Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Keski-Suomessa lykitään lumella pian ympäri maakuntaa

Laskettelurinteitä ja hiihtolatuja avataan sitä mukaa, kun lumet pysyvät rinteissä ja reiteillä.

"Tavara purukasan alla on ihan täydellistä" – Keski-Suomessa laskettelukausi korkataan säilölumen turvin

Jyväskylän Laajavuoressa laskettelukausi avataan viime talven lumilla. Muut maakunnan laskettelurinteet odottavat vielä lisää pakkaspäiviä, jotta tykkilunta saadaan rinteisiin riittävästi.

Laajis ja Äänemäki päättävät laskettelukauden sunnuntaina – Himos ja Häkärinteet jatkavat vielä

Kevään eteneminen vaikuttaa vääjäämättä Keski-Suomen laskettelurinteiden toimintaan ja ne päättävät kautensa yksi kerrallaan vappuun mennessä.

Navettarakennus tulessa Hankasalmella

Rakennuksessa oli palon syttyessä sisällä hevosia, mutta rakennuksen omistaja oli ehtinyt saada eläimet tulen alta turvaan.

Nuoren vakava onnettomuus muistutti turvallisuudesta laskettelurinteissä: miksi kypärä ei ole edelleenkään pakollinen?

Suomen Hiihtokeskusyhdistys ry:n tutkimuksen mukaan kypärän käyttö on hyvällä tasolla vaikkei se pakollista ole.

Etelän hiihtolomat vilkastuttaneet laskettelukeskuksia

Loppuviikolle on luvassa pakkassäätä, ja yrittäjät odottavat rinteisiin runsaasti laskettelijoita.

Hiihtokeskuksilla erityisvilkas pääsiäinen

Keskisuomalaisista hiihtokeskuksista kerrotaan, että pääsiäinen veti väkeä laskettelemaan. Jopa ennätyksiä lyötiin.

Hiihtoloma on talven pelastus – myös laskettelukeskuksille

Laskettelukeskukset odottavat hiihtolomasesongista kurjan alkutalven pelastajaa. Kolmiviikkoinen hiihtolomakausi tuo laskettelukeskusten kassaan sievoisen potin – Hankasalmella yli puolet koko kauden tuloksesta.

Lumitykit laulavat kellon ympäri hiihtokeskuksissa – talvea taiotaan Etelä- ja Keski-Suomeen

Sään kylmeneminen vauhdittaa laskettelukauden alkua Etelä- ja Keski-Suomessa. Koko maan 77 hiihtokeskuksesta 22 on avattuna ja niistä 15 löytyy Pohjois-Suomesta. Etelä-Suomen 26 keskuksesta on vain kaksi auki: Talma ja Vihti Ski. Keski-Suomessa kausi on onnistuttu avaamaan jo Kasurilassa, Kolilla, Jyväskylän Laajiksessa, Mustavaarassa, Tahkolla ja Varkaudessa. Eniten rinteitä on avoinna Rukalla Kuusamossa, jossa 34 rinteestä on auki jo 31.

Häkärinteiden myynti räjähti

Suomen Yrittäjät kertoo Hankasalmen Häkärinteiden lipunmyynnin kasvaneen keskuksen edellisestä parhaasta vuodesta lähes 90 prosenttilla. Keskuksessa on panostettu vahvasti lumetukseen.

Hiihtolomariemua Häkärinteillä - katso vauhdikas video

Talvilomalaiset ovat täyttäneet hiihtokeskusten rinteet. Esimerkiksi Hankasalmella lasketellaan täyttä häkää.

Keski-Suomen lumitykit odottavat pakkasia

Lunta rinteisiin päästään tykittämään heti, kun ilma painuu pakkasen puolelle.

Laskettelukausi loppusuoralla

Keski-Suomen laskettelurinteillä valmistaudutaan kauden päättämiseen.

Hiihtokeskuksissa hiljaista – rinteet hyvässä kunnossa

Aikainen kevät on hiljentänyt laskettelukeskuksia. Normaalitalvena keskuksissa olisi käynnissä vilkkain aika kaudesta, mutta nyt väkeä on rinteissä vähän.

Laskettelukausi käyntiin Keski-Suomessa

Suurin osa Keski-Suomen laskettelukeskuksista avaa rinteensä itsenäisyyspäiväviikonloppuna.

Hiihtokeskukset myyvät jo kausilippua

Riihivuori, Häkärinteet, Laajavuori ja Himos kauppaavat kaikki kausikorttejaan parasta aikaa. Himos myy neljä viidestä kausikortistaan ennakkomyynnissä.

Talviliikunnan sesonkiviikot alkavat

Eteläisen Suomen hiihtolomaviikko aloittaa talviurheilukeskusten sesonkiajan.

Laskettelurinteet pyrkivät avaamaaan itsenäisyyspäivänä

Ainakin Himos ja Häkärinteet pyrkivät aloittamaan laskettelukaudenkauden itsenäisyyspäivän aikaan.

Pyry toi hiihtokeskuksille jatkoaikaa

Viime päivien lumisateet ja pakkaset auttavat pitämään laskettelurinteet ja hiihtoladut käyttökunnossa ennakoitua pidempään. Laajavuoressa, Himoksella ja Häkärinteillä arvioidaan, että sivakoimaan ja laskettelemaan pääsee vielä pääsiäisen jälkeen.

Väistä ja jonota - Rinne-etiketti iskostetaan turistien selkärankaan

Rinnesäännöt tuppaavat usein unohtumaan. Kohteliaisuus, lasketteluvälineiden hyvä kunto ja maltti ovat eväät hyvään rinnepäivään.

Rinteiden lumetukset seisauksissa taas

Laskettelurinteiden lumetus Keski-Suomen hiihtokeskuksissa on keskeytynyt sään lämmettyä jälleen. Jämsän Himosta lukuunottamatta rinteiden avaukset lykkääntyvät ainakin viikonvaihteeseen saakka.

Pääsiäinen huipentaa laskettelukauden

Pitkä laskettelukausi huipentuu pääsiäiseen Keski-Suomessa. Pääsiäinen on merkinnyt perinteisesti paljon laskettelukeskusten tulokselle ja nyt huipennusta odotetaan erikoisesti, sillä sääennuste lupaa huikeita kelejä. Lämpöaalto tosin vaatii paljon työtä, jotta rinteet pysyvät laskukunnossa.

Pakkanen sulki Riihivuoren rinteet

Riihivuoren Hiihtokeskus Muuramessa on tänään suljettu kovan pakkasen vuoksi. Riihivuoresta kerrotaan, että loppuviikon aukioloajoista ilmoitetaan päivittäin.

Pakkanen sulki laskettelukeskuksia

Kipakka pakkanen on sulkenut laskettelukeskuksia Keski-Suomessa. Himos on auki, mutta monet muut kiinni. Rinteet pyritään avaamaan joulupäivänä.

Mutkamäet ja hiihtoladut kutsuvat

Talviliikuntakausi on päässyt alkamaan huomattavasti tavanomaista aikaisemmin Keski-Suomessa. Tänään aloittavat kautensa maakunnan laskettelukeskukset ja murtomaalatuja on ollut tarjolla jo useamman viikon ajan. Luistelijoidenkaan ei enää tarvitse odotella.

Lumi lentää laskettelukeskuksissa

Laskettelurinteiden lumetus on aloitettu tällä viikolla Keski-Suomessa. Useimmat alueen hiihtokeskukset pyrkivät avaamaan ainakin osan rinteistään jo marras-joulukuun vaihteessa.

Huomenna pääsee rinteeseen

Laskettelurinteet avautuvat Keski-Suomessa keskimääräistä myöhemmin. Viimeistään huomenna rinteisiin pääsee kaikissa maakunnan laskettelukeskuksissa.

Lumitykit käynnistetään hiihtokeskuksissa

Keski-Suomessa saatetaan päästä laskettelemaan jo parin viikon päästä. Rinteiden lumetus on aloitettu jo kolmessa hiihtokeskuksessa ja lähipäivien sääennusteet lupaavat hyvää.

Hiihtokeskusten talvesta puuttuu vain pakkanen

Keski-Suomen hiihtokeskuksissa odotetaan pakkasia lumitykit tanassa. Ensi viikolle on luvattu pakkassäätä ja jos ennuste pitää paikkansa, laitetaan lumitykit laulamaan ainakin Jämsän Himoksella ja Hankasalmen Häkärinteillä.

Moottorikelkkojen reitistöksi kaksi vaihtoehtoa

Ympäristöministeriö on laatinut kaksi vaihtoehtoa valtakunnallisen moottorikelkkareitin toteutukseen. Reitin laajuus riippuu siitä, miten lumisia talvet ovat tulevaisuudessa.

Maakunnan laskettelurinteet auki jouluksi

Keski-Suomen kaikki laskettelurinteet ovat auki tai avautuvat jouluna. Viimeisenä omat rinteensä avaa joulupäivänä myös Hankasalmen Häkärinteet, jossa avataan kolme rinnettä.