Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Kajaanilainen liikuntakeskus Iso Hoo kertoo hakeutuvansa konkurssiin

Yrittäjien mukaan korona tuli ja vei mukanaan.

Tampereen areena käsittelee sponsorinsa epäselvyydet kerralla ja "mahdollisimman pian" – Uros-yhtiöllä pieniäkin laskuja maksamatta

Tampereen areenan nimisponsorina toimivan teknologiayhtiön taustalta paljastui taas maanantaina uusia talousongelmia. Tampereella kaikki ongelmat käsitellään samalla kertaa.

HS: Uros-yhtiö jättänyt maksamatta jo pieniäkin laskuja

Tampereen uuden areenan nimisponsorilta perätään käräjäoikeudessa miljoonasaatavia. Helsingin Sanomat kertoo perintäyhtiöiden tietoihin viitaten, että teknologiayhtiö Uros Oy on jättänyt maksamatta useita pieniäkin laskuja heinäkuusta lähtien.

Rekikoirat eivät jääneet työttömäksi, kun safariyritysten konkurssipommi jäi piippuun – kriisin yli sinnitellyt yrittäjä: "Homman on pakko pyöriä"

Korona-ajan peloista huolimatta ohjelmapalvelualan yrityksiä hakeutui kahtena viime vuonna konkurssiin jopa vähemmän kuin koronaa edeltävänä aikana. Tuleva sesonki näyttää lupaavalta, vaikka taustalla häilyy epävarmuus.

Metsäpalveluja tarjonnut Otso metsäpalvelut hakeutuu konkurssiin – maanomistajia voi uhata rahojen takaisinperintä

Yrityssaneerauksessa syksystä lähtien ollut Otso metsäpalvelut on hakeutumassa konkurssiin. Siitä johtuva takaisinperinnän uhka koskettaa noin 4200 maanomistajaa ja 4,1 miljoonan euron tukia.

Pandoran paperit paljastaa maskikauppias Onni Sarmasteen veroparatiisiyhtiöt – Suomessa nollatulot, rahasiirtoja Brittiläisille Neitsytsaarille ja käteisnostoja luottokortilla

Liikemies Onni Sarmaste sanoo, ettei muista mitään kahdesta veroparatiisiyhtiöstään. Häntä epäillään tällä hetkellä törkeästä petoksesta liittyen Huoltovarmuuskeskuksen maskihankintoihin koronakriisin alussa.

Uroksen taloussotkut saivat Tampereen areenan nimiruletin taas käyntiin – katso kaupunkilaisten ehdotukset uudeksi nimeksi

Tampereen uuden areenan nimisponsori paljastettiin suurin menoin maaliskuussa 2020. Tänä syksynä selvisi, että yhtiö on taloudellisissa vaikeuksissa.

Areenan edustajat saivat selvityksen Urokselta, mutta haluavat vielä lisää tietoja – halliyhtiön toimitusjohtaja: "Dialogi jatkuu"

Tampereen areenan pääsponsori Uros Oy on kertonut tilanteestaan areenan edustajille. Areenan toimitusjohtaja Marko Hurme ei kommentoi asiaa tässä vaiheessa enempää.

Uros ryhtyi Kärppien pääsponsoriksi samaan aikaan, kun yhtiö haki lyhennysvapaata julkisin varoin myönnettyihin lainoihin

Oulun Kärpistä kerrotaan, että yhtiön maksut seuralle ovat tulleet normaalisti. Uros toimi Kärppien pääsponsorina neljän kauden viime kevääseen saakka. Uros jatkaa edelleen seuran sponsorina.

Tampereen areenayhtiö: Uutinen Uros Oy:n talousvaikeuksista ei vaikuta joulukuussa avattavan areenan toimintaan

Toimitusjohtaja Marko Hurmeen mukaan areenayhtiöllä ei tällä hetkellä ole saatavia nimisponsoriltaan Uros Oy:lta.

Teknologiayhtiö Urokselta vaaditaan yli 15 miljoonan euron velkasaatavia käräjäoikeudessa – muun muassa Business Finlandin miljoonalainat maksamatta

Uroksen toimitusjohtaja uskoo rahoituksen vielä löytyvän, eikä hänen mukaansa yhtiö aio alaskirjata satojen miljoonien voittojaan. Uroksen suurin velkoja on käräjäoikeuden asiakirjojen mukaan Valtiokonttori.

Tahraako sponsorin taloussotku Tampereen areenan? Kaupungin konsernijohtaja: "Kyse on Uroksen asioista, areenan osalta kaikki on kunnossa"

Tampereen areenaa ei ole edes avattu, kun sen ympärillä jo kuohuu. Kaupungin konsernijohtaja muistuttaa, että Uros-yhtiö on areenan sponsori, hallia se ei omista.

Paloittelumurhaaja, huumekauppias ja poliisia pakoileva rahanpesuepäilty – salaisen veroparatiisiyhtiön perustaminen houkutti suomalaisrikollisia

Valtavassa tietovuodossa on mukana yli kaksi sataa suomalaista. Kymmenillä heistä on yli 50 000 euron ulosottovelka tai rikostuomioita.

Koronatukia on jaettu jo miljardeja suomalaisfirmoille – tarkastusviraston tyly arvio: Tukea meni yrityksille, jotka eivät olisi tukea tarvinneet

Kustannustuen neljännen ja toistaiseksi viimeisen kierroksen haku päättyi syyskuun lopussa. Kaikkiaan suoria koronatukia on maksettu yrityksille viime ja tänä vuonna noin 2,4 miljardilla eurolla. Valtiontalouden tarkastusviraston mukaan koronatukien kohdentamisessa ei onnistuttu erityisen hyvin. VTV katsoo, että nyt olisi aika katsoa myös muitakin yritystukia kriittisesti.

Teknologiayhtiö Urosta uhkaa selvitystila tai poisto kaupparekisteristä, jos se ei toimita tilinpäätöstietoja takarajaan mennessä

Oulussa toimivalta yhtiöltä puuttuu edelleen vuoden 2019 vahvistettu tilinpäätös. Yhtiön on toimitettava puuttuvat tiedot 13. tammikuuta mennessä, tai se voidaan asettaa selvitystilaan tai poistaa kaupparekisteristä.

Matalan kynnyksen Talousneuvola aloittaa Kajaanissa – luukulta luukulle juokseminen vähenee

Taloushuolen ei tarvitse olla suuri, vaan tärkeää on tulla puhumaan hyvissä ajoin, jolloin isommilta ongelmilta säästytään.

Verottaja hakee Erämaan Elämyskeskusta konkurssiin

Soinin Vuorenmaalla rinnekeskusta pyörittänyt Erämaan Elämyskeskus on ollut otsikoissa muun muassa riitelystä Soinin kunnan kanssa. Nyt verottaja hakee yritystä konkurssiin.

Kaupunkilaiset ovat tunnollisia laskujen maksajia – Joensuu perii saataviaan harvoin

Joensuulaiset maksavat säntillisesti kaupungilta saamansa laskut. Esimerkiksi korona-ajan taloudelliset haasteet eivät ole lisänneet asukkaiden maksuvaikeuksia kaupungin kanssa.

Kaupunkilaiset ovat tunnollisia laskujen maksajia – Kuopio perii saataviaan harvoin

Kuopiolaiset maksavat säntillisesti kaupungilta saamansa laskut. Esimerkiksi korona-ajan taloudelliset haasteet eivät ole lisänneet asukkaiden maksuvaikeuksia kaupungin kanssa.

Kiinalaisen kiinteistöjätin huojuminen huolestuttaa markkinoita – yhtiön kaatuminen lähettäisi shokkiaaltoja koko maan taloudelle

Velkakriisiin ajautuneen Evergranden osakkeen arvo on laskenut jyrkästi. Nyt yhtiöllä on vaikeuksia maksaa palkkoja ja hoitaa velkojensa kustannuksia. Analyytikot uskovat Kiinan valtion valmistautuvan yhtiön pelastamiseen.

Sanomalehti Karjalainen: Joensuun Sänkytehdas siirtyy konkurssin partaalta outokumpulaisomistukseen

Sänkytehtaan toiminta jatkuu vanhalla nimellä ja samoissa tiloissa. Yritys työllistää aluksi neljä henkilöä. Mukana jatkavat myös entiset avainhenkilöt.

Eteläsavolaisyrittäjien näkymät hiukan kohentuneet – työvoimapula kuitenkin haasteena

Etelä-Savon yrittäjien teettämän barometrin perusteella yrityksillä on tällä hetkellä hieman positiivisempi näkemys yleisten suhdanteiden osalta, kuin viime keväänä.

Kunnat odottavat valtion maksavan koronakulut – Kemille täysi korvaussumma olisi elintärkeä

Esimerkiksi Kemin talous on niin tiukoilla, että koronakulujen korvaaminen kokonaan olisi ehdottoman tärkeää. Torniossa tilanne on rahtusen helpompi.

Rovaniemi aikoo hakea harkinnanvaraista korotusta valtionosuuksiin

Kaupunginhallitus päätti maanantaisessa kokouksessaan hakea korotusta vuodelle 2021 kaupungin vaikean taloustilanteen vuoksi. 

Yli tuhat ravintolaa on määrätty maksamaan koronatukia takaisin valtiolle – niistä ainakin sata päätyy ulosottoon, arvioi viranomainen

Ravintoloille ilman hakemuksia myönnetty kesän 2020 koronatuki oli automattimaksatuksen takia nopea, mutta johti osalla liian suuriin korvauksiin. Tukia on yhä palauttamatta noin 500 yrityksellä. Kassat ammottavat tyhjyyttään, sanoo edunvalvoja Mara.

Teemu Suninen jättää M-Sportin välittömästi – paljastaa syyt Ylelle: "Olisin halunnut tehdä töitä ammattimaisesti"

27-vuotias Teemu Suninen havittelee vielä loppukaudeksi tallia, jossa hän voisi valmistautua ralliin ammattimaisesti.

Konkurssien määrä Päijät-Hämeessä samalla tasolla kuin edellisvuonna

Konkurssiin ajautuneiden yritysten työntekijämäärä on selvästi pienempi kuin vuonna 2020.

Keskiviikko 18.8.2021

Kabul. Koronatartunnat. Koronatestit. Konkurssit.

Eläkevakuutusyhtiö perui Saimaa Beverages Ltd:n konkurssihakemuksen

Lappeenrannassa alkoholijuomia valmistava yhtiö on maksanut velkansa.

Koronarajoitukset horjuttavat pienten urheiluseurojen taloutta – "Ei me voida pyytää pelaajilta turhasta maksua"

Esimerkiksi tamperelaisen MIG Salibandyn jäsenet empivät, kannattaako alkavalle kaudelle maksaa jäsenmaksuja, jos pelaamaan ei kuitenkaan pääse.

Vireille pantujen konkurssien määrä väheni tammi–heinäkuussa

Vireille pantujen konkurssien määrä väheni eniten majoitus- ja ravitsemistoiminnassa. 

Sukkien valmistus jatkuu Nurmeksessa – Teseman tehtaan konkurssipesälle on löytynyt uudet omistajat

Uudessa yhtiössä on kuusi osakasta, joista yksi on konkurssiin menneen yhtiön johtaja Matti Alatalo.

Miljonääri Kimmo Riihimäki pelasti Minnesota-hoidon, joka aikanaan teki hänestä raittiin alkoholistin: "Hoidon jatkuminen on arvokkaampaa kuin raha"

30 vuotta toiminut hoitoyritys keikkui konkurssin partaalla verovelkojen vuoksi, kunnes yksi takavuosien tulokuninkaista pelasti sen. Kyseessä oli vastapalvelus, sillä Minnesota-Hoito nosti parikymmentä vuotta sitten yrittäjä Kimmo Riihimäen jaloilleen.

Säynätsalossa ruoka-apua jakanut yhdistys ajautui talousahdinkoon – Paratiisisaarten tilien tyhjeneminen on johtanut rikosilmoitukseen

Hyväntekeväisyyttä Säynätsalossa harjoittava Paratiisisaaret ry on talousvaikeuksissa. Yhdistys on tehnyt poliisille rikosilmoituksen henkilöstä, jota se epäilee varojen kavaltamisesta. Tilanne uhkaa muun muassa keskeyttää ruoka-avun jakelun.

Talousneuvola jatkaa Mikkelissä haastavien talousongelmien kanssa painivien auttamista syksyllä

Palvelua kokeiltiin kolme kertaa keväällä Mikkelissä. Kysynnän ja saadun positiivisen palautteen vuoksi toimintaa jatketaan syksylläkin.

Itärajan ostoskylä Zsar yrittää parhaansa mukaan elpyä koronakriisistä ja veloistaan – yrityssaneerausehdotukset jätettiin käräjäoikeuteen tänään

Talousvaikeuksissa ja miljoonaveloissa kipuilleet Zsar oy ja sen tytäryhtiö East Gate Development ovat jättäneet yrityssaneerausehdotuksensa Helsingin käräjäoikeuteen tänään. Nyt yritykset voivat vain toivoa, että koronatilanne paranee.

Lapun luukulle lyöneen tuulitunnelin ovet avattiin uudelleen Pyhtäällä: ''Tämä on hiomaton timantti''

Aeronautica Arenalla on käynyt kesäkuun avajaisten jälkeen vieraita sekä läheltä että kauempaakin. Uusien yrittäjien tarkoituksena on laajentaa tuulitunnelistaan tunnetun elämyskeskuksen tarjontaa.

KSML: Töysän Linja hakeutui konkurssiin

Muun muassa Jyväskylästä Keuruun ja Kokkolan suuntaan vuoroja ajanut Töysän Linja on hakeutunut konkurssiin. Taustalla on kannattavuuden lasku, koronapandemian seurauksesta yhtiön toiminta oli tappiollista.

Konkurssien määrä nousi alkuvuonna Hämeessä

Korona-aikana väliaikaiset lakimuutokset ovat rajoittaneet velkojan mahdollisuutta hakea velallista konkurssiin. Koko maassa konkurssien määrä on vähentynyt hieman.

Pelättyä koronakonkurssiaaltoa ei tullut: Syynä tukitoimet ja velkojien kärsivällisyys – nyt firmojen odotukset ovat mullistuneet parempaan päin

Tammi-kesäkuussa pantiin vireille alle 1300 konkurssia. Määrä on vähemmän kuin viime ja toissa vuonna. Erilaiset joustot loppuvat näillä näkymin syksyllä, mutta niin verohallinnon kuin työeläkeyhtiöidenkin mukaan pitkämielisyys yrityksiä kohtaan jatkuu, koska koronakriisi ei ole vielä ohi.

Konkurssien määrä väheni viime vuodesta, kaupan alan ja ravintoloiden tilanne koheni

Tilastokeskuksen mukaan tammi–kesäkuussa 2021 pantiin vireille 4 prosenttia vähemmän konkursseja kuin viime vuonna vastaavana aikana. Myös yrityssaneerausten määrä väheni viime vuodesta.

Täydenkuun Tanssit tarjoaa tänä vuonna kotimaisen kattauksen, ja mukana on enemmän tanssilajeja kuin aiemmin – jatko on kuitenkin uhattuna

30-vuotista taivalta juhlivan tapahtuman yllä on synkkiä pilviä, sillä Pyhäjärven kaupunki leikkasi festivaalin avustusta noin 60 prosenttia. Koko tapahtuman tulevaisuus on vaakalaudalla.

Viisi yleisön suosikkijuttua sunnuntaiaamuusi: lähihoitaja kertoo, miten menetti tuhansien palkkasaatavat, tapasimme Kuhmosta pelastetun karhunpennun

Luitko jo nämä? Kokosimme sinulle lukijoitamme eniten kiinnostaneita juttuja, jotka saatoit viikolla arjen kiireessä ohittaa.

Yksityishenkilöiden velkajärjestelyhakemukset kasvussa Päijät-Hämeessä

Koko maassa hakemusten määrä on alkuvuonna vähentynyt. Päijät-Hämeessä käräjäoikeuteen jätettiin tammi-kesäkuussa yli sata hakemusta velkajärjestelyyn.

Juankosken kartonkitehdas maksoi velkansa – konkurssihakemus on peruutettu

Premium Boardin kartonkitehdas Juankoskella on välttynyt konkurssilta, sillä rästissä olleet velat on nyt maksettu. Konkurssihakemus on maksun myötä peruutettu.

85 000 suomalaisen ambulanssikyydit, sairaalalaskut ja muut sote-maksut ovat ulosotossa

Sosiaali- ja terveysmaksuja oli viime vuonna ulosotossa 663 000 kappaletta. Laskuja saavat eniten eläkeläiset, joidet taloutta rasittavat myös suuret lääkekulut ja kallis asuminen. Diakoniatyöntekijä Katja Lahti auttaa heitä maksuvaikeuksissa.

Nurmeslainen sukkatehdas Tesema on asetettu konkurssiin

Verohallinto ja Keskinäinen eläkevakutuusyhtiö Elo hakivat sukkavalmistaja Teseman konkurssiin maksamattomien verojen takia. Konkurssipesä pyrkii löytämään tehtaalle uuden omistajan.

Talousvaikeuksiin ajautuneen Zsar-ostoskylän yrityssaneerauksesta ei ole päästy sopuun – ehdoista väännetty pankin kanssa jo puoli vuotta

Outlet-kylä Zsarin ja sen tytäryhtiön yrityssaneerausmenettelyt ovat kestäneet jo puoli vuotta. Ohjelmaehdotusten määräaikaa on lykätty useaan otteeseen. Ostoskylä Zsarista kerrotaan, että lykkäys ei vaikuta toimintaan.

Juankosken kartonkitehdasta on haettu konkurssiin – hakijana työeläkevakuutusyhtiö

Premium Boardin kartonkitehdasta on haettu konkurssiin Pohjois-Savon käräjäoikeudessa. Hakijana on työeläkevakuutusyhtiö Varma. Se on antanut helmikuussa Premium Boardille kuukauden aikaa maksaa erääntynyt lasku. Velkaa on edelleen jäljellä.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle