Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Niko Ranta-aho ja Hannu Kaitaluoma.

Katiska-huumevyyhdistä syytetty Niko Ranta-aho jälleen käräjillä – uutena syytteenä oikeudenkäytössä kuultavan uhkaaminen

Syytettyinä ovat myös Ranta-ahon lähisukulainen sekä Ranta-ahon oikeudenkäyntiavustajana toiminut nainen.

Egentliga Finlands tingsrätt.

Syyttäjä vaatii ehdotonta vankeutta Turussa kerrostalon rappukäytävässä vastaantulijaa puukottaneelle miehelle

Syytetty puukotti hänelle ennestään tuntematonta miestä, minkä jälkeen hän uhkasi toista henkilöä puukolla. Puukotuksen uhri selvisi teosta.

Yhdeksännen luokan oppilaita englannin kielen opetuksen tunnilla, opettajana lehtori Katariina Pekuri, Riihikallion koulu, Tuusula, 15.1.2019.

Opettaja heitti oppilaalle vitsin "välilevyjen pullahtelusta", ja siitä syntyi oikeusjuttu – koulujen kurinpito johtaa yhä useammin rikosilmoituksiin

Suomalaisissa kouluissa on päivittäin tapauksia, joissa oppilaat tai opiskelijat uhkailevat opettajaa. Osa tapauksista viedään jopa oikeuteen asti, kertoo opetusalan ammattijärjestö OAJ:n juristi Kristiina Tuhkiainen.

Siilinlahden koulu.

Poliisi selvittää koulu-uhkausta Siilinjärvellä, uhkauksen tekijä on saatu selville

Uhkaus oli tehty sosiaalisessa mediassa. Poliisin mukaan uhkauksesta ei aiheudu vaaraa.

Rynnäkkökivääri pöydällä

Varusmies osoitti palvelustovereitaan patruunattomalla rynnäkkökiväärillä päähän ja painoi liipaisinta – sai puoli vuotta ehdollista vankeutta

Varusmies oli osoitellut palvelustovereitaan rynnäkkökiväärillä ja painanut liipaisinta. Aseessa ei ollut patruunaa. Mies sai tuomion kolmesta laittomasta uhkauksesta, niskoittelusta ja palvelusrikoksesta.

Helilän koulu Kotkassa.

Mies pummasi tupakkaa oppilailta Kotkassa – epäillään lyöneen yläkouluikäistä poikaa kahdesti avokämmenellä ja uhanneen puukolla

Poliisi tutkii Kotkassa Helilän koulun pihalla sattunutta tapausta lievänä pahoinpitelynä ja laittomana uhkauksena.

Katukyltti ripustettu aitaan Venäjän suurlähetystön edustalla Tehtaankadulla Helsingissä.

Venäjän Suomen-suurlähetystö on joutunut pommiuhkausten kohteeksi

Uhkailu alkoi samaan aikaan, kun Venäjä hyökkäsi Ukrainaa. Lähetystöön on kohdistunut myös pienimuotoista ilkivaltaa.

Helsingin käräjäoikeus Ruoholahdessa 19. helmikuuta.

Mies saapui naisen ovelle ja ampui tätä vatsaan Helsingissä – käräjäoikeuden mukaan motiivina kosto

Helsingin käräjäoikeus tuomitsi miehelle yli kahdeksan vuotta vankeutta. Mies kertoi yrittäneensä ainoastaan uhkailla uhria. Ase oli hänen mukaansa lauennut vahingossa.

Ano Turtiainen

Valtakunnansyyttäjä määräsi esitutkinnan kansanedustaja Ano Turtiaisen Twitter-kirjoituksista – epäiltyjä kunnianloukkauksia ei voida pitää vähäisinä

Kyseessä ovat Helsingin poliisilaitoksen ylikomisarioon viestipalvelu Twitterissä kohdistuneet epäillyt kunnianloukkaukset. Aluesyyttäjä päätti esitutkinnan lopettamisesta tammikuussa.

Poliisiin logo poliisi univormussa

Poliisilla operaatio Lahdessa – yksi henkilö otettiin kiinni

Kiinniotettua epäillään toiseen henkilöön kohdistuneesta laittomasta uhkauksesta.

Helsingin käräjäoikeuden rakennuksen laaja kuva aurinkoisella säällä.

16-vuotias poika tuomittiin yli neljäksi vuodeksi vankeuteen useista väkivaltarikoksista: Yritti tappaa, pahoinpiteli ja nöyryytti alaikäisiä

Vuonna 2005 syntynyt poika tuomittiin Vantaalla Havukosken koululla, Helsingissä Alppipuistossa sekä Kaisaniemen puistossa tapahtuneista rikoksista vankeuteen. Uhreina oli kaksi 15-vuotiasta poikaa ja kaksi 14-vuotiasta poikaa.

Käräjäoikeuden nuija lakikirjan päällä Etelä-Savon käräjäoikeudessa.

Isä puukotti äitiä ja lapsia valvotun tapaamisen päätteeksi Helsingissä vuonna 2019 – viranomaiset selvisivät ilman syytteitä

Syyttäjän mukaan tapaamisesta vastanneet kaupungin työntekijät eivät ole syyllistyneet rikokseen. Laissa ei määritellä sitä, miten vanhempien välinen konflikti pitäisi huomioida perheen valvotuissa tapaamisissa. Virkavelvollisuutta määrittävässä säännöksessä korostetaan lapsen etua.

Kuvassa marssii Bosnia-Hertsegovinan serbitasavallan poliisijoukkojen sotilaita mustissa asuissa. Sotilailla on käsissään rynnäkkökiväärit.

Ammuskelua moskeijoiden liepeillä ja sotarikollisten ylistämistä: serbinationalistien provokaatiot yleistyneet viime päivinä Bosniassa

Euroopan turvallisuus- ja yhteistyöjärjestö Etyj varoittaa Bosnia-Hertsegovinan jännitteistä. Järjestön suurlähettiläs sanoo Ylelle, että poliitikkojen kovat puheet ja serbitasavallan vuosipäivän juhlinta ovat lietsoneet ihmisiä provokaatioihin.

Ylikomisario Jari Taponen Helsingin poliisista

Syyttäjä: poliisin on kestettävä loukkaavaakin arvostelua – tutkinta kansanedustaja Ano Turtiaisen somekirjoituksista lopetettiin

Syyttäjä on tehnyt ratkaisut Helsingin poliisilaitoksen ylikomisarioon kohdistuneissa kunnianloukkausepäilyissä. Kunnianloukkaukset eivät etene oikeuteen, mutta laitonta uhkausta käsitellään käräjillä.

Ihmiset jonottavat koronatestiin.

Julkisissa tiloissa liikkuminen ilman rokotepassia tulisi Ranskassa uuden lain myötä mahdottomaksi – kansanedustajat saaneet tappouhkauksia

Ranska on säätämässä lakia, joka edellyttäisi junamatkustajilta, elokuvissa kävijöiltä ja ravintola-asiakkailta rokotustodistusta.

Kartta koulu-uhkauksesta Kempeleessä.

Oulun poliisi tutkii kouluun kohdistunutta uhkaa Kempeleessä

Oulun poliisi kertoo, että Kempeleen Kirkonkylän kouluun on kohdistunut perjantaina koulu-uhkaus.

Itä-uudenmaan käräjäoikeus, Vantaan toimipiste.

Käräjäoikeuksiin lähetettiin pommiuhkaus Uudellamaalla – henkilöstöä evakuoitiin useissa toimipisteissä

Länsi- ja Itä-Uudenmaan käräjäoikeuksien toimipisteitä evakuoitiin tänään perjantaina pommiuhkauksen vuoksi. Myös Helsingin käräjäoikeus tarkistettiin.

Suomi Ensin -mielenosoitus jatkui Helsingin Rautatientorilla kuukausien ajan vuonna 2017.

Suomi ensin -mielenosoituksessa poliiseja solvanneet ja kuvanneet miehet tuomittiin rangaistuksiin: yhdelle vankeutta, toiselle sakkoja

Toinen Helsingin Rautatientorilla vuonna 2017 poliiseja halventaneista miehistä sai kuuden kuukauden ehdollisen vankeusrangaistuksen ja toinen 60 päiväsakkoa.

Kaksi poliisia työvaatteissa.

Noin 20-vuotiasta miestä ammuttiin Helsingissä keskellä päivää – poliisi epäilee kahta murhan yrityksestä

Poliisi löysi ampumisesta ja puukon iskuista haavoittuneen uhrin leikkipuistosta Helsingin Kurkimäessä. Hän oli ollut kävelyllä, kun kaksi miestä oli käynyt hänen kimppuunsa.

Länsipuiston koulu.

Poliisi kertoo useista koulu-uhkauksista Pohjanmaan alueella – taustalla Tiktok-haaste

Koulu-uhkauksia tutkitaan parhaillaan ainakin Kokkolassa ja Seinäjoella. Alaikäiset epäillyt on otettu kiinni. Poliisi on saanut tietoonsa, että kyse olisi Tiktok-haasteesta.

Lappeenrannan uusi oikeustalo.

Kahdelle miehelle vankeustuomiot naisen törkeästä pahoinpitelystä – Imatralla tehdyssä rikoksessa oli kidutuksen piirteitä

Päätekijä tuomittiin maksamaan pahoinpitelyn uhrille yhteensä 8 500 euron korvaukset.

Poliisin hihamerkki

Nainen siepattiin ja pahoinpideltiin, mies uhkaili sieppaajia aseella – Outokummussa ja Joensuussa tapahtuneissa rikoksissa yhteensä kaheksan epäiltyä ja yhdeksän rikosnimikettä

Nainen siepattiin autoon vastoin tahtoaan ja pahoinpideltiin yksityisasunnossa. Tapauksen esitutkinnassa tuli ilmi toinenkin rikos.

Nainen katselee syksyistä kaupunkia sosiaali- ja kriisipäivystys työntekjän takki yllään.

Ampumatapaus nosti esiin sosiaali- ja kriisipäivystyksen työntekijöiden turvallisuuden – päivittäinen väkivallan uhka vaikeuttaa työntekijöiden löytämistä

Hämeenlinnassa sattui kuukausi sitten sosiaali- ja kriisipäivystyksen yksikön vaarallisin tilanne, kun tavanomaisella työkeikalla alettiin ampua. Väkivalta on yleistynyt koko sosiaalialalla.

Olohuone.

Tällainen on uusi järjestäytyneeksi rikollisryhmäksi epäilty Mantaqa: rahanpesua, huumekauppaa, viranomaisten röyhkeää uhkailua

Keskusrikospoliisi pitää Mantaqaa järjestäytyneenä rikollisryhmänä, mutta oikeudessa asiaa ei ole vielä virallistettu.

Vaakuna Kontiolahden kunnantalon seinässä.

Pielisjokiseutu: Kontiolahden nuorisotila kiinni uhkailun vuoksi

Kontiolahden kirkonkylän nuorisotalo on suljettu siellä esiintyneen häiriökäyttäytymisen vuoksi, kertoo paikallislehti Pielisjokiseutu. Tilat ovat avautumassa lokakuun lopussa, kun paikalle saadaan lisää työntekijöitä.

Kaupan kassa, K-market Tammisto.

Laiton uhkaus työtään tekevälle on nyt virallisen syytteen alainen rikos

Merkitystä ei ole sillä, onko laiton uhkaus tehty uhrin työpaikalla vai esimerkiksi sähköpostitse tai sosiaalisessa mediassa.

Yksityiskohta poliisin tutkinta-alueiden eristämisessä käyttämästä nauhasta-

30-vuotias mies uhkaili aseella, pahoinpiteli ja yritti ryöstää naisen tämän kodissa Herttoniemessä, epäilee poliisi

Poliisin mukaan epäilty ja uhri tunsivat toisensa entuudestaan. Poliisi epäilee miehen vaatineen naiselta rahaa väkivallalla uhkaamalla.

Poliisin kyltti Mikkelin poliisilaitoksen rakennuksessa.

Nuori mies uhkaili aseella Tuusniemen keskustan ravintolassa ja kaupassa – epäilty on poliisille entuudestaan tuttu

Poliisi tutkii tapausta törkeänä ryöstönä, törkeänä ryöstön yrityksenä ja laittomana uhkauksena, ja esittää miestä vangittavaksi. Mies itse on kertonut olleensa päihtyneenä. Poliisi ei ole löytänyt miehen hallusta oikeaa asetta.

Olohuone.

Veljekset pyörittivät huumekauppaa, kovistelivat poliisia ja perivät velkoja väkivalloin, sanoo syyttäjä – Mantaqa-jengille vaaditaan kovia tuomioita

Mantaqaksi itseään kutsuva pääosin parikymppisten miesten joukko teki yhteistyötä latvialaisen rikollisryhmän kanssa massiivisessa huumekauppakokonaisuudessa, arvioi syyttäjä.

Hiekkaharjun koulu.

Sekavasti käyttäytynyt mies ahdisteli lapsia Peijaksen alueella – kouluissa ja päiväkodeissa suojauduttiin sisätiloihin

Poliisi tarkasti aluetta usean yksikön voimin ja sai kiinni häiriötä aiheuttaneen miehen. Ulkopuolisille ei aiheutunut välitöntä vaaraa. 

Judoka Friba Rezayee kuului Afganistanin ensimmäisiin naisolympiaurheilijoihin.

Olympiajudoka Friba Rezayee antoi henkensä kaupalla Afganistanin tytöille toivoa – Talibanit ovat urheileville naisille painajainen: "Heidät voidaan ruoskia, pahoinpidellä, häpäistä ja jopa tappaa"

Judoka Friba Rezayee on riskeerannut henkensä, jotta afganistanilaisnaiset saisivat mahdollisuuden vapauteen. Rezayee kertoo Yle Urheilun haastattelussa poikkeuksellisesta elämästään ja urheilijanaisten kauhusta Talibanien noustua takaisin valtaan.

En skylt som det står "Esbo rättshus" på. I bakgrunden syns en modern byggnad.

Syyttäjä vaati sakkoja, mutta käräjäoikeus langetti vankeutta – mies uhkasi ja panetteli maahanmuuttajia Facebookissa

Käräjäoikeus katsoi vihapuheen olevan tavanomaista vakavampaa, koska viesteihin sisältyi henkeen kohdistuvaa uhkailua.

henna hovi

Kouvolan kaupunginvaltuutettu Henna Hovi (sd.) teki rikosilmoituksen uhkausviestistä: "Asia on kirjattu kiristyksen yritykseksi"

SDP:n kaupunginvaltuutettu Henna Hovi sanoo, ettei sananvapautta, demokratiaa ja päätöksentekoa saa millään lailla vaarantaa.

henna hovi

Uhkailun ja painostuksen kohteeksi joutunut kuntapoliitikko haluaa nostaa kissan pöydälle: "Tällaista politiikan ei pitäisi olla, mutta sitä se on"

SDP:n kaupunginvaltuutettu Henna Hovi sai tekstiviestillä uhkauksen, jossa häntä painostettiin vetäytymään Kouvolan kaupunginhallituksen jäsenyydestä. Hän kertoi viestistä Facebookissa nostaakseen epämiellyttävän ilmiön laajempaan keskusteluun.

Ylikomisario Jari Taponen Helsingin poliisista

Poliisijohtaja sai tappouhkauksia ja joutui maalittamisen kohteeksi, teki 8 rikosilmoitusta – "Jossain menee raja, mitä poliisin pitää sietää"

Ylikomisario Jari Taponen teki kahdeksan rikosilmoitusta somehäirinnästä. Hän kertoo nyt, miksi. Yksi epäilty on kansanedustaja Ano Turtiainen. Pitkä tutkinta on pian valmistumassa.

Uutisvahdin läheltä-listan markkinointikuva, jossa kartta

Espoon Suvelassa kauppa ryöstettiin puukolla uhaten - epäilty saatiin välittömästi kiinni kansalaisen avustuksella

Espoon Suvelan K-Market ryöstettiin sunnuntaiaamupäivällä puukolla uhaten.

Oulun poliisilaitos.

Väkijoukko vastusti miehen kiinniottoa Oulussa – useita henkilöitä epäillään mellakasta ja kahta poliisin väkivaltaisesta vastustamisesta

Poliisin mukaan joukkio käyttäytyi aggressiivisesti ja uhkasi käyttää väkivaltaa poliisia kohtaan. Joukko ei totellut käskytystä, jolloin poliisi joutui käyttämään voimakeinona OC-sumutetta väkivaltaisuuksien estämiseksi.

Maria Ohisalo håller presskonferens.

Sisäministeri Maria Ohisaloa uhanneen miehen tuomio jää voimaan – hovioikeus ei myöntänyt jatkokäsittelylupaa

Vastaaja vaati, että hänen sisäministeri Maria Ohisalolle ja helsinkiläiselle poliisimiehelle maksettavaksi tuomittuja korvauksia oikeudenkäyntikuluista alennetaan. Helsingin hovioikeus ei myöntänyt asiassa jatkokäsittelylupaa.

Kotkan oikeustalo

Nyrkit ja veitset viuhuivat kahden autokunnan joukkotappelussa – selkään puukottaneelle vaaditaan kolmen vuoden ehdotonta vankeutta

Viikon aikana kehittynyt tilanne johti joukkotappeluun, jossa iskettiin veitsillä ja sumutettiin kyynelkaasun tapaista ainetta. Viisi tappelun osallista on sekä syytettynä että asianomistajana tapauksessa.

Yksityiskohta Pride -konserttikävijän sukassa olevista silmistä.

Tappouhkaus, puruvammoja, väkivaltaa – sukupuolivähemmistöt kohtaavat nyt aiempaa enemmän vihaa, tutkijan mukaan pelottelu voi olla suunnitelmallista

Poliisin tietoon tulee entistä enemmän sukupuoli-identiteettiin ja sukupuolen ilmaisuun liittyviä viharikoksia. Sen sijaan seksuaaliseen suuntautumiseen kohdistuvat rikokset ovat hieman vähentyneet viime aikoina.

Peter R. de Vries

Amsterdamin ampumisessa haavoittunut Peter R. de Vries on Emmy-palkittu toimittaja, joka penkoo alamaailman rikoksia

De Vries on tutkinut työssään useita korkean profiilin rikostapauksia ja saanut myös tappouhkauksia.

Poliisiautoja Espoon Karapellontiellä.

Hovioikeus lyhensi kahden tuomiota Espoon kokaiinijutussa – historiallisen suuri huume-erä tuotiin laillisen rahdin seassa

Takavarikkoon päätyi yli 176 kilon erä vahvuudeltaan 94–100-prosenttista kokaiinia.

Pysäköinnintarkastaja työasussa on haalarikamera

Tappouhkauksia ja päälleajon yrityksiä – pysäköinnintarkastajille tulossa haalarikamerat työn turvaksi

Lahden pysäköinnintarkastajat joutuvat uhkaaviin tilanteisiin työssään. Muiden kaupunkien kokemusten perusteella on havaittu, että kamerat rauhoittavat ja vähentävät uhkatilanteita.

Kuvassa osa valtion virastotalon opaskylttiä. Teksti Käräjäoikeus näkyy.

Naapuria kirveellä lyönyt halsualaismies tuomittiin lähes puolentoista vuoden ehdolliseen vankeuteen

Mies hyökkäsi viime toukokuussa kirveen kanssa naapurinsa kimppuun ja löi uhria kirveellä. Oikeus tuomitsi miehen ehdolliseen vankeuteen törkeän pahoinpitelyn yrityksestä.

Etelä-Savon käräjäoikeus

Käräjäoikeudessa vaaditaan elinkautista murhasta – syyttäjän mukaan Pieksämäellä tapahtunut teko oli poikkeuksellisen raaka ja julma

Syyttäjä katsoo, että teko oli tehty vakaasti harkiten ja erityisen julmalla sekä raa'alla tavalla.

Stepan Putilo puhuu medialle.

Valkovenäläisen oppositiokanavan Nextan perustaja Stepan Putilo kertoo saaneensa satoja tappouhkauksia ja pelkää olevansa "seuraava uhri"

Telegramissa toimivan oppositiokanava Nextan perustaja Stepan Putilo vaatii kansainvälistä yhteisöä eristämään Valko-Venäjän poliittisesti ja taloudellisesti.

lähikuva poliisin virka-asusta

Poliisi etsi epäiltyä uhkaajaa usean partion voimin Porissa

Etsintää tehtiin sunnuntaina iltapäivällä Porin Vähälläraumalla. Poliisi otti kiinni yhden henkilön.

Sotilas ja Leopard 2A4 panssarivaunu.

Uhkasi tappaa tupatoverinsa – varusmies tuomittiin käräjillä sakkorangaistukseen laittomasta uhkauksesta

Vaaralliseksi äitynyt tilanne sattui Porin prikaatissa Kankaanpään Niinisalossa viime syksynä. Tuvassa olleet viisi muuta varusmiestä pelkäsivät oman turvallisuutensa puolesta uhkauksen esittäneen varusmiehen puheiden ja epävakaan käytöksen vuoksi.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle