Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Taika Koilahti.

Urheiluakatemia kasvattaa huippu-urheilijoita, mutta kehottaa opiskelemaan myös siviilielämää varten – se on hyvä, sanovat urheilijat itse

Suomessa toimii parikymmentä urheiluakatemiaa. Niissä on yhteensä 18 000 urheilijaa yläasteikäisistä yli kolmekymppisiin huippuammattilaisiin.

Darya Dalidovich, 17, kuuluu Valko-Venäjän nuorten maajoukkueeseen, mutta häneltä on evätty kilpailuoikeus.

Ex-huippuhiihtäjä kieltäytyi tukemasta Lukashenkaa, kertoo tyttärelleen koituvista seurauksista – "Voi kuulostaa suomalaisten korviin käsittämättömältä"

Nuorten maajoukkuehiihtäjät Darya Dalidovich ja Sviatlana Andryiuk eivät voi kilpailla tällä hetkellä. He sanovat sen johtuvan siitä, että Valko-Venäjän urheilujohto on luokitellut heidät opposition kannattajiksi.

SaPKon logo

SaPKon aiemmat valmentajat hakevat oikeusteitse tuhansien eurojen korvauksia seuralta

Savonlinnan Pallokerho Oy vastustaa vaatimuksia ja edellyttää niiden hylkäämistä. Asiasta kertoi ensimmäisenä Ilta-Sanomat.

Roman Rotenberg on kasvattanut valtaansa Venäjän jääkiekossa.

Kommentti: Mitä ihmettä miljardiperijä Roman Rotenberg tekee KHL-jätti SKA:n päävalmentajana? Hämmentävää nimitystä pohjustettiin vuosia

Roman Rotenberg ei kumarrellut kuvia raivatessaan tiensä nykyiseen asemaansa. Venäjän jääkiekon uskottavuuteen tuore valmennuspesti tekee ison särön, kirjoittaa Jelena Leppänen.

Petri Kaijansinkko

SUEK tutkii pesäpallon häirintätapauksen – tapaus etenee myös Pesäpalloliiton kurinpitoon

Pesäpalloliiton johtokunta pyysi Suomen urheilun eettistä keskusta SUEKia tutkimaan viime vuoden lopulla pesäpallossa julkisuuteen tulleen häirintätapauksen.

Kalju silmälasipäinen mies huppari päällä katsoo vakavana suoraan kameraan kahvilassa.

Viron korismaajoukkuetta luotsaavaa Jukka Toijalaa arvostavat sekä pelaajat että toimittajat – "Erittäin sympaattinen! Pelaajien valmentaja!"

Toukokuussa 50 vuotta täyttävä Jukka Toijala sanoo, että huippupelaajan taustasta on hyötyä valmennustyössä. Pidetty Toijala on kotiutunut Tallinnaan ja opetellut viron kielen.

Juho Mikkonen ja Kerttu Niskanen yhteiskuvassa Vuokatissa.

Kun ulko-ovi sulkeutuu, ei Kerttu Niskasen ja Juho Mikkosen kotona haudota enää hiihtoa – "Parempi antaa vähän siimaa, kun toinen on niin kilpailuhenkinen"

Kerttu Niskasen ja hänen aviopuolisonsa Juho Mikkosen suhde on pysynyt kasassa, vaikka Mikkonen on toiminut Niskasen valmentajana jo parin vuoden ajan. Mikkosen mukaan roolitukset oli tärkeä tehdä selväksi heti alussa.

Varkauden Kämärin tekojää teki tepposet ja halkesi joulupakkasilla. Perinteinen tapaninpäivän ottelu jäi näin pelaamatta.

"Vahva perinne velvoittaa" – WP 35 katsoo jo ensi vuoteen, vaikka vaikea jääpallokausi on vasta puolessaan

Varkauden WP 35 pelaa jääpallokautta jumbosijalla. Joukkue rakennettiin syksyllä lainapelaajien turvin. Tästä huolimatta Varkaudessa katsotaan luottavaisesti tulevaan.

Tyttöleijonat selkä kameraan päin.

Tyttöleijonat vaatii Kansainvälistä jääkiekkoliittoa järjestämään perutuiksi ilmoitetut MM-kisat: "Ansaitsemme samanlaisen panostuksen kuin miehet ja pojat"

Tyttöleijonat vaatii Kansainvälistä jääkiekkoliittoa siirtämään U18-tyttöjen MM-kisat. Kisat oli määrä pelata Ruotsissa tammikuussa, mutta IIHF ilmoitti peruvansa kilpailut jouluaattona pahentuneeseen koronapandemiatilanteeseen vedoten.

HIFK:n veikkausliigajoukkueen uusi päävalmentaja Bernardo Tavares lehdistötilaisuudessa.

HIFK:n uusi päävalmentaja on Intiasta siirtyvä puhelias portugalilainen, joka tiesi Suomesta vain Litmasen – ensi analyysit Veikkausliigasta yllättivät

Tuore päävalmentaja Bernardo Tavares ja urheilutoimenjohtaja Mika Lönnström eivät ole huolissaan, vaikka HIFK:lla on vasta neljä pelaajasopimusta. "Olen huolissani enemmänkin siitä, kuinka hyvä joukkue se loppupeleissä on, kun pisteitä lasketaan", Lönnström sanoi.

HIFK:n uusi päävalmentaja Bernardo Tavares poseeraa kameroille 21.12.2021.

HIFK:n uusi päävalmentaja on Bernardo Tavares – portugalilaisella erittäin eksoottinen valmennushistoria

Tähtirintojen valmennuksesta vastaa jatkossa portugalilainen Bernardo Tavares. Sopimus on kaksivuotinen.

Petri Kaijansinkko

Petri Kaijansinkko ei jatka Kirittärien valmennuksessa, voi silti palata seurapomoksi – puheenjohtaja Yle Urheilulle: "Se jää nähtäväksi"

Jyväskylän Kirittäret tiedotti lauantaina vapauttaneensa Petri Kaijansinkon valmennus- ja pelinjohtotehtävistä. Seuran puheenjohtaja Henna Virkkunen kertoo Yle Urheilulle, että Kaijansinkko on vapautettu seurajohtajan tehtävistä vain "toistaiseksi".

Pallo maalin katolla.

PEPO palkkaa riveihinsä ensimmäisen päätoimisen naisen – Venla Temonen vastaa nuorempien ikäluokkien toiminnasta

Nuorten jalkapallotoiminta on laajentunut niin paljon, että jalkapalloseura tarvitsi yhden työntekijän lisää.

Tero Seppälä maalissa Hochfilzenin takaa-ajokisan jälkeen.

"Tuntematon" Tero Seppälä päätyi otsikoihin jopa Venäjällä – valmentajaguru Anatoli Hovantsev kertoo, miten hurja tilastoparannus syntyi

Tero Seppälän tasonnosto on puhuttanut myös Suomen rajojen ulkopuolella. Kaiken takana on pohjoiskarjalaisen "Mr Ampumahiihdon" ehdotus.

Petter Kukkonen och sonen Oskar i hemmasoffan.

Petter Kukkonen näkee urheilijoita enemmän kuin omia lapsiaan – maajoukkueen jättävä valmentaja avautuu raadollisista uhrauksistaan yksityiselämässä

Kauden jälkeen yhdistetyn maajoukkueen jättävä Petter Kukkonen on antanut sielunsa ja sydämensä urheilijoiden kehittämiseen. Kysymys kuuluu, mikä yhdistetyn tila Suomessa ilman Petter Kukkosta olisi?

Valmentajakaksikko Tuomas Iisalo (edessä) ja Joonas Iisalo (takana).

Iisalon veljekset veivät suitsutetun valmennusfilosofiansa Bonniin ja tuloksia alkoi tulla – Tuomas Iisalo avaa alkukauden menestykseen johtaneita syitä Yle Urheilulle

Tuomas ja Joonas Iisalo ovat aloittaneet taipaleensa koripallon Saksan Bundesliigassa pelaavan Baskets Bonnin peräsimessä voitokkaasti.

Petter Kukkonen hemma vid datorn.

Petter Kukkonen jättää yhdistetyn maajoukkueen – sokkiero kesken kauden oli vain yhden napinpainalluksen päässä

Yhdistetyn maajoukkueen päävalmentaja Petter Kukkonen jättää tehtävänsä tämän kauden jälkeen. Kukkonen aikoo antaa valmennuspestin jälkeen enemmän aikaa perheelleen.

Sakari Mannisen maalia juhlivat muun muassa seurakaverit Teemu Hartikainen ja Markus Granlund.

Leijonavalmentaja Mikko Manner poimi Tshekki-pelin onnistujat – "Tänä hulluna aikana hetkessä eläminen on suunnitelmien suhteen tärkeätä"

Leijonien valmentaja Mikko Manner myöntää, että Moskovan perinteisellä joulunalusturnauksella panokset ovat aiempaa isommat.

Annimari Korte.

Annimari Kortteen uusi valmentaja haluaa nähdä lisää lihasta – hollantilaisvelhon opit kiinnostivat myös Oskari Möröä ja Lotta Haralaa

Pika-aitojen Suomen ennätysnainen Annimari Korte tähtää uusiin ulottuvuuksiin valmentajaguru Bart Benneman ohjauksessa. Hollantilainen kävi hiljattain Helsingissä avaamassa valmennusfilosfiaansa.

Pesäpallo, kuvituskuva

Urheilulehti: Superpesisvalmentaja syyllistyi nuoren pelaajan seksuaaliseen häirintään – jatkaa yhä lajin parissa, vaikka liitto aloitti selvityksen

Seksuaalisen häirinnän myöntänyt valmentaja työskentelee yhä merkittävässä pestissä pesäpallossa. Lajiliiton puheenjohtajan Ossi Savolaisen mielestä valmentajan pitäisi siirtyä sivuun liiton selvityksen ajaksi.

Uutisvahdin läheltä-listan markkinointikuva, jossa kartta

Kajaanin Hokin kotipeliputki päättyi voittoon: päävalmentajan kanssa on solmittu kahden vuoden jatkosopimus

Jatkosopimus oli sekä seuran että Pasi Räsäsen tahtotila. Kahden vuoden sopimus tarjoaa työrauhaa valmennukselle.

Vancouver Canucksin Juho Lammikko juhlii tekemäänsä maalia.

NHL-valmentaja ei muistanut suomalaisen pelaajansa nimeä – Juho Lammikko: "Täytyy tehdä lisää maaleja, että jää mieleen"

Vancouver Canucksin Juho Lammikko iski kauden ensimmäisen osumansa tärkeään paikkaan. Lammikon mukaan uusi päävalmentaja on tullut joukkueeseen tyylillä.

Uutisvahdin läheltä-listan markkinointikuva, jossa kartta

Kajaanin Hokki voittoputkessa: pelit jatkuvat perjantaina

Hokki on nyt jääkiekon Mestiksen sarjataulukon toisena. Edellä on Imatran ketterä.

Arto Laatikainen hymyilee.

Surkeasti aloittanut HPK vaihtoi valmentajaa ja sitten tapahtui mykistävä käänne – joukkueesta kerrotaan, mitä Jarno Pikkarainen muutti

HPK:n urheilujohtaja ja kapteeni kertovat, minkälaisia muutoksia uusi päävalmentaja Jarno Pikkarainen toi joukkueeseen. Kurssinsa kääntänyt HPK on kahdeksan ottelun voittoputkessa.

Ralf Rangnick.

Pystyykö Ralf Rangnick pelastamaan Manchester Unitedin floppikauden? Media kaivoi heti esiin uuden valmentajan takavuosien lausunnot Paul Pogbasta

Manchester United tiedotti maanantaina Ralf Rangnickin aloittavan seuran uutena managerina. Ole Gunnar Solskjärin korvaava saksalainen on usean nykyisen huippuvalmentajan esikuva ja pelitapaprofessori.

Karri Kivi palaa SM-liigaan ja Ässien päävalmentajaksi.

Kommentti: Karri Kivi on maailman porilaisin tamperelainen ja hänellä on elämänohje, joka toimii nyt paremmin kuin koskaan

Suoruudesta, avoimuudesta ja rehellisyydestä tunnettu Ässien mestarivalmentaja noudattaa työssään periaatteita, joista meidän kaikkien pitäisi ottaa oppia, kirjoittaa Jussi Paasi. 

Natalia Neprjajeva kuuluu Venäjän naismaajoukkueen kirkkaimpiin tähtiin.

Pohjoismaiset hiihtokollegat tyrmistyivät, kun menestysvalmentaja Juri Borodavko kommentoi suojattinsa painoa – venäläisluotsi puolustautuu Ylelle: "Näen tekopyhyyttä"

Venäjän maajoukkuevalmentaja Juri Borodavko ihmettelee, miksi hänen lausuntonsa Natalia Neprjajevan painosta on nostettu tikunnokkaan.

Petter Kukkonen

Riehakkaan mitalituuletuksen takaa löytyy karu asetelma – Petter Kukkonen asettaa ehdon jatkolleen päävalmentajana, eikä sitä täytä edes olympiakulta

Petter Kukkonen on johtanut yhdistetyn maajoukkuetta keväästä 2012. Vaikka mitalitili aukesi viimein vuoden 2021 MM-kisoissa, kokonaiskuvaa tarkasteltaessa viime vuosien tuloskehitys ei mairittele päävalmentajaa.

Jukka Uunila nojaa kaiteeseen parvekkeella. Taustalla kerrostaloja, maassa hieman lunta.

Kestävyyslajien kultavuosien lajipäällikkö muistelee: "Jukka Uunila oli urheilujohtaja isolla Jiillä"

Urheiluvaikuttaja Jukka Uunila kuoli Helsingissä maanantai-iltana 98-vuotiaana. Kestävyyslajien lajipäällikkönä vuosina 1968–1982 toiminut Kari Sinkkonen muistaa Uunilan määrätietoisena ja oikeanmukaisena johtajana.

Jumbotrooni Jyväskylän Hippoksen jäähallissa. Taululla rumat lukemat JYP-Kärpät 1-10.

JYP pestaa uuden apuvalmentajan – Juha Juujärvelle sopimus kuluvan kauden loppuun saakka

Oulusta lähtöisin oleva, 46-vuotias Juha Juujärvi on toiminut parikymmentä vuotta jääkiekon valmentajatehtävissä, viimeksi pari vuotta sitten Tapparan A-junioreissa.

Ole Gunnar Solskjär pahoittelee rumaa tappiota Manchester Unitedin kannattajille.

Kommentti: Manchester Unitedin maalivahdin tuskaiset sanat kertovat kaiken – valmentajan on lähdettävä, kun pelaajat eivät tiedä mitä tehdä

Ole Gunnar Solskjär sai lähteä odotetusti Manchester Unitedista. Pelaajien kommentit nolon tappion jälkeen tiivistivät norjalaisen ongelman valmentajana, kirjoittaa Yle Urheilun Jussi Vainikka.

Uruguayn valmentajaikoni Oscar Tabarez seuraa, kuinka maan pelaajat juhlivat maalintekoa Boliviaa vastaan syyskuun 5. päivä 2021.

Yhtäjaksoisesti 15 vuotta miesten jalkapallomaajoukkueen peräsimessä ollut ennätysvalmentaja Oscar Tabarez on saanut potkut

Jalkapallon Etelä-Amerikan MM-karsinnoissa viime aikoina tuskaillut Uruguay teki kovan ratkaisun ja erotti pitkäaikaisen suosikkivalmentajansa tehtävistään perjantaina.

Koripallon kuvituskuva

Lahti Basketballin junioritoiminta sai palkinnon Suomen Olympiakomitealta

Suomen Olympiakomitea palkitsi kuudennen kerran lasten ja nuorten urheiluseuroja Tähtiseura-laatupalkinnoilla. Lahti Basketball kuittaa voitosta 5 000 euroa.

Lassi Tuovi.

Henrik Dettmannia seuraa Susijengissä 34-vuotias työnarkomaani – Lassi Tuovi on hypännyt ennenkin isoihin saappaisiin

Lassi Tuovi aloittaa miesten koripallomaajoukkueen päävalmentajana ensi kesänä. Hän pitää rehellisyyttä tärkeimpänä asiana omalla tiellään menestyväksi valmentajaksi.

Henrik Dettmann

Kommentti: Arvaamaton ja ylimielinen Henrik Dettmann laittoi itsensä likoon pelaajien puolesta – tämän takia valmentajalegendaa kunnioitetaan niin paljon

Henrik Dettmannin käytös on aina herättänyt keskustelua koripallopiireissä, kirjoittaa Yle Urheilun Antti-Jussi Sipilä.

Puolustaja Erin Ambrose blokkaa kiekon Kanadan maalilla.

Kanadalaisnaiset saivat ennätysrahoituksen palatakseen olympiakiekon kultamaaksi – kisoihin valmistaudutaan puolen vuoden leirityksellä

Edellisissä olympialaisissa hopealle jäänyt Kanadan joukkue oli odottanut pääsyä Suomeen pitkään ja hartaasti. Kanadan naisten maajoukkue toimii kuin ammattilaisjoukkue.

Matti Suur-Hamari

Valmentajan yllättävä kuolema mullisti elämän – Matti Suur-Hamari kunnioittaa rinteessä ystävänsä muistoa: "Mikko oli todella rakas ja tärkeä"

Tuore isä Matti Suur-Hamari lähtee paralumilautailukauteen täysillä vauva-arjen keskellä. Pekingin paralympialaiset ovat 35-vuotiaan Matti Suur-Hamarin kauden päätavoite.

Awak Kuier kuvassa.

Päävalmentaja Salmisen surkea saldo sai jatkoa: koripallonaiset hävinneet jo 17 karsintaottelua ja voittanut vain yhden

Koripallonaiset kävivät lähellä kotiyllätystä Ukrainaa vastaan, mutta vierasjoukkue piti Suomen takanaan.

San Josen puolustaja Santeri Hatakka.

Tässä on NHL-syksyn suomalaisyllättäjä! Santeri Hatakka, 20, sai San Jose Sharksilta merkittävän luottamuksenosoituksen

Tampereen Ilveksen Pohjois-Amerikkaan vaihtanut Santeri Hatakka ei vielä kauden alla ajatellut pelaavansa NHL:ssä. Nyt otteluita on vyöllä San Jose Sharksin riveissä jo viisi.

Vancouverin hyökkääjä Juho Lammikko vaihtopenkillä.

Vancouver Canucks romahti häpeällisesti – suomalaispelaaja paljastaa, miten äänenpainot nousivat kopissa: "Aika kovasti puhuttiin"

Vancouver on ollut yksi NHL-kauden alisuorittajista. Surkean ilmeen huipentuma nähtiin Denverissä, kun Colorado pyöritteli halutonta Canucksia miten tahtoi. Juho Lammikon mukaan töitä täytyy tehdä jäällä nähtyä enemmän.

Kiekko menee JYPin maaliin ottelussa Ässiä vastaan.

Kommentti: Sisäpiiri kertoo, miksi JYPissä kaikki on sekaisin – pahinta virhettä seurajohto ei ole vielä tehnyt

JYPin pitkä tappioputki ei voi olla kenellekään suuri yllätys. Seuran isot ongelmat eivät ratkea hetkessä, kirjoittaa Jussi Paasi. 

Helsinki Volleyn Jemina Jäärni vasen polvi maassa lyömässä palloa ottelussa Jymy Volleyta vastaan.

Helsinki Volley sai uuden päävalmentajan – liiganousun arkkitehti Ismo Tuominen palaa seuraan: "Ensimmäisenä pitää tutustua pelaajiin"

Helsinki Volley aloitti kauden Dirk Sauermannin valmennuksessa, mutta valmentajan ja seuran tiet erosivat viime viikolla.

Kari Jalonen.

Kari Jalonen on Nuorten Leijonien uusi päävalmentaja – ottaa vetovastuun Antti Pennaselta ensi keväänä

Kari Jalosen sopimus kattaa nuorten MM-kisat vuosina 2023 ja 2024. Antti Pennasta on julkisuudessa veikattu KHL-seura Jokerien uudeksi päävalmentajaksi.

Antti Pennanen håller taktikpalaver.

Jääkiekon harrastajamäärät ovat laskussa – huippuvalmentajan mielestä NHL-unelmaa markkinoidaan liian nuorille: "10–13-vuotiaat olisi hyvä jättää rauhaan"

Nuorten Leijonien päävalmentaja Antti Pennanen on huolissaan nuorten jääkiekkoilijoiden harjoittelusta. Omaehtoiselle liikkumiselle ei jää aina tarpeeksi aikaa.

Koripallo Susiladies maajoukkue harjoituksessa.

Debytoiko 16-vuotias suurlupaus Elsa Lemmilä parketilla illan karsintapelissä? – "Hän on merkittävän atleettinen"

Päävalmentaja Pekka Salmisen mukaan Liettua on "järkyttävän isokokoinen joukkue".

Jani Tuppurainen, Niclas Westerholm ja Hannes Björninen.

Miten koronaviruksen aiheuttamat leikkaukset näkyivät SM-liigapelaajien tuloissa? Yle Urheilun poiminnoissa näkyy myös tienestien kasvua

Kaikki jääkiekon SM-liigaseurat leikkasivat pelaajien palkkoja vähintään kerran viime vuonna. Yle Urheilu poimi liigajoukkueiden pelaajia tulovertailuun vuosille 2019 ja 2020. Kaikkien palkat eivät ole pudonneet yksi yhteen.

Noora Räty kuvassa.

Noora Rädylle mediassa nokitellut Naisleijonien päävalmentaja nosti käden pystyyn virheen merkiksi: “Nooralta olenkin jo anteeksi pyytänyt”

Jääkiekon naisten maajoukkue valmistautuu koviin Kanada-maaotteluihin ja Pekingin olympialaisiin, mutta mielenkiinto on kohdistunut viime viikkoina päävalmentaja Pasi Mustosen ja maalivahti Noora Rädyn sanasotaan.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle