Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Lieksan Lehti: Bioöljyn tuotanto katkolla Lieksassa – Green Fuel Nordic lomautti tehtaan henkilöstön

Green Fuel Lieksan bioöljytehtaalla ovat käynnissä lomautukset, jotka jatkuvat näillä näkymin syksyyn. Yhtiön mukaan lämmitysöljyn kysyntä on vähäistä kesäkuukausina. Tuotannon jatko riippuu siitä, millaisia tilausmääriä syksyllä on luvassa.

Savosolarin yt-neuvottelut päätökseen – 17 lomautetaan

Tilanteen muuttuessa kolmen kuukauden jaksolla olennaisesti, tai mikäli yhtiö saa uusia tilauksia lomautusaikana, suunnitelmaa voidaan tarpeen mukaan muuttaa.

Yli-Viikarin piinaviikko jatkuu – joutuu jälleen poliisin kuulusteluun, hän kiistää epäilyt maksuvälinepetoksesta ja virkarikoksesta

Valtiontalouden tarkastusviraston pääjohtajan tehtävästä eilen irtisanottu Yli-Viikari joutuu Ylen tietojen mukaan vielä kerran poliisin kuultavaksi. Tutkinta lähtee ensi viikolla loppulausunnoille.

Stora Enson irtisanomiset Kemissä: opetusministeriö lupaa tarvittaessa lisärahoitusta ammatilliseen koulutukseen Meri-Lapissa

Opetusministeri Jussi Saramo lupaa, että Veitsiluodon tehtaiden sulkemiseen vastataan myös turvaamalla koulutusresurssin riittävyys.

Patria aloittaa yt-neuvottelut metalliyksikkössään Jämsän Hallissa

Patrian yt-neuvottelujen kohteena on metalliyksikön koko henkilöstö Hallissa. Yhtiön mukaan yt-neuvotteluiden syynä on heikentynyt tilauskanta ja taloudellinen tilanne.

Etelä-Savon työllisyystilanne hieman valtakunnan tasoa parempi

Maakunnan tilanne on keskiarvoa parempi lomautettujen määrässä, koko työttömyysprosentissa sekä aktivointimäärissä.

"Me ollaan kuin yksi suuri perhe, joka nyt revitään auki" – Kemin Veitsiluodon pettyneet työntekijät kokoontuivat yhteen

Stora Enson Veitsiluodon tehtailta irtisanottavat ovat pettyneitä tarjottuun muutosturvaan. Tehtaiden lopettamisen myötä työpaikan on menettämässä 550 ihmistä. Ensimmäiset irtisanomisilmoitukset jaettiin tiistaina.

Työllisyystilanne kohenee Pohjois-Pohjanmaalla, myös avoimia työpaikkoja runsaasti tarjolla

Maakunnan työllisyystilanteesta kuuluu myönteisiä uutisia. Työttömyys jatkaa laskuaan alkuvuoden tapaan, ja työvoiman kysyntäkin on kasvussa. Maakunnassa on kuitenkin edelleen yli 21 000 työtöntä työnhakijaa tai lomautettua.

Pohjois-Savossa oli toukokuussa noin 12 000 työtöntä työnhakijaa – lomautettujen määrä laskenut koko alkuvuoden

Työttömien osuus työvoimasta Pohjois-Savossa oli toukokuussa 10,6 prosenttia. Nuoria, alle 25-vuotiaita työttömiä oli toukokuussa 37 prosenttia vähemmän, mutta pitkäaikaistyöttömiä oli 28 prosenttia viime vuotta enemmän.

Työttömyys on vähentynyt Keski-Pohjanmaalla – suurin osa lomautetuista myös työllistynyt uudelleen

Pohjanmaan ELY-keskusalueen työttömien työnhakijoiden osuus työvoimasta on Suomen toiseksi alhaisin. Myös pitkäaikaistyöttömyys lisääntyi alueella viime vuoteen verrattuna.

Lomautusten purkautuminen laskee työttömyyttä vauhdikkaasti Varsinais-Suomessa

Normaalivuosina työttömien määrä kasvaa kesän kynnyksellä.

Työttömien ja lomautettujen määrä laski Pirkanmaalla edelleen selvästi

Työttömyydessä näkyy kuitenkin myös haasteita, kuten miesten osuus kaikista työttömistä ja ennen kaikkea rakennetyöttömyydessä. Pitkäaikaistyöttömien määrä kasvoi viime vuoden toukokuuhun verrattuna yli 57 prosenttia.

Keski-Suomen työttömyys jatkoi toukokuussa laskuaan, koronaa edeltävään aikaan ei ole palattu

Eniten on vähentynyt palvelu- ja myyntityöntekijöiden työttömyys. Vuoteen 2019 verrattuna työttömiä oli toukokuussa yhä 22 prosenttia enemmän.

Kunnanjohtajalta edellytetään myös yksityiselämässä tehtävän arvoista käytöstä – irtisanomisissa käytetään aina tapauskohtaista harkintaa

Kunnanjohtajan ja kunnallispoliitikkojen välinen luottamus on kunnan toiminnan kannalta ensiarvoisen tärkeää. Tämä luottamus on nyt puntarissa Ilmajoella, jossa kunnanhallitus käsittelee maanantaina kunnanjohtajan pestin jatkumista rattijuopumustuomioiden vuoksi.

Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun yritysten näkymät tulevaisuuteen hyvät – ravintola- ja matkailuala kärsii kuitenkin edelleen rajoituksista

Oulun kauppakamarin kysely toteutettiin 14. kerran. Merkittävää liikevaihdon laskua ei povata yhdessäkään kesäkuun kyselyyn osallistuneessa yrityksessä. Ravintolarajoitusten purkua kuitenkin toivotaan niin kauppakamarista kuin oululaisesta leipomoyrityksestä.

Touhula sulkee jälleen päiväkotejaan: Pudasjärvellä, Iissä ja Muhoksella hoitopaikka vaihtumassa yli sadalla lapsella

Työpaikkoja Pohjois-Pohjanmaalla on uhattuna yli 20. Irtisanottavien määrä selviää, kun työntekijöiden uudelleen sijoittelu on saatu valmiiksi. Vuosi sitten oululainen Touhula sulki yli 40 päiväkotia ja irtisanoi 60 työntekijää.

"Olo on kuin hautajaisissa", sanoo pääluottamusmies – Ministerit lupaavat tukea Kemiin, kun Stora Enso irtisanoo 550 henkilöä Veitsiluodosta

Irtisanottavista 440 työskentelee Paper-divisioonassa ja 110 kunnossapitoyhtiö Eforassa. Työntekijäpuoli vaatii tehdasalueelle uutta toimijaa pian. Yhtiön mukaan vaihtoehtojen kartoittaminen kestää, paperikoneitaan se ei myy saman tuotteen tekoon.

Ilkka-Yhtymä lakkauttaa sanomalehtipainon Seinäjoella, irtisanoo 19 – toimitusjohtaja: Ei vaikuta lehtien ilmestymiseen

Jatkossa Ilkka-Yhtymä hankkii sanomalehtipainamisen ostopalveluna. Työsuhteiden loppumiset ajoittuvat tämän vuoden joulukuulle. Syy sanomalehtipainamisen ulkoistamiseen on muun muassa sisältöjen kulutuksen digitalisoitumisessa. Pääluottamushenkilö kuvailee tunnelmaa tehtaalla apeaksi.

Tunnetun keihäsvalmentajan potkut menossa oikeuden setvittäväksi

Jarmo Hirvosen erottaminen Savonlinnan Tanhuvaaran urheilupuistosta sai julkisuudessa huomiota viime vuonna laajalti. Hän ehti työskennellä opistolla 28 vuotta.

Oripää aikoo uudistaa henkilöstönsä toimenkuvia – tavoite on panostaa ennalta ehkäisevään työhön

Tehtävien uudelleenjärjestelyn takia kunta on aloittamassa yt-neuvottelut. Ne eivät kunnan mukaan johda lomautuksiin tai irtisanomisiin.

Stora Enson yt-neuvottelut Kemissä ovat päättyneet: työntekijät pettyivät neuvottelujen kestoon – lopputulosta ei kerrota vielä

Stora Enson Veitsiluodon tehtaiden lopettamista koskevien yt-neuvotteluiden lopputulosta ei vielä kerrota.

Porin henkilöstön supistaminen laahaa selvästi tavoitellusta – lopullinen määränpää on 750 työntekijän vähentäminen

Kaupungin henkilöstömäärän piti vähentyä jo 250:llä vuoden aikana säästöjen saamiseksi. Vielä tähän ei ole päästy. Kaupungin työntekijämäärää on tähän asti pienennetty ilman irtisanomisia.

Syyttäjä: Hattulasta irtisanotun Prittisen vastine ei loukannut lautakunnan jäsenen kunniaa

Hattulan elinvoimalautakunnan jäsen Reijo Hallenberg (kok.) pyysi poliisia tutkimaan, syyllistyikö Hattulan kunnan irtisanottu kaavoituspäällikkö Juha Prittinen oikaisuvaatimuksessaan kunnianloukkaukseen. Kirjoituksen ei katsottu olevan loukkaavan.

Hattulan tarkastuslautakunta: irtisanomiskiistassa kunnalla riski joutua maksumieheksi

Hattulan tarkastuslautakunta kehottaa kuntaa varautumaan siihen, että kunta joutuu maksamaan korvauksia organisaatiouudistukseen liittyvissä mahdollisissa oikeuskiistoissa. Kiistat liittyvät kahden viranhaltijan irtisanomisiin.

Lahden bussikoritehtaan irtisanotuista 70 on työllistynyt

Scanian tytäryhtiö SOE Busproduction sulkee tehtaansa Lahdessa kokonaan vuoden 2021 lopussa.

Pitkäaikaistyöttömien määrä kovassa kasvussa – "On hyvin todennäköistä, että puhkotaan vielä ennätyksiä", sanoo Akavan pääekonomisti

Akavan pikalääke on väljentää koronarajoituksia suunniteltua nopeammin. Esimerkiksi urheilu- ja kulttuuritapahtumiin pitäisi päästää enemmän katsojia. Lomautusten ja työttömien työnhakijoiden määrän lasku on piilottanut alleen sen, että todellisuudessa työttömyys laskee hitaasti ja pitkäaikaistyöttömyys kasvaa nopeasti.

Mies pahoinpiteli työkaverinsa, joka kuoli myöhemmin, ja veli sai tuomion pelastustoimen laiminlyönnistä – nyt oikeus pohtii, saiko veljen työsopimuksen purkaa

Mies korostaa, ettei oikeuden mukaan osallistunut pahoinpitelyyn ja katsoo menettäneensä työnsä veljensä teon vuoksi. Työnantajan mukaan työkaverin kuolemaan johtaneessa tapahtumassa mukanaolo on vienyt luottamuksen.

Stora Enso aikoo investoida 8 miljoonaa euroa Lahdessa – aloittaa yt-neuvottelut henkilöstön vähentämisestä

Stora Enso suunnittelee uudistavansa aaltopahvipakkauksia valmistavaa tehdastaan Lahden Hennalassa. Yhtiö arvioi investointisuunnitelman johtavan enintään yhdeksän henkilötyövuoden vähennystarpeeseen.

Työttömyys on ollut hienoisessa laskussa koko alkuvuoden Pohjois-Pohjanmaalla – koronapandemiaa edeltäviin työllisyyslukuihin päästäneen syksyllä

Viime vuoden huhtikuun poikkeuksellisen korkeisiin lukuihin verrattuna työllisyys on parantunut rutkasti. Lomautettuja ja työttömiä oli huhtikuun lopussa yhteensä 9 000 vähemmän kuin vuosi sitten.

Lomautettujen määrä laski viime vuodesta Kaakkois-Suomessa – nuorten työttömien määrä laski suhteellisesti eniten Kouvolassa ja Lappeenrannassa

Lomautettujen määrä laski Kaakkois-Suomessa voimakkaasti eli 70 prosenttia viime kevääseen verrattuna.

Pitkäaikaistyöttömyys kasvaa, vaikka työttömyysluvut kaunistuvat pohjalaiskunnissa

Huhtikuun työllisyyskatsaus kertoo, että Pohjanmaalla, Etelä-Pohjanmaalla ja Keski-Pohjanmaalla pitkäaikaistyöttömyys on edelleen kasvanut vuoden takaiseen aikaan verrattuna. Toisaalta työttömyysluvut yleensä ovat tuossa ajassa kaunistuneet.

Työttömien määrä vähentynyt reippaasti Varsinais-Suomessa – lomautetut palanneet töihin

Varsinais-Suomen työ- ja elinkeinotoimistossa oli huhtikuun lopussa 25 340 työtöntä työnhakijaa. Määrä on tippunut vuoden takaisesta 32 prosenttia.

Työllisyys koheni huhtikuussa – työttömien määrä lisääntyi

Suomessa oli huhtikuussa keskisuuren kaupungin verran työllisiä enemmän kuin vuosi sitten. Työttömiä oli lähes 14 prosenttia enemmän kuin viime vuonna.

Duunarit eivät päässeet koronaa pakoon etätöihin – etenkin naiset pelkäsivät sairastumista ja työpaikan menetystä

Varsinkin SAK:laisten naisten kuormitus kasvoi koronavuonna. Sairastuminen pelotti ja joillakin rasitusta lisäsi myös uusien tehtävien opettelu. Tosin HOK-Elannon kauppoihin siirretyistä ravintolatyöntekijöistä osa haluaakin nyt jäädä kauppaan.

Mielenilmaus pysäytti koneet Essityn Nokian tehtaalla – Metsäteollisuus ry pitää laittomana lakkona

Essityn Nokian tehtaalla alkoi torstaiaamuna mielenilmaus, joka pysäyttää paperikoneet kahdeksi vuorokaudeksi. Työntekijät ovat tyytymättömiä yt-neuvottelujen lopputulokseen, jonka mukaan työt loppuvat 16 tuotannon työntekijältä.

Pehmopaperivalmistaja Essity sulkee paperikoneen Nokian tehtaalla – 16 menettää työnsä

Yt-neuvottelut ovat päättyneet Essityn pehmopaperitehtaalla Nokialla. Henkilöstö sai tiistaina tiedon lopputuloksesta: työt loppuvat 16 työntekijältä. Pääluottamusmies Mika Lehtonen kuvaa tunnelmia synkiksi.

Avoimien työpaikkojen määrä väheni hieman alkuvuonna

Avoimia työpaikkoja oli vajaat 60  000, kun vuosi sitten niitä oli runsaat 63  000. Avoimien työpaikkojen määrä väheni etenkin kunnissa.

Tia sinnittelee lomautusten välillä, Tiina sai jo potkut – hallituksen koronatukipaketit turhauttavat rajoituksista kärsivillä aloilla

Yritykset ovat kriisin aikana saaneet paljon enemmän kehitystukea kuin rahaa kustannustensa kattamiseen. Lomautukset ovat olleet koronatukia parempi puskuri, mikä tuntuu matalapalkkaisten työntekijöiden kukkaroissa.

Traficom irtisanoo enintään 56 henkeä

Vielä marraskuussa arvioitiin, että jopa 120 henkilöä joutuisi lähtemään. Traficomissa on 15 paikkakunnalla vajaat tuhat työntekijää.

Jyväskylän Sokoksen yt-neuvottelut päättyivät – osalle henkilökunnasta tarjottu töitä muista kaupoista ja osan työtunnit vähenee

Osuuskauppa Keskimaan market- ja tavaratalokaupan toimialajohtaja Vesa Kyllösen mukaan muutokset Sokoksella ovat reagointia ihmisten muuttuneeseen ostokäyttäytymiseen.

Suurin osa kuntavaaliehdokkaista vastustaa opettajien lomautuksia Kouvolassa – vaalikoneeseen on vastannut kaupungista noin 190 ehdokasta

Kouvolan kaupunki lomautti viime vuonna lähes kaikki opettajat enimmillään kahden viikon ajaksi. Nyt valtuustoon pyrkiviltä lomautukset eivät saa kannatusta.

Lahden alueella on runsaasti korjausvelkaa

Uutta korjausvelkaa syntyy sekä Päijät-Hämeen kiinteistöissä että tieverkostossa huomattavasti nopeammin kuin sitä lyhennetään. Suurin paine ja velka kohdistuvat 1960-1980-luvuilla rakennettuihin kiinteistöihin sekä tieverkostoon, jonka päällystys- ja paikkaustyöt vähenevät lähes 40 prosentilla viime vuodesta.

Lento-operaattorin vaihtuminen johti irtisanomisiin Kemi-Tornion lentoasemalla

Lentoasemalla maahuolinnassa työskennelleet kahdeksan työntekijää on irtisanottu.

EU-komissio ehdottaa tukea Finnairin irtisanotuille työntekijöille

Komissio ehdottaa, että irtisanottuja 500 työntekijää tuettaisiin 2,9 miljoonalla eurolla. Komission ehdotus tarvitsee vielä Euroopan parlamentin ja Eurooppa-neuvoston hyväksynnän.

Soiten yt-neuvotteluista ei seurannut irtisanomisia tai lomautuksia, mutta henkilöstölle jäi kysyttävää

Soitessa on käyty läpi koko henkilöstöä koskeneet yt-neuvottelut. Tarkoituksena ei ollut vähentää henkilöstöä, vaan varautua uuteen kehitysohjelmaan. Henkilöstö olisi kaivannut muutoksista lisää tietoa.

Työttömien määrä laski hieman viime vuodesta – lomautukset vähenivät huomattavasti

Pohjois-Karjalassa oli maaliskuun lopussa noin 11 000 työtöntä.

Lomautettujen määrä väheni Pohjois-Savossa maaliskuussa edellisvuodesta

Työttömistä yhä useampi on pitkäaikaistyötön.

Paltamon kunnan yt-neuvottelut päätökseen: säästöjä haetaan muualta kuin henkilöstöstä

Viime vuosi jäi alijäämäiseksi Paltamossa. Myös Kainuun soten lisälaskut aiheuttavat harmaita hiuksia päättäjille Paltamossa.

Työttömien määrä on laskenut Lapissa vuotta aiemmasta, mutta on edelleen huomattavasti korkeampi kuin ennen koronaa

Pitkäaikaistyöttömien määrä on lisääntynyt Lapissa aiempaan verrattuna.

Maakunnan työllisyydessä myönteisiä merkkejä, vaikka työttömyys pysyttelee korkealla tasolla

Työttymyysluvut ovat edelleen Pohjois-Pohjanmaalla vuoden takaisella tasolla. Työllisyystilanteen kohentuminen näkyy kuitenkin esimerkiksi avointen työpaikkojen määrän kasvuna ja lomautusten vähentymisenä.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle