopullisesti vuoden 2022 budjetista ja taloussuunnittelusta päättää Oulun kaupunginvaltuusto.

Kunnanhallitus äänesti Pirkkalan pormestarin palkasta: alkuperäistä esitystä pienempi summa voitti

Pirkkalan kunnanhallitus esittää, että pormestarin palkka on 9 300 euroa kuukaudessa. Kansliapäällikön esitys oli 9 500 kuussa.

Jenni Luukkonen kyllästyi kituuttamaan eläintenhoitajan palkalla, nyt hän tienaa tuplasti insinöörinä – tuhannet työssäkävijät jäävät köyhyysrajan alle, eikä se ole oma vika

Useampi kuin joka kymmenes suomalaisista työssäkäyvistä työskentelee matalapalkka-alalla. Onnettomat liksat kumpuavat vuosikymmenten takaisista asenteista ja työmarkkina-asetelmista. Niitä vastaan yksilö voi äänestää vain jaloillaan.

Yrittäjä Hanna Gullichsen pettyi asuntolainaa hakiessaan, eikä hän ole ainoa – sääntely saa pankit painamaan paniikkinappulaa, kun tuloja ei voi ennustaa

Asiantuntijan mukaan työelämän murros näkyy väistämättä pankkien luottopäätöksissä. Epävarmassa asemassa olevien mahdollisuus saada luottoa heikkenee tai hinta nousee. Erityisesti tämä koskee yrittäjiä.

Marin huolissaan työmarkkinoista: Näkymä erityisen sumea – Etlan Kangasharju: Ei ole niin vaarallista, vaikka lyhyellä aikavälillä rytisee

Pääministerin mukaan työnantajajärjestöjen irtiotot sumentavat työmarkkinoiden näkymiä. Etlan Kangasharju sanoo, että ongelmat voivat hyydyttää talouskasvun lyhyellä aikavälillä, mutta uudistuksia tarvitaan.

Eläkejärjestelmä remontoitiin vasta neljä vuotta sitten, mutta ruuvia täytyy kiristää taas – syntyvyys ja maahanmuutto jäivät odotuksista

Päätöksiä eläkejärjestelmän muutoksista on tehtävä mahdollisimman nopeasti, jotta ongelmat eivät ala paisua, sanovat eläkejärjestelmän asiantuntijat. Myös eläkkeiden tasoa pitää heidän mukaansa pohtia.

Teknologiateollisuuden neuvottelut työehdoista junnaavat – osapuolet ovat eri mieltä jopa siitä mitä tapahtuu, jos sopimusta ei synny

Teknologiateollisuuden työehtosopimus umpeutuu marraskuun lopussa, mutta neuvotteluja uusista työehdoista ei ole vielä edes aloitettu.

Työehtoneuvotteluissa väännetään jälleen kättä – liipasimella voivat olla sauna- ja yölisät, tässä 7 huomiota, jotka jokaisen on hyvä tietää

Metsä- ja teknologiateollisuus ovat matkalla kohti yritys- ja liiketoimintakohtaista sopimista. Työntekijäpuoli pelkää, että se johtaa palkka-aleen, työnantajan mielestä meneillään on kehitys, joka takaa hyväpalkkaisten töiden pysymisen Suomessa.

Jopa Tshekissä ja Slovakiassa maksetaan parempaa palkkaa kuin SM-liigassa – parhaassa peli-iässä olevat suomalaiskiekkoilijat karkaavat ulkomaille

Jääkiekkoilija voi tienata nykyisin Tshekistä saman verran nettona kuin Suomesta bruttona. Yle haastatteli kahta jääkiekon pelaaja-agenttia ja kysyi, miten SM-liiga voi pelaajien silmissä.

Anu Sepponen valittiin reilu vuosi sitten kunnanjohtajaksi – ei ole vieläkään aloittanut työtä: "Naisen työsuhde-ehdot ovat täysin eri kuin miehen"

Anu Sepponen toivoo, että Ruokolahden valtuusto käsittelisi johtajasopimusta uudelleen. Kunnanhallituksen puheenjohtajan mukaan sopimuskeskustelua voidaan jatkaa, kun Sepponen on aloittanut työnsä.

Työttömien joukko jakautuu nopeasti kahtia – korona työnsi pitkäaikaistyöttömät yhä pidemmälle jonon hännille

Valoisien työllisyystilastojen katveeseen jää synkkä ilmiö. Pitkäaikaistyöttömien määrä on jatkanut kasvuaan, vaikka yritykset palkkaavat jo vauhdilla uusia työntekijöitä. Korona-aika on muuttanut työttömien keskinäistä asemaa rajusti.

Ruokolahdella kunnanjohtajavalinnan pattitilanne jatkuu – kunnanhallitus ei avaa Anu Sepposen johtajasopimusta uudelleen

Ruokolahden kunnanjohtajaksi viime elokuussa valittu Anu Sepponen on edelleen myös Rautalammin kunnanjohtaja. Ruokolahden kunnanhallitus ei ota Sepposen esittämiä sopimusehtoja uudelleen käsittelyyn.

Veroprosentti alas Savonlinnassa? – kaupunginjohtaja ehdottaa yhden prosenttiyksikön verran laskua

Savonlinnassa on Suomen kolmanneksi korkein kunnallisveroprosentti, mutta nyt sitä ollaan laskemassa reippaasti alaspäin. Asiaa käsitellään kaupunginhallituksen kokouksessa maanantaina.

Yksinhuoltajalla oli vihdoin varaa kokeilla kallista adhd-lääkitystä – osa koronatestaajista on tehnyt hyvän tilin ylitöillä, mutta pian se loppuu

Työntekijöitä on houkuteltu näytteenottoon ja muuhun koronatyöhön paremmalla palkalla. Nyt runsain ylitöiden aika näyttää kuitenkin olevan ohi, sillä koronatestimäärät ovat puolittuneet uusien linjausten takia.

Hoitajien joukkopako ajoi Rovaniemen terveyspalvelut akuuttiin kriisiin – kaupunki esittää lääkkeeksi yli 20 uutta vakituista työpaikkaa

Rovaniemen hoitajapula ja hoitajien kokemat palkkausta ja työn tekemistä koskevat ongelmat ovat kaupungilla tiedossa. Akuuttiin tilanteeseen haetaan ratkaisua palkkaamalla uusia vakituisia sosiaali- ja terveysalan työntekijöitä.

Savonlinnan kaupunki laskemassa tuloveroprosenttia nykyisestä – kiinteistöverot säilytettäisiin ensi vuonna nykyisellään

Kaupungin nykyinen tuloveroprosentti on 22,75, joka on Suomen korkeimpia. Tuloveroprosentin alentamisella kaupunki pyrkii parantamaan esimerkiksi myönteistä kehitystä lisäämällä muuttovoittoa.

Teollisuusliitto syyttää työnantajaa palkkakierroksen hajaannuksesta ja vannoo puolustavansa jäsentensä etua – "Mitään keinoa ei ole suljettu pois"

Teollisuusliiton mukaan teknologiateollisuuden työnantajat ajavat toimialaa kohti sopimuksetonta tilaa. Työnantajayhdistyksen johtaja rauhoittelee ja uskoo yleissitovan työehtosopimuksen syntyvän.

Analyysi: Annika Saarikko tuskin keksi ikiliikkujaa, joka rahoittaisi itsensä – tuloveroale olisi kaiketi velkarahan jakamista äänestäjille

Tuloveroalen vastineeksi veronkorotukset toisaalla tuskin tulevat kuuloonkaan. Keskusta on luvannut jo monesta verosta, ettei korotuksia tule enää tällä vaalikaudella, politiikan erikoistoimittaja Ari Hakahuhta kirjoittaa.

Turun yliopisto maksaa jatkossa harjoittelutukea kaikille opiskelijoille

Tukisumma on 1 800 euroa harjoittelujaksoa kohden. Tuki maksetaan harjoittelun työnantajalle.

Keminmaassa valmistellaan palkanmaksua kunnanhallituksen puheenjohtajalle: 50 prosentin työajalla palkka olisi puolet kunnanjohtajan palkasta

Kunnanvaltuutettujen mielipiteet vaihtelevat siitä, aletaan kunnanhallituksen puheenjohtajalle maksaa palkkaa.

Tenniksen sensaatiopelaajalle Emma Raducanulle, 18, povataan hurjaa tulevaisuutta – mahdollisuus tienata kymmeniä miljoonia muutamassa vuodessa

US Openin voittanut Emma Raducanu nousee kertaheitolla yhdeksi maailman arvokkaimmista urheilijoista, arvioivat urheilumarkkinoinnin asiantuntijat. Pelkän US Openin voitto voi tuoda brittipelaajalle parissa vuodessa yli 20 miljoonaa puntaa.

Työntekijät kaipaavat tietoa ja mahdollisuutta osallistua sote-uudistukseen: "Kyllä pitäisi olla ennustaja, että tietäisi tästä jotakin"

Neljän kuukauden kuluttua pitäisi valita hyvinvointialueen päättäjät, ja koko sote-uudistus astuu käytäntöön runsaan vuoden kuluttua. Sitä valmistellaan kuumeisesti, mutta henkilöstö ei vielä tiedä, mitä on luvassa.

Koulutuksen laatupalkinnon saanut ammattiopisto kärsii teknisen alan opettajapulasta – osa opiskelijoista kokee jääneensä heitteille

Haastattelemamme Keudan opiskelijat kokevat jääneensä vaille opetusta. Oppilaitos myöntää osan ongelmista, mutta perustelee syitä opettajapulalla ja opetustavan muuttumisella.

Epäiletkö palkkasyrjintää? Kohta voit pyytää työkaverisi palkkatiedot, jos työryhmän ehdotus toteutuu

Palkka-avoimuuden lisäämistä pohtinut työryhmä on saamassa työnsä valmiiksi. Syrjintää epäilevä työntekijä voisi esityksen mukaan pyytää toisten työntekijöiden palkkatietoja. Sekä työnantajat että työntekijät ovat ehdotukseen tyytymättömiä.

Näillä aloilla palkat ovat nousseet eniten – rakentamisbuumi näkyy nyt myös tilipäivänä

Ansiot nousivat viime vuonna eniten rakennusalalla, peräpäässä palkankorotuksissa viime vuonna olivat esimerkiksi maatalous sekä majoitus- ja kulttuuriala.

Opiskelijat toivovat, että opintotuen tulorajojen korotus jäisi pysyväksi – nyt työtunnit pitää laskea tarkkaan, jos haluaa pitää tuet

Hallitus on alustavasti kaavaillut, että opiskelija saisi ansaita ensi vuonna noin 20–25 prosenttia enemmän kuin tänä vuonna. SYL toivoisi tulorajoihin noin 50 prosentin korotusta.

Samooja seikkaili golfin Euroopan-kiertueella asfalttitietä pitkin, putosi päivän edetessä kärkikymmeniköstä

Iltapäivän kierroksilla Samoojan edelle kiilasivat suomalaisista Tapio Pulkkanen ja Mikko Korhonen. Sami Välimäki karsiutui viikonlopun kierroksilta.

Budjettiriihi valmistui – näin muutokset näkyvät kukkarossasi vuonna 2022: Opiskelijoiden tuloraja nousee, biokaasu kallistuu tankilla

Palkansaajien ansiotulovero laskee ensi vuonna jo aikaisemmin tehtyjen veropäätösten seurauksena. Budjettipäätöksillä kannustetaan omakotitaloasujia vaihtamaan öljylämmityksestä maalämpöön ja kiristetään etenkin pikkusikarien verotusta.

Miten työaikaa voisi lyhentää? Kommentoi tässä

Työajan lyhentämistä pitäisi miettiä aktiivisemmin.

Ruokolahden kunnanhallitus ei avaa enää uudelleen Anu Sepposen johtajasopimusta: "Kyllä hän ilmoitti, että hänellä on tahtotila kunnanjohtajaksi"

Ruokolahden kunnanhallituksen puheenjohtajan näkemys on, että Anu Sepponen aloittaa kunnanjohtajana lokakuun alussa. Sepposen mielestä neuvotteluja ei ole aloitettukaan.

Ylen kysely kansanedustajille: Enemmistö vastanneista kannattaa hoitajille parempaa palkankorotusta kuin muille työntekijöille

Muista puolueista poiketen kokoomuksessa ja keskustassa emmitään hoitajien kohtelua muita paremmin. Sen sijaan vasemmistoliiton entinen ministeri Aino-Kaisa Pekonen harkitsisi hoitajien palkankorotukselle jopa erillisrahoitusta valtion budjettiin.

Palkkaverotus kevenee ensi vuonna – "Keskituloisen verotuksessa se tarkoittaa noin sataa euroa vuodessa", laskee Veronmaksajain Keskusliitto

Palkkaverotusta keventävät ensi vuonna muutokset veroluontoisissa sosiaalivakuutusmaksuissa. Budjettiriihessä Veronmaksajain Keskusliittoa huolettaa esillä ollut osinkojen lähdevero. "Emme halua veroa, joka toteutuessaan kohdistuisi paitsi tavallisiin rahastosäästäjiin myös työeläkeyhtiöiden kautta eläkemaksuja maksaviin", sanoo toimitusjohtaja Teemu Lehtinen.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle